Gå til innhold

Brutal degradering av abonement hos Chess. Lovlig?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Her er svaret jeg fikk fra MyCall i hvertfall. Og det ser ut som de har struping etter 20GB. Altså utgår det.
Hva er da begrensnignene på deres abonement?
Vi har ingen bindingstid hos oss (er det det du mener?). I denne pakken på 199 kr har du inkludert 500 minutter i Norge, 500 SMS, 500 MMS, 500 MB og 250 minutter til over 130 land. Har du i tillegg såkalt FriData (dette er egentlig 20 GB - maks kvantitet som en mobiloperatør kan gi i Norge), så har du fritt Internett. Husk på at FriData (20GB) er tilgjengelig kun for fakturakunder. Alikevel benytter vi en prosedyre av "en månedsavgift", så på første faktura tar vi en depositum på en måned, noe som vi kan tilbakeføre ved oppsigelse eller bytte av produkt. En månedsavgift gjelder også datapakker.
Har jeg mulighet til å bruke 150GB data per måned uten noen begrensninger?
Som sagt har du 500 MB inkludert og databruk går først på inkluderte megabytes, etterpå belaster det din tilleggspakke. Det er også en datapakke på 1000 MB som koster 99 kr.
Får jeg full utnyttelse av 4G nettet, eller har dere noen strupinger på hastighet?
Vi bruker NetComs antener siden januar 2015 og vi tilbyr 4G der hvor det lar seg gjøre. I de største byene har man full dekning, men jeg må si med en gang at for tiden vil ikke det være mulig å bruke 4G på iPhone 5. Samtidig blir NetComs nettverk i stadig utvikling, så det vil endre seg med tiden, jeg antar at ila. neste måneder (slik at vi kan tilby 4G ikke bare på 2600 kHz-frekvens, også på 1800 kHz).
Har jeg mulighet til å få et ekstra simkort til å bruke i iPad på samme abonnement?
Ja, så lenge du har fakturaabonnement. Opprettelse av tvilling koster 49 kr pluss 25 kr til hver faktura hver måned. Du kan ha opp til tre SIM på ét telefonnummer ved fakturaabonnement, så hvis du vil bestille trilling, vil det koste deg relativt dobbelt så mye. Første måned vil vi også ta en månedsavgift.

Og har dere mulighet for bankID på deres sim?
Ja, stemmer. Alle våre nyproduserte SIM-kort har BankID innebygd. Du må først aktivere SIM og etterpå opprette tjenesten i din nettbank. Hadde du BankID på mobil fra før, så må du slette den, aktivere SIM først og opprette tjenesten på nytt.

 

Lenke til kommentar

Vell. MyCall kan brenne :D Makan til tosk jeg traff på kundeservice skal man lete lenge etter:

Dette er ikke villedende markedsføring, fordi i følge Forbruksrådet som du viser til kan man kalle en pakke som gir 20.000 enheter for fri (det kan være SMS, MMS, minutter - i dette tilfellet er det megabytes).

Er du i tvil, så spør Forbruksrådet, vi tar ansvar på det vi sier. Samtidig kan ikke en mobiloperatør gi mer enn 20 GB. Vil du bruke med enn 20 GB, så må du sitte dag og natt på Internett på mobilen - jeg antar at du ikke gjør det.

Jeg skrev om dette for å forklare det med en gang og for å være ærlig.

En ting jeg glemte å skrive før - etter du bruker opp 5 GB går hastigheten ned.

 

Klage sendt til forbrukerombudet. Forholdsvis greit å gjøre via internett:)

Og sitte dag og natt på internett? Holder med en episode på netflix hver dag for å sprenge 20GB i måneden.

Endret av Zepticon
Lenke til kommentar

20GB er ikke så veldig mye nei, er ikke noe problem å bruke det opp på noen timer om man går inn for det. Selv streamer jeg ikke så veldig mye når jeg er ute å farter, blir evt i lav kvalitet, da jeg kun har 6GB i mnd, og bruker de relativt lett opp

Slik jeg ser det nå er det vell Banzai som har den beste løsningen for de som bruker mye data.

Lenke til kommentar

Mobiloperatører kan gi mer enn 20GB. Ref Telenor og Netcom. Hvor har de dette fra?

 

Netcom gir vel opp til 100GB, men Telenor har ikke mer enn 25GB på mobiltelefonabonnent og 20GB på mobilt bredbånd. Og ja, det er helt på trynet at Telenor selger høyere inkludert bruk på mobiltelefonabonnent enn de gjør på mobilt bredbånd.

Lenke til kommentar

Mycall påstår at 20.000 enheter, i dette tilfellet megabytes, kvalifiserer som fri bruk? Hva med bytes, kilobytes, gigabytes eller terabytes?

 

Jeg har 20 gigabytes fra Telenor, og det er definitivt ikke fri bruk.

Det brukes bare på hytta, men selv på et par helger i måneden klarer jeg lett å bruke opp kvoten uten å gå inn for det.

