Gå til innhold

Sjekk Apples nye og syltynne iMac


Anbefalte innlegg

Gleder meg til hardware.no skal begynne å gi andre produsenter like mye oppmerksomhet ved lanseringer.
gleder meg til andre produsenter skal begynne å vise frem like populære maskiner som apple og like mange streaming-seere.

Apple er ikke en gang inne på listen over de 5 største PC-produsentene. Dette Applehysteriet og hypen i media er langt over det markedsandelene skulle tilsi.

 

Det siste tallet jeg har sett for markedsandelen i Norge er 6,0%, noe som gir en 4.plass her i landet. Ikke at lille Norge er så store at det trekker opp den globale markedsandelen noe særlig.

på pc markedet ja, men har du sett at de har solgt flere ipadder enn alle andre produsenter har solgt pc-er i det siste året. Og at økningen av mac-er er mange ganger større en økningen til pc-er. Og at kunder er mer fornøyde med mac-er enn med pc-er, noe som muligens forklarer den større økningen.

 

Jeg vet at det er feil å kalle det ene mac og det andre pc. Men det går så mye fortere enn å kalle det windows-pc

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Apple er ikke en gang inne på listen over de 5 største PC-produsentene.

Kommer nå an på hvilken liste man ser på, dvs først og fremst kommer det an på hva man regner som en PC. Hvorfor skal man f.eks. ikke kunne regne et nettbrett som iPad som en PC?

 

Analyseselskapet canalys er et eksempel på en av de som tar med produkter som iPad i disse tallene for antall solgte PCer fra de forskjellige produsentene, og de kom med følgende melding i januar i år:

 

Apple storms past HP to lead global PC market

Endret av Juke
Lenke til kommentar

Det er enda bedre å slutte og kalle alle med en annen mening for fjortiser.

 

Gleder meg til hardware.no skal begynne å gi andre produsenter like mye oppmerksomhet ved lanseringer.

Det blir den dagen andre produsenter får androidfansen etter seg, slik at alle diskusjonene om denne produsenten fylles opp med dritt, samt at artiklene får enorme menger klikk.

 

Jeg ser virkelig ikke hva Android har med denne saken å gjøre.

 

Dette er ingen Apple/iOS vs Android tråd, den handler da visserlig om de nye iMac'ene.

Endret av Tan28
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hmm, kan virkelig ikke se for meg at det er noe særlig vanskelig å lage en slik maskin selv.

 

 

Kjøp en fin monitor, gjerne i aluminiumcasing, kjøp en rimelig acer-PC eller noe med lignende/bedre specs enn disse Mac'ene, og fordel innmaten til laptoppen inne i skjermen.

F.eks kjøpe en kraftplugg, samt en Achiva Shimian eller lignende, og du ender opp med en knall maskin med fin fin pris i tillegg. :)

 

Alt dette har vi sett fra før, og teknologien er steingammel sett fra et teknologisk standpunkt.

Bytte ut et panel, og smelle på en nyere prosessor og skjermkort er jo noe selv hvermansen kunne klart. Dette kan vel knapt kalles inovasjon eller noen nyheten.

Hadde jeg forventet mye mer av et av verdens største firmaer, med noe av de største ressursjene og budsjettet tilgjengelig? Absolutt.

 

 

For å utvide ideen min (se ovenfor), samt få litt mer nytenking i gang på så kan du f. eks bruke den innebygde skjermen (som du nå ikke bruker) som et flott tastatur du integrerer ned i bordet, ja om det har touchscreen. Eventuelt bygge det om til touch. Et ekstra skikkelig tastatur kan selvgt også brukes.

 

Batteriet kan man jo alltids fortsette å bruke, slik at du faktisk kan flytte på maskinen uten å miste noe data (om du får plass). Kanskje også en form for bære-håndtak som spretter opp ved å trykke på en knapp, samt et feste på baksiden av skjermen for tastaturet eller lignende.

 

Noe slik hadde faktisk hatt et visst snev av innovasjon.

Endret av Andrull
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hmm, vurder å selge gaming riggen og kjøpe den beste modellen her. Hvordan vil den yte i spill da? Vis jeg instalerer w7 på med bootcamp ?

