Gå til innhold

AMD Zen / Ryzen 1-2-3XXX serie tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er jo selvsagt flott om Cpu'en sine beregninger ikke blir en flaskehals for å utnytte kraften til skjermkortet og det er vel der man bør legge lista.

 

Eksempelvis var FX serien til Amd svært dårlig utnyttet i Windows 7 / 8.1 og DX11, nå i DX12 ser man at denne cpu'en greier å levere noe bedre ytelse sammen med Amd skjermkortene, men man får eksempelvis aldri utnyttet toppkortene til Nvidia eller AMD fult ut med en Amd cpu og det er kanskje ikke rart at man da ser et Amd skjermkort sammen med en Intel Cpu.

 

Personlig tror jeg at det er litt tidlig enda å konkludere med om Amd sin cpu blir en god eller dårlig spill cpu, det vil fortsatt trolig kreve noen oppdateringer på OS fronten for at disse skal bli utnyttet bedre og dette kan ha litt betydning på fps både opp og ned.

 

Men både offisielle og uoffisielle uttalelser fra personer som enten jobber med Amd direkte eller har prøvekjørt en av Cpu'ene sier at ting både ser bra ut og lover mye, dette var noe jeg fikk høre allerede før sommeren og de trodde så og si garantert at vi kom til å se en lansering før jul, noe som uteble.

Lenke til kommentar

Om cpu skal fungere bedre i spill tror jeg personlig at både spilldesignere og Intel / Amd og andre selskap bør sette seg litt ned og samarbeide litt mer, det er ganske oppsiktsvekkende å se at Gpu'ene i dag greier å håndtere langt flere "jobber" enn det en Cpu greide bare for noen år siden, og da spesielt på konkrete oppgaver som folding@home , Setia@home bare for å nevne noen få som er godt tilgjengelig for oss alle.

 

Skal man derfor greie å utnytte både skjermkort, cpu og apu så tror jeg at man må jobbe enda tettere sammen med utviklerne av programvare, AI, grafikk osv, det er jo ikke noe tvil om at i fremtiden kommer langt mer til å ligge inne i selve "Apu'en" (Cpu + gpu ) og det er jo spennende å se at vi er godt på vei, HBM minne på cpu tror jeg personlig vil ha mye å si for konkrete arbeidsoppgaver, men det vil trolig komme en del store endringer i det neste tiåret som kanskje på nytt kan gjøre at vi vil se en hoved pc for hjemmene våre som tar for seg langt flere arbeidsoppgaver for flere enheter som er tilkoblet denne.

 

Når det gjelder Zen sin IPC så tror jeg personlig at vi ikke kommer til å bli skuffet så lenge vi ikke ser for oss en Intel killer, men rett og slett en konkurransedyktig cpu til en grei pris med mye teknologi i pakken.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Moderatormelding

Ble noe OT her nå, starter flytting av Intel diskusjon til skylake tråden, vennligst ikke ta denne diskusjonen videre i denne tråden, vil oppdatere dette innlegget når flyttingen er utført.

 

edit: 

 

Moderatormelding

Diskusjonen rundt rent intel er flyttet til den mer passende skylake tråden, fortsett gjerne diskusjonen der. 

 

Modereringen skal ikke diskuteres i tråden. Eventuelle tilbakemeldinger på moderering skal gjøres ved pm eller i tilbakemeldingskategorien.

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar

AMD 8-core Ryzen Processor spotted running 3.6 GHz base and 3.9 GHz Turbo

 

Admittedly, AMD Ryzen is certainly looking better with each day that passes. Over at CES there are demo systems running and they run 8-core Ryzen Processors with a 3.6 GHz base and 3.9 GHz Turbo.

Previously AMD openly announced a minimal base clock of 3.4 GHz, and that was merely weeks ago. Apparently the new demo systems at CES are revision 3 of the processor, even more intersting is that french based Canard PC already is mentioning a revision 4 with a Turbo at 4.0 GHz (and a 3.6 GHz base).

  • @Dresdenboy F4 is already here @ 3.6/4.0

Nothing is officially confirmed by AMD I guess, but the guys from HardwareLuxx managed to snag a photo of that third iteration, click on the thumbnail to enlarge and to see that aforementioned 3.9 GHz turbo, as that is looking mighty interesting :)

 

Ryzen blir bare mer og mer spennende!

Endret av Betroz
Lenke til kommentar

AMD Vega and Zen Gaming System Rocks Doom At 4K Ultra Settings!

 

 

 

ser jo greit ut det

 

Ca samme ytelse som ett overklokka GTX 1080 virker det som. Sist jeg spillte Doom 2016 på min Rog 4k skjerm, så fikk jeg ca 60 fps på ultrasettings. 

