Jump to content

iknutis

Medlemmer
 • Content Count

  360
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by iknutis

 1. Jeg har siste året hjulpet til å få to biler på veien, som har stått avskiltet noen år. Den ene i ett og den andre i fire. På begge to hadde bremsene rustet fast, og det har trolig kommet rust i eller på løpehjul til multireim/registerreim på motoren. Bremsene kan jo også ruste fast om bilen er i bruk, men det er tydelig at ting setter seg når biler står. Fare for mugg innvendig i interiør er også tilstede, samt at mus kan finne på å lage seg bolig i bilen. De gnager da på isolasjon og ledninger og kan forårsake skade. I din situasjon hadde jeg uten tvil solgt stasjonsvognen og brukt opp varebilen. Når den tid kommer at den skal erstattes, er det mulig du er på et helt annet sted i livet og kanskje skal ha noe helt annet enn den stasjonsvognen.
 2. Helt ok startpc, jeg kjøpte en tilsvarende men med 1080 til guttungen for nesten 2år siden og betalte da 6000kr for den. Det første jeg ville utvidet er harddisk, 256GB er for lite. Men for gaming i 1080 er dette helt ok å starte med.
 3. Kun når gitte faktorer er til stede, hvis jeg husker rett er den vakumstyrt også på 1.6 litern og når du står og går på tomgang får du ikke nødvendigvis logget en feilkode på det. På Rav'en til fruen hang den i åpen posisjon, den er elektrisk styrt. Gav da ingen feilmeldinger. Men med en gang jeg blokkerte tilførselen av eksos, fikk jeg motorlampe. Så ikke alltid det er logisk. Uforbrent diesel kan også gi røyk, da er den mer grå enn hvit. Dyser som pisser feks, gir ofte ujevn gange på tomgang, dårlig drag og mye røyk. Enig med NULL i at diagnose kunne gitt en pekepinn, men ingen garanti det heller for at du finner ut av det.
 4. Byggingeniør Takstmann Konsulent innen byggledelse (Feks for HRP)
 5. Basert på det lille du har av symptomer spår jeg kanskje at EGR-ventilen har satt seg fast, den bruker å løsne etter litt rusing og da fungerer bilen som den skal igjen. Hvit røyk skyldes normalt vann, men definisjonen av hvit røyk er for folk flest ganske vid og kan også skyldes at det er kaldt ute og kondens i eksosanlegget.
 6. iknutis

  Rustmiddel?

  Biltemas rustspiser må også overlakkes etterpå, men holder da overraskende bra. Under bilen bruker jeg Fluid film for å hindre rustutvikling.
 7. Rema1000 i mitt distrikt har jo ikke utvalg i det hele tatt, lite utvalg og mye av hver ting. Er billig å drifte sånn. Har cøliaki i familien så vi handler mye når vi først er i Sverige. Det meste av glutenfritt koster 30% av Norsk pris, så vi handler fort for en 4-5000kr når vi først er der. Utvalget i kjøtt og meieriprodukter er også mye større på Eurocash der vi oftest ender opp. Jeg kjøper mye pålegg som vi fryser ned når vi kommer hjem.
 8. Den vribryteren du tok bilde av, er kjøling i hanskerommet. Feks for å kjøle ned en flaske brus. Ikke alle biler har mulighet til å slå av airbag foran.
 9. Du kan også søke om startlån i kommunen for eventuelt å dekke opp for manglende egenkapital. Dette gis normalt bare til småbarnsforeldre. Men mange i din situasjon velger å leie, og samtidig spare opp egenkapital til en leilighet.
 10. iknutis

  Rustmiddel?

  Jeg har brukt denne med godt hell i mange år. Forutsetter at du fjerner så mye av rusten som mulig før påføring. https://www.biltema.no/bilpleie/bilvedlikehold/rustbeskyttelsesmiddel/rusteter-2000017147
 11. Hvis vi får en fuktig og mild vår, vil strømprisen kunne bli lavere enn på lenge. Men hvis det blir en tørr og kald vår, tipper jeg prisene vil holde seg høye. Hvis du ser på snittprisene i NO2 gjennom 2022 vil det lønne seg for deg å beholde den fastprisavtalen. Men det blir uansett bare gjetting.
 12. Opplagte ting som slitasje og skader på interiør og eksteriør burde du lagt merke til. Selger har opplysningsplikt, men kjøper har også undersøkelsesplikt. Tilfeldigvis har jeg en kompis som kjøpte seg en Vito for bare en uke siden, han hadde også samme hvinelyd. Den kommer ved pådrag og motorbrems, men er borte om du holder jevn fart. Hos han var det slitt lager på mellom-aksel, samt skade på CV-ledd på mellomaksel. Ny aksel koster ca 7-8000kr. Dunken du kjenner skyldes ofte generell slakke i drivverk, det er verken unormalt eller kritisk. Kan skyldes slitte kryss i mellomaksel, noe som da løses med ny aksel. Hvis det viser seg at drivakselen er moden for skifte, burde forhandler tatt seg av det. De burde faktisk oppdaget det før de annonserte bilen, i hvertfall hvis de har verksted.
 13. iknutis