Altså mac os til det meste og w7 til gaming :)

 

Den vil yte ganske dårlig i spill, ekstrem dårlig i forhold til prisen. Vis du vil spille og har 12k er vel det her noe av det dårligste kjøpe du kan gjøre. Tar heller å bygge en ny rigg.

 

Vis du plutselig tenke "æsj kabler" tar ihvertfall å kjøpe deg en "spill" bærbar.

 

Vis du vil bruke OSX, kjøp deg en Mac bærbar for 8k(vis det i hele tatt finnes) også bruk resten på riggen din.

 

Av og til lurer jeg på om disse apple folka er streite, makan så gay alt skal se ut. Hadde aldri ville hatt en sånn stående hjemme. :S
Er du redd for at noen skal tro du er gay fordi om du har en maskin som ser bra ut? Du burde kanskje være mer bekymret for at noen tror du er gay fordi du sitter i din mancave og spiller WOW dagen lang uten noen kontakt med det kvinnelige kjønn annet enn via skjermen. Hvis du tror at damer blir tiltrukket av din svære custom made gaming rig som står med lokket åpent og gamle skjermkort/harddisker strødd rundt den, så tar du grundig feil :) Foreslår at du rydder opp i gamle colaflasker og pizzaesker, bruker penger på møbler i stedet for neste skjermkort, og bytter ut gaming-pc'en med en iMac før neste gang (eller første gang?) du inviterer en jente hjem så kanskje du slipper å bli en 40-year old virgin! ;)

 

Tror du burde slutte å se så svart/hvit på ting. Det finnes faktisk veldig pene Custom builds. De ser kanskje ikke like steril ut som din iMac men heler er gjennomført med spennende detaljer og det er bra. Synes Apple drar det litt langt med minimalismen.

 

Å ned snakke andre og demmes privatliv pga. de ikke liker nyeste iMac går over streken, snakke om å være fjortis.

Endret av NoiSe_NOR
  • Liker 3
Lenke til kommentar

meh... ny aluminiumsfjøl til laaaaangt over listepris og har innmat som kunne tilhørt en laptop i 4-5000 kroner klassen. Nei takk, prøv igjen.

 

Og det er ganske tydelig at de er stolt over seg selv med den " Retina"-skjermen sin, siden de føler behovet for å pissbrand alle produktene sine med det.

 

Apple etter Steve Jobs er en jævla vits

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Hmm, kan virkelig ikke se for meg at det er noe særlig vanskelig å lage en slik maskin selv.

 

Kjøp en fin monitor, gjerne i aluminiumcasing, kjøp en rimelig acer-PC eller noe med lignende/bedre specs enn disse Mac'ene, og fordel innmaten til laptoppen inne i skjermen.

 

Tvilsomt. Tror det når jeg ser det, for å si det sånn. :)

 

Resultatet blir nok et heller smakløst makkverk av en rigg, som i følge personen som lagde den (og få eller ingen andre) kan måle seg på design-biten.

 

Riggen ender trolig opp som mye større, styggere og mer støyende enn det man ender opp med om man kjøper en iMac med samme ytelse (vedrørende innmaten) fra Apple.

Lenke til kommentar

Enda en designperle fra Apple, denne kommer de til å selge i bøtter og lass av. Vi kommer ikke til å kjøpe en fordi den ikke er kraftig nok for vår bruk men for de aller fleste er dette en genial maskin, et møbel man kan sette de fleste plasser i en "strigla heim", passer ypperlig i stuen ved siden av Philippe Starck's sofa'n.

 

Innmaten er oppdatert og fult brukbar for de fleste, også som Windows maskin med BootCamp eller Parallels (anbefaler sistnevnte). Vi kjøpte en iMac i 2008 og den humper og går overraskende bra hos svigers. Som sagt en flott løsning for de som vil ha en pen datamaskin.

