Jump to content

HKS

Medlemmer
 • Content Count

  11617
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

HKS last won the day on August 21 2015

HKS had the most liked content!

Community Reputation

2252 :)

About HKS

 • Birthday 09/21/1982

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

10522 profile views
 1. At Get er talentløse er ikke hverken noe nytt, og det er heller ikke noe som bør stoppe oss... 😉 Etter litt graving med Wireshark så fant jeg ut hva som skjer... For det første blir ikke DHCP deaktivert når du setter ruteren i "bru-modus" fra Get nettside. Fant også fort ut at GET bruker to VLAN. Ett for å "administrere" ruter og ett for Internett. Default VLAN fra utendørs antenne er selvsagt Get sitt administrasjonsnett, og ikke Internett. Min løsning ble at jeg fjernet hele Zyxel EX5501-boksen til Get (eller hjemmesentralen som de kaller den) og koblet Ethernet-kablen fra utendørs antenne rett inn i ruteren jeg bruker. Det er en UniFi Dream Machine Pro fra Ubiquiti. Oppsettet gikk knirkefritt, det eneste jeg måtte gjøre var å sette VLAN ID 10 på WAN-interface.
 2. Du får ikke noe fornuftig IP når du kobler antennen direkte til en PC. Klarer heller ikke få kontakt med Internett, selv om jeg satt DNS manuelt. Har ikke hatt tid til å debugge det, men mulig de bruker noe VLAN, etc. for å kunne få kontakt med ruter selv om den står i bridged mode.
 3. Ingen flere som har prøvd noe her? Prøver selv å sette opp en Ubiquiti-ruter med Get (Telia) mobilt bredbånd, og virker rett og slett ikke som at Zyxel-boksen settes helt i riktig bridge-modus. Har enda ikke prøvd meg på Get sin kundeservice...
 4. Anbefaler deg å lese denne testen av Amazon Graviton 2 som er en 64-core ARM prosessor designet av Amazon for bruk i Amazon cloud (EC2): https://www.anandtech.com/show/15578/cloud-clash-amazon-graviton2-arm-against-intel-and-amd Kanskje du ønsker å modifisere påstanden din etterpå?
 5. Skal nok ikke se bort i fra at det er noe Microsoft selv ønsker å selge? For de som ønsker å gjøre fullverdig visualisering så vil vil jeg tro at VMWare og andre etterhvert får produkter for å "legacy" x86 operativsystemer på ARM. Når det gjelder Linux så finnes allerede de fleste populære distribusjoner i en ARMv8-versjon (64-nit ARM).
 6. x86 er et gammelt instruksjonsett, og det drar dessverre med seg veldig mye gammel "bagasje" som kompliserer CPU design. En av hovedgrunnene til at eksisterende x86-prosessorer har vært kraftigere enn ARM er at ARM-prosessorer frem til nå primært har vært designet for mobile og lavenergi-enheter. Nå man etterhvert nå begynner å lage ARM-prosessorer for servere (for eksmpel Amazon sin Graviton 2 prosessor) så blir situasjonen en helt annen. Ser man på pris versus ytelse så blir det for å sitere AnandTech, en x86-massaker. Typiske mobile benchmarks som nettlesere, Geekbench, etc. viser jo også dette. Apple sine A12X og A12Z prosessor i iPad Pro er i flere tilfeller raskere enn mobile Intel Core i7 prosessorer som har dobbelt TDP (strømbudsjett). Jeg vil bli overasket hvis ikke Apple sine ARM-produkter både yter bedre og har mye bedre energieffektivitet (batteri) enn x86-produktene de erstatter.
 7. Det finnes også en ARM-versjon av Windows 10, skal vel ikke se bort i fra at det er noe som kommer til å bli videreutviklet videre av Microsoft.
 8. For gaming-produktene så er august / september stalltipset ja.
 9. Det stemmer. OS har ikke tilgang til å allokere minne på skjermkort, alt går via API og driver.
 10. Ja, da gjenstår det å se om 2 måneders forsinkelse gjør at det både blir nyheter for gaming og compute...
 11. Stemmer, Apple kjøre jo en stund med fat binary hvor det både var PowerPC og x86 kode. I tillegg hadde de en dynamisk kodeoversetter som her Rosetta som oversatte PowerPC-kode til x86 hvis programmet enda ikke var kompilert på nytt for x86. De kan fint bruke samme fremgangsmåte når de begynner å migrere fra x86 til ARM. Microsoft gjør forresten omsider også noe liknende for Windows 10 for ARM.
 12. Ser ikke helt hvordan Cell har noe med denne diskusjonen å gjøre, men argumentet for å gå fra en spesialisert arkitektur slik Cell var til x86 på konsollene var at det er mye letterer å programmere for en x86-arkitektur. ARM er like enkelt å kode for som x86... Måtte kanskje vært for noen spesialisere Mac Pro eller iMac modeller. For laptop er de nok heller interessert å bruke sine egne ARM-arkitekturer. ARM-arkitekturene har vanligvis en mye bedre energieffektivitet enn x86.
 13. Ryktene som har gått i det siste er uansett helt borti natta... Uansett! Det var aldri planer om å lansere noe grafikkort nå i mars. Det som skulle blitt presentert på GTC, og er nå utsatt grunnet COVID-19 utbruddet var lanseringen av en ny compute-arkitektur som skal følge etter Volta. Her skal moduler leveres til flere store HPC-maskiner allerede til sommeren. Oppfølgerarkitekturen til Turing er ut fra hva jeg har hørt planlagt til høsten. Jeg vil i at september er et veldig godt tips! ;) Den neste generasjonen kommer til å fortsette trenden som begynte med Volta/Turing, ved å ha tydeligere skiller mellom arkitekturen for compute og grafikk. Det samme vil vi også se hos AMD... CDNA er en virdeutvikling fra Vega (GCN 1.5) og RDNA2 er en videreutvikling fra RDNA1 (GCN 2.0).
 14. De har "kjøpt" mange kjente navn fra AMD sitt GPU-team, med Raja Koduri i spissen, så ingen skal beskylde de for at de ikke satser hardt denne gangen. Forhåpentligvis er "third time's a Charm"! De fleste her er nok interessert i DG2 som blir high-end versjonen av Xe-arkitekturen.
 15. Stemmer nok godt med av 2. generasjon Navi ikke er planlagt før andre halvdel av 2020.
×
×
 • Create New...