Gå til innhold

Ekte mat utifra mitt synspunkt.


Anbefalte innlegg

 

I denne artikkelen diskuteres det mest rundt kassein eller melk og ikke rødt kjøtt. Ved konklusjonen anbefales det også inntak av rødt kjøtt kun èn gang i uka. For all del spis all det røde kjøttet du vil og finn studier som tilpasser seg dine meninger. :tease:

 

--

Ved en "helsesjekk er det ingen symptomer på polypper i tarmen, hvis du ikke tar colonoscopi ved en vanlig helseskjekk da. Det er uttallige studier som konkluderer med at høyt inntak av rødt kjøtt øker risikoen for mage/tarmkreft.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eneste jeg har hørt som er absolutt om rødt kjøtt er at det kan gjøre så du får høyere kolesterol eller noe sånt. Hvis man begrenser seg så er det enkelt å unngå. Jeg spiser som regel noe kjøtt til middag og sist helsesjekk viste at jeg var i utmerket form (selv som årelang røyker).

 

Det går ikke an å nyte alkohol på noen som helst måte. Det lukter vondt og gjør deg dårlig. Alt som lukter vondt er giftig og usunt. Alt som er giftig og usunt gjør deg dårlig.

 

 

Virkelig? Tror det er noen hundre millioner mennesker som sier seg uenig i det at alkohol ikke kan nytes.. Og aper til og med!

Jeg drikker ikke aldri alkohol så jeg vet godt hvor stort alkohol presset er. Derfor er det milliarder av folk som "nyter" det.

 

Folk som sier at alkohol kan nytes vet ikke hva nytelse er og det er tragisk.

Lenke til kommentar

Folk som sier at alkohol kan nytes vet ikke hva nytelse er og det er tragisk.

 

Du er mer enn velkommen til å forklare meg hva nytelse er.. Fordi jeg syns det er utrolig deilig med en kald øl eller to, gjerne til mat eller på en varm sommerdag.

Det som er nytelse er å komme hjem etter å ha vært på villmarkstur i flere dager og jo mer jævlig du har hatt jo bedre blir det. Det er nytelse å spise etter du har sultet i flere timer. Det er nytelse å drikke en stor kald cola etter å ha gått flere timer i sola. Det er nytelse å ha hemningsløs sex med den diggeste dama du kan tenke deg å ha sex med. Det er nytelse å sitte ut i skogen med heftig utsikt over norske fjell når man røyker en rev i frisk god norsk luft. Det er nytelse å våkne 100% uthvilt.

 

Alt dette har jeg gjort og jeg lever for å gjøre det igjen. Det kribler i kroppen. OMG!

Lenke til kommentar

 

I denne artikkelen diskuteres det mest rundt kassein eller melk og ikke rødt kjøtt. Ved konklusjonen anbefales det også inntak av rødt kjøtt kun èn gang i uka. For all del spis all det røde kjøttet du vil og finn studier som tilpasser seg dine meninger. :tease:

 

--

Ved en "helsesjekk er det ingen symptomer på polypper i tarmen, hvis du ikke tar colonoscopi ved en vanlig helseskjekk da. Det er uttallige studier som konkluderer med at høyt inntak av rødt kjøtt øker risikoen for mage/tarmkreft.

 

Så hvis meg en av disse studiene. Og jeg vil ikke høre om "høyt inntak", jeg vil høre om inntak i det hele tatt, for det er det vi diskuterer i denne tråden.

Lenke til kommentar

 

I denne artikkelen diskuteres det mest rundt kassein eller melk og ikke rødt kjøtt. Ved konklusjonen anbefales det også inntak av rødt kjøtt kun èn gang i uka. For all del spis all det røde kjøttet du vil og finn studier som tilpasser seg dine meninger. :tease:

 

--

Ved en "helsesjekk er det ingen symptomer på polypper i tarmen, hvis du ikke tar colonoscopi ved en vanlig helseskjekk da. Det er uttallige studier som konkluderer med at høyt inntak av rødt kjøtt øker risikoen for mage/tarmkreft.

