Jump to content

Aasgaard

Medlemmer
 • Content Count

  4035
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

657 :)

About Aasgaard

 • Birthday 04/18/1982

Recent Profile Visitors

12797 profile views
 1. Mining er verken et nytt eller et ukjent bruksområde for skjermkort. Mining-ytelsen er en følge av kortets egenskaper. De garanterer ikke x FPS heller. Denne sperren de legger inn er en kunstig begrensning på kortet for å ramme et spesifikt bruksområde. Nvidia vet at kortene brukes til mining, både av dedikerte minere og av vanlige kunder som vil rettferdiggjøre en høy innkjøpspris. Nvidia har tjent gode penger på det i mange generasjoner. Nå ønsker de å flytte bruksområdet over på dedikerte kort for å tjene enda mer. Det har de jo lov til, men hvis kunder får et dårligere produkt enn det de har bestilt, så er det problematisk, og de kan ha visse rettigheter. Man kan for eksempel tenke seg at kunder kan kreve prisavslag.
 2. Du trenger da ikke å spesifisere hva du skal bruke et produkt til. Egenskapene til produktet er endret etter at du bestilte det, på en måte som åpenbart begrenser funksjonaliteten til produktet (det er jo hele poenget med sperren). Hvis du prøver kortet og finner ut at det har blitt betydelig begrenset på et bruksområde, kan du selvfølgelig protestere på dette. Spørsmålet er hva du får ut av det. Strengt tatt bør du kunne kreve å få levert et kort uten sperre, men når det ikke er gjennomførbart spørs det vel om du spises av med å få refundert kjøpssummen. Det er klart at mange nok har rettferdiggjort en bestilling til disse prisene nettopp fordi kortene har kunnet mine tilbake mye av kostnaden, så det er jo ikke som at denne endringen er uvesentlig for kundene.
 3. 3080-en som sitter i var noe av poenget med bestillingen, og jeg vil tro at det også er mye av årsaken til den saftige leveringsforsinkelsen. Jeg er nok ikke den eneste som ser mot ferdigbygde for å få tilgang til GPU i disse dager. Jeg synes det er relevant å høre om hvordan folk får tak i disse GPU-ene, og også å få informasjon om hvilke butikker og leverandører man kan stole på datoene til. Såvidt jeg husker har det også vært diskutert tilsvarende tidligere i denne tråden. Hvis informasjonen ikke er nyttig for deg, så er det bare å hoppe over. Edit: Ser faktisk at du selv har deltatt i diskusjoner rundt ferdigbygde med 30x0 i denne tråden.
 4. Bestilte en Omen med Ryzen 9 5900X og 3080 hos Power i mars. Skal ha prosessoren og muligens noe annet fra den over i et annet kabinett. Har bestilt hovedkort og RAM andre steder, og resten av PC-en står klar her. For et par dager siden så bestillingen ut som dette (forventet 17.04, ordren klargjøres for sending): Så fikk jeg en mail et par dager senere at den er utsatt og "Forventet inn til hovedlager: 14.08.2021". Fra "klargjøres for sending" til forsinket med 1/3 år altså (og tilbake til status "Din ordre er mottatt). Kundeservice hos Power ser ikke noe rart eller problematisk ved det.
 5. Tror ikke det. Jeg svidde av en 10% på hele handlekurven, og oppdaga etterpå at store deler av den var uten rabatt fordi Komplett hadde gitt prismatch mot en annen nettbutikk på dem. Tipper 10% på ett produkt blir det samme.
 6. Kjøpte en av de PC-ene. Skulle gjerne hatt en til, men "a series of unfortunate events" på siste dag av tilbudet satte en stopper for det. Synd Power skrudde opp prisen nå. Små og hendige maskiner. Verdt å merke seg at de ikke har DP, hvis man har tenkt til å kjøre dem uten annen GPU.
 7. Hang seg på utsjekk (Vipps). Stod og jobba en liten evighet før den feila. 😕
 8. Fikk på 3090 Strix jeg også. Hadde egentlig ombestemt meg, men glemte å avbestille. 😕 Er vel ikke noe poeng å selge de der på Finn heller antar jeg, så blir vel en retur.
×
×
 • Create New...