Gå til innhold

Hvor gammel er din Linux?


Anbefalte innlegg

Bruker ikke Linux desktop men har 4 stk servere. (1 fysisk hjemme, 1 fysisk på kontoret og 2 virtuelle på nett.

 

Alt sammen Centos Linux av nyeste årgang da det ble installert. Den eldste er vel noe slikt som 3 år og den nyeste noen uker.

 

Det er en sannhet med modifikasjoner at jeg ikke har dekstop for jeg intallerte Gnome på hjemmeserveren for å kunne bruke den som "Internett TV" og "Filmframviser" også. Det fungerer helt feilfritt og meget bra.

 

Etter ca 14 år med Linux servere, så langt 0,0 havarier eller driftsproblemer av betydning. (Men en server plassert på serversenter i utlandet ble hacket og brukt som spamrelay for ca 6 år siden og det ble det jo litt styr ut av.)

 

Grunnen til at det fortsatt går i Windows desktop, det er jo diverse Windows avhengige programmer, som for eksempel Adobe Creative Suite og diverse annet.

 

Brukte Slackware helt i starten og så ble det RedHat og så Centos, som på et vis også er RedHat og etter det så ble det: "Nei jeg får vel fortsette å bruke Centos for alt dette andre er jo så fremmedartet og komplisert".

Endret av arne22
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spørsmålet nå er vel heller, hvor lenge skal jeg orke og holde liv i ett filsystem, for å "vinne" en slik diskusjon senere...

EDIT: Bare for å vinne, en fra jobb... :tease:

Sun Microsystems Inc.   SunOS 5.8       Generic Patch   October 2001

  This system was installed by Jumpstart at Tue Mar 25 11:50:54 MET 2003

$ ls -ld /lost+found
drwx------   2 root     root        8192 Mar 25  2003 /lost+found
Endret av kpolberg
Lenke til kommentar

 

 

 

drwxr-xr-x 2 root root 49152 Sep 22  2006 /lost+found/

 

Kjører du Gentoo?

 

Nei, debian:

erik@server1:~$ cat /etc/debian_version
7.7

 

Samme filsystem siden Sarge / 3.1 er ganske imponerende, og kanskje du kjører på veldig gammel maskinvare.. :p

 

Ser ut som det sitter en cpu fra 2005 i den:

Intel® Pentium® D Processor 820 (2M Cache, 2.80 GHz, 800 MHz FSB)

 

Den rusler og går, har også stått på i serversenteret 24/7/365 siden den ble installert.

Lenke til kommentar

Restart hver natt

 

Det stemmer. Hver natt utføres en 5-siders sjekkliste av vakthavende, og en av de punktene som utføres ved 00:00 UTC er restart av blandt annet OS/2-maskinen som brukes til å overvåke melddingsswitchene (en er hot standby, en er master, samt et contigency par på hemmelig lokasjon i tilfelle noe skulle ta ut fjellanlegget).

Lenke til kommentar

Supporten er long gone. Dette er riktig nok den aller siste av de ca 400 posisjonene som vi har ansvaret for rundt om i landet. Vi er de eneste som bruker monitorfunksjonen, så når vi skal oppgradere til XP (ja, Luftfartstilsynet har enda ikke godkjent Win7, selv om det har vært "rett rundt hjørnet" i mange år) som resten bruker så blir vi nedprioritert av softwareutvikleren i Canada når vi endelig får ut fingeren og sender inn bug reports.. Og når vi endelig får en sær bug fikset så er det noe annet som ikke fungerte som på OS (f.eks. først fikk vi ikke popup ved alarm i XP, og når vi fikk popup, så hadde den plutselig ikke akustisk alarm slik den hadde i OS/2)..

 

Heldigvis har logistikkansvarlige tatt vare på gamle maskiner (samt matrise- og stripprintere) så vi har et lite arsenal med OS2 kompatible maskiner hvis denne skulle konke ut..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...