Jump to content

Abnorm

Medlemmer
 • Content Count

  1544
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

70 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

8937 profile views
 1. Start: Fredrikstad Slutt: Ingen adresse (Position: 61.76195, 7.47262) Helt opp til demningen på Styggevatnet som ligger så langt du kommer inn i Jostedalen. Bil: Audi E-tron 50
 2. Har vært innom https://abetterrouteplanner.com som en Audi selger anbefalte meg. La inn en tur jeg ofte kjørte i fjor, og som det sikkert blir noen av i år også. La inn 6m/s vind og noe våte veier (som ikke er) usannsynlig her i nord +50kg bagasje. 90% batteri ved start og 40% ved slutt. Fikk denne oversikten.
 3. Som jeg nevnte tidligere: "Jeg bør nok minst ha rundt 30% batteri kapasitet når jeg er fremme, da det ikke alltid er ladestasjoner i nærheten på grisgrendte strøk".
 4. Nei, det er absolutt innenfor, bruker alltid å stoppe et sted for å spise uansett. Bare redd for at det må bli to tre slike stopp. Jeg bør nok minst ha rundt 30% batteri kapasitet når jeg er fremme, da det ikke alltid er ladestasjoner i nærheten på grisgrendte strøk. Men den helelektriske BMW'n (iX3) er ikke i salg enda og selgerern viste heller ikke når den kom. En annen ting som taler mot å vente på iX3 som jeg ikke har nevnt, er at den er tohjulstrekk, mens jeg jakter på en firehjulstrekk. Hengerfeste kapasiteten på iX3 vet jeg ikke, men på E-tron var det 1800kg og BMW 30e var det 2000kg, dette er også noe jeg ser på.
 5. Nå er vell BMW X3 30e en Plug-in Hybrid? Ut fra det jeg har lest i denne tråden til nå, virker det som om X3'n er det riktige valget for meg. E-tron og hel elektriske biler er kanskje for dårlig enda.
 6. Gjelder ikke dette også med hybrid bilene? Forskjellen på hybrid og elektrisk for meg blir vell på langtur. Hva koster en elektrisk på langtur? Er besparelsen vært alle stoppene?
 7. Det er nå tid for å bytte ut min gamle bil, og jeg har sett på to modeller jeg liker: Audi E-tron 50 og BMW X3 30e. Problemet er at jeg har vanskeligheter med å velge, skal jeg gå for hybrid eller hel elektrisk? Jeg er relativt ofte på langturer, rund 50mil, og da går turene til områder rundt Sognefjellet og Stryn, sommer og vinter. Ellers så kjører jeg i nærområdet, rundt 16.000km i året. Er elektrisk så flott som mange sier, eller vill en hybrid være et bedre alternativ? Må si det ikke frister med så mange stopp grunnet lading, da må isåfall fortjenesten være solid som en kompensasjon.
 8. Jeg er ikke den som følger med i spillverden, men jeg kan allikevel nyte noen timer foran konsollen. Spessielt er tiden etter Jul en tid jeg ofte spiller mye, og det har nesten blitt en tradisjon at jeg får et spill til Jul som jeg kan kose meg med på nyåret. Det begynte med "Grand Theft Auto 5", Så "Fallout 4" og nå "Red Dead Redemption 2". Dette er titler som jeg har forelsket meg i, forsøkte meg på "God of war", men dette var noe herk og avsluttet etter en time. Så hvilke tittler bør jeg se på i år? Hva finnes og hva kommer?
