Gå til innhold

Sommer-OL 2012 - Den store tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Phelps er nok tidenes olympier, men jeg synes at mange ser seg litt blind på antall medaljer han har. Selvfølgelig, det han har gjort er nesten umenneskelig, men husk at svømming skiller seg ut fra enkelte andre idretter ved at du i teorien kan ta 16 gull hvert OL (17 dersom du regner med 10km).

 

La oss si at 3 olympiader er det meste en person kan delta i og likevel være med i toppen. Sammenlign Yelena Isinbayeva med Phelps. Yelena kan i teorien ta 3 gull, mens Phelps kan ta 48. Svømming er jo i en egen klasse grunnet flere forskjellige stilarter, men å ha 4 forskjellige finaler for fristil (50m, 100m, 200m og 400m) synes jeg blir for mye.

 

Gull er gull uansett, men jeg er langt mer imponert av en gullmedalje i en idrett som kun en kan vinne enn jeg er av en idrett hvor du kan få 17 forskjellige vinnere.

 

PS: Bare så jeg unngår en shitstorm fra evt. svømmere her; jeg mener ikke at de burde fjerne f. eks. butterfly, bryst osv. Jeg er ingen svømmer, men skjønner selvfølgelig at det stiller andre krav til hver stil. Når det gjelder distansen er jeg litt mindre begeistret. Det er stor forskjell mellom 50 og 400, men jeg synes det blir litt overkill med 4 distanser fra 50 til 400 meter.

Endret av Patrick123
  • Liker 4
Lenke til kommentar

*snip*

 

Tja, du overser totalt at i motsetning til andre som har en, kanskje to grener de trener på, så har Phelps og de andre svømmerne minst det dobbelte. I min mening er det ingen som er større enn Phelps i OL-sammenheng. Ikke bare har han tatt 22 OL-medaljer, han har gjort det på tre OL. Folk får mene hva de vil, men etter min mening er Phelps utvilsomt den største.

 

Og sånn før du kontrer med at distansen er kort. Ja, kort på papiret, men prøv å hiv deg ut i et basseng og svøm 200 meter butterfly. Lykke til. Andre atleter har også en finale på en dag som de må være klar til, Phelps kan ha flere...

Endret av MartinF
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Enig med Martin. Det å holde toppformen over så mange konkurranser på så kort tid, uten å la seg påvirke av presset eller av litt motgang er helt vilt. Ryan Lochte har ikke klart det i år. Phelps har gjort det i tre OL på rad. At 18 av totalt 22 medaljer er av edleste valør taler for seg. Det er en helt absurd mengde medaljer, og en enda mer absurd suksessrate når det kommer til å ta gull. Phelps er altså bedre enn hele verdenseliten i tre stilarter, over flere distanser, selv om han må fokusere på forsøksheat, delfinaler og selve finalen i totalt åtte forskjellige øvelser i løpet av en snau uke. Det er ikke bare å dra til OL og hente hjem gullmedaljer i fleng.

 

Når det er sagt er jeg enig i at det er veldig mange øvelser i svømming, og at det med fordel kunne vært færre. At rygg, bryst og fly er med i tillegg til fristil er litt som at man i tillegg til å løpe et visst antall meter, som f.eks. 100, 200 og 400 meter, i tillegg skal fullføre de samme distansene med spensthopp, baklengs løping og kappgang, Kynikeren i meg sier at man bør fjerne samtlige stilarter og bare ha distansene, også kan folk velge hvilken stil de vil bruke for å komme seg fortest fra A til Å.

 

På grunn av mulighetene for gullsanking i svømming kommer altså Redgrave også høyt på listen over tidenes olympiere, selv om medaljestatistikken ikke skulle tilsi det i forhold til de aller største medaljegrossistene, men størrelsen på idretten til Phelps, samt det faktum at han har vært så suveren i så mange forskjellige øvelser gjør at jeg holder en knapp på Phelps.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...