Gå til innhold

Gratis Windows 10 klarer ikke å friste Windows 7-brukerne


Anbefalte innlegg

Jeg var jo så dum at jeg oppgraderte så snart det var mulig, var noe småproblemer, men til dere som fortsatt nøler så er det blitt veldig bra. Jeg bytter ikke tilbake til w7 NO. Det eneste er at jeg ikke er så gla i Edge, den er litt oppskrytt, men blir nokk bedre den også med litt tid. Systemet er sammenlignbart med w7 på design i første øyekast, det er litt annerledes meny når man skal inn på "avansert" bruk. Kan være litt vanskelig å finne saker og ting under innstillinger til og begynne med. bruk 5 minutter der inne så blir man raskt kjent med det vanligste. Har så langt ikke hatt noe problemer what so ever med drivere eller lignende. imens jeg har hatt w10 har jeg kjørt sli på eldre skjermkort og nå normal setup på nyere kort. skiftet hardisk, ram. Ingen problemer. w10 er blitt gull for meg :), jeg er også en av dem som nektet og bruke w8.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På jobb-PCen vil jeg ikke "oppgradere" til windows 10. Jeg har prøvd det, og jeg jobber mye raskere i windows 7. På den stasjonære PCen har jeg aldri hatt noen grunn til å skifte til windows 10 og når windows 7 fungerer så bra så jeg ingen grunn til å bytte. Men nå har jeg fått noen grunner siden jeg må inn med windows 10 for å få ny DirectX og for å få Xbox One Wireless kontrolleren til å fungere på PCen. Så da blir det bytte snart tenker jeg. Men kun derfor.

Lenke til kommentar

Det som er særlig bra i windows 10 er minimalt med piratkopi feilmeldinger:

 

windows7_errorwindow-100398297-orig.jpg

 

windows7_errorwindow-100398297-orig.jpg

 

Nå vet jeg ikke om det er feil i windows isoen eller flere er enige problemer med piratkopi feilmeldingene er mindre.

 

Slik har jeg aldri opplevet i windows 10 selv om jeg ikke har aktivert windows 10.

Eneste man får en feilmelding i skrivebord "Aktiver windows". Det er lite problem syns jeg.

Windows 10 er bedre men kunne ønske det var mulig å kjøpe brukerlisens istedenfor maskinvare lisens.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

 

 

Er vel også en del bedrifter som venter med å oppgradere antar jeg.

 

Tenkte på det same.

 

Eg trur ein del bedrifter gjekk frå XP til Windows 7, kanskje med eit lite feilsteg via Vista. Windows 7 er eit veldig bra operativsystem og det er ikkje berre å oppgradere til Win 10 sånn heilt utan vidare.

Jeg syntes faktisk det er utrolig lett å oppgradere til Windows 10.

Det stemmer at bedriftkunder venter med å oppgradere til Windows 10 da det er flere CRM systemer og internsystemer som kanskje ikke støtter Win10 før det har blitt oppdatert/oppgradert.

Når man vet at alt dette er greit så kan man oppgradere.

 

Har faktisk oppgradert en kunde via Teamviewer og maskinen startet opp teamviewer igjen etter oppgraderingen og alt virket uten problemer.

Gjorde dette på 10 maskiner.

Lenke til kommentar

Kan ikke oppgradere min tpb verson av w7 ult. Og jeg gidder ikke betale for w10 før all spyware er fjernet. W7 funker, alt er vel prøvd, så skjer det noe er det veldig lett og finne frem til hva som er galt. Tror det er snart 3 år siden jeg tok reinstall på w7, ingen problemer enda.

Tja, siden jeg kjøpte win 7 + ssd 64GiB(on time 49234) i mars 09, har ikke jeg heller reinstallert, men har oppgradert til 10.

Spyware i win 10, å nei du har du pirat versjon så vet de det.

Og er du redd spyware bør du ikke bruke maskinen på nett :green:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+513

Har ikke hatt noen problemer med WIN 10 men det kan hende det er fordi jeg har så ny PC at det er drivere til den.

Forøvrig er min nøkkel bundet til ms konto.

Så jeg kan bytte ut så mye hardware jeg bare vil. Uten å måte kjøpe ny lisens.

