Jump to content

LD93

Medlemmer
 • Content Count

  346
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

88 :)

Recent Profile Visitors

1912 profile views
 1. Her er det mange veier til mål.. Alt på hvordan du ser på investeringen. 1: Enkelt å greit. Dere selger, Du får tilbake egenkapitalen skutt inn, resten fordeles 50/50 etter betalt gjeld, ettersom dere har delt kostnadene 50/50 2: Dere selger, du får Egenkapital + renter for evt hva du ville fått hvis du hadde investert i et av dine bank sine fond, resten deles 50/50 etter gjelda er betalt 3: Hvis du gikk inn som eier i andel % samt dere har kontrakt på dette, og betalinger gjenspeiler det. Så går du utifra denne prosentandelen med utgifter og inntekter. Jeg personlig anbefaler nr 2: Da får du noe ut av å låse egenkapitalen din, samt at partner forhåpentligvis får litt med følge av økt verdi. Noe som ikke ville vært der uten deg..
 2. Det er sikkert ikke aktuelt, men har du tenkt tanken med å låne til deg en leilighet/Hytte som kan gi leieinntekter samt gevinst ved salg senere? Jobbe 100% til du er ~40-45 ( avhengig av inntekt) så kan du ha nedbetalt allerede dette også med litt ekstra innsats.. Da sitter du der som 45 åring og har relativt god formue som kan realiseres ved pensjonsalder. Da har du ihvertfall sikret deg. Hvem vet hvordan pensjonen er om 30-35 år. Personlig gjør jeg det slik, nedbetaler. Kjøper nytt, nedbetaler, kjøper nytt. Nå har ikke jeg samme behov kanskje og tankegang til å gå ned til 50% stilling, men det er alltids en tanke å tenke
 3. Hvordan får du prisen så lav egentlig 😮 ? Mine foreldre har "villa" forsikring, innbo 9M, 250kvm. Og de har ikke sjanse for å havne under 25k årlig bare på den. Selv om de reduserer innbo til 2Mnok som er anbefalt for den str hus havner de på 15k. Bil er som alltid veldig individuelt. men utrolig lavt tall for din del vil jeg si. 40G via KOL i gjensidige har han på 5k i året.. men han er da 60+.
 4. Trenger tips og råd angående lydtetting av en utebod som også vil være fullt av verktøy som skal brukes. gjengangere er dreiebenk, kapp og gjærsag, samt bordsag. Så blir en god del støy når dette står på. Boden vil ikke være større enn 4x5m, så jeg hadde håpet å slippe unna med 10cm vegger egentlig. Men har noen her erfaring med noe som ikke bygger så mye og gir god lydtetting? Evt andre billige løsninger som kan være til hjelp? Vil egentlig ikke at naboene skal måtte høre på meg sage så mye eller drive med dreiing og være til bry.
 5. Blir dessverre for mye smør på flesk med en sånn løsning, Det kan virke innbydende for en hobbysnekker som har noen hundrelapper ekstra på konto og kjeder seg idet man vandrer nedover jula etter noe nytt til "mancaven" Men profesjonelt? Så vil ikke noe slikt være noe å lete etter. Selve ideen har vært oppe flere ganger med "reload" av bits fra flere leverandører, man aldri gjennomført fordi det har slått dårlig ut på undersøkelsene. Var på en masse i vegas, der hadde fyren laget en drill som ladet inn bits for deg, var virkelig en "sikker" vinner, men han brukte billige komponenter i beta modellen og det ødela alt for vedkommende.. Alternativt ville jeg gått for å videreutvikle den billig modellen til TORX tror jeg det var? Den lille drillen med 5-6 bits eller noe i sånt magasin også når man skulle skru inn skruen ble bitsen dyttet ut.
 6. Er vell "dessverre" ingen fasit med barn.. Må nesten kjenne sitt eget barn og seg selv tenker jeg. Det er lett å bli frustrert og lei med småbarn, de vet jo ikke opp og ned stakkars de heller.. Så vår oppgave syntes jeg personlig egentlig bare er å la de lære i sitt eget tempo..Noen bruker lenger tid enn andre, og det må egentlig respekteres. Skal nå sies at barna møter en like fucka verden idet de blir dyttet inn i skolegang og sitte stille 5 timer hver dag når de er 5 år gamle og fortsatt har mentalitet som ikke passer til den tilværelsen. Man kommer langt ved å telle til ti og tenke logisk etterpå
 7. Syntes 3 timer i uka var lite. Gjør mitt etter kl 8 hver dag. Om det er med fruen eller ikke. Så er det den tiden som står til disposisjon for å gjøre det vi vil uten å følge med på barnet. De 2 første årene var det sporadisk, men nå har jeg ikke en dame som trenger at jeg står oppå henne sammen med barnet hvert sekund. Så vi har fordelt det slik det føltes naturlig.. Noen uker hadde jeg barnet 90% av våkentiden da vi var hjemme..Andre ganger bare et par timer.. Vi lot ikke det at vi hadde barn "stå i veien" for at vi har et liv med venner og familie også. Ville man ut å lufte seg med venner så var ikke det problem..Ville man være inne alle sammen og mose oss i sofaen så gjorde vi det. Barna avskyr oss ikke akkurat, Så tror vi hadde en helt grei løsning.
 8. Selg og kjøp noe nytt..Jo mindre gjeld du har jo bedre ( sett i øyne av noen som ikke har behov eller ønske om å bli spesielt rik i fremtiden ) Har du lyst å bli en eiendomsmogul er utleie starten og absolutt veien å gå. Men den veien er lang
 9. "VI" er litt utstrakt, men til TS så holder dette helt fint. Hvis Regnskapsfører og daglig leder kombinert gjør det gammeldags med papir så er det ikke verre enn å skrive ut bildet på papir :) har du transaksjonen på det også så har du allerede dokumentert mer enn hva 99% av hva andre dokumenterer på utlegg. Så du står på trygg grunn.
 10. LD93

