Jump to content

LD93

Medlemmer
 • Content Count

  356
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

91 :)

Recent Profile Visitors

2137 profile views
 1. Nei. Jobber med rådgivning innen økonomi, og vi har psykologer med på kjøpet ++ ( er for spesielle tilfeller og mest for utenlandske klienter) Det var mer snakk om hvordan man mentalt kommer ut av det senere. Det er ikke alle som vil ha et stempel på ryggen resten av livet som "hen som lever på andre sin regning" Er ingen fasitsvar uansett så beste man kan gjøre er å tenke hva som er best for deg selv og leve med konsekvensene på godt eller vondt
 2. Har nylig hatt takst på en eiendom. Takstmann 1: 8.2 M Takstmann 2: 8.9 M ( Forutsatt at man bytter en pumpe til 150k) Megler 1: 8.6 M Megler 2: 8.5 M Megler 3: 9.3 M ( Han har solgt flest boliger på området av denne typen ) Hvordan er dette mulig? Hvor stopper det og hvor lite skal til for å manipulere systemet tenker nå jeg. Banken fikk først taksten fra Takstmann 1 for noen mnd siden og godtok det for refinansiering Så tenkte jeg at det er greit å se om andre har noe annet å dømme etter. Og da begynte jo ballen å rulle. Banken endte jo opp med å godkjenne Megler 3 sin e-takst også.. På bare 3-4 mnd forskjell. Uten et eneste spm. Noen som jobber i bank og kan verifisere at det er så lett? Kan jo ikke tenke tanken engang om man har en bekjent som er villig til å ta i litt ekstra for at man skal kunne få litt godvilje fra banken. I mitt tilfelle resulterte dette i 0.3% mindre rente på all gjeld jeg har samt belåning til ny sekundærbolig.
 3. Det er mye mulig. Vi har mye gjeld.. og vi hadde hatt uendelig mye mer hadde ikke Ola Nordmann hatt ekstra penger ved juletider. Skal bli interessant å se hva gjennomsnittet i kjøpekraft per nordmann er i år. Vi hører mye sutring i media, men av alle jeg kjenner har faktisk ALLE lommebøkene fulle av cash ettersom de har vært innelåst/permittert og ikke har hatt noe å bruke penger på. Men samtidig..Halv skatt er frivillig. Man kan alltid overstyre skattetrekket sitt.
 4. Vi hjelper privatpersoner som har kommet i en uheldig situasjon som dette. Kort oppsummert. Har du mulighet til å jobbe dobbelt og bli ferdig innen 7-8 år. Gjør det. Har du ikke det og nærmer deg 55-60 år.. Gå for gjeldsordning. Er veldig røft å leve med gjeldsordning og vi har sett flere forsvinne fra landet eller avslutte det med kun få mnd igjen. Den psykiske belastningen over en periode er stor og ikke alle får den hjelpen de trenger i denne perioden. i de fleste sakene våre er det dog at de jobber dobbelt. Det er hardt fysisk og psykisk det også, men det vi prøver å få frem er å gå for en sidejobb som man trives i. Og helst noe sosialt som i butikker e.l Av hva vi blir fortalt i ettertid er det lettere å leve med en fysisk belastning som letter det psykiske og gir mestringsfølelse.. Enn å leve med en psykisk belastning som også blir til fysisk belastning. Og tro det eller ei.. Vi ser faktisk at majoriteten er glade for det i etterkant når de har gjort opp for seg. Uansett skal alle ha lykke til med hva som skjer og hva som evt gjøres.
 5. Ingen tvil om at det gjelder Nordmenn ja, men har opplevd en god del i andre land hvor jeg har holdt på med det finansielle med et firma.. Alt ifra forskuddsbetalinger for å kunne betale leier, eller til å ha nok til julegaver ++ De fleste løser det på sin måte, men tenker at norge har en grei løsning mtp kjøpekraften vi har. Nå var jeg ikke helt med på hva du mener med å justere skattetrekk før sommeren altså ? men men. For de fleste hjelper halv skatt mot at de tar opp forbrukslån foran juletider. Vi er sære og sånn er det.