Lenke til kommentar

Skal ha Win10 etterhvert, men venter til SP1 eller tilsvarende er ute. Jeg betaler gjerne for OS'et også, men akter ikke å delta som tester for MS.

De fleste jeg kjenner som har oppgradert er fornøyde, men personlig fikk jeg problemer med multiskjerm og Gsync. Fattern sin gamle laptop knela og startet å BSoD'e etter en av de siste oppdateringene de rullet ut.

Jeg har alltid vært en HW person som ikke ønsker å bruke tid på software. Ting skal bare fungere og det gjør fortsatt Win7 utmerket.

I tillegg ønsker jeg å vite mer om alle prosessene som kjører i Win10. Håper det lar seg å avinstallere tjenester som Cortana og OneDrive etterhvert.

Lenke til kommentar

 

Så har du de som har en heftig Win 7 versjon (Ultimate / Pro etc) som ved en oppgradering vil havne på en basic Win 10, jeg skjønner at disse tviholder på Win 7 grunnet funksjonaliteten de allerede har.

Interessant, hvor har du dette fra? Jeg sitter her med Win10 Pro, fordi jeg hadde Win7 Pro.

 

Jeg oppgraderte fra Windows 7 Ultimate til Windows 10 Pro.
Lenke til kommentar

Faktumet er at en del mennesker sitter med maskiner som kjører knirkefritt på Win7 men får problemer på Win10. Win10 har akkurat blitt lansert og det er ikke uklokt å vente til den største stormen rundt "test i PROD" lanseringen har lagt seg og veien til Win10 har blitt tryggere.

Det som hadde vært vesentlig mer interessant å se statistikk på var:

 

1. Hvor mange oppgraderte til Win10 de siste par månedene fordi oppgraderingsprogramvaren oppfører seg tilnærmet som "skadevare" og nesten tvinger deg i gang med oppgraderingen i løpet av denne tiden.

Jeg vil tro at en stor andel oppgraderte kun fordi de ble lei av alle pop-ups og maset og noen gjorde det helt sikkert utilsiktet fordi de etter å ha stengt popups riktig 100 ganger trykket på feil knapp på 101.

En del forventet nok at når de valgte å reservere en oppgraderingslisens ville de få en større frihet ift. når de skulle oppgradere og ikke bli plaget av popups på denne måten.

 

2. Hvor mange oppgraderte og benyttet seg av revert opsjonen innen 30 dager som så feilet og derfor fortsatt er på Win10.

 

3. Hvor mange forsøkte å oppgradere til Win10 de første 2 månedene hvor selve oppgraderingen feilet i et tidlig stadium og måtte ty til ISO reinstallasjon for å få Win10.

 

4. Hvor mange opplevde problemer med Win10 pga. nic eller storage drivere og måtte lete seg frem til en spesifik win8.1 versjon el. for å få dette til å fungere stabilt.

 

5. Hvor mange opplever BSODS med uten noe mer spesifik minnedump enn kernel og hal som årsak og har kjørt all maskinvare stabilt på win7 og/eller 8 i forkant i flere år.

6. Hvor manga har problemer med skjermkortdrivere (Nvidia spesielt utsatt)

 

7. Hvor mange opplever CTD i spill i Win10 som de ikke hadde i Win7 (Microsoft sikter seg mot privatmarkedet med kampanjen og en stor andel der kjører også spill).

 

8. Hvor mange opplever problemer med misc. programmer de benytter i hverdagen.

 

9. Hvor mange opplever daglig problemer med Win10 men har ikke orket/turt å forsøke å gå tilbake.

Så mye som Win10 og oppgraderingsappene driver med "phone home" så burde det være mulig å få til en slik oversikt.
Dette er tall det hadde vært veldig interessant å se fremfor rene PR-tall.

Det er fult forståelig at mange venter med Win10 oppgradering. Det er rimelig normal strategi i bedriftsammenheng å vente til mye av barnesykdommene som oppleves selv etter lanseringen er løst samt at det er mange andre aspekter å ta hensyn til i bedriftssammenheng. Men en privatperson som benytter maskinen hver eneste dag er også avhengig av at systemet fungerer stabilt og uproblematisk.