 

Veldig artig at Apple valgte å utvikle den nye diskløsningen "fusion drive" som bygger på godt testet og funksjonell teknologi. Det beste med Fusion drive er ikke disken men funksjonaliteten i OS X som automatisk laster de mest brukte appene til SSD delen og de minst brukte til HDD helt uten at brukeren må gjøre noe som helst. At SSD delen av denne hybriddisken er 128GB på begge alternativene 1TB & 2TB er jeg usikker på, det burde være en 256GB oppsjon på den største. Uansett vil denne disken gjøre hverdagen særdeles mye kjappere for de store mengdene, håper bare dette blir standard etterhvert.

 

Pt. er det i7 på 3.+GHz fra Intel som troner på toppen av privatmarkedet og det har ikke skjedd noe nytt for pro-segmentet heller, Xeon 6 Core 3.06GHz fra 2010 begynner å ruste i kanten sammen med lillebror i7. Positivt med den nye grafikk chipen NVIDIA GeForce GTX 680MX i høyeste konfigurasjon, da betaler man skjorta, buksa og katten til naboen men kan skryte uhemmet til neste lansering. 32GB minne er mer en nok for dette segmentet, de veldig få som trenger mer får kjøpe seg Xeon-boksen. 768GB flash er også en opsjon om 128/1-2TB ikke er nok for de daglige apper.

 

Det er populært at alt skal være tynt og flatt, ikke bare positivt men vil folk ha det så må de få det. At Apple igjen klarer å overbevise oss om at forrige iMac er gammel og klar for utskiftning er markedsføring på sitt beste. Det sitter nok mange 100.000'sner små-svette tilhengere der ute som ikke får sove før den nye iDingzen er i lomma, veska eller på arbeidspulten.

 

Datamaskinen er blitt forbruksvare i aller høyeste grad. De som fortsatt plukker deler i hylleskuffen til Komplett er en utdøende rase, uheldigvis vil jeg si. Jeg har bare gode minner om tiden da "pakken" kom hjem med fatter'n etter jobb og jeg måtte spise middag før jeg fikk åpne'n - Genuin glede for alle penga!

En hvis oppgradering vil nok fortsette men antagelig mer modulbasert uten den mekke-faktoren man hadde før. Jeg håper bare at de som før var i overtall klarer overgangen og jobber aktivt for gode alternativer i stedet for å feige ut i nytteløs svada.

 

En ting er sikkert, jeg kommer aldri til å kaste min i86...

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Etter og ha vært windows bruker siden win3 kjøpte jeg en 27' iMac for snart tre år siden. Beste kjøp jeg noensinne har gjort. Så det blir nok en ny på meg nå tenker jeg.

 

Jeg skjønner fortsatt ikke dette glødende hatet mange synes og lide av mot det de selv ikke bruker?

 

Windows har jeg også og bruker. Windows 7 er et bunnsolid og flott operativsystem. Jeg håper Microsoft vil lykkes med Windows 8 både på tablet og på PC. Vi trenger konkurranse.

 

Men det forhindrer ikke at iMacen er min mest brukte og foretrukne computer til 99% av alt jeg foretar meg. Og den kjører Windows helt utmerket om man absolutt vil. Jeg har prøvd.

 

Lenke til kommentar
Gleder meg til hardware.no skal begynne å gi andre produsenter like mye oppmerksomhet ved lanseringer.
Men er det like spennendes å høre om alle lenovo, hp, dell maskinene da?

Ettersom over dobbelt så mange nordmenn kjøper Lenovo-PC, over 3 ganger flere kjøper Dell-PC og over 6 ganger flere kjøper HP-PC, så skulle en tro at en representativ lesermasse også synes det er mer interessant å lese om disse. Det er godt mulig lesermassen til hardware.no ikke er representativ, men mer Apple-fokusert enn resten av befolkningen.

 

Geir: Esben Esther Pirelli Benestad er også gift med et kvinnfolk. (Beklager, jeg kunne ikke dy meg :p )

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Hmm, kan virkelig ikke se for meg at det er noe særlig vanskelig å lage en slik maskin selv.

 

Kjøp en fin monitor, gjerne i aluminiumcasing, kjøp en rimelig acer-PC eller noe med lignende/bedre specs enn disse Mac'ene, og fordel innmaten til laptoppen inne i skjermen.

