Gå til innhold

Norge vurderer TV-lisens på mobiler og PC-er


Anbefalte innlegg

Kan ikke NRK nett-tv bli en betalingstjeneste istedet for noe man må betale for siden man har nettbrett, PC eller smart telefon? Det er jo NRK selv som har lagt ut denne tjenesten gratis. Ingen har vel bedt dem om å gjøre det. Hva med de som ikke har tv og som ikke ønsker å betale 2k-3k i året i tv-lisens, skal de måtte avstå fra å eie en smart telefon, et nettbrett eller en PC fordi man da blir tvunget til å betale lisens om man er eier av et slikt produkt? Dette kan føre til at noen grupper blir stengt ute fra nettet. I Norge har man vært opptatt av at nettet skal være tilgjengelig for alle, men om en slik lisens blir innført, så kan man risikere at noen blir stengt ute.

 

NRK er pålagt gjennom NRK-plakaten å ha nett-TV og netttilbud. NRK-plakaten vedtas politisk. Faktisk får NRK sitt oppdrag fra Stortinget, som også bestemmer rammene for NRK sin virksomhet.

 

NRK-plakaten: http://www.regjering..._18juni2012.pdf

 

#%#"%%"% forbanna NRK as!!!

Det eneste jeg har brydd meg om å se på NRK var Lillyhammer, men jeg kunne like så godt ha ventet til det kom på dvd, uten problemer.

Hvorfor skal vi bli tvunget til å betale for en tjeneste som nesten ingen av oss bruker noe serlig? Jeg DRITER i dagsrevyen og alt det statlige pisset. Nyheter finner jeg på 100-vis av sider på nettet.. Kyss meg i rompa, NRK! (og SVT i Sverige..)

 

Dersom man ser på seertallene til NRK sine programmer og antall besøkende på NRK sine nettsider (og antall som ser på nett-TV) så er vel realiteten at de som ikke ser på NRK sine sendinger, nettsider eller nett-TV faktisk er i mindretall.

 

Ellers er uten tvil NRK (og SVT) sine nyhetsendinger sammen med BBC World og CNN de mest nøytrale og objektive som finnes. Samme gjelder mange andre nyhetsbaserte sendinger.

 

Du treng ingen weird linux distro for det, ingen linux støyttar silverlight, men dei har moonlight, som så og sei aldri har fungert.

Så eg vil tru at ein blir nøydd til det ja, sidan dei ikkje kan sjekke kva du køyrer på maskina til ei kvar tid...

 

NRK bruker ikke Silverlight i det hele tatt. Det sluttet de med når de etablerte ny nett-TV løsning. NRK bruker Flash og HTML5. Etterhvert vil trolig bare HTML5 bli brukt.

 

Ufattelig nivå ja. Tror de andre tv-kanalene hadde klart det samme om de ville. Pluss at jeg tror reklamefinansiering er selvsagt mulig. Hvis de sier at det er umulig, så lyver de. Eller er du ganske godtroende.

 

Det ville de garantert ikke. Kostnadene med lokalkontorer og distriktsendinger er faktisk betydelige, så betydelige at både Tyskland, Danmark og England måtte inn å delfinansiere "kommersielle" kanaler via "lisens" for å oppnå distriktsendinger på disse.

 

Nå er det heller ikke slik at markedet for reklame er uendelig. Om NRK skulle reklamefinansieres så ville med all mulig sannsynlighet dagens reklamefinasierte kanaler miste ca 50 % av sine inntekter fra det samme. Og reklamefinansiering betyr ikke at vi ikke betaler for å se. Men istedet for å betale et fast beløp, betaler vi hver gang vi kjøper varer. Og jeg kan f.eks ikke si nei til "reklameandelen" av produktpris som går til TV2, selv om jeg faktisk ikke ser på TV2 sine sendinger (annet enn sykkel og håndball).