 9. Jeg har nettopp fått levert min nye iMac 27". Min opplevelse er at den bråker, dvs. jeg hører en svak summe lyd fra viften. Ingen programmer kjører. Testet med spill "Fotball Manager 2019", da ble viftelyden ganske fremtreden. Spesifikasjoner: iMac 27" 2019 Intel i9 3,6GHz 8GB Minne 512GB SSD Radeon Pro Vega 48 8GB Jeg hadde tidligere en iMac 27" fra rundt 2011, den har virket utmerket frem til forrige uke (død). Kjørte nøyaktig de samme programmene som på den nye. Aldri opplevd noen viftelyd fra den gamle, kun når den ble kjørt "hardt". Opplevelsen på den nye har dermed fått seg en knekk! Selv om den virker bra ellers, er det irriterende med den vifte lyden når jeg kun sitter i Word. Vurderer sterkt å benytte 14dagers angreretten! Hva hadde dere gjort? Dette er vell ikke noe som går over? Er dette vanlig på de nye iMac'ene?
 10. Jeg har frem til nå kun brukt sirkulære filtere, men nå som jeg skal kjøpe meg et par Graderte ND filtere, ser jeg fordelen med rektangulære. Disse gjør at jeg kan tilpasse høyden etter hvor horisonten beskjærer bilde. Men dette er en ny verden for meg. Hva heter f.eks feste jeg må ha på objektivene for å kunne bruke rektangulære glass? Hvilke mål bør jeg gå for? Mine sirkulære er av typen 82mm, bruker ofte Canon 16-35mm
 11. Jeg er faktisk litt ambivalent til «Flip-Out skjerm». En side av meg elsker de, som du sier «de letter arbeidsstillingen», men så har jeg fått for meg at de er sårbare og går lett i stykker?
 12. Regner med de fleste har brukt google earth i en eller annen sammenheng, og da har dere sikkert oppservert at det finne utallige bilder på rundt på karte. Spørsmålet er, hvem legger ut disse bildene, og er dette noe som alle kan bidra med? Selv er jeg et friluftsmenneske og ferdes ute i naturen på steder som ligger mer øde. Synes det kunne vært artig å bidratt med noen 360 view på ulike destinasjoner som ikke finnes. Prekestolen og Besseggen finnes det nok av fra før.
 13. Som oftest tar jeg bilder med tripod, manuell innstillinger og ingen autofokus, benytter meg oftest av en søkerlupe.
 14. Spørsmålet er om jeg skal holde meg til planen og kjøpe 5dmarkIV, eller om jeg skal gå for EOS R. Tenker egentlig ikke så mye på selve kamerahuset, dette skiftes ut oftere, verre er er det med objektivene. Ønsker derfor å se fremover og gjøre et kjøp som holder objektivene i live (det er her verdien ligger). Jeg tenker at ved kjøp av spilløst (EosR) vil jeg fremdeles kunne bruke mine eldre EF objektiver, men ved neste kjøp (f.eks 50mm og fisheye eller utskrift av mine eldre objektiver), så forholder jeg meg til RF. Men ved kjøp av 5dmarkIV blir jeg tvunget til å måtte forholde meg til en kanskje noe nedadgående EF verden.
 15. Jeg har i dag et Canon 6d som jeg ønsker å bytte ut. Planen var lenge å kjøpe et 5dmarkIV, men så oppdaget jeg de nye speilløse, f.eks EosR. Nå ble valget brått mye vanskeligere. Søkte på YouTube for å se noen videoer, konkluderer ut fra disse videoene at 5d og speilrefleks må være død. Så derfor lurer jeg, hvorfor i alle dager kjøper folk speil i disse dager? og vil speilrefleks overleve? Hva vil være det riktige valget for meg de neste årene? Om vi står ved et skifte, ville det vært uklokt å investere i mer speilrefleks utstyr/objektiver. Merker en liten angst for den speilløse ankomst. Bør jeg selge mine objektiver mens de ennå har en verdi? Eller har jeg en ubegrunnet frykt? Jeg har størst lidenskap for naturbilder. Tar gjerne kamera med meg opp i fjellveggen, eller ned på bakkeplan mens jeg ligger i søla eller vasser ut i en elv. Ser alltid etter spennende perspektiver. Så mitt nye kamera må være robust og tåle en skvett rein og søl.
×
×
 • Create New...