 

Tvilsomt. Tror det når jeg ser det, for å si det sånn. :)

 

Resultatet blir nok et heller smakløst makkverk av en rigg, som i følge personen som lagde den (og få eller ingen andre) kan måle seg på design-biten.

 

Riggen ender trolig opp som mye større, styggere og mer støyende enn det man ender opp med om man kjøper en iMac med samme ytelse (vedrørende innmaten) fra Apple.

Du trenger ikke så mye fantasi for å lage en plan (eventuelt med en noe bulende) bakflate, mens forsiden bare har et skjermpanel med ramme. Ser ikke hvordan det går ann å gjøre feil?

 

Selvsagt, nå ønsker jeg ikke å finne opp hjulet på nytt, så det er heller ikke snakk om å lage eller designe noe som helst. Det er jo mest snakk om å gjøre forandringer på innmaten slik at det blir en hel datamaskin, og ikke bare en skjerm. På samme måte som at Apple "jukser stygt", med å kun bytte ut innmaten, og kanskje flatpakker den 2-3 millimeter etterhver som teknologien tillater mer strømgjerrige produkter.

 

hele prinsippet er at du ikke designer noe som helst, du bare baserer deg på noe som allerede finnes. Og en slik maskin har de hatt i mange mange år.

 

Er selvsagt veldig fristet til å lage noe slikt, hadde det ikke bare vært litt vell tynt med penger i disse tider. Så det får i såfall vente litt lenger. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Datamaskinen er blitt forbruksvare i aller høyeste grad. De som fortsatt plukker deler i hylleskuffen til Komplett er en utdøende rase, uheldigvis vil jeg si.

Dette har jeg mast om lenge. Datamaskiner er blitt husholdningsmaskiner. Ingen bygger sin egen støvsuger eller vaskemaskin, og de færreste er opptatt av å kunne oppgradere dem. Det er selvsagt dumt på en måte, siden utviklingen i PC-bransjen går så mye fortere og ting fort blir for gamle for dem som må ligge i forkant.

 

I praksis lever slike maskiner allikevel videre en god stund. Min gamle iPad er nå hos sin tredje eier, min første iPhone hos sin fjerde. Min gamle iMac er nå hos min kones fetter, og fungerer strålende til deres bruk. Min gamle MacBook er ogå i bruk hos andre.

 

Jeg skulle ønske jeg kunne si det samme om mine Windows-maskiner, bærbare og stasjonære, fra Dell og Acer og andre. Men de har for lengst gitt opp ånden. Junior har en selvbygget PC, men selv han lurer på om det er bryet verd, nå som han holder på med sin mastergrad og har bedre ting å bruke tiden til enn å skifte disker og klokke skjermkort.

 

Personlig tror jeg at tablets er neste logiske skrittet for mange brukere. Vi (og teknologien) er ikke helt der ennå, men det er bare et spørsmål om tid. Hvems som selger flest tradisjonelle PC'er blir etterhvert like relevant som hvem som selger flest luftskip eller dampmaskiner. (Uten sammenligning forøvrig.)

 

Geir :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er en forskjell på kundemasse og lesermasse. Et betydelig antall nordmenn kjøper maten sin på Rema 1000, men vi liker å lese om gourmetmat og gode viner i bladene allikevel.

Ingen dårlig forklarlig, selv om analogien kanskje er vridd noe på hodet?

Gode viner og gourmemat er det intresserte på feltet/kjennere/guruer innenfor området kjøper, leker seg med, og skriver om.

På samme måte som at dataguruer og entusiaster oftest kjøper seg det friskeste og leker seg med de råeste PC-maskinene og maskinvaren.

 

Det er hvermansen og mainstream markedet kjøper seg heller Pizza grandiosa og deltar til og med i undersøkelser om hvilken frossenpizza som skal beholdes. På samme måte som at det er hvermannsen og "de kule" innenfor mainstream markedet Apple sikter seg inn på. ;)

 

Det skal sies at jeg ikke nødvendigvis har noe imot verken grandiosa eller Mac.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...