Gå til innhold

AMD Zen / Ryzen 1-2-3XXX serie tråden


Anbefalte innlegg

Jeg tror rett og slett at det blir for komplisert. Det hadde vært mulig å lagd en slik en som kan avlaste 100-200w med normale temperaturer, men det blir rett og slett for tungvint. En slik løsning vil kanskje ikke bli bedre, eller mer stillegående enn en billig vifte som Noctua NH, Cooler Master 212 etc.

 

Men man skal aldri si aldri. Jeg hadde ikke trodd AIO skulle bli så populært og omfattende som det har blitt!! :)

 

Men når man ser den lattis-kompressoren i fra Danfoss de har nyttet seg av. Er sikker overkill til formålet, og ikke særlig vakker til et PC-bygg. Her kunne de sikkert greid seg med noe nydesign framfor å lete etter minste Danfoss-modellen som går an å oppdrive. Men Danfoss blir sikkert billigst, og noen måtte jo begynne eksperimentet så..

 

Edit:

Nasa har faktisk regnet på (og eksperimentert med ymse kjølevæsker - finnes datalister å laste ned) galvanisk korrosjon til sine aluminiumssløyfer, som jo også er et tema med AIO's  ;)

(noe sånn hadde kanskje fortjent en egen diskusjonstråd. Den store kjølevæsketråden? eller Den lille/medium kjølevæsketråden)

 

Endret av G
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har sikkert rett angående heatpipes. Men de mangler jo en aktiv pumpedel slik som ved væske eller kompressorsløyfer.

Varmerør har en metalltråd innvendig som leder vannet ned til kilden. Avhengig av hvor mye vann som befinner seg innvendig og hvor stort røret er, er det en maksimal mengde varme disse kan lede før de blir overbelastet og temperaturene går til himmels.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 Men når man ser den lattis-kompressoren i fra Danfoss de har nyttet seg av. Er sikker overkill til formålet, og ikke særlig vakker til et PC-bygg. Her kunne de sikkert greid seg med noe nydesign framfor å lete etter minste Danfoss-modellen som går an å oppdrive. 

 

Det er vel her "problemet" ligger. Denne har sin plass i markedet fordi den er ekstrem. Kjøler ned til -40 om jeg husker riktig. Valget av kompressor er sikkert for å ha noe som de vet fungerer med tenkt last over lang nok tid. Skal du over på noe som er mindre i størrelse og mindre ekstremt, så blir det fremdeles veldig komplekst. Prisen blir deretter. For noe som man har bedre alternativer for i dag allerede? Et slikt produkt vil falle mellom to stoler til hvilke fordeler?

 

Varmerør har en metalltråd innvendig som leder vannet ned til kilden. 

 

Eller noe som kan lede vannet ned igjen langs veggene. Her fra "How it's made - Gamers Nexus style"

 

Lenke til kommentar

Har vært inne på tanken av å lage en chiller til å kjøle ned maskina, men vet ikke om det er verdt det. Det vil bli mer varme og støy i rommet, men temperaturen på vannet kunne jeg fått ned til under 0C.

Waterchiller er helt topp, helt til man blir lei av støyen :p Akvarie chiller er ofte brukt.

Lenke til kommentar

Kunne og tenkt meg O11. Hadde den bare ikke vært så teit designet at man er nødt å enten ha vannkjøling eller lavprofils luftkjøler.

 

Den er jo designet for AIO eller custom loop... 

 

Edit : Noctua U12A burde fint passe inn da, og den er ganske bra også.

Endret av Betroz
Lenke til kommentar

Den er jo designet for AIO eller custom loop... 

 

Edit : Noctua U12A burde fint passe inn da, og den er ganske bra også.

På ingen måte interessert i å kjøpe AIO igjen. Og custom vannkjøling står ikke veldig høyt på listen over det jeg skal kjøpe nå :p Det blir be quiet! Dark Rock Pro4, eller NH-D15 om noen får den inn i sort før jeg skal handle.

 

Men skal kjøpe Define R6, så jeg blir helgardert den dagen jeg skulle få lyst på ordentlig kjøling.

Lenke til kommentar

Siden det er såpass med off topic her... Tenkt meg å bygge Ryzen systemet liknende dette :

 

attachicon.gifDynamic.png

 

O11-Dynamic  :cool:

Jeg skal bygge den slik, men jeg skal ha radiatoren(360) på siden slik at den blåser inn. Skal ha 3x140mm i toppen som blåser ut og 3x120mm i bunnen som blåser inn.

Endret av RRhoads
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...