Jump to content

simen929

Medlemmer
 • Content Count

  151
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

70 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nå ser man at man fort kan se smart ut når man investerer, men så plutselig går det rett vest. Er -15% denne uken Kudos til Salvesen som har klart å holde seg noenlunde oppe!
 2. Tja, falt en del i slutten av perioden denne gang også. Er ikke så veldig kjent med aksjemarkedet, men er det normalt at man ser en nedgang mot slutten av uken? Eller bare jeg som plasserer pengene feil? 😛
 3. Fornuftig. Det kommer jeg også til å gjøre. Jeg har ca 100k igjen til full BSU og eier også bolig, men ser ingen poeng i videre sparing her framfor å plassere pengene i fond.
 4. Kommer litt an på hva du ellers gjør med pengene. Vanligvis er det høyere rente på BSU enn på vanlig sparekonto.
 5. Dersom man trykker inn på en profil kan man faktisk se historikk helt til høyre. Jeg var tydeligvis falt fra 8% til 5,36% innen ukens slutt. Ser ut til å gå bedre denne uken da
 6. What? Jeg var da aldri 27k i minus? Lå vel rundt 8% avkastning på første perioden. Finnes det en måte å kunne se tilbake til forrige periode, eller kun totalen fra hele spillet?
 7. Hadde enda et par tre-år igjen med fradrag, så litt kjipt. Likevel ser jeg på det som et fornuftig valg. Det jeg ikke forstår er hvorfor de da ikke fjernet aldersgrensen i samme slengen?
 8. Det er vel nivå 5 som er lovet? Prøvde å lese litt på nivå 4/5 på wikipedia, men ser ikke helt den store forskjellen.
 9. Ettersom det er veldig vanskelig å helt få frem hva du ønsker, så foreslår jeg nettkurs. Udemy har veldig mange nettkurs innenfor IT, dersom det er noe du synes er interessant. De har noe for alle og enhver. Dersom du er ny innenfor emne kan jeg foreslå å f.eks starte med https://www.udemy.com/course/complete-networking-fundamentals-course-ccna-start/ Men igjen, dersom du ikke synes dette er interessant er det jo absolutt ingen poeng i å gjøre det. Det krever litt interesse for å lære seg. Udemy har dog flere kurs innenfor flere kategorier. Det finnes nok også andre kursnettsider du kan se på for å tilegne deg ny kunnskap. Fordelen med Udemy er at det er relativt enkelt satt opp og kursene er relativt billig. Når jeg er logget inn får jeg tilbud hele veien, og stort sett koster kursene ca 150-200 NOK. Om man skal gå et lignende kurs i "klasserom" i Norge kan det fort koste 25000. Men du får jo da selvfølgelig oppfølging og mer "skreddersydd" hjelp.
 10. Prisen som er forespeilet pr nå er ca 100-150,- NOK pr pasient. Det er enda ikke klart om dette er noe staten sponser, eller om de vil kreve inn disse kronene.
 11. Det enkleste er vel å sende en e-post til en skole og høre hva de benytter, og eventuelt spørre om det går greit å bruke en eldre utgave. Du MÅ aldri, men så lenge det er en ny utgave vil det alltid være endringer du må passe på å få med deg fra andre kilder. I noen tilfeller kan det du leser også være feilinformasjon i forhold til ny utgave.
 12. Her er kart med alle ladestasjoner, som også inkluderer såkalte "Destination chargers", altså ladestasjoner på hotell e.l hvor du kan lade over natten. https://www.tesla.com/no_NO/findus?bounds=69.12600650929724%2C47.29511121037755%2C48.5940850111452%2C-37.079888789622444&zoom=5&filters=store%2Cservice%2Csupercharger%2Cdestination charger Selv har jeg Model 3 LR. Eneste grunnen til at jeg ikke engang vurderer å bytte er ladenettverket. Nå kommer det relativt mange biler med relativt lik rekkevidde (+/- 100km) som jeg KUNNE vurdert og samtidig kanskje spart litt penger på. Men det er rett og slett for enkelt liv med Tesla og superladerne. Jeg er dog meget spent på utviklingen fremover og synes det er helt supert at man får tilskudd som Skoda Enyaq. Vil vurdere å prøvekjøre en, men det skal som sagt meget mye til for at jeg vil vurdere å bytte ut min nåværende bil.
 13. Vi får se. Det kommer nok en justering av Tesla's priser etterhvert med tanke på valuta. Kronen har styrket seg en hel del mot dollaren etter de satt opp prisen sist. Jeg tror nok at Model Y vil gå ned med minst 30-40k. Da er prisforskjellen "bare" 30-40k. Uavhengig av det er Skoda Enyaq en interessant bil. Synes dog det er litt dårlig med alle opsjonene, spesielt når det kommer til lading. Man ser at de virkelig har ønsket lav pris når man kjøper innstegsmodellen og kun får 50kw hurtiglading. Hvem gjør det i 2020? Joda, jeg kan se for meg at enkelte kun lader hjemme osv, men om man noen gang har tenkt å selge bilen igjen er det idioti å ikke kjøpe opsjonen som gir deg 100kw.
 14. Okei. Dersom man kan ta det ut mot utestående beløp står man jo relativt fritt her også til hvor man ønsker å bruke pengene. Da får man jo i teorien poeng for bruk av poengene også.
 15. Om jeg ikke tar feil kan man vel kun bruke komplett sin bonus hos faktisk komplett? Det er jo nettopp gulroten hos Shell MC. Man får det i trumf og har all verdens muligheter.
×
×
 • Create New...