 

Så hvis meg en av disse studiene. Og jeg vil ikke høre om "høyt inntak", jeg vil høre om inntak i det hele tatt, for det er det vi diskuterer i denne tråden.

 

Nei vi diskuterer inntak over 500g i uka som beregnes som høyt inntak.

 

Skal du kverulere på den måten kan man finne motargumenter på alt. 1g asbest er ikke kreftfarlig. 1g rødt kjøtt er ikke farlig. Alt handler om mengde og her er det 500g som er helsedirektoratets og andre forskeres anbefalinger.

Endret av eleNef
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Folk som sier at alkohol kan nytes vet ikke hva nytelse er og det er tragisk.

 

Du er mer enn velkommen til å forklare meg hva nytelse er.. Fordi jeg syns det er utrolig deilig med en kald øl eller to, gjerne til mat eller på en varm sommerdag.

Det som er nytelse er å komme hjem etter å ha vært på villmarkstur i flere dager og jo mer jævlig du har hatt jo bedre blir det. Det er nytelse å spise etter du har sultet i flere timer. Det er nytelse å drikke en stor kald cola etter å ha gått flere timer i sola. Det er nytelse å ha hemningsløs sex med den diggeste dama du kan tenke deg å ha sex med. Det er nytelse å sitte ut i skogen med heftig utsikt over norske fjell når man røyker en rev i frisk god norsk luft. Det er nytelse å våkne 100% uthvilt.

 

Alt dette har jeg gjort og jeg lever for å gjøre det igjen. Det kribler i kroppen. OMG!

 

Og for noen er det nytelse å drikke f.eks vin/øl/sprit. Jeg gjør det for smakens skyld. Du vet... den greia som er subjektiv.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Du kan dø av å drikke Cola..

http://www.dagbladet...nriks/21214999/

Edit: Forøvrig enig i det meste du skriver, utenom "reven"..

Det er større mulighet å dø på veien til butikken å kjøpe cola. I motsetning til alkohol så smaker det godt av rev og jeg nyter det men det er ikke så mange som kan få gjort det. Heller ikke på min måte.

 

Nei, huleboerne er vel på randen av utryddelse? :tease:

 

God natt....

Endret av Hotel Papa
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Du kan dø av å drikke Cola..

http://www.dagbladet...nriks/21214999/

Edit: Forøvrig enig i det meste du skriver, utenom "reven"..

Det er større mulighet å dø på veien til butikken å kjøpe cola. I motsetning til alkohol så smaker det godt av rev og jeg nyter det men det er ikke så mange som kan få gjort det. Heller ikke på min måte.

 

Nei, huleboerne er vel på randen av utryddelse? :tease:

 

God natt....

Hva?

 

Hva mente du med den der? Nå blir jeg skikkelig dritt forbanna :C

 

Jeg hater å bli forbanna xD

 

Hvorfor blir man dehydrert, kvalm, hodepine, generelt uvel.... you name it XD av å nyte alkohol?

 

Så du ikke de andre punktene jeg ser på som nytelse? kan du ikke lese?

Lenke til kommentar

Nytelse og ekstase opplever man når kroppen belønner deg for det du gjør. Dette er enkelt å måle på forsøkspersoner ved å se på dopaminnivåer o.l. i hjenrnen. Når man spiser noe man liker belønner hjernen deg, når du har sex belønner hjernen deg, når du oppnår resultater belønner hjernen deg. I tillegg finnes det kunstige måter å oppnå disse belønningsmekanismene på.

 

K

Lenke til kommentar

Se "Hungry for change" , food matters , G. Edward Griffin - World Without Cancer - 1973 , Food Inc..

 

Jeg leser meg opp på slikt, brukte faktisk nesten 5år før jeg ble 100% overbevist om at lite kjøtt, ikke prosessert mat, rå økologiske grønsaker er alfa for å unngå de fleste livsstil sykdommer.