  Har ikke fått sykepenger

  Du er hos nav -> Nav sender papir til arbeidsgiver -> arbeidsgiver sender til regnskapsfører -> Regnskapsfører tilbake til NAV = Utbetaling av NAV Uten kontrakt står du på bar bakke og må takke deg selv. Dette er noe du bør kreve før du i det hele tatt starter å arbeide. Jeg sier "bar bakke" fordi majoriteten aaaaldri vil gå til sak mot noe som mest sannsynlig aldri går i favør for deg. feks sparken på dagen. Nordmenn er naive og tar råd fra forbundene som om de er "loven" selv. Men i realiteten vil bare forbundene ikke lage noe kvalm de heller så de tyner tiden eller anbefaler deg å gå videre..Det er som med forsikring vedr salg/kjøp av bolig..De tar ikke saker de ikke vet de vinner..Og de er det i arbeidslivet også få av uten at man bruker enormt mye ressurser på småting. Sørg for å få pengene dine og kom deg bort fra vedkommende.
 11. Er jo en god del røde flagg her... Sørg for å få utbetalt det selskapet skylder deg. Det jeg antar her er at hun også tar ut det meste hun kan i lønn selv. Du vet vell ikke likviditeten i selskapet heller, men har du jobbet der såpass lenge at du har fått utbetalt feriepenger før ? Forstår godt situasjonen med at det ikke er andre jobber..Og hvis du faktisk får utbetalt den lønna du tjener så er det ihvertfall positivt. Er altfor mange små selskap som ikke evner å spare til feriepenger og deretter betaler ut feriepenger i bulk over året..Det alene er i mine øyne det største røde flagget du får økonomisk. Men siden du allerede gjør 90% av jobben..Kunne du ikke tenke deg å ta over hennes posisjon? Altså starte ditt eget ENK og ansette en selv..Ta en samtale med schibsted og gi all dokumentasjon..Og deretter kreve samme anbud som din arbeidsgiver har idag? Hun ville jo blitt fjernet på flekken..og kanskje fått et krav mot seg også..Som forøvrig er til pass. Ta gjerne en melding på PM hvis du ønsker mer hjelp på området.. Jeg jobber på siden med økonomisk rådgivning og har absolutt null toleranse for dårlige ledere.
 12. Å jobbe på taxfree er en morsom og spennende jobb med mange fine mennesker..De fleste er fornøyd etter en handel og som skal ut å reise.. jeg koste meg masse de 3 årene jeg var ringevikar der
 13. Vil si at noen faktorer bør spille inn her. Er arbeidsplassen et godt sted der du trives og sjef/ansatte er noen du kommer godt overens med, Slik at på et hovedbasis så kanskje du får igjen i form av noe annet senere? ( Gaver, turer, middager) når ting går bra på jobben og overskuddet ligger til rette. I de fleste kontorjobber som opererer med fastlønn så er det ikke unormalt at du sitter noen minutter over for å gjøre ferdig hva enn man gjør..kontra å måtte starte dagen med flisespikkeri dagen etterpå. Altså man skal ikke si "normalt" heller..Ettersom det finnes like mange "normale" som blodnekter og går på tiden sin uansett..Vi har begge typer på kontoret her, forskjellen er vell at de som ikke har noe imot å gi litt ekstra fra tid og annen trives bedre og er generelt mer hyggelige å omgås etter min erfaring. Og nå har jeg