 

Win10 virker å være (det tar lenger tid å evaluere grundig) et flott OS og en verdig oppfølger til Win7. Jeg er ikke en person som liker eller støtter skremselspropaganda, men ennå mindre liker jeg fornektelser og "hodet i sanden" strategi for problematikk som er viktig å være klar over. Det er helt klart i Microsoft sin interesse at så mange som overhodet mulig går over til Win10 og det er naivt å tro at dette virkelig er "gratis og uproblematisk" i alle henseende og at Microsoft ikke har flere motiver med dette. Bare taktikken "Det er gratis, men du må gjøre det nå!" bør være nok til å avvente og sondere terrenget litt. Apple har også gratis oppgradering av operativsystemet, men er på langt nær så påtrengende ift. at du skal oppgradere.

Er jeg i mot Windows 10 siden jeg belyser disse tingene? Langt der i fra, jeg kjøpte en Windows Phone nylig nettopp fordi jeg ønsker å se på Win10/W10M integrasjonen og har troen på Microsofts nye helhetlige strategi og økosystem satsning (selv om de kanskje ikke kommer i mål også denne gangen).

Ellers er det helt klart at det ville vært en fordel om ikke så mange kjørte et så gammelt OS som Windows 7, det er definitivt ting som er fikset i nyere OS som ikke enkelt kan patches i Win7 eller som Microsoft ikke ønsker å bruke ressurser på ift. et så gammelt OS og heller vi ha deg over på et nytt OS.

Men at folk har problemer med Win10 er bare tull å bagatellisere og det hjelper ikke med ignorante "jeg har ikke problemer, så du må være en udugelig idiot" type uttalelser.

 

EDIT:

Og for ordens skyld, jeg kjører Win10Pro på flere maskiner og er veldig fornøyd med det der det fungerer smertefritt.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Har oppgradert begge mine win 7 maskiner til win 10, men har bare oppgradert 2 av 5 win 8.1 maskiner.

Ser ingen grunn for privatpersoner å vente med å gå fra 7 til 10. 10 gjør alt 7 kan og litt til.

Men foreløpig synes jeg ikke win 10 er helt på win 8.1 nivå, spesielt på touch fronten.

Lenke til kommentar

Jeg forstår ikke hvorfor så mange er så negative til å oppgradere fra Windows 7 til Windows 10. Jeg har oppgradert 4 maskiner (dvs en har kjørt preview på ren installasjon). Maskinene er 2 bærbare, begge Lenovo Thinkpad (fra 2007 og 2011). De to stasjonære er også delvis eldgammel hardware. Alt virker, det eneste jeg har hatt problemer med er Lenovo sin opprinnelige system_drv partisjon. Etter siste større oppgradering - så forsvant også problemene med å vekke fra sleep på ei maskin.
 
Jeg var ihuga Windows 7 fan, skulle ikke oppgradere til Windows 8 (selv om jeg kjøpte billige oppgraderingslisenser). Nå oppgraderte jeg til slutt - og brukte kun desktop med klassisk meny. Men Windows 7 var dog bedre. Men etter å ha oppgradert til Windows 10 er ikke Windows 7 aktuelt i det hele tatt.  Joda, en del er ulikt, og noe er faktisk ulogisk. Men ellers er det meste langt bedre, ikke minst under skallet. F.eks.

  • Startmeny er utrolig fleksibel - og kan tilpasses for rask informasjontilgang etc.  Når også søk fungerer lynraskt - så har man funnet programmet eller det man trenger.
  • Notification - bare pluss.
  • Flere skrivebord
  • osv.

Det tok litt tid å lære seg forskjellene - men når de første er der - bare pluss for meg.
 
Et argument er overvåkning - ja men det har man også i Windows 7, det er bare ikke opplyst om hva som kommuniseres. Personlig har jeg slått av mer eller mindre all kommunikasjon med Redmond - og gitt begrensa tillatelser til det meste. Dog spiller det ikke så stor rolle - de fleste av oss har vel en Android- eller Appletelefon. Den kartlegger oss nesten fullstendig uten at vi har noe vi skulle sagt. Også har vel de fleste en Facebook-konto - og blir "overvåket" der. Hadde jeg kunnet fininstille personverninstillingene like mye på min Androidtelefon som i Windows 10 Pro - ja da hadde jeg vært langt mer fonøyd med Google.
 