 

Edit: Testa nå med 4k og ultrasettings med stock gtx 1080 og vulcan API. 75-95fps med bane med veldig mye monstere og rimelig åpen... Så ikkje imponert over Vega enda iallefall...

Endret av Nizzen
Lenke til kommentar

 

AMD Vega and Zen Gaming System Rocks Doom At 4K Ultra Settings!

 

 

 

ser jo greit ut det

 

Ca samme ytelse som ett overklokka GTX 1080 virker det som. Sist jeg spillte Doom 2016 på min Rog 4k skjerm, så fikk jeg ca 60 fps på ultrasettings. 

 

Edit: Testa nå med 4k og ultrasettings med stock gtx 1080 og vulcan API. 75-95fps med bane med veldig mye monstere og rimelig åpen... Så ikkje imponert over Vega enda iallefall...

 

 

Når "internett" tester kortet ditt til 63fps i snitt og tett oppunder 70fps i snitt for Vega kan du regne med rundt 85-105fps med et Vega kort i riggen din da.. Det er ikke verst av AMD.

 

N4FqJrLT5CoUGbW2hLLECE-650-80.png

 

 

Lenke til kommentar

Kan uansett ikke testes opp mot noe før det er samme rigg som tester begge korta med samme Doom versjon, nyeste drivere og ikke minst på nøyaktig samme sted og bevegelser i spillet. Hvor sted og bevegelse er veldig viktig bare for å påpeke det. For nok vente til release før noen kan trekke noen som helst konklusjon.

 

Resten av den diskusjonen om Vega bør uansett tas i riktig forum, nemlig "Skjermkort og TV-kort" delen på forumet.

Endret av Gralle
Lenke til kommentar

Du kan kanskje betegne det som "ikke verst", men så gjør Doom det også forholdsvist godt i AMD-kort i forhold til Nvidia. En kan ikke dra noen vurdering av hvor godt Vega yter basert på det. Spesielt ikke ut fra en førbehandlet test som vil sette Vega i best mulig lys. Vi ser dette fra Nvidia og AMD hele tiden; når skal vi slutte å være naive? Inntil vi får se faktisk spilltester fra en eller annen lekkasje, så er disse "offisielle" tallene uinteressante. Vega ser ganske tydelig ut som en klar konkurrent til GTX 1070/1080, men vil bare være det så lenge Nvidia ikke lanserer noe selv (noe de mest sannsynlig vil gjøre).

 

OT Zen: det kommet massevis av nytt om ulike AM4-brikkesett (og deres egenskaper), hvilke typer prosessorer vi får, osv., som oppsummeres ganske godt her: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5mklpw/ryzen_vega_bristol_ridge_am4_a_summary_and/

 

Ifølge denne journalisten, som har vært i prat med AMD-representativer, vil Summit Ridge (8c/16t) bare være en av en mengde produkter som AMD kommer til å lansere i samme tidspunkt. Hvorvidt det betyr Summit Ridge ved siden av APUer, eller ved siden av andre Zen-prosessorer med færre kjerner, gjenstår se....

 

Blir mer og mer spent, jo nærmere vi kommer lanseringen. Zen vil friske opp det steile desktop-markedet med et bredt spekter av AMD-alternativer, og ikke minst utfordre de nåværende prisene Intel har satt -- selv med ~10% IPC under nåværende Intel-prosessorer.

Lenke til kommentar

-Det jeg tror- er nok at AMD vil utnytte at Intel har satt så høye priser som de har og dermed prise lik ytelse litt under Intel pris. Og jeg tror ikke nødvendigvis det vil lage noen priskrig med en gang. AMD vil også tjene penger og feks. da 939 prosessorene kom måtte man betale ca. 2000kr for den billigste prosessoren på plattformen. 

Lenke til kommentar

Helt enig.  Om vi ser noen få prosent nedgang i pris og/eller blittelitt mindre prisoppgang fra en generasjon til neste så er nok det så mye vi kan håpe på.  Intel har tross alt ingen problemer med å selge prosessorer til dagens skyhøye priser og det ville være det rene idioti av AMD å ikke dra nytte av dette.  Og idioter er de neppe, det er det nok bare vi kunder som er.

Lenke til kommentar

 

Tyder på at samtlige Ryzen brikker vil være ulåste.

Good old days!

 

Men kan kun overklokkes med hovedkort som har X370 eller B350 chipset. Og kun støtte for CFX/SLI med X370..

 

 

Jeg leste noe om at disse hovedkorta ikke skal koste så mye. Skal visst komme enda mer high-end hovedkort etterhvert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...