 6. Du skjønner det at ikke alle er like. Hvorfor "skattefrie" feriepenger? Jo fordi mennesker har vist oss at ikke klarer å holde på penger, og spesielt ikke når de skal på ferie som koster 100k. Derav har de kommet med en enkel løsning som gir folk en liten "good feeling" og mulighet til å klare seg den måneden de ikke jobber. Du er pålagt x antall dager ferie vet du?. Så det vil være mer enn bare fellesferien som skal tas ut i ferie ila året. ( realiteten er nok annerledes for mange) Halv skatt i November/desember er samme greia. Folk drar på seg forbrukslån fordi de ikke har penger igjen. Så til syvende og sist har "de" funnet ut at det passer best for allmennheten å ha slike løsninger. Hvis du derimot IKKE ønsker det resten har. Så er det ikke verre enn å overstyre skatte % under lønnskjøringen. Og be om utbetaling av Feriepenger på forskudd samme år.. Altså be om å få Feriepengene 31.12 samme år som de er opptjent. Da skatter du av de også. Samtidig så er halv skatt like enkelt å overstyre som det er å aktivere. Men mer oversiktlig? Tja..Spørs hvem som ser det. Du tilhører en veldig liten prosentdel som mener det ville vært bedre slik du ønsker. Psykologi og økonomi henger godt sammen.
 7. Kanskje ikke helt riktig sted, men bare å flytte tråden hvis det ikke er til pass her. Jeg regner med at det er flere i IT bransjen her. Vår IT leverandør tok betalt for 2.5T á 1580kr/t eks mva for å opprette en ny epost og en bruker til dropbox "teamet" vårt. Forrige gang var det 1.5T for samme sak. Det ble bare opprettet selve brukerne (365 og dropbox), vi fikk tilsendt passord og info som gjør at vi får det oppe å gå på pcen selv. Vi gjør dette selv fordi av erfaring har selskapet tatt rundt 3-4t for oppsett for ny bruker tidligere. Og hva det inkluderer er da å opprette epost og dropbox bruker, og gjøre det klart på pcen til den nye ansatte. Er dette legit reelt mener dere? De står på bakbeina og mener det er helt normal tid. Jeg mener bastant at jeg ikke burde betale for 30 minutter engang ( kun opprettelse altså). Jeg undres jo siden jeg har dropbox team for familien ( 20 stk) samt egne domener med outlook 365 hvorav jeg gjør alt det de hevder å gjøre på under 5 minutter. Tanker?
 8. Føler meg hjemme i denne tråden. jeg fikser alt økonomisk, hage, hunder, reparasjoner, bil, vedlikehold hus samt oppussing. Fruen syntes ikke dette er ting som er gjeldende, og jeg er heller ikke typen til å si " vet du hva jeg gjør eller??" Hun ser gjerne at vi skal dele på alt husarbeid også. Dette gikk i litt over 1 år. Da måtte jeg sette meg ned med henne og faktisk vise hva min tid gikk til. Når hun så at.. oi, 0,75-1.5t med tur til hundene hver dag? 5-6t i uka med barneaktiviteter utenfor huset ( kjøre til trening, være på trening etc) 1 t i uka for å pusse på "avtaler" ( strøm-forsikring o.l) og ja jeg er fanatisk her. Samt betale dette 1-2 t i uka for å gjøre noe i huset, ( fikse skader fra barna, bytte ditt eller bytte datt) 2 t i uka til hagearbeid. Ja listen fortsatte og hun ble faktisk litt mer stille av det, dog det fikk henne også til å begynne å se på sin egen "liste" og vi så jo fort at vi hadde en relativt lik fordeling ( Selv om jeg lot henne få 1t hver dag til vask, når det strengt tatt er roboten som gjør det, men alt for husfreden sin skyld hehe) Forskjellen var bare at jeg ikke klager eller maser på henne, men hun på meg. Det bedret seg litt her i gården, men absolutt ikke optimalt, men bland inn litt småbarn og hverdags-stress så er det vell en A4 dag for de fleste av oss.
 9. Skal være ærlig og si at det å tenke på barna er en flott ting, men ikke ødelegg for deg selv i samme slengen Ser ikke helt hva problemet vil være for partneren din utenom å potensielt flytte? Og ikke la oss gjøre flytting til noe som krever enorme ressurser og krefter. Et samlivsbrudd er ikke bare bare uansett. Ja dere må nok selge hvis ikke partner kan kjøpe ut din andel i boligen. Du bør stå på din rett og få det du har krav på. Hvis partner ikke kan kjøpe ut, så er det enten å finne seg noe rimeligere i området, eller evt leie. Man kan ikke alltid få alt når man plutselig står alene. Jeg gjør mye økonomisk rådgivning i jobben min, alt fra privat til næring. Og det mange