Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

E-Sigaretter: Spørsmål, anbefalinger og diskusjon


Lakus

Anbefalte innlegg

Det er jo vanndamp med lukt, og ikke alle liker denne lukten, blir litt som å slippe en sur fis på bussen. Dersom restauranten, transportmiddelet eller biblioteket ikke liker at du fiser inne hos dem så går du jo ut og fiser, sant?

 

Og røyk på fly? Tror nok noen hadde fått panikk da. Og blåse røyken inn i en pose ser jo ikke rart/mistenkelig ut.

 

Liker du overparfymert lukt kanskje? 

Endret av Thor.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når jeg røykte (begynner å bli noen år siden nå) ga det meg en uggen følelse å forlate huset uten siggpakken, og helst en med mange nok sigaretter til at jeg hadde nok til hele tiden jeg var ute, eller evt. til jeg fikk handlet mer. Det behovet har gått kraftig ned etter at jeg gikk over på damp, og smugdamping er ikke lenger nødvendig heller for min del.

Ikke at jeg anbefaler snikdamping på fly og sånt, men i starten var det av og til greit å ta frem PV'en og snike seg et trekk. På den tiden var det lite effektive fordampere, og man kunne lett snike seg et trekk, og holde det inne noen sekunder ekstra slik at det ikke kom noen synlig damp på utpust.

 

I dag er det litt verre, fordi fordamperne er blitt brukbare etterhvert, så et vanlig trekk med damp på MTL gir en grei dampmengde (tilsv. et trekk fra sigarett) som ikke blir borte om en holder det inne 5 sek ekstra, det er fortsatt ofte litt damp igjen. Hvis det dreier seg om en DL cloudchasing tank eller dripper så er det naturligvis helt utelukket, man sniker ikke den skyen noen steder.  :grin2:

 

Men om man har behov for å smugdampe litt der det ikke sjenerer noen, så er antagelig en MTL tank og coil med høy ohm og relativt lav effekt det beste valget. Enda bedre: en MTL selvbygg med høy ohm, kortere/mindre coil, og litt høyere nic-prosent, som da gir tilstrekkelig mengde nikotin i en mindre mengde damp. Men det er gjerne ikke hva man damper på vanligvis, så den blir gjerne bare for snikdamping, og de fleste går vel ikke med flere tanker i lomma. Det var antagelig litt lettere før. 

Lenke til kommentar

På en reise til/fra asia for noen år siden så var det mange som dampet åpenlyst på de tynne el-sigarettene. Tror det var tillatt da. 

Men det er vel som dere sier, det kom lite damp ut. Ville vært kjipt å skape full panikk ombord, med tilhørende pågripelse og arrest ved landing. Er vel best å bare holde seg til snus på fly. Men på tog tenker jeg det går å være fleksibel spesielt om en reiser på tider med lite folk. Kan en dampe ren pg el vg og nikotin? Det bør jo lukte aboslutt ingenting?

 

Klarer dere lukte noe som helst av den dampen man blåser ut? Jeg klarer ikke lukte noe. Fikk en bekjent til å teste også, heller ikke han lukta noe som helst. Kan jo være at som røykere så knekte vi alt som var av flimmerhår og luktesans. 

 

Til deg som sammenliknet med fising, den er vel litt drøy vel? Det er ikke sosialt akseptert å fise i plenum og det er en grunn til det. 

Men er damping også like tabu som å slippe en fjert?

Endret av bojangles
Lenke til kommentar

For noen år siden var det mindre regler for sånt, og på steder hvor det var røykeforbud fikk man ofte lov å dampe litt dersom man spurte. Men fordi folk ikke uten videre ser forskjellen på damp og sigarettrøyk så var det ofte best å ikke gjøre det for åpentlyst, selv om man hadde spurt og fått OK.

Nå er det naturligvis blitt strengere, og som Dragen sier bør man følge reglene, ellers blir det bare vanskeligere å være damper for alle.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har helt glemt av å skaffe nikotin :(

Har endel ejuicer nå, noen med nikotin og mange uten. 

 

For noen år siden så bestilte jeg juice fra UK, var til refill cartridge til cigalike. Da fikk jeg med et skjema som viste hvor mange dråper en skulle dryppe i juicen for forskjellige mengder juice og styrke. Funket greit, men den dråpetelleren er vel ikke helt nøyaktig. 

 

Hvordan gjør dere som har dampet sub ohm en stund det? Regner med dere både lager coiler og mixer egen juice?

For nå så trenger jeg egentlig bare nikotin som jeg kan tilsette de smakene jeg alt har som mangler nikotin. Hva trenger jeg for å blande? Om jeg blander feks 10ml per gang? Hvordan måler jeg hvor mye nikotin jeg skal bruke? 

 

Grunnen til at jeg spør er at det nå er så mange forskjellige nikotin baser at det går rundt i huet på en gammal mann. Det er PG/VG baser. Det ere forskjellig styrke og og det er rene PG eller VG baser. Disse basene er vel tenkt brukt sammen med smaksekstrakter? 

Kan de brukes på ferdige juicer som ikke inneholder nikotin? Eller er det noen annet jeg trenger. Finner ikke 100% ren nikotin lengre. Virker som det er forskjellige baser alt sammen. 

 

Hva skal jeg kjøpe inn og hvor er det bra å kjøpe nikotin fra?

Lenke til kommentar

Jeg bruker 100 mg nikotinbase, så da tilsetter jeg 5 ml nikotinbase når jeg blander 100 ml juice.

 

Et eksempel på Heisenberg:

15 ml Heisenbergkonsentrat

5 ml nikotinbase

10 ml PG

70 ml VG

 

Du vil aldri få importert 100% ren nikotin. Dette er ren gift.

Du får kjøpt 100 mg (10%), 72 mg, osv, fra forhandlere som mixnmatch og pinkmule.

Lenke til kommentar

Til deg som sammenliknet med fising, den er vel litt drøy vel? Det er ikke sosialt akseptert å fise i plenum og det er en grunn til det. 

Men er damping også like tabu som å slippe en fjert?

 

Det er ei heller sosialt akseptert å røyke på gitte plasser. Du kan vri det som du vil, men det vil bli sammenlignet. Argumentasjon for at det er mindre helseskadelig enn shisha / tobakk spiller ingen rolle (sier ikke her direkte at DU har gjort det).

 

Jeg vaper selv, men når jeg har jobbet dørvakt har jeg kastet ut flere besserwissere som ikke respekterer at det ikke er tillatt med damping inne, med flåsete kommentarer som "Det er ikke røyk og du kan ikke nekte meg!1!". Jo, jeg kan det (eiers rett), og du kan gå ut på lik linje som alle andre og simpelthen respektere at det er ikke alle steder hvor folk tillater det.

 

Og man burde ha såpass selvkontroll at man klarer å holde seg foruten i noen tilfeller.

 

Når det er sagt, så er det ikke meningen å fremstå krass mot deg personlig, jeg bare tegner deg bildet av hvordan ting er pr. nå, basert på egen erfaring.

Endret av Iglooo
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Damper selv som jeg røyket analog. Respekterer røykeloven og ser ingen grunn til provosere uvitende.

Som regel dårlig reklame for dampesaken, mindre skadelig er det selvsagt men det er mange som ikke vet det.

Mennesker som aldri har tatt en sigarett har som regel ikke satt seg inn i det med damp, og er derfor lite oppegående rundt fordelene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...