Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Urimelig av meg å ikke ville betale avgift på kjæresten sin bil?


Anbefalte innlegg

Hei. Har en kjæreste som har bil, men ikke førerkort. Det er derfor jeg som har brukt bilen til kjøring. Jeg har fortalt henne at jeg ikke vil ha bil pga. kostnadene. Ingen av oss er i jobb, så jeg har ikke lyst til å bruke noe særlig penger på bil.

 

Jeg har mest brukt bilen til å kjøre henne/oss til byen/butikken, kjøre ungen hennes til og fra skolen, samt kjørt henne til flyplassen når hun skal reise til faren sin (er ca 1 time til flyplassen).

 

Jeg fikk vikar-jobb i en liten periode, så jeg brukte bilen litt i den perioden. Bortsett fra det går bilen til å kjøre henne og ungen. Nå har årsavgiften kommet, og hun krever at jeg er med og betaler den.

 

Kan hun kreve dette? Jeg sa klart og tydelig til henne at det koster å ha bil, og at jeg ikke ønsker å betale. Men hun er sta og skal absolutt ha denne bilen. Jeg bestemmer selvfølgelig ikke om hun skal ha bil eller ikke, men jeg synes det er unødvendig bruk av penger når det går buss i byen her.

 

Er det urimelig av meg å ikke ville være med og betale årsavgiften?

 

Anonymous poster hash: 14066...49a

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, du burde være med på å betale avgiften, når du kjører en bil så er det ikke bare bensin som koster, teknisk sett så sliter du ut bilen for hver gang du kjører den, og da vil det bare være rett og rimelig at du hjelper til å betale en lusen årsavgift. Det er hennes bil ja, som betyr at hun må ta den økonomiske byrden, men ikke vær så sleip og gjerrig at du ikke kan betale for ditt eget bruk. Du brukte bilen jevnlig, så du burde være med å betale avgiften for dette året. 

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Det å ha bil i eie er dyrt.

Hun har antagelig betalt for bilen, sannsynligvis vedlikehold og service og forsikring.

 

Du kjører og bringer med hennes bil.

Høres ut som dere begge tilfører noe men hun står for den økonomiske biten.

 

I dette eksempelet høres det for meg ut som at du kunne vært grei og betalt, men hvis ikke - del den.

Lenke til kommentar

rimelige krav er at hun skal betale for noe han bruker?

 

Rimelig, riktig eller rett og rimelig.. *shrug*

 

Hun har bil uten å ha lappen, han har lappen men ønsker ikke å ha bilen noe som hun ønsker å beholde.

Han benytter seg av bilen og betaler for drivstoff forbruket osv, og bilen blir for det meste brukt til å kjøre hun og ungen hennes rundt på ærender, men er også blitt brukt under noen små vikarjobber av han.

 

Men altså er det sånn krig når det kommer til å lage et kompromiss om en betalingen som begge har utbytte av som er på stusslige 3000 slanter så er nok ikke bilen eller denne spesifikke regningen det som er det store problemet i forholdet.

Lenke til kommentar

Nå vet vi ikke hvor de bor. Avhengig av hvor de bor så må hun kanskje ha bil på grunn av barnet f eks, kan ikke være enkelt å farte på bussen hele tiden når man skal sende og hente ungen og sende dem rundt på aktiviteter osv.

Ærlig sak det, men om hun er avhengig av å ha bil burde hun jo selvfølgelig også ha lappen.

Lenke til kommentar

 

Nå vet vi ikke hvor de bor. Avhengig av hvor de bor så må hun kanskje ha bil på grunn av barnet f eks, kan ikke være enkelt å farte på bussen hele tiden når man skal sende og hente ungen og sende dem rundt på aktiviteter osv.

Ærlig sak det, men om hun er avhengig av å ha bil burde hun jo selvfølgelig også ha lappen.

 

 

For alt vi vet så hadde hun lappen men mistet den for en stund, TS, hvorfor har hun bil og ikke lappen?

Lenke til kommentar

Betal en andel som tilsvarer det du har brukt. Tjenestekjøringen for henne teller ikke her, men når du hadde daglig nytte av bilen i vikarjobben bør du betale for denne perioden, siden du dro nytte av den i forhold til inntekt. Var du feks vikar i to av årets tolv måneder deler dere årsgiften på 12 for å finne månedsbeløpet, og så betaler du for to av disse. Gjør det samme med forsikringen. Fint at du betaler drivstoff, men det er andre utgifter knyttet til bilen. (Bompenger? Vedlikehold?) 



Anonymous poster hash: c4ba4...106
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...