Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

E-Sigaretter: Spørsmål, anbefalinger og diskusjon


Lakus

Anbefalte innlegg

Det er verdt å nevne at man bør vente litt med Endura. T18.

Det kom frem i siste video fra Pbusardo at enkelte av dem har en feil i produksjonen som gjør at fyringsknappen ikke fungerer, (Den henger seg opp)

Innokin har bedt om at produktene returneres.

 

Dem regner med at produktet er tilgjengelig uten feil i løpet av kort tid.

Endret av Bredoc
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noen som har tips for en nybegynner? Jeg har nå brukt en Aspire i rundt 6 mnd, og er forsåvidt fornøyd med denne.

Men igjen så har jeg en følelse av at jeg kan få tak i mye bedre til under tusenlappen?

 

Jeg har ingen anelse hva sub-ohming er, eller fordeler med forskjellige typer metaller i fordamperhodene(?).

Glad i mye damp, god holdbarhet og enkelt vedlikehold.

 

Noen tips?  :w00t:

 

Edit: Kan gjerne være en sånn box mod, størrelse har lite og si da den stort sett kun blir brukt hjemme.

Endret av JVMyhre
Lenke til kommentar

Eleaf Istick 40w og Aspire Triton 2 med 1.8 ohm.

 

Sub-ohm er mer entusiast-opplegg, og bruker mer ejuice og strøm. Og du må finne ut hvilken mengde nikotin du takler med sub-ohm. Og du må bytte ut ejuicen din med lavere mengde nikotin.

Hold deg til vanlig ohm.

 

Som nybegynner så er det vel munn til lunge som gjelder, men flere og flere går over til rene lungetrekk og da er sub-ohm å foretrekke. Om det er smak du er ute etter så er det vel Uwell Crown som tanken for deg på sub-ohm, er du ute etter mye damp så er det Smok TFV4 som gjelder, lyst til å bygge selv så er Steam Crave Aromamizer (for avanserte brukere). 

 

Som startsett så er vel dette det du leter etter: https://dampshop.no/istick-40w-med-gs-air-m-tank-og-5stk-coiler.html

  • Liker 1
Lenke til kommentar

^Takk for tips! Er 1,5ohm sub-ohm? Trodde det var alt under 1ohm jeg.

Liker best munn til lunge ja, glemte og nevne dette.

 

1,5 ohm er ikke sub-ohm alt under 1 ohm er sub-ohm :)

Som munn til lunge så er nok det settet jeg anbefalte en av de bedre startsettene, enkel i bruk og god på smak, samt koster ikke allverden.

 

Edit: Også verdt å nevne at batteriet som er i det settet kan også kjøres med sub-ohm tanker senere, så da kan du kjøpe en enkel sub-ohm tank senere uten å måtte kjøpe nytt batteri.

Endret av Samcki
Lenke til kommentar

GS Air (og M) er en bedriten tank. Finnes ikke tett (lukket skal være lukket), og lite smak.

 

Deg om det, eier 4 selv, lekker ikke og smaken er god for munn til lunge, så nok den tanken som er enklest for en nybegynner.

Triton er forøvrig en ok tank, eier en av disse selv, men koster deretter også. 

Lenke til kommentar

Et kjapt spørsmål til - hva er poenget/fordelen med å kunne justere power og/eller temperatur?

 

Watt justeres ettersom hvilken tank, fordamperhode og juice du bruker, tempkontroll forhindrer at fordamperhodet svir seg.

GS-AIR fungerer best på 10-15watt.

Velger du tempkontroll må du velge fordamperhoder med tempkontroll, da stiller du inn antall grader.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ang. subohm, så er det ikke synonymt med direkte lungetrekk. Før temperaturkontroll kom på banen var nok subohm tettere tilknyttet direkte lungetrekk, men med temperaturkontroll så gir høy effekt absolutt mening ved vanlig munn-lunge damping.

 

Jeg subohmer med TC hele tiden, men vanlig munn-lunge. Med tanker som har mulighet for å åpne opp for god luftgjennomgang kan man så velge å kjøre direkte lungetrekk hvis man vil, og da sørger man helst for å ha lavere nic-blanding i tanken fordi man puster inn en større mengde damp. Men man trenger ikke kjøre direkte lungetrekk for å ha nytte av og trives med subohm.

 

 

For de som ikke er kjent med subohm og temperaturkontroll (TC):

Subohm ( <1 Ohm) gir muligheter for høy effekt selv om spenningen er begrenset. Det er en konsekvens av ohms lov. Lavere resistans (R - ohm) ved en gitt spenning (U - volt) gir mer strøm (I - ampere). Effekten (P - watt) er et produkt av spenning og strøm.

 

Sagt på en enkel måte: Volt x Ampere = Watt.  Subohm gjør det teknisk enklere å få flere watt ut av modden.

 

Med høy effekt (40+ watt) kommer temperaturen opp og dampproduksjonen i gang raskere enn ved lav effekt (20W eller lavere), og selv med kjølingen coilen utsettes for i trekket vil den være i stand til å holde ganske jevn temperatur gjennom hele trekket. TC styrer hvor høy spenning som skal settes på coilen, og straks den har nådd valgt temperatur trengs det bare nok effekt til å opprettholde den temperaturen.

Derfor senker TC spenningen (og dermed effekten) automatisk når valgt temp er nådd, og justerer etter behov for å holde seg på samme temperatur. I den delen av trekket er effekten ofte nede rundt 5-8 watt, selv om det kjøres høyere effekt når det trengs for å øke tempen. Disse målingene og justeringene skjer raskt, mange ganger ila. et vanlig trekk.

Altså kommer den raskt opp på temp, og holder seg der gjennom hele trekket. Dermed blir også strømforbruket lavere når den valgte temperaturen først er oppnådd.

Blir veken tørr så går effekten mye ned, for det er trengs lite for å holde tempen på en tørr vek. Dermed unngår man også "dry hits", som er den svidde smaken av overoppvarmet tørr vek. Med TC er dette en saga blott. Man merker isteden at det ikke kommer damp, tar en titt, og fyller på tanken. Veken er like god, for den ble ikke svidd takket være TC.

 

Det stemmer forøvrig at direkte lungetrekk gjerne forbruker mer juice (den går samme sted som vanlig, blir ikke borte), mens om man damper vanlig munn-lunge på TC med subohm brukes det ikke nødvendigvis verken mer juice eller batteri enn vanlig. Jeg har hørt noen si at gjennomsnittlig strømforbruk går ned og batteriet faktisk kan vare lengre med TC, men min egen erfaring er at batteriet varer ganske likt. Det kan variere avhengig av hvordan man damper.

Endret av xRun
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...