Ikke alle nøyer seg med Twitter, jeg bruker YouTube. 20.000 megabytes varer ikke lenge når du ser på video.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

De ønsker at alt skal gå over mobilabn, altså da som ekstra datakort. Da er prisene som regel ganske overkommelige, og systemet i seg selv er smart nok. Det vil selvfølgelig kreve at man har flere ting samlet hos samme operatør, men hvilket firma vil vel ikke tjene penger?

 

Sånn som det er nå må du være en idiot om du velger mobilt bredbånd fra Telenor istedet for Netcom såfremt sistnevnte har god dekning der du skal bruke det. Det gjelder også om man bruker mobiltelefonabonnentet som mobilt bredbånd.

 

Kan ikke se noe annet enn at de må blø kunder for øyeblikket med de tilbudene.

 

Netcom tar 100 kroner mindre for 10GB mer på mobilt bredbånd, og som i tillegg har dobbelt så høy potensiell hastighet. For 100 kroner mer får man 80GB mer... Forstår ikke hva telenor driver med.

Endret av Kron
Lenke til kommentar

Fra Chess nå nettopp:

Kjære kunde, vi viser til melding vi sendte ut 30.01 om endringer i ditt abonnement. Vi ser at du bruker mer datatrafikk enn det vi kan tilby i våre vanlige abonnement. Ønsker du at vi skal se på et eget tilbud til deg? Svar "Ja" på denne meldingen, så ringer vi deg med et forslag. Hilsen oss i Chess

 

Så det lover bra :)
Lenke til kommentar

Fra Chess nå nettopp:

Kjære kunde, vi viser til melding vi sendte ut 30.01 om endringer i ditt abonnement. Vi ser at du bruker mer datatrafikk enn det vi kan tilby i våre vanlige abonnement. Ønsker du at vi skal se på et eget tilbud til deg? Svar "Ja" på denne meldingen, så ringer vi deg med et forslag. Hilsen oss i Chess

Så det lover bra :)

Kult, du har vel svart JA, å da er det bare å vente på å høre hva dem ringer opp å tilbyr hehe. Håper du poster tilbudet demes her da når du har blitt ringt opp? For å se om vi får forskjellige tilbud?

Lenke til kommentar

Nettopp snakka med en hos Chess som kunne forklare litt:) Han sa at mye av problemet med OnFlex var at noen brukte sykt mye data 100GB+ i uken, og detmed all kapasiteten på senderne. Netcom som netteier har dermed satt ned foten og ville ha slutt på at folk brukte abonementene sine på den måten, da det ikke er tiltenkt slik bruk. Forståelig nok synes jeg, men samtidig kjipt for oss kundene som hadde forholdsvis nøkternt forbruk med 50-150GB i måneden. Har kjørt jevnlige benchmarks på hastigheten min, og den senderen jeg bruker er skjeldent full.

 

Fikk tilbud om å gå over til SjakkMatt med 2GB i måneden for 199 og mobilt Bredbånd XXL med 100GB for 499. Egentlig en grei deal, som gjør at jeg fortsetter hos dem. Er ikke noen andre som kan gi meg ett bedre tilbud uansett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hadde vært mer keen på 100GB med fri tale/sms og exstra sim til padda. Nå må man jo passe på databruken til iphonen :( går jo en del til wimp Netflix særlig på buss pendlinga til jobb. Prøve å få den dealen til 699kr! Ellers må jeg hverfall ha 5GB til til mobben å da prater man 800kr i mnd! Eventuelt bare takke ja til 100GB bredbånd og ta mobil avtalen med noen andre med avslag i prisen på ny iPhone ved nytegning av abbonomentet ;)

Lenke til kommentar

Hvis jeg tegner ett abb hos NetCom til 299kr (3GB) vil totalprisen på iPhone 6 bli 4700kr!

Totalt 1år 8200-3600(abboet)må jeg jo ha uansett hehe

Noen her som vet om noen bedre deal rundt eller så skrik ut?

 

Iphone 6 64GB? Når jeg sjekker på Netcom så koster det totalt 9889. 16GB koster 8989,- totalt. Du må uansett ikke finne på å kjøpe 16GB versjonen!

 

Dustin Iphone 6 64GB uten binding med frakt: 6990,-

https://www.dustinhome.no/product/5010801519/iphone-6?ssel=false&utm_campaign=prisjakt&utm_source=prisjakt.no&utm_medium=pricecompare&utm_content=5637146047

12 måneder Banzai 3GB inkludert data: 199x12 = 2388,-

https://www.banzai.no/banzai-3gb/

 

totalt = 9378,-

 

Billigere enn Netcom, og du er ikke bundet til en operatør i 12 mnd.

Endret av Kron
Lenke til kommentar

Hvis jeg tegner ett abb hos NetCom til 299kr (3GB) vil totalprisen på iPhone 6 bli 4700kr!

Totalt 1år 8200-3600(abboet)må jeg jo ha uansett hehe

Noen her som vet om noen bedre deal rundt eller så skrik ut?

Husk at du får samme deal hos et konkurerende selskap for kr 199,- pr mnd, så regnskapet blir 1200 kroner dyrere pr år. I tillegg står du fritt til å hoppe på andre tilbud som evt. måtte dukke opp det nærmeste året.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...