Gå til innhold

Romfart og astronomi - diskusjon, nyheter og annet som opptar deg


Enceladus

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+45613274

Ja, jeg venter bare på at teslaen mottar signaler fra rommet. Det er vel ikke helt utenkelig at de er noe av det første som kobler seg opp på Starlink? Musk betaler neppe 39705 stk 3GB mobilabbonnement hos Telenor med et smil..

Skal hver bil ha en diger kostbar antenne på taket?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+45613274

Jeg vet ikke hvordan antennene blir seende ut. Tenkte de kom til å kommunisere over vanlig Wifi med innlogging, altså de eksisterende antennene i bilen. Mulig jeg er på bærtur, men jeg har ikke fått med meg noe om antennestørrelse ennå.

Ja, du er på bærtur. Det er andre frekvenser enn WiFi. Se begrenset info her: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Starlink_(satellite_constellation)

Endret av Slettet+45613274
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Dr. Robert Zubrin's presentation on his new book The Case for Space at ISDC 2019.

 

 

Dr. Robert Zubrin presents his latest ideas on the Mars Direct plan -a plan to get human beings to the red planet within a decade.

 

From the annual International Space Development Conference organized by the National Space Society and held from June 6-9, 2019 in Arlington

Endret av Enceladus
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

 

 

 

Dump fordummende Kardashians-TV. Jeg har sett litt på underholdende og interessante Everyday astronaut noen kvelder og forsøkte å sende han et spørsmål, men fikk ikke svar. Uansett, kanskje dere vet noe.

 

Han sammenligner ganske så forenklet drivstoffene RP1, metan og hydrogen, og konkluderer med at metan er en veldig god gylden middelvei og kompromiss mellom de to andre. RP1 som ikke er regulerbar og ikke mulig å stoppe, mens hydrogen er ekstremt brannfarlig, krever tykk og tung isolasjon, påfylling i siste liten osv. Altså ekstremt krevende.

 

Men jeg synes det blir alt for enkelt å kun se på metan som det eneste kompromisset. Jeg tenker da på hele alkan-gruppa som en skala av kompromisser. Metan er i den sammenhengen den gassen som ligner mest på hydrogen, med lave fryse- og koke-punkt, veldig stort kjølebehov og mye høyere GWP enn de andre alkanene. Hadde det ikke vært et bedre kompromiss å gå litt utover i alkan-rekka til for eksempel propan eller butan som begge har et mye større flytende område, mye høyere kokepunkt og en åttendel GWP sammenlignet med metan?

 

Eventuelt en dobbel-drivstoff-motor med propan/butan for jordisk bruk og metan for bruk på mars om det er vanskelig å reformere metanet til propan/butan der oppe.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Sånn med Marsferder. Hørte Erik Tandberg snakket om problemene mennesker vil få med så lang reise, høres ut som det går dårlig an.

Kan de ikke sende roboter til Mars? De kan jo lage roboter som kan gjøre samme greier som mennesker nå. Sende roboter for å fikse til stasjon, lage vekster osv. Og så kan roboter kanskje ha med stoffer til å kunstig befrukte noen mennesker der oppe senere, som kan begynne en befolkning der. Noen som har tenkt på det? Må vel være det, kanskje ikke så enkelt.
Roboter kan jo oppdra og lære opp barn til mennesker, men der er vel regler som gjør at det ikke er lovlig muligens.

Men man burde jo tenke på, at her på jorden kan det skje ting, så påå den måten kunne de sikret mennesker videre liv på Mars.

Lenke til kommentar

50 år siden Apollo 11!

 

Jeg gleder meg så masse. Jeg er i Florida og i morgen skal jeg dra til Kennedy Space Center og se på oppskytningen av en SpaceX rakett!! Det blir SÅ FETT! :D

Det står på min bucketlist også. Jeg var på KSC for et par år siden og vil gjerne tilbake.

 

Husk å kose deg på Universal Studios i Orlando også!

 

 

PS: fortell hvordan det var å se en oppskytning etterpå

  • Liker 1
Lenke til kommentar

50 år siden Apollo 11!

 

Jeg gleder meg så masse. Jeg er i Florida og i morgen skal jeg dra til Kennedy Space Center og se på oppskytningen av en SpaceX rakett!! Det blir SÅ FETT! :D

Livestream og post i flatjordtråden :p

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1722333&&page=937

 

 

Men ja skulle gjerne tatt en tur og opplevd det. Kanskje jeg spanderer en tur på meg selv når Starship kommer i drift. Fy flate det kommer til å bli så fett! Blir kanskje et hopp med prototypen i neste veke også. Blir gøy :)

 

 

Og så test av fullskala versjonene om noen måneder.

Endret av Enceladus
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Da er vi på vei til Kennedy Space Center. Gode 3 tiemr i bil nå :p

Vil gå i shoppen og kjøpe litt ting og tang, etterfulgt av guidet busstur før vi busser til Apollo / Saturn Center der vi skal se oppskytningen av Space X :)

Endret av Lami
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Noen bilder fra dagen:

9-A79384-B-B010-4516-BDFE-D6-C66-E9-AA91

2-CD7-A4-D3-3558-43-F0-9662-63218-F8-A80

49-BE1-FCE-80-C6-4-E0-B-8-B15-2224-E5-A4

891-EB34-D-8-A80-4-F76-8711-C6-DDE2-B08-

29-B12091-2-AFC-4-B46-8946-16-CA0-CF198-

720-F7-BB9-DDF3-492-C-B25-B-B47-F3178560

 

 

Så sykt deprimerende. Det var 50 års jubileum, og Apollo Center var sperret av i dag. Var meningen å ta buss dit å se på raketter og se oppskytningen av SpaceX derfra men neida. Skulle se fra main visitor center. Der vi måtte være hele dagen. Der var det kjekkeste å se Atlantis!

 

 

Så står utenfor på parkeringsplassen sammen med mange andre. Der var best å stå å se oppskytningen.

 

Ser på klokken som er der, 17 sekunder igjen og bam der stoppet klokken. Overhører at det er avlyst.

Kommer senere opp på Twitter at oppskytningen er flyttet til i morgen på grunn av været .... :) :)

 

Åh!!!! Det var den oppskytningen.

 

Ellers syns jeg de kunne hatt noen ekstra feiring siden det var jubileum. Og hvorfor Apollo center var sperra av må gudene vite.

 

Ellers ble det nå brukt noen tusen kroner i Space Shoppen :)

Endret av Lami
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...