Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Min kjærestes foreldre røyker


Anbefalte innlegg

Jeg er 17, det samme er hun. Hennes foreldre er skilt og hun bor da med sin mor.

Jeg er sensitiv for røyk og har da pustebesvær når jeg er hos henne. De (stefar og mor) røyker utendørs men tenner ofte opp røyken inne før de går ut. De røyker gjerne rett utenfor soveromsvinduet vårt når vi har det oppe om natten og sover. (Det er oppe for å få mest mulig frisk luft, noe som hjelper masse)

 

Jeg føler at sånn som det er nå er det fælt å være hos henne på grunn av situasjonen. Foreldrene hennes kan velge å gå ut på baksiden å røyke,et sted som er minst like pent som fremsiden. Men selvsagt skal de gå ut akkurat der vi har vinduet åpent, uten å si ifra engang så vi får stengt det.

Vet det er deres hus, og de bestemmer, men samtidig er det det eneste stedet vi kan være da mine foreldre sier jeg ikke får ha besøk av henne. Jeg tok opp dette med kjæresten min der vi kranglet veldig. Det toppet seg med at jeg kallte moren hennes en drittsekk som ikke går ut på andre siden i hvertfall mens vi sover. Da ble hun sur.

Er det greit av meg å konfrontere moren hennes direkte å si det at jeg gjerne ikke vil puste røyk når jeg sover?

 

Anonymous poster hash: 386fe...ab3

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan være greit å påpeke problemet ja!

 

På den annen side - Hadde du kommet i mitt hus og ligget med min datter og i tillegg kalt meg en drittsekk ...

 

Interflora! En stor en!

 

 

/ole

Den var nok unødvendig ja. Glapp ut av meg i frustrasjon av at de mangler forståelse. De kan gå på baksiden bare mens jeg er der i og med at jeg er så sensitiv for røyk. Røyker utenfor vinduet uten å tenke på å stenge det engang.

 

Anonymous poster hash: 386fe...ab3

Lenke til kommentar

Du er en unge på 17 år som kommer på nåde inn i andres hjem, og våger å kritisere dem på hjemmebane... Hadde det vært meg hadde du aldri fått vist deg i mitt hus igjen, og jeg røyker ikke engang. Jeg tenker at du bør be om unnskyldning før du mister en frihavn.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Vurdér alle muligheter. Få dere jobb og lei en liten leilighet, så får dere i det minste leve i fred. Den friheten kan jeg garantére er verdt hver krone, og dere får ansvarserfaring på kjøpet. Dette vil aldri løse seg så lenge dere har 4 foreldre som hovérer over dere.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Røyking er noe drit. Blir forbanna hver gang jeg er i nærværet av en røyker. Bodde hos en vertsfamilie da jeg en gang var i utlandet, de røykte. Det er mildt sagt det med avskyelige jeg har vært borti. Det burde være ulovlig å røyke i nærvær av andre. Driter fint i om det er i eget hus eller ei. Særlig når man utsetter barn for den møkka der, da er det ille.

 

Med det sagt, aldri i livet om det er verdt å vedvare besvær for ei jente når du er såpass ung. Evt. bør/må dere finne en annen løsning.

Lenke til kommentar

Du er 17 og omtaler voksne folk som drittsekk fordi de røyker i eller rundt sitt eget hjem. Hadde jeg vært en av foreldrene og hørt dette (jeg er faktisk gammel nok til å være foreldrene deres) hadde du aldri fått sette dine føtter i mitt hus igjen. (jeg røyker ikke men synes dette er ganske drøyt å komme med).

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Først av alt må du skjønne at røykere er noen av de største egoistene du møter. Eller la meg moderere meg slik at jeg ikke blir halshugget her inne; NOEN røykere er noen av de største egoistene du møter.

 

Jeg skjønner din frustrasjon godt, men ikke kall hun en drittsekk. (jeg skjønner det slik at du ikke kalte moren dette direkte).

 

Ta det opp på en ordentlig måte og se hva som skjer. Om de/hun enda ikke vil gå et annet sted å røyke er det dessverre deres fulle rett og det blir ikke bedre av å starte h******.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En ganske enkel løsning hadde jo bare vært å be kjæresten din formidle til moren sin at dette er noe som plager deg (av medisinske årsaker). Tipper de ikke hadde hatt så veldig store problemer med det. Men litt dårlig utgangspunkt å få til det nå etter dine uttalelser... Så en start er vel kanskje å be kjæresten din om unnsykldning.

Lenke til kommentar

Er enig med Downhill. Skikkelig egoistisk å røyke over der vinduer er åpen hvis det er mulig å røyke et annet sted. Ta det opp med damen sin som formidler det videre, som blured sier. Si at du får pustebesvær, og ikke tåler røyken.

 

Lite å gjøre med. Du får håpe på at de bryr seg om deg, hvis ikke kan dette bli vanskelig.

Lenke til kommentar

Helt utrolig hvor vanskelig folk skulle gjøre dette her. Hadde jeg vært ts hadde jeg ydmykt (!) spurt de om det var mulig å røyke litt borte fra vinduet ettersom han har en medisinsk utfordring med røyk. Men samtidig at han forstår at han er gjest og ikke kan kreve dette.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg syns ikke det er feil å spørre pent når han blir sjuk av det. Hadde det vært "liker ikke lukta" hadde det vært en annen sak.

Å bli sur på kjæresten og bruke skjellsord på moren er jo på trynet, men sånt kan skje i kampens hete. Si unnskyld for det (har kanskje gjort det allerede?) og finn en måte å ta opp det andre spørsmålet på. 

Lenke til kommentar

Det jeg mener er problemet her var bare at de fint kan gå på baksiden å røyke mens jeg er der. Eller i det minste be oss stenge vinduet. Hvorfor eksponere sovende mennesker for røyk når du med få enkle grep kan gi dem muligheten å slippe. Ja det er deres hus. Det er jeg fullt klar over. Men jeg ser for meg ag hvis noen kom til mitt hus, (i fremtiden altså) vil jeg selvsagt ta hensyn til deres behov, spesielt når de er så små og utgjør en så stor forskjell for personen. Derfor kallte jeg dem drittsekker. (Ovenfor min kjæreste, var noe uklart i posten)

 

Anonymous poster hash: 386fe...ab3

Lenke til kommentar

Uansett om røyking er noe dritt eller ikke så har du ingenting du skulle sagt, det er ikke ditt hus, du er gjest på nåde og du er fremdeles et barn.

Om det plager deg så mye så burde du heller spørre deg selv om det ikke er dine foreldre som er drittsekker siden de nekter deg overnattingsbesøk hjemme?.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Uansett om røyking er noe dritt eller ikke så har du ingenting du skulle sagt, det er ikke ditt hus, du er gjest på nåde og du er fremdeles et barn.

Om det plager deg så mye så burde du heller spørre deg selv om det ikke er dine foreldre som er drittsekker siden de nekter deg overnattingsbesøk hjemme?.

This. Her har du det beste svaret.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...