Gå til innhold

Ekte mat utifra mitt synspunkt.


Anbefalte innlegg

Vel, en pizza som inneholder hvetemel og ost og konserveringsmidler er vel ikke akkurat heldig for kroppen vel..

Søppelmat, ikke ekte mat.

Ost er helt kurant. Proteiner er sunt og fett er bare energi. Man trenger energi for å leve. Hvetemel er også bare proteiner og karbohydrater. Karbohydrater er også energi, og man trenger som sagt det for å leve.

 

Konserveringsmidler, hva så? Uproblematisk. Dessuten er det mest det faktum at den er frossen som gir den holdbarhet. La en grandis stå i romtemperatur så overlever den ikke lenge. Tror ikke det er noen betydelige mengder konserveringsmidler i den.

Endret av Pseudopod
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alle dyr vandrer dit de må for å få i seg maten de vil og må ha. Derfor hadde vi også måtte dratt dit maten vår var.

 

Men nå er det en gang slik at verden er som den er. Jeg kan ikke dra og bo i Thailand selv om det er ett av stedene jeg som rå\veganer hadde trivdes best.

 

Det at mennesket vandret ut i verden og bosatte seg har jo ingen ting med selve rå maten og sunnheten/viktigheten.

Lenke til kommentar

Vel, en pizza som inneholder hvetemel og ost og konserveringsmidler er vel ikke akkurat heldig for kroppen vel..

 

Søppelmat, ikke ekte mat.

Grandiosa er bedre enn mye annet. Tenker du på konserveringsmidler og andre ustoffer så er det nesten umulig å ikke få i seg det om du ikke skaper din egen mat.

 

Jeg mener at pom fries, pølser, potetstappe, makaroni, loff, kokt torsk, dårlige poteter, dårlig generell mat, sprøytemidler, kraftfor, maskiner, spor av petroleumsprodukter osv ikke er noe bedre enn å spise en forholdsvis ren grandiosa. Når du ikke har spist på en hel dag og du er så sulten at du mister hjernekrafta så er det alltid best å spise en mettende grandiosa som garantert gjør deg mett og gir deg energi. Da gidder ikke jeg å stå å lage mat når den kan stå i ovnen å bli ferdig av seg selv. Også er det mer billig.

 

Forøvrig så er det ikke mye ekte mat å få kjøpt i norske butikker. Men folk er jo hjernevaska. Jeg er sikker på at folk ikke har peiling på hva ekte mat egentlig er.

 

Du får i deg mye ymse uansett.

Lenke til kommentar

Nå er det mye snakk om hva som er ekte mat. "Det som vokser opp av jorden", visstnok.

 

Vel - hadde våre forfedre muligheten til å gå på butikken for å skaffe seg planter og annet som opprinnelig stammer fra over hele verden? Nå er det vel slik at mye av veganermaten ikke kan dyrkes her i Norge, i hvert fall i et slik bredt tilfelle at man får med seg alle vitaminer og kostholdstilskudd slik at man får i seg B12-vitamin.

 

Det er ikke naturlig at maten fremdeles går med båt/fly/lastebil osv. til Norge, og var det ikke en logikk med å se på hva andre dyr gjør for å bestemme om det er naturlig? Såvidt jeg vet, så er det ingen andre arter som skaffer seg soyabønner fra Øst-Asia for å spise i Nord-Amerika. Dermed er det vel ikke helt naturlig med en veganerdiett, eller?

Som jeg skulle ha skrevet det selv jo! O.O
Lenke til kommentar

Alle dyr vandrer dit de må for å få i seg maten de vil og må ha. Derfor hadde vi også måtte dratt dit maten vår var.

 

Men nå er det en gang slik at verden er som den er. Jeg kan ikke dra og bo i Thailand selv om det er ett av stedene jeg som rå\veganer hadde trivdes best.

 

Det at mennesket vandret ut i verden og bosatte seg har jo ingen ting med selve rå maten og sunnheten/viktigheten.

Kan ikke du fortelle litt om hva kostholdet ditt består av? Hvordan får du tak i B12-vitaminer? Vil du som råveganer kunne overleve på plantene du finner i Thailand?

Lenke til kommentar

Ost og hvetemel er helt kurant.. Jaha? Ernæringsmessig? Jeg har mine svenske tvil du.. Hvitt mel er ikke akkurat noe man burde jage etter å få i seg.

 

Grandiosa er bedre enn mye annet. Tenker du på konserveringsmidler og andre ustoffer så er det nesten umulig å ikke få i seg det om du ikke skaper din egen mat.

 

Og det er der min mat kommer inn i bildet. Jeg skaper min egen mat. Jeg stoler ikke på de griske jævlene av matprodusenter.

Lenke til kommentar

Vel, en pizza som inneholder hvetemel og ost og konserveringsmidler er vel ikke akkurat heldig for kroppen vel..

Søppelmat, ikke ekte mat.

Ost er helt kurant