 

Jeg våknet ikke opp en dag satt på en youtube video og ble "overbevist" skal vedde en finger på at de fleste her inne ikke har brukt 400-500timer på dette emne ernæring ..

Dere finner en pro kjøtt artikkel som nesten alltid er sponset av de som står bak kjøtt industrien samme som med SSRI medisiner osv om 10år dukker det opp en wikileak greie som gir dem en milliard i bot, som GlaxoSmithKline

fikk nå sist 3 milliarder $ i bot og inntil da var "konspirasjonsteori" i øynene til de fleste her inne, hadde hele Norge kuttet kjøtt med 70% kunne vi brukt de dyrke områdene til å mate inntil millioner av mennesker..

Endret av DaniNichi
Lenke til kommentar

Ekte mat for meg er mat som kroppen min er i stand til å bryte ned og omdanne til den type næringsstoffer som kroppen min kan dra nytte av, uten at kroppen min tar en nevneverdig mengde skade av prosessen.

 

Som regel består mitt kosthold av en grei mengde kjøtt, veldig stor del meieriprodukter, og en litt lav andel korn og planteprodukter. Planteproduktene jeg bruker inngår som regel i en rett bestående av kjøtt og/eller meieriprodukter. Slik som for eksempel gulrøtter, tomater og løk i en kjøttsaus.

Lenke til kommentar

Hva legger du i ordet "mengder"? Er en biff i uka for mye? Snakker vi et kilo kjøtt om dagen?

 

Dette har du diskutert med en annen her ser jeg og jeg er enig med eleNef.

 

 

Du har med andre ord ikke noen forskning som kan støtte opp under dette.

Hva "naturen opprinnelig har ment" er tåpelig å si. Naturen har ingen plan, ingen agenda, og ikke noe "mening". Naturen bare skjer. Dette burde du vite, du som er så interessert i evolusjonsteori og sånt. "naturen opprinnelig har ment" er nøyaktig det samme som å si "hva gud mente for oss". Det legger en "makt" og "retning" innenfor naturen som ikke eksisterer.

 

Men for all del, du må gjerne forklare nærmere hva du mener med dette utsagnet.

 

Jeg har ikkke sett eller lett etter forskning på det, men for meg virker det logisk å følge det andre dyr gjør og se hva naturen byr på av svar om hva man burde spise.

 

Altså evolusjon bare skjer, den har ingen mål og ingen hensikt, dette er noe jeg er fullstendig klar over. Det jeg mener med naturens hensikt er at om det hadde vært bra for oss å drikke cola så hadde det fantes cola elver.. Hadde det vært gunstig å spise stekt kjøtt, så hadde kuene og grisene vært ferdigstekte der de gikk rundt og beitet. Hadde det vært best å spise kokte grønnsaker så hadde de vært ferdigkokt i jorda.

 

Skjønner? Så med hensikt og mening så mener jeg at naturen viser hva som er gunstig for alle dyr inkludert mennesker. Det er mitt synspunkt på det hele, for meg så er det logikk.

 

Nå er det heldigvis ikke du som bestemmer definisjonen av "naturlig" og "unaturlig". Teknisk sett er det SVÆRT unaturlig å kommunisere med mennesker gjennom elektriske signaler, men kunne du vært foruten?

 

Vel, jeg følger min definisjon på hva som er naturlig i mitt liv uansett. Ja det er mye vi har gjort som menneskehet og vi har gått utenfor naturen, og det har sin pris for både oss, dyr og natur. Vi er det verste som har skjedd denne planeten i mine øyne.

 

Og jeg vil fortsatt si at flere millioner år med en handling, er godkjent som prasksis hos menneskeheten. Kjøttspising er faktisk en av de tingene som har fått mennesket der vi er idag. Kjøtt er en av de mange grunnene til at vi ble som vi er nå, den mest teknologiske arten på jorden.