 

PS! Jeg har dog ingen problemer med at man må se på selve "finansieringsmodellen" (og innkreving). Over skatteseddelen har en del ulemper av politisk art, derfor har svært få valgt denne, men svenskene har foreslått en modell med "særskatt" som kan være mulig. Tyskland innførte ellers en husstandsmodell fra 1.1.2013. Der betaler hver husstand lisens uavhengig av om man har TV etc. Den er i tillegg differensiert, slik at personer med svært lav husstandsinntekt betaler mindre. Danmark har ellers innført dette som her foreslås for flere år siden.

Endret av Bolson
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

NRK og kringkastings lisensen er latterlig og unødvendig. Tenk om firma andre firma skulle gjøre det samme...

 

Telenor f. eks.: Alle som har kobbernett tilgjengelig i boligen selv om en verken har telefon eller internett må selvsagt betale 79,- mnd for å ha muligheten...

 

TONO: Alle som har et eller annet anlegg har jo muligheten for å spille så høyt at andre hører det og dermed så må alle med tilgang til en høyttaler(eller mer) betale lisens for offentlig avspilling av musikk

 

osv ...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nok et tullete forlsag.... When will it end.

 

Det vil ikke få en ende før NWO får det som de vil! Og i mellomtiden vil de sovende sombier bare godta og godta... Ønsker virkelig at det Norske folk snart exsploderer slik som Italienere og Franskmenn da de til synelatende kan demonstrere men det Norske folk er som en sovende sofapolitikker og godtar alt som om at det skal være slik. Kan ikke alle snart våkne?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sykehus, helsehus og legevakter benytter ikke mye av budsjettet sitt på underholdning heller.

 

Da jeg ser behovet for en statskanal hvor kongen kan si sitt, hvor nyhetene ikke er avhengig av seertall. Hvor de døve kan få med seg nyheter osv. Så ser jeg ikke behovet for at NRK skal ha 3 forskjellige kanaler. Hvorfor skal NRK sende filmer, tv-serier, eller for den slags skyld utvikle slike med mindre det har ett behov utenfor ren underholdning? I motsettning til andre tv-kanaler så får jo ikke NRK noen avkastning av høyere seertall.

 

Reduser NRK til èn kanal, fjern budsjettet som er satt av til utviklingen eller kjøp av underholdnings-filmer og serier. Lisensavgiften burde reduseres betydelig, kanskje tilogmed nok til å legges inn i skatten... Da er det jo faktisk mulig å fjerne lisens-avdelingen deres også, så det i praksis blir enda billigere... Kanskje de ekstra pengene kunne gått til sykehus, skoler, politiet og brannstasjoner som er og vil bli vesentlig viktigere enn NRK.

 

Igjen, jeg har ikke noe imot en statskanal. Hva jeg har noe imot er at de bruker penger på ting de egentlig ikke skal bruke penger på.

 

Det hørtes ikke helt dumt ut i grunn. Om man fjernet alt innhold som ikke er direkte "samfunnsnyttig" burde det ikke kreve mer enn noen få hundrelapper (om i det hele tatt så mye) fra hver husholdning for å holde det gående. Det hadde i alle fall i mine øyne kunne vært akseptabelt, selv om jeg forstår om ikke alle andre er av samme mening..

 

Men at overskytende lisenspenger skal kunne gå til skoler, sykehus osv virker litt meningsløst. Det bør vel heller drives inn andre veier, om så ikke annet enn for ordens skyld.

Lenke til kommentar

Men at overskytende lisenspenger skal kunne gå til skoler, sykehus osv virker litt meningsløst. Det bør vel heller drives inn andre veier, om så ikke annet enn for ordens skyld.

 

Tanken var at hvis lisensen gikk inn i statsbudsjettet, så kunne kuttene føre til økt budsjett til andre ting enn å drifte NRK.

 

Synes selv det hadde vært bak mål om vi betalte 2500kr ish i året, hvor 2000kr går til drift av skoler/sykehus osv.

Lenke til kommentar

Tanken var at hvis lisensen gikk inn i statsbudsjettet, så kunne kuttene føre til økt budsjett til andre ting enn å drifte NRK.