brenner seg på er å være for "snille"ofte er det et spark bak som får folk til å våkne og faktisk ta innover seg at livet ikke er en dans på roser. Man kan selvsagt se over situasjonen i helhet som ikke vi ser her. Har du feks mye formue som gjør at du aldri vil få problemer med å kunne leve livet du ønsker? Så er det jo absolutt noe å hjelpe moren til dine barn som kan være aktuelt. Min bror feks hadde råd slik at han ga eksen sin huset de hadde bygd sammen, så barna ville ha samme rammer, mens han flyttet inn i leilighet og måtte jobbe seg oppover igjen som tok godt over 10 år. Det lå selvsagt en avtale inne at ved salg så skulle det tilbakebetales det han hadde krav på. Men dette trenger ikke nødvendigvis å skje heller.
 10. Her er det mange veier til mål.. Alt på hvordan du ser på investeringen. 1: Enkelt å greit. Dere selger, Du får tilbake egenkapitalen skutt inn, resten fordeles 50/50 etter betalt gjeld, ettersom dere har delt kostnadene 50/50 2: Dere selger, du får Egenkapital + renter for evt hva du ville fått hvis du hadde investert i et av dine bank sine fond, resten deles 50/50 etter gjelda er betalt 3: Hvis du gikk inn som eier i andel % samt dere har kontrakt på dette, og betalinger gjenspeiler det. Så går du utifra denne prosentandelen med utgifter og inntekter. Jeg personlig anbefaler nr 2: Da får du noe ut av å låse egenkapitalen din, samt at partner forhåpentligvis får litt med følge av økt verdi. Noe som ikke ville vært der uten deg..
 11. Det er sikkert ikke aktuelt, men har du tenkt tanken med å låne til deg en leilighet/Hytte som kan gi leieinntekter samt gevinst ved salg senere? Jobbe 100% til du er ~40-45 ( avhengig av inntekt) så kan du ha nedbetalt allerede dette også med litt ekstra innsats.. Da sitter du der som 45 åring og har relativt god formue som kan realiseres ved pensjonsalder. Da har du ihvertfall sikret deg. Hvem vet hvordan pensjonen er om 30-35 år. Personlig gjør jeg det slik, nedbetaler. Kjøper nytt, nedbetaler, kjøper nytt. Nå har ikke jeg samme behov kanskje og tankegang til å gå ned til 50% stilling, men det er alltids en tanke å tenke
 12. Hvordan får du prisen så lav egentlig ? ? Mine foreldre har "villa" forsikring, innbo 9M, 250kvm. Og de har ikke sjanse for å havne under 25k årlig bare på den. Selv om de reduserer innbo til 2Mnok som er anbefalt for den str hus havner de på 15k. Bil er som alltid veldig individuelt. men utrolig lavt tall for din del vil jeg si. 40G via KOL i gjensidige har han på 5k i året.. men han er da 60+.
 13. Trenger tips og råd angående lydtetting av en utebod som også vil være fullt av verktøy som skal brukes. gjengangere er dreiebenk, kapp og gjærsag, samt bordsag. Så blir en god del støy når dette står på. Boden vil ikke være større enn 4x5m, så jeg hadde håpet å slippe unna med 10cm vegger egentlig. Men har noen her erfaring med noe som ikke bygger så mye og gir god lydtetting? Evt andre billige løsninger som kan være til hjelp? Vil egentlig ikke at naboene skal måtte høre på meg sage så mye eller drive med dreiing og være til bry.
 14. Blir dessverre for mye smør på flesk med en sånn løsning, Det kan virke innbydende for en hobbysnekker som har noen hundrelapper ekstra på konto og kjeder seg idet man vandrer nedover jula etter noe nytt til "mancaven" Men profesjonelt? Så vil ikke noe slikt være noe å lete etter. Selve ideen har vært oppe flere ganger med "reload" av bits fra flere leverandører, man aldri gjennomført fordi det har slått dårlig ut på undersøkelsene. Var på en masse i vegas, der hadde fyren laget en drill som ladet inn bits for deg, var virkelig en "sikker" vinner, men han brukte billige komponenter i beta modellen og det ødela alt for vedkommende.. Alternativt ville jeg gått for å videreutvikle den billig modellen til TORX tror jeg det var? Den lille drillen med 5-6 bits eller noe i sånt magasin også når man skulle skru inn skruen ble bitsen dyttet ut.
×
×
 • Create New...