byttet arbeidsplass en god del ganger, og vært innom en god del bransjer også. Det at du blir trukket hvis du går noen minutter før tyder jo på en litt spesiell type sjef, men igjen..jeg vet ikke hvordan du er som arbeidstaker og hvis man ser det fra arbeidsgiver sin side så er det utrolig lite motiverende å se ansatte som ikke gidder å yte noe annet enn hva "normen" tilsier i nevnte arbeidsstilling. Som derfor gir grunnlag for å være like "kjip" tilbake slik man føler man kan. Til syvende og sist hadde jeg personlig uansett gått til sjefen i denne situasjonen.. Blir du trukket for å gå 5 min før, skal du også få betalt for å jobbe 5 min over. Fjerner sjefen derimot trekket dersom du går tidlig en dag ( selv om det er sjeldnere enn å gå senere) og heller ikke ønsker å gi betalt for 5-10 min over..Så må det være opp til deg selv hvordan du vil håndtere situasjonen.. Er ingenting som sier at kl 16:00 så kan du ikke si til kunden " sorry, men jeg jobber ikke lenger nå, min kollega tar over"
 14. Husk at banken sier det du ønsker å høre..De er like mye selgere som den daglige telefonsamtalen fra "strømselskapene" Siden du setter pris på kort reisevei vil jeg anbefale Ski. Prisene er på vei opp der, ikke ulidelig helt enda, men om 2-5 år er det på Oslo standard der også. ( For oss "normale" ) Hadde du vært her for 5 år siden hadde jeg sagt Skullerud i utkant av Oslo og all byggingen som var der. Familien slo seg sammen her og vi har unnagjort 7 sifret fortjeneste her på få år. Det er slik jeg antar Ski vil være om ikke lenge..Dog du er i prinsipp 1 år for sent i en allerede økende prisstigning. Så kan være lurt å få beina fatt. Ski kort fortalt = Når follobanen står ferdig er det raskere å ta tog til Oslo S enn å kjøre fra Ring 3 og inn til Oslo S. "Oslos nye bydel" skal være i Ski og huse 10.000 stk.. Som i grunn har vært for å senke prispresset i Oslo..Til gjengjeld vil det presse Ski sine priser opp. Jeg vet ikke om det er så aktuelt å ha 10 min med tog og deretter gå eller ta meg seg en el sparkesykkel..Men det vil være bedre enn de fleste andre steder. lykke til med uansett valg PS: utleiemarked i Ski er ettertraktet det også.
 15. Tenkt tanken å leie ut båten istedet da? Spørs litt hvilke "utkant" du vil bo i for å få en enebolig til bare 5 mill også altså. Men tar du den litt lenger som til feks vestby så har du gode muligheter..mtp på pendling og pris/str på hus. leie ut båten i 3-4 mnd dersom markedet lar seg gjøre med det.. Nå vet jeg ikke standarden din..Men siden banken trekker fra en mill på lånemulighet så er det vell ingen "småsak" du sitter på. Med vår lille 34 fots "jolle" som vi har hatt konstant utleie på mellom Juni-August for 14000 kr uka hvert år så klarer vi oss fint. Gjennomsnittlig får jeg inn 200-220k i året på utleie av båten. Går til innkjøp av nr 2 nå i sommer Er et undervurdert marked å leie ut båten sin skjønner du. Kanskje legge pant i båten også så har du litt mer å rutte med hvis banken er snill? Mange muligheter hvis man bare spør og graver litt.
×
×
 • Create New...