Jump to content

kpolberg

Medlemmer
 • Content Count

  3335
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

391 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

13485 profile views
 1. @trrunde ser ut til å sitte på litt mer informasjon, https://freak.no/forum/showpost.php?p=3639237&postcount=259 Jeg vet ikke hvorfor alitbox ikke holder websidene sine oppdatert. Ligger sikkert på en eller annen sin backlog
 2. Dette stemmer ikke. Altibox tilbyr native IPv6. Det begynner å bli en stund siden de kun tilbydde IPv6 via 6RD.
 3. Jada, men stort sett eneste måten å øke antall iops på en spinnedisk er ved å øke hvor fort den går rundt. Den disken du har linket til er på 5400 rpm, som er det tregeste man får tak i. SCSI / SAS disker finnes opp til 15000 rpm. Midlertidig økning i ytelse oppnås ofte ved å øke størrelsen på mellomlager(cache), men dette vil stort sett ikke gjøre stort utslag når man gjør operasjoner over større mengder data, spredt utover disken.
 4. Seagate harddisken, er det en gammel "spinnedisk"?
 5. Hvis du er vanlig bruker må du selvfølgelig fremdeles elevere til root for å kjøre superbruker kommandoer, f.eks.
 6. Kjør kommandoen med "time" foran. Så vil den si hvor lang tid det tok.
 7. @bmork hvor ofte opplever du at PDen endrer seg? Forøvrig kjekt med info fra "innsiden" av telenor.
 8. Som høres helt fornuftig ut. Jeg forventer heller ikke at altibox skal la meg ta med meg prefixet idet jeg flytter til en annen by. Men la oss si en PD med lease tid på 7 dager eller der omkring? I forhold til ruting, så kan de gjerne delegere utifra en pool basert på noderom eller hvorhen det er hensiktsmessig. Selv har jeg faktisk ikke testet den nye IPv6 løsningen til Altibox. Men en forutsetning for å kunne flytte over fra løsningen jeg har idag, er at prefixet er noenlunde fast, tilsvarende hvordan IPv4 fungerer idag.
 9. I stedet for link-local så kan du bruke ULA addresser internt (fc00::/7). Men jeg ser helst at altibox får styr på PDen tilsvarende som de har for IPv4 tildeling. Telenor har jo ordnet det, så teknisk sett burde det jo ikke være det største problemet. Kan det være det er gjort for senere å kunne tilby statisk prefix mot en kost?
 10. Disse avtalene er stort sett helt like på tvers av leverandørene. Spesielt når det kommer til slike ting som telenor maritime og bruk utenfor eu. Jeg vil ikke si at dette er å sette seg "grundig" inn i avtalen. Dette må sies å være ett minimum av hva man kan forvente at forbruker setter seg inn i. Altså, hvor kan jeg bruke tjenesten? Og hvor mye koster tjenesten?
 11. Har dette noe å si? Utifra de fleste blokk diagrammene for X570 baserte hovedkort. Så har du 2 stk M.2 slotter, hvor en er koblet direkte til CPU og den andre er koblet til X570 chipsettet. Har du WD SN850 idag? Skal du faktisk kjøpe WD SN850? Hvis ja, hvorfor kan du ikke koble den til på M.2 slotten som er koblet direkte mot CPUen?
 12. Skal prøve å gå litt punktvis gjennom. Min mening er at 150-200 mbps fremdeles er rimelig god båndbredde. Det burde f.eks ikke være noe problem for 20 stk å streame fra youtube eller liknende tjenester samtidig. Sånn til informasjon, så har vi hatt LAN med 12-16 personer, hvor den faktiske bruken over tid, ser ut til å ligge under 10 mbps i snitt. Når det gjelder datapakkene, er jeg helt enig. De er for små, og nettopp derfor ser jeg enda mindre grunn til å juble over 5g. PCI-E kommentaren vet jeg ikke helt hva jeg skal si til. Jeg forstår ikke kommentaren. Du sier det er for lite plass på pci-e, men at det gir mange muligheter. Er ikke det litt selvmotsigende?
 13. Hva er det 5g gir deg, som 4g ikke leverer allerede? Hvis det er snakk om høyere båndbredde, hva er det du holder på med, som krever så mye båndbredde?
 14. Debian eller CentOS på server og Fedora på laptop / arbeidsstasjon da de for min del oftere har nyere hardware som ikke er støttet i eldre kernel versjoner. Edit: Når det gjelder topic. For en bedrift er RedHat økosystemet rimelig bra. De har løsninger for patch management, os audit, autentisering og autorisasjon osv, en veldig stabil release syklus samt godt støttet av software leverandører.
 15. Får den rett ut fra Edit: Kun for nvidia kort selvfølgelig
×
×
 • Create New...