@lardvader: Cortana er ikke et problem - den ligger der som en del av grunnleggende OS. Men for at Cortana skal virke - så må du tillate Windows (Cortana) å kjenne deg (egentlig det samme som for Siri og Google Now). Slår du ikke dette på eller slår det av - ja da har du heller Cortana (som heller ikke virker i Norge for tiden). Windows 10 vil ikke komme med SP1, hele modellen for oppgraderinger er endret. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er ganske mange grunner for å ikkje bruke windows 10. Window 10 har spyware som er umulig å blokkere uten å blokkere ip addresser i brannmur. Microsoft har i praksis tilgang til ALL data du har på pcen din med windows 10 uansett om du bruker full disk kryptering (microsoft får ein kopi av krypteringsnøkkelen). Microsoft har lov til å endre alt på datamaskina di. Microsoft har muligheten til å vise targeted ads i operativsystemet ditt.

 

Eg liker ingenting av dette. Men alikevel så har eg windows 10 installert, men i dual boot med linux. Eg bruker windows utelukkende til speling. Nylig så installerte windows ein oppdatering som endra alle standard applikasjonane til microsoft sine. Plutselig var Edge default nettleser. Og microsoft gjer det umulig å finne ut kva ein oppdatering faktisk oppdaterer. Alle har det generiske navnet "Windows oppdatering".

 

Ellers så liker eg ikkje designet til "moderne" windows. Dei har gått frå fancy aero effekter til ein bunch med firkanter. Altså tilbake til windows 95 design. Eg savner også å kunne spele kabal uten å måtte logge inn på ein Xbox konto.

 

http://www.zdnet.com/article/no-microsoft-is-not-spying-on-you-with-windows-10/

https://nakedsecurity.sophos.com/2015/09/30/windows-10-is-not-spying-on-you-microsoft-says/

 

Dette er blåst opp langt over det som er faktiske realiteter...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser mange her påpeker at Win 7 Pro/Ultimate gir Win 10 Pro-lisens. Det er riktig. Men det som blir underkommunisert er at fulle lisenser blir til OEM. Hvis man oppgraderer fra en full lisens ender man altså opp med å måtte gå tilbake til eldre OS eller betale for Win 10 ved fremtidig hardwareoppgradering.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser mange her påpeker at Win 7 Pro/Ultimate gir Win 10 Pro-lisens. Det er riktig. Men det som blir underkommunisert er at fulle lisenser blir til OEM. Hvis man oppgraderer fra en full lisens ender man altså opp med å måtte gå tilbake til eldre OS eller betale for Win 10 ved fremtidig hardwareoppgradering.

 

Feil.

Har du en full lisens og oppgraderer til Win10, så får du ikke en OEM-lisens. Du har fortsatt en full lisens, men du har ikke fått noen produktnøkkel for Win10, og dermed tror folk at lisensen er låst til PC'en de har oppgradert på. Men hvis du leser det som står i EULA'en, så ser du at du har rett til å flytte lisensen til ny HW osv. Det er foreløpig uklart hvordan dette skal foregå, og foreløpig blir folk bedt om å ta kontakt med Microsoft's kundestøtte.

 

Les forøvrig dette om aktivering: http://windows.microsoft.com/nb-no/windows-10/activation-in-windows-10

se punktet "Aktivere etter en endring i maskinvarekonfigurasjonen".

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Forøvrig er min nøkkel bundet til ms konto.

Så jeg kan bytte ut så mye hardware jeg bare vil. Uten å måte kjøpe ny lisens.

 

Hvis du med "ms konto" mener den kontoen du logger deg på PC'en med, så tar du feil: Aktiveringen av Windows 10 er ikke koblet til denne kontoen. Du kan fint bruke en "lokal konto" når du logger deg på, og Windows 10 blir allikevel aktivert.

 

Det som skjer er at det i forbindelse med oppgraderingen blir tatt et "fingeravtrykk" av din hardware, og så blir dette sammen med produktnøkkelen for den Windows-versjonen du oppgraderer fra, sendt til en MS-aktiveringsserver der informasjonen blir lagret. Tilbake til PC'en blir det sendt en "kvittering" som viser deg at Windows er aktivert.

