Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Kjøre manuell bil med automatlappen


Grumbyjus

Anbefalte innlegg

Sist uke endte jeg i en bilulykke. Heldigvis var det bare skader på bilene og noen personskade, men den bilen jeg kræsjet med var en svindyr bil som nettop er sluppet ut i markedet. Det viste seg veldig lett at var min skyld i skaden.

 

Ha i bakhodet at dette var mitt første ulykke, og at jeg var i sjokktilstand fra hendelsen tok sted, fram til bilene ble tauet. 

 

Den bilen jeg kjørte, som var registrert på mitt navn, har manuell gir. Jeg har førerkort i automatklassen, og er nå veldig redd for at forsikringsselskapet skal få greie på dette. 

Da jeg fylte skademeldingen innså jeg ikke at jeg skrev personnummeret mitt på det feltet hvor det skulle skrives førerkort nummeret. Ringte forsikringsselskapet senere og klargjorde at jeg var i sjokk og dermed gjorde skrivefeil. De sa det gikk fint, bare jeg sendte dem mail med de andre opplysningene sånn at de kunne oppdatere det. 

 

Så for å oppsummere alt sammen: Tror dere  forsikringsselskapet mitt gransker og sjekker om førerkortklassen min, som er klasse B automat, samsvarer med girkassen i bilen? 

 

PS: sjekket på statens vegvesen, ved hjelp av reg.nr mitt. All informasjon kom opp om bilen BORTSETT FRA om det var automat eller manuell. 

 

Takk for svar, setter utrolig pris på det 

Endret av Grumbyjus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her kan du ha flaks! Hvis ikke de har en eller annen form for automatisk kontroll i datasystemet mellom førerkortet ditt og bilens tekniske detaljer, så tviler jeg på at de tenker på den der. De sjekker nok at du har gyldig førerkort for personbil! Men om de ser at det gjelder kun automat ...  :huh:

 

EDIT: Har du kjørt en stund med manuell gir, så har du sikkert blitt god på det. La denne hendelsen være sparket bak som får deg til å ta en tur innom vegvesenet og ta ny førerprøve med manuell gir, så kjører du lovlig! Det klarer du helt fint  :)

Endret av ozone
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Dette er veldig vanlig i USA, ikke så vanlig i Norge. Det sto i avisa om en amerikansk turist som hadde leid bil, og krasjet den. Hun hadde ikke kjørt med manuelt gir før, og hadde kun førerkort for automatgir.

Dette er IKKE vanlig i USA. Der får man førerkort for bil, og da kan man kjøre både manuell og automat. I Europa skilles det på dette, den som har førerkort for bare automat, har førerrett kun for automat, mens de som ikke har den begrensningen kan kjøre begge deler.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk gode svar! jeg tenker på en løsning.. Hvis forsikringsselskapet ikke godkjenner detta, kan jeg da si at var under opplæring og at jeg hadde med en voksen som hadde manuell lappen, over 25 år og ha hatt lappen i 5 år på rad? (foreldra mine vil stå som ansvarlige hvis dette er mulig). For slik man øvelseskjører med grunnkursbevis, slik kan man jo også øvelseskjøre manuellgir med automat lappen? så lenge det er en person som oppfyller krava, ved siden av deg

Lenke til kommentar

Hvis du lyver så kan du og foreldrene dine bli politianmeldt også. Legg deg flat og belag deg på en god slump gjeld siden forsikringsselskaper ikke betaler en dritt hvis du er skyld i ulykken pga. en ulovlig handling.

 

Muligens greit å lese litt om https://www.politi.no/tjenester/gjeldsordning/ :hm:

 

Ikke gjør noe dummere enn du alerede har gjort.

Endret av SlikGårNoDagan
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Til og med da jeg tok førerkort for bil var det mulig å ta et førerkort med automatgir, som kun ga førerrett til kjøretøy med automatgir. Selvfølgelig var dette helt uaktuelt.

 

Dette kan fort bli dyrt for TS, regress er ikke usannsynlig når forsikringstaker oppgir uriktige opplysninger. Ærlighet varer lengst.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...