Gå til innhold

Klokketråden — Diskusjon og kjøpetips!


Anbefalte innlegg

Abnorm skrev (10 timer siden):

Vurderer å kjøpe omega der

sjekk Prisjakt og Klarna for beste tilbud. (kan godt hende det er Urverket for alt jeg vet, men bare et generelt tips)

husker en Swiss Hannova jeg kikket på, den var kr. 800 rimeligere hos en gullsmed m/nettbutikk. (ca. 2100 vs. 2900)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
11 hours ago, Abnorm said:

Noen som har erfaringer med urverket.no ? Vurderer å kjøpe omega der, men kjenner ikke til butikken.

Urverket er en såkalt «gray dealer» dvs de er ikke direkte godkjente av alle merkene for å selge sine ur. I noen tilfeller er det f eks slik at garantien de fører på klokker kun er gjeldende hos de, men ikke «internasjonal -sett inn merket- garanti». Så jeg ville tenkt meg litt om før jeg kjøpte en dyrere klokke der. Ofte kan man spørre om litt rabatt hos sin lokale AD og heller kjøpe der, så er man helt sikker på å ha garanti og papirer i orden. 

Med det sagt, så har jeg kjøpt to klokker der til ca 5-6k pr stk. Den ene ankom med bøyd viser som gjorde at klokken stoppet når den skulle passere timeviseren. Fikk en lokal urmaker til å fikse dette, og sendte kvitteringen for jobben til urverket og fink refusjon, avtalt på forhånd selvfølgelig. Den andre klokken var det ingen trøbbel med. 

Endret av dTd
Lenke til kommentar

Kjøpte denne på et "nerdemarked" for et par uker siden, fikk bytta batteri i dag. Går som ei klokke nå :) Den er en del av et samlesett med Star Wars Episode 1 klokker som kom rundt slutten av 90-tallet. De "vanlige" har bare et plast-fargebilde på skiva, men disse var den dyrere varianten med kobber-relieff i skiva. Skivene har forskjellige figurer fra filmen, dette er Darth Maul. Navnet hans står trykket på kortsiden av skinnreima, og clasp er i kobber med star wars relieff logo..faen så kult.

image.thumb.png.54d3c7af0d73ed3230863918c4fba656.png

 

Endret av Bytex
  • Liker 4
Lenke til kommentar
iknutis skrev (På 19.12.2023 den 15.28):

Jo mer jeg ser på de, jo mer sansen har jeg fått for Hamilton.
Ser litt enkle ut, men jeg liker stilen. Noen med erfaringer?

Ble ikke Hamilton heller, selv om jeg liker utseendet. :) Har vært inn og ut av urmakeren i hele høst, men greier ikke bestemme meg. Jeg er en one-watch guy, og den må bare funke hele tiden. Jeg har alltid likt kronograf-funksjonen, bruker den som stoppeklokke både når jeg lager mat, legger coating på bilen eller kjører intervaller. Men denne gangen vurderte jeg å droppe den til fordel for en mer lettleselig skive.
I utgangspunktet hadde jeg sett meg ut disse tre, der Seikoen er den som scoret minst pga datoen er forsenket i skiven slik at den er vanskelig å se, skiven er også minst og "fullest". Den har dog best kvalitetsfølelse av disse tre, Victorinox'en på andre plass.

image.thumb.png.9e09e991a69db910e97ff9ce9be17c99.png


Så jeg gikk inn til Tore hos Urmaker Jermstad i går i lunsjen, og sa at nå går jeg ikke herfra før jeg har bestemt meg for klokke. Det ble til min store overraskelse ingen av de tre jeg hadde sett meg ut på forhånd.
Bilde kommer på søndag, da det er julegave.

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (22 timer siden):

kan være en artig nisje å samle på det, eller stopper du ved 1 ?

Har ikke greid å finne noen av de andre enda. Men jeg har en tendens til å samle på ting så, who knows. Fant bare denne helt tilfeldig på en hylle på markedet, åpna boksen, og der lå klokka. We were meant to be. I felt a disturbance in the force.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
Bytex skrev (13 timer siden):

Har ikke greid å finne noen av de andre enda. Men jeg har en tendens til å samle på ting så, who knows. Fant bare denne helt tilfeldig på en hylle på markedet, åpna boksen, og der lå klokka. We were meant to be. I felt a disturbance in the force.

The Force is strong in this one... 😄♥️

Kul kobber-motiv på skive som det nok ikke finnes mange av...

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Det ble en Victorinox Maverick Cronograph, som føltes alldeles helt rett når den kom på håndleddet. Den er både større og tyngre enn jeg først siktet meg inn på, men kjennes ut som om den er bygget som en tanks. Foreløpig ekstremt godt fornøyd. 
 

Ha en fortsatt riktig god jul alle sammen.

IMG_8399.jpeg

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...