Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvorfor er nesten alle biler grå/sort med sort interiør?


Mythos

Anbefalte innlegg

Jeg har lurt litt på hvorfor folk er så redde for litt farge på bilen. Jeg kjøpte nylig ny bil og valgte lys blå metallic med seter med innslag av blått som står seg godt mot lakkfargen. Selgeren (som man jo ikke skal stole på) sa at potensielle kunder som var innom syntes bilen var veldig fin med det fargevalget. Noen mener sikkert at det er bedre å holde seg til triste farger når bilen skal selges, men jeg kjøper bil med fargen jeg liker...

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sort dashbord er for å minimere refleksjoner og unngå å forstyrre føreren. Resten av interiøret er ofte mørkt fordi det ikke avslører skit og flekker på samme måte som beige eller hvit gjør.

Det er rett og slett praktisk.

 

Når det gjelder utsiden så er det faktisk blitt mer populært med andre farger som hvit og diverse metalic varianter. Trender skifter over tid-

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Synes det er fint at noen tenker og velger farger litt utenfor det tradisjonelle, for mange biler gjør seg helt klart veldig godt med annet fargevalg og ikke minst også med annen farge/stil på interiøret.

 

 

Ulempen med det kan i følge i følge en selger jeg har god kontakt med være når en skal komme med en bil utenom det tradisjonelle i innbytte eller forsøke å selge den selv i etterkant.

For det kan ta lang tid for å selge en bil som skiller seg ut, og en kan da faktisk tape en del kroner på dette, pga reserverte kjøpere eller forhandlere som helst ikke vil ha noe som skiller seg for mye ut til salgs, såfremt det ikke er en helt spesiell bil da.

Står en bil for lenge hos dem usolgt, så kan de både måtte senke prisen på den og det er da også død/oppbindt kapital for dem, og det kan da ende opp med at de taper penger. Så de har konkret redusert innbytte prisen merkbart 2-3 ganger på biler som skiller seg for mye ut (uten at det er en fasit for alle selgere/forhandlere gjør dette). Kan jo forsåvidt høres litt logisk ut, men om en er enig eller ikke er jo en helt annen sak........

 

Dette er altså hva en selger har fortalt meg, men hva de gjør andre steder vet jeg ikke....... 

Lenke til kommentar

Historisk sett har det også vært en del problemer med biler med farger som f.eks rød hvor de lett falmer over tid. Dette har de vel utviklet bedre lakkeringsmetoder for nå og rød lakk har jo fått en oppsving de siste 5-6 årene.

 

Min bil er mørkegrå metallic og svart interiør. Akkurat den kombinasjonen er heller tilfeldig for min del siden jeg kjøpte brukt og kun så på pris vs. utstyr og ikke hadde noen preferanse på farger.

 

Problemet med en del "spenstige" farger er at de er stygge. F.eks ble(blir?) Audi A3 solgt med en helt forferdelig gulfarge. Skoda derimot syns jeg har mange pene kombinasjoner på Fabia hvor du også kan kombinere flere forskjellige farger. For mine øyne blir helfarget bil i sterke farger too much, men slik f.eks Skoda har løst det kan man farge speil/stolper/tak/felger i en farge og resten i en mer subtil farge som grå. F.eks som det her.

Lenke til kommentar

Historisk sett har det også vært en del problemer med biler med farger som f.eks rød hvor de lett falmer over tid. Dette har de vel utviklet bedre lakkeringsmetoder for nå og rød lakk har jo fått en oppsving de siste 5-6 årene.

 

 

Nå får man de fleste farger i metallic også, da slipper man typisk oksidert preg på fargen etter noen år (spesielt røde japanske biler fra 90-tallet har dette). Det er dog veldig enkelt å fjerne, men det forblir en annen sak. 

 

Selv foretrekker jeg svarte biler, ikke for å være anonym, men jeg syns det er fint. Det er dog mer jobb med svarte biler, da både skitt og riper synes mye bedre enn f.eks sølv. Jeg vil nok tro folk flest velger fargen etter personligheten og salgsverdi. Vil også påstå enkelte farger passer bedre på visse modeller også, eks. eksotiske biler har ofte skrikende farger. 

Lenke til kommentar

Tror nok de fleste som kjøper helt ordinære biler, også velger helt ordinære farger. "Skrikende" farger og farger som gir mye oppmerksomhet, "tilhører" sportsbilene. Men jeg er dog helt enig i at vi fortsatt er veldig kjedelige i fargevalgene. En fin, dyp blåfarge f.eks passer de aller fleste biler, og ser ofte veldig pent ut.

Lenke til kommentar

Min teori er at folk i Norge alltid kjøper bil i en dyrer klasse enn de har råd til. 

Derfor ender de opp på kjipeste  fargevalg, ingen motor, nesten null ekstrautstyr og kjipe vinterfelger.

 

 

Hva legger du egentlig i dette her, det er kun et spørsmål fordi jeg er nysgjerrig.

 

Min kone og to tenåringsjenter stemte for hvit bil (metallic), vi valgte det midterste utstyrsnivået (med ekstra utstyrspakker), vi er på det midterste motorutvalget, og har valgt samme str. på vinterfelger som bilen er levert med på sommeren.

 

Spesifisere kan jeg godt gjøre, men hva tror du jeg har endt opp med etter hva jeg skrev her?

 

(personlig så hadde jeg valgt en mellom grå metallic)

 

 

..men jeg kjøper bil med fargen jeg liker...

Det har ikke falt deg inn at det er andre som liker svarte/grå biler?

 

 

 

Helt enig. 

 

Kone og mine to tenåringsjenter trumfet igjennom at vi skulle ha hvit bil (metallic), men hadde jeg avgjort så hadde det blitt type mellom grå metallic, rett og slett fordi jeg liker den fargen best og den fargen synes jeg også gjør at linjene på bilen kommer godt frem.

 

 

 

Det er nok en kombinasjon av at folk er kjedelige, har dårlig smak, tenker praktisk og vil gå for "det trygge" osv. Selv kjører jeg rundt i bil med farger både utenpå og inni, da jeg synes gråtoner er døvt :)

 

 

Å kritisere andres smak og fargevalg på den måten blir jo litt for dumt da, selv med en smiley....... 

 

For selv om du liker farger, så er det jo ikke dermed sagt at andre har den samme smaken som deg, og det blir jo litt for dumt at en skal behøve å «forsvare» sitt valg av farge når en har bestilt bilen med den fargen en liker best........

Endret av fotonisse
Lenke til kommentar

Min teori er at folk i Norge alltid kjøper bil i en dyrer klasse enn de har råd til.

Derfor ender de opp på kjipeste fargevalg, ingen motor, nesten null ekstrautstyr og kjipe vinterfelger.

Det er som regel de aller biligste bilene som har tett lakk, de fleste biler har metallic (som koster ekstra). Vet ikke hva du mener med kjipe vinterfelger, men igjen så er det de aller billigste bilene som har stålfelg. Uansett så er lavprofil unødvendig på vinteren.

Lenke til kommentar

Lakk og ekstrautstyr har også en direkte sammenheng med pris, som varierer fra merke til merke, modell til modell og også fra årsmodell til årsmodell. På mange biler er det forferdelig dyrt å kjøpe ekstrautstyr, og i tillegg så er det en heeel del folk som gir blanke f. i både farge og utstyr. For ikke å snakke om alle som kjører rundt i biler de ikke har kjøpt selv (firmabiler).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...