Jump to content

LD93

Medlemmer
 • Content Count

  403
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

99 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Trenger ikke ha med kort lenger heller for å "bruke" kort. Google pay / Apply pay -> "Tæpping" er alt det det trenger å være, skal man ha det lettere må det blir noe ala hva amazon prøver ut nå for tiden med "Amazon go" Mtp at det vil komme flere på banen med ladestasjoner over tid, så vil det bli et hassle å rote rundt med 40 apper og samtidig ha betalingsinformasjonen sin på altfor mange steder. Men er enig at man ikke skal gå bakover i tid. Derfor burde ladestasjons leverandører og bil leverandører samarbeidet fra start.. Bare du plugger i bilen så skal ladestasjonen vite hvem som står der, og vipps du får all informasjon på infotainment i bilen og godkjenner. Betaling ++ kan gjøres via billeverandøren sin "Bilapp" på sine respektive betalingsmetoder.
 2. Hvis du kunne vært "gud" Hvordan ville du endret verden?
 3. Absolutt, jeg fikk ikke alle detaljene, men det var snakk om noe sabotasje fra den ansatte som mest sannsynlig hadde noe med utfallet også. Men her hadde man en arbeidsgiver som var villig til å bruke nevneverdig summer for å få "ta igjen" og det gjorde han nok også.
 4. Det har jeg! Rørleggerbedrift. Den ansatte var dritt lei sjefen som trakk de ansatte i lønn dersom man ødela verktøy eller fikk bot. Og droppet å møte på arbeidsplassen. Var frem og tilbake blant advokater i 2-3 mnd, men den ansatte endte opp med å måtte betale for den innleide arbeidskraften arbeidsgiver måtte leie inn på dagen for å fullføre prosjektet til den ansatte ( byggeplass). + tapt arbeidsinntekt fra både den "ansatte" og sjefen som selv brukte tid på saken Summen var ikke mer enn svimlende 580k... Om den ansatte hadde dårlige advokater vet jeg ikke.. Men det var første gang jeg hørte om en slik sak, ( har vært 2 tilfeller i ettertid også, men det var snakk om under 100k i hvert tilfelle )
 5. Veldig mange faktorer spiller inn. Drar du på elkjøp og skal ha deg en TV kan du banne på at altfor ofte vil det komme en teknisk godt anlagt person som har 101 spørsmål om de 10 tvene hen har allerede brukt titalls timer på å lese seg opp om, men vil gjerne ha det bekreftet av selger slik at de kan klage på diverse forum hvis noe ikke går som de selv ønsker at det skal gå. Da bryter jeg gledelig inn hvis jeg bare skal ha en HDMI kabel, og butikken er rotete nok til at det ikke ligger lett tilgjengelig. Selvfølgelig kan jeg vente et par minutter, men etter det begynner tålmodigheten å renne ut og man får nesten "skylde" på de ansvarlige som har med bemanningen å gjøre dersom man føler at man er i situasjoner der man ikke klarer å hjelpe alle kundene tidsnok
 6. Jeg blir stadig mer interessert i grunnene til hvorfor vi mennesker gjør som vi gjør når det kommer til personlig økonomi. Noen situasjoner er åpenbare, andre ikke. Noen mennesker har klare mål, andre ikke. Alt det er greit, og heldigvis er det ingen fasit på hva som er rett i dette tilfellet. Men hva er evt din grunn til at du gjør som du gjør ? Mange her på forumet søker om hvordan man kan bli millionærer++, og ofte er svaret noe som tilsier at det ikke vil skje før om en god stund, og frem til da må en leve relativt nøkternt. Det jeg har erfart i min korte periode som økonomisk rådgiver til private, er at når man først har levd et liv relativt nøkternt, så forsvinner det ikke. Mennesker i 40-50 årene med relativt store summer i fond som egentlig bare vil ha mer. Når de var i tyveårene gjorde de valgene for at de skulle ha det bra som småbarnsforeldre og i trettiårene. I trettiårene ble det til at de skulle ha det fint i 50-åra .. Og nå i 50 åra skal de ha det fint som pensjonister. Jeg har dessverre ikke hatt mange pensjonister som søker råd med store fond i ryggen, men jeg kan jo anta hva historien ville vært for de også. Innimellom alt dette så blir også barn/familie nevnt som en av grunnene til hvorfor man vil ha "mer". Man befinner seg i en situasjon der man har levd nøkternt i flere tiår, og trives med det, så hvorfor endre det når barna kan få kjempenytte av dine smarte avgjørelser ? Så ja, enkelt og greit.. hvorfor gjør du som du gjør? Bruker du pengene dine her og nå, eller gjør du fremtidig økonomisk smarte valg? Husk at de aller fleste av oss, ikke har råd til å gjøre begge deler. Vi mennesker er utrolig flinke på å fortelle oss selv det vi ønsker å høre, men realiteten er også like ofte noe helt annet.