 

Synes selv det hadde vært bak mål om vi betalte 2500kr ish i året, hvor 2000kr går til drift av skoler/sykehus osv.

 

Sånn sett ja. Da skjønner jeg tanken din.

Lenke til kommentar

Trist å se at så og si ingen forstår *hvorfor* vi:

1. Ikke finansierer NRK over skatteseddelen.

2. Ikke finansierer NRK med reklame

3. HVA NRK faktisk er.

 

Jeg skal hjelpe litt:

Man finansierer IKKE NRK over skatteseddelen fordi at den sittende regjering ikke skal bestemme hvor mye penger NRK skal ha og hva de skal bruke det til. Dette er et GREP for å sikre uavhengig mediaformidling! Dere som er opptatt av fritt internet og er i mot sensur på internet osv burde fan ta og skjønne såpass HELT automatisk!

 

2. Se 1. Hvis man reklamefinansierer NRK, så vil DE SOM HAR PENGER bestemme hva som skal formidles til befolkningen. SE på USA og deres dekning. De har EFFEKTIV skviset ut Al Jazeera (engelsk) ved enkle grep siden gutta med penger styret businessen. Den eneste kanalen som noensinne ville levert motstykke til vestlig vennlig informasjon til amerkianerne får ikke fotfeste i landet pga blokkering av gutta med penger. Hvordan får man balansert mediaformidling i et land som USA?

 

3. NRK er en uavhengig (på alle måter) formidlingskanal. Denne er viktig nå i fredstider og ENDA viktigere om vi skulle ende opp i mer trøbbel her i landet.

 

Vi lever med skylappene på og er så forbanna fornøyd med oss selv og friheten vi har her i landet, men når idioter som dere som syter over noen lapper i året til en totalt uavhengig formidlingskanal så er den friheten VELDIG kortlevd. Vi fortjener ikke bedre enn tilstander som Saudi Arabia hvis folket tenker som dere gjør.

 

Fucking wake up people.

Endret av Fangs78
  • Liker 8
Lenke til kommentar

Synest vi skulle bare lagt ned NRK

 

har nulll intresse for tv eller drit programene som man kaller "kvalitet TV" så nå må jeg betale for arbeids redskap? skal vi ikkje legge til lisens for annen arbeidsverktøy når vi er i gang?

 

som hammeren, har jeg hørt om man slår hardt nok får man inn både P1 og P4 samtidig

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Man finansierer IKKE NRK over skatteseddelen fordi at den sittende regjering ikke skal bestemme hvor mye penger NRK skal ha og hva de skal bruke det til. Dette er et GREP for å sikre uavhengig mediaformidling! Dere som er opptatt av fritt internet og er i mot sensur på internet osv burde fan ta og skjønne såpass HELT automatisk!

Ett FRITT internett er IKKE et internett man må betale 3500kr i året for fordi NRK plutselig har lagt ut all dritten sin på internett!

 

 

Igjen kan du fortelle meg hvem som bestemmer prisen på kringkastingsavgiften!? NRK? Eller kulturdepartementet??

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du skal ikke betale lisens på pc som je

Ett FRITT internett er IKKE et internett man må betale 3500kr i året for fordi NRK plutselig har lagt ut all dritten sin på internett!

 

 

Igjen kan du fortelle meg hvem som bestemmer prisen på kringkastingsavgiften!? NRK? Eller kulturdepartementet??

 

Som jeg skrev tidligere så har man avvist lisens på mobil og pc i denne omgang. Hardware.no tok opp noe som var lagt død allerede når meldingen ble publisert i 2007.

Lenke til kommentar

Fangs78, hvem konkret er det du mener bestemmer størrelsen på lisensen i dag?

 

AtW

 

Stortinget.

 

Mengden de får inn blir styrt av behovet der ute. En sinnsykt mye bedre balanse enn hvis regjeringen kunne satt dette direkte uavhengig av behov i markedet f.eks.

Endret av Fangs78
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...