 

Ja at det er godkjent praksis ja, det er helt greit! Men nå er det ikke det vi diskuterer her. Det er godkjent praksis at menneske røyker og drikker og spiser søppelmat og kjører biler osv. Men det betyr ikke at det er gunstig av den grunn. Ja, det har fått oss dit vi er idag, men jeg mener at det ikke har vært en heldig utvikling med tanke på all elendigheten vi fører med oss.

 

 

Opp til 30% av mineraler og sånt kan forsvinne om man steker grønnsakene sine. Mengden varierer (lavere) for de andre måtene å varme opp grønnsaker for. Dette har uansett ingenting å si, da et vanlig måltid med grønnsaker gir kroppen mer enn nok av de stoffene du trenger for å overleve. Alt det overflødige forsvinner bare ut av kroppen likevel.

 

Åja ok, så du mener at et måltid med kokte grønnsaker er mer enn nok av det dagligdagse behovet?

 

Akrylamid kommer av varmebehandlet kornprodukter, ikke kjøtt eller andre produkter. En stekt biff gir ikke Akrylamid.

 

Feil. Det dannes i kjøtt og fisk tilberedt ved høye temperaturer gjennom metoder som grilling, broiling og steking. Det finnes også i diverse potet produkter, stekt og fritert mat, kaffe.

 

Merk, at de har antakelser mot at det Akrylamid forårsaker kreft hos mennesker, men de har ikke kommet frem til en konklusjon at det faktisk ER det som gjør det.

 

På grunnlag av dyreforsøk er akrylamid klassifisert som et sannsynlig kreftfremkallende stoff. I store mengder kan det dessuten skade nervesystemet og føre til redusert fruktbarhet.

 

Statens Næringsmiddeltilsyn (SNT, som ble en del av Mattilsynet 1. januar 2004) sin vitenskapskomité anslo i 2002 at omkring 40 krefttilfeller i Norge per år kan være forårsaket av akrylamid i mat og drikke. Dette er omkring en prosent av alle antatt kostholdsrelaterte krefttilfeller i Norge.

 

http://www.matportal...ig_er_akrylamid

 

 

 

 

Enzymer ja. Hva skal vi med plante-enzymer, når vi har våre egne?

 

Enzymer i mat hjelper oss med fordøyelsen. Som f.eks papain og bromelain. Det hjelper til med å fordøye mat/kjøtt mat om man spiser f.eks ananas etter ett måltid, som da hjelper til med å fordøye kjøttet. Det er derfor man begynner å blø på leppe og i munn om man spiser mye ananas eller kiwi. Det løser opp kjøtt.

 

 

 

Har du faktisk forskning som sier at å spise stekt rødt kjøtt er livsfarlig og burde unngås for enhver pris, eller har du bare forskning som sier at det kan være en økt sjanse for problemer grunnet overspising av stekt rødt kjøtt?

 

Det er vel ingen som sier at man er garantert kreft om man spiser rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt. Det er heller ingen som sier at man er garantert kreft om man røyker heller. Men når det er såpass mye forskning på temaet og alle kommer frem til det samme at det ikke er gunstig å spise mye rødt kjøtt, ja da sier det seg selv.

Endret av RawNorway
Lenke til kommentar

RawNorway du må gjerne dele oppskrifter og tips til hvor man kan få kjøpt ingredienser til vegansk mat. Enten her eller opprett en ny tråd :)

 

God ide, kan få igang en tråd der man kan dele oppskrifter og tips rundt dette kostholdet! :)

 

Prossessen ved å lage alkohol er faktisk veldig lik. Det er slik vi ''lærte'' det, så det er ikke store forskjellen, nei. Det viser at det ikke bare er mennesker som nyter å drikke seg fulle.

 

 

Jeg skrev at alkoholisme er to veldig forskjellige ting når det gjelder mennesker og andre dyr. Ikke det å nyte og bli full.

Endret av RawNorway
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...