 7. Takker for tips begge to! Det ble jaggu meg en tur innom hyttetorget og vi tok med oss et forbrenningstoalett og en slik gjennomstrømningsvarmer som går på gass. Eneste som var "synd" er at den gass delen burde/må stå ute. Så det blir utedusj, men igjen så er ikke det noe enormt problem på sommeren, varmt vann trumfer en liten bris hehe.
 8. Som tittelen sier, Hvilke grad av fri vilje har vi egentlig mener du selv? Og hva får deg til å mene at du lever med fri vilje? Se bort i fra muligheten du har når du velger mellom en grandiosa eller kylling til middag
 9. Har en hytte uten innlagt vann ( er vannkran på utsiden av veggen ) 30kvm grunnflate og en hems med soveplasser. Samt 25kvm terrasse. Hytta er kun i bruk hver Juli mnd. Tips til hva jeg kan kjøpe for å modernisere hytta litt mtp at vi ikke har kloakk og innlagt vann tilgjengelig. ( Helt nytt strømanlegg for 5 år siden med åpent anlegg)
 10. Spilevegg ( evt skrått ) med klatreplanter på andre siden er jo nesten alltid en sikker "vinner" Har aldri tenkt tanken om huset har liggende eller stående kledning når jeg ser spilevegger. Det er nok bare vi som bygger slikt selv som legger merke til og plager oss selv med.
 11. Personlig hadde jeg startet AS/ENK i Norge og forholdt meg til de reglene du kjenner best. Det enkle er ofte det beste. Siden vi ikke kjenner din situasjon godt nok er dette det beste tipset jeg kan gi. Altfor mange variabler som finnes i slike situasjoner.
 12. Du kan ompostere summer fra hvilke kontoer du vil. ( sier ikke at det blir riktig av den grunn ) Men ingen her ser hele bildet av det du prøver å male nå. Ta kontakt med et regnskapsbyrå og betal de for noen timer med veiledning så har du spart deg selv for mye hodebry.
 13. Hva vil du/dere med livet er vel kanskje mest interessant og burde være det som gir svaret du søker. Har selvfølgelig en god del å si hvor gamle dere er. Men du vet allerede alternativet ved å fortsette utleie. Da er dere i den situasjonen dere er i per i dag og en god stund fremover. Hør med banken hvordan nedbetalingsplanen vil se ut dersom dere plutselig sitter der med XXX kapital fra salg av leilighet. Da ser du/dere potensialet ved videre levestandard. Forstår jeg deg rett er da verdien på "huset" ca 7M. med lån på 6.8. Regner med at dere betaler rundt 26-27k på lånet i dag? Hvis dere selger så kan den summen fort havne på 14-15k ( relativt høy rente, hva deres er har jo alt å si ) Så da er spm. Kommer dere til ha mer igjen i mnd? Dersom dere bruker hele utleiesummen på nedbetaling er det ikke sikkert det endrer seg så mye.
 14. Lurt å tenke på at erfaring og nettverket du får derifra kan være stor hjelp senere.. De fire store bruker det for alt det er verdt. Men samtidig kan du også bare bli en av de som forsvinner i mengden. Så alt har å si hvordan du selv er som person. Er du hardtarbeidende, initiativrik og sosialt oppegående har du nok en god tid foran deg. Er du derimot interessert i bare gjøre det som er forventet.. Så blir man fort bare " en av mange" Husk at du alltid kan søke deg videre senere dersom jobbmarkedet er vanskelig for deg i dag.
 15. Små private familiebarnehager er sjeldent profitabelt. Men om det gir lønn og arbeid ? Absolutt. Naboen vår driver en familiebarnehage med som oftest mellom 4 og 8 barn i 1-3 års alder. Eieren jobber 7-13 hver dag og har 450k i året. ( jobber selvsagt etter den tiden også med alt som kreves for å drive bedrift/bhg. Den andre ansatte får 400k og jobber fulltid, også har de en eldre pedagog som siste jeg hørte fikk 120k i året.. Jobbet 1-2 dager i uka. Skal sies at de var flinke med å spare penger. Lokalet var underetasjen og hele hagen. Lekene ++ får hun gratis fra Finn, Mat lager de alt fra bunn av. +++ Jeg vet at når hun har 8 barn ( som er maks for henne ) Så er det nye biler, oppussing, ekstravagante ferier osv året etter. Så tror det kan være noe i få tilfeller.. Men ja.
×
×
 • Create New...