  Tesla - kaféen

  Ser prisene på TM3 fra 2019 begynner å bli veldig hyggelige, de har falt med 50-60k siden i høst. Er det veldig store forskjeller fra 19 til 20-modellene, som gjør at det er verdt å legge i ekstra for en som skal ha en rimelig pendlebil?
 14. Jeg har opplevd dårlig kontakt i PCIe-slotten tidligere, kabinettet og hovedkortet matchet ikke helt. Så når jeg la kabinettet på siden og satte i GPU uten å skru det fast fikk jeg bilde. Men når jeg skrudde det fast og slo på, fikk jeg ikke bilde. Du er helt sikker på at kablene er skikkelig tilkoblet både i GPU og i PSU? Kabel fra skjerm til PC er tilkoblet i GPU og ikke i hovedkortet?
 15. De må justeres om du skal kjøre på bil med gassanlegg. Du kjører bilen på bensin, så det trenger du ikke tenke på. Ellers syns jeg planen din er god, en bil har normalt veldig godt av litt kjærlighet innimellom. Og du lærer mye om du tar deg tid til det. De spesielle verktøyene for tennplugger anbefaler jeg deg å ikke kjøpe, bruk heller en helt vanlig 1/2 " skralle, forlenger og en pipe beregnet på tennplugger. Viktig å ikke skru tennpluggene for hardt inn, da toppen er i alu og gjengene kan ryke.
 16. Enig med de to over: CPU: Ville lagt i opp til 5600x, 400kr RAM: Får samme brikker i 3600mhz til 790kr, en femtilapp mer. (Kjører disse selv i mitt bygg) Ellers ser det greit ut.
 17. Jeg hadde samme problemet med en leilighet jeg skulle selge, der firmaet både hadde skiftet navn og blitt oppkjøpt i mellomtiden. Noe dokumentasjon annet enn fakturaene fikk jeg aldri, og måtte da bare si til takstmann at jeg ikke hadde dokumentasjon på jobben som ble utført. Da får badet automatisk lavere tilstandsgrad.
 18. Egolf sliter også med at en eller flere sensorer på anlegget ryker, resultatet er null varme. Les mer om det her: https://elbilforum.no/index.php?topic=54533.0 Overkommelig jobb å skifte for hobbymekaniker, dersom man sørger for å få tømt anlegget for gass først og fylt det på etterpå hos en aktør med utstyr for nettopp det.
 19. Den gjengestanga kunne med fordel vært kuttet litt kortere. Og da kommer du fint til med en langpipe for eksempel. Hvis gjengestanga var kortere, hadde du nok også kommet greit til med en tang for å stramme litt. Men jeg og tror Loctite er bedre enn å stramme til "du ser mannen med ljåen".
 20. Det som normalt skjer når registerreima ryker er at delene i blokka og i toppen av motoren ikke lenger går rundt slik de skal. Toppen stopper opp, men veiva går rundt og da smeller normalt stempler i de av ventilene som er åpne, normalt med skader på noen av delene (av og til på alle delene). Motoren stopper, om du kan rulle inn på en busslomme kommer helt an på hvilken fart du har når det skjer. Du kan til en viss grad se på en reim om den er veldig dårlig, da gummien vil ha sprekker og den kan ha begynt å flise seg opp. MEN en reim som ser bra ut, kan også ryke uten forvarsel. Så en visuell inspeksjon er ingen garanti for verken det ene eller det andre.
 21. Jeg gjør som epifant: er det dyre deler, eller deler det er vanskelig å bytte, går jeg utelukkende for kjente merkevarer som SKF, Lemförder, Dayco, Continental, Bosch. Har kjørt mye Ridex bremsedeler: skiver, kalippere, klosser, og det fungerer jo like bra som alt annet jeg har hatt på bruksbilene mine til en brøkdel av prisen. Stark har jeg også kjøpt mye av, da jeg skrur mye bil og har handlet på Autodoc i 5-6år nå. Har vært borti litt grov passform på enkelte av de billigste merkene de har der, men stort sett er prisene så lave sammenlignet med norske alternativer (Mekonomen, Bilxtra, Meca) at jeg kan kjøpe dobbelt opp med deler og likevel spare penger. Normal leveringstid er ca 7-9 dager til nordvestlandet. Når pakkene først kommer til Norge går de kjapt med Posten. Å reklamere til Autodoc har jeg prøvd to ganger, aldri mer. Nå kjøper jeg bare en ny del om noe ryker.
 22. Fikk en henvendelse om det samme (Express Postal) for en uke siden, og da var det Scam. De blir proffere og proffere, og i disse dager venter stort sett ALLE på en eller annen pakke. Så det er lett å bli lurt.
 23. Jeg kjøpte et 3070 TUF for 3500kr og et Strix for 4500kr. Så et sted rundt der ser jeg de ligger på. Begge i orginal eske med kvittering.
 24. Det du må skjønne, selv om det kanskje er vanskelig, er at alle er på treningssenter for seg selv. De driter i de andre som er på senteret. De som ikke er på senteret, er misunnelig på alle som faktisk drar på senteret og trener. Jeg kjenner på misunnelse hver gang jeg kjører forbi noen som er ute og jogger, uansett hvilken kroppsfasong de har. De er i det minste ute og trener.
×
×
 • Create New...