 

Det er derfor du kan slette alt som er på disken, og installere den samme Windows 10-versjonen på nytt - gjerne med en lokal konto -, og ende opp med å få Windows aktivert igjen. Aktiveringsserveren "husker" maskinen din fordi fingeravtrykket er det samme. (Etter at versjon 1511 kom kan du også oppgi produktnøkkelen (for Win7/8) for den versjonen du oppgraderte fra, dersom den automatiske metoden svikter.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det store flertallet av PC-brukere kjøper seg en PC med "dagens versjon av Windows" ferdig installert, og så beholder de den versjonen til de skifter ut PC'en. Et mindretall kjøper en Upgrade-lisens. En enda mindre gruppe kjøper "full retail"-lisenser og installerer på selvbygd hardware. (Denne siste gruppen er overrepresentert i HW&Tech-fora, naturlig nok.)

 

Det som er nytt med Windows 10 er at Upgrade'n er gratis, men det er ikke bare pris som avgjør om noen vil foreta en oppgradering. (Sammenlign det gjerne med en plastisk operasjon; mange har råd - og kunne hatt nytte av det -, men de sier nei takk allikevel.)

 

Microsoft vil gjerne ha "alle" over på Windows 10 asap, men jeg synes de er i overkant "pushy & sneaky" i metodene de bruker.

 

De oppgraderingene jeg har utført (både fra Win7 og 8.1, Home og Pro, stasjonær og laptop) har stort sett gått smertefritt, men det har vært noen småting innimellom som ikke har fungert etter oppgradering. (Hello, Dolby Advanced Audio...)

Med ingeniørdiplom og årevis med Windows-erfaring på baken klarer jeg å "få det til" når ting snører seg litt til, men når folk spør meg om de bør oppgradere, så svarer jeg ofte "Nei, du bør vente til utpå vårparten/forsommeren hvis du ikke har noen spesiell grunn til å ville gjøre det nå". Eller jeg stiller som "støttekontakt" under oppgraderingen.

 

Husk backup. Alltid. Men særlig før en oppgradering.

Lenke til kommentar

Jeg har Windows 7 Ultimate og har ingen planer om å bytte.

I tillegg har jeg masse programvare og addons installert i forbindelse med musikkproduksjon, og jeg har hørt fra andre at de har fått problemer etter oppgradering til Win 10, både i forhold til at ting ikke virker i det hele tatt og også problemer med massiv forsinkelse når man spiller av noen spor og spiller et instrument live samtidig (f.eks tilkoblet gitar eller lignende).

Ja, dette har sikkert med drivere å gjøre, men det funker glimrende i Win 7, så jeg har intet behov for å oppgradere.

Bruker PC stort sett til musikkproduksjon + gaming, og MacBook Pro til videoproduksjon.

Lenke til kommentar

.. da virker det på meg at svært mange velger å la være å oppgradere til Windows 10 basert på feilaktige rykter og informasjon, 

 

Hvis man ikke stoler på Microsoft når det gjelder Windows 10, hvordan kan man stole på Microsoft når det gjelder tidligere versjoner av Windows? Det skjønner jeg ikke.

 

Et par andre småting:

Hvis man ikke liker Edge, så kan man fortsatt bruke IE11. Klikk på startknappen og skriv "iexplore" (eller Internet Ex) så kommer den fram, selv om den har blitt litt bortgjemt i menyen. (Sneaky...)  'Pin to taskbar', så er den for hånden.

 

Og hvis man etter en oppdatering (f.eks. til versjon 1511) oppdager at Edge er satt som default browser igjen, ja, da har man nok valgt "Express settings" i installasjonsprosessen, og Microsoft har tatt seg til rette. (Sneaky...) Velger man "Customize settings", så får man det som man vil. Det er vel en "telemetry setting" som ikke har noen Off-knapp; man kan velge mellom "Full" og "Basic" (eller noe sånt.) Men det er greit for meg at Microsoft får vite hvilke programmer som crasher og denslags.

 

"Reklamen" i startmenyen som det ble så mye baluba rundt, den har ikke vist seg etter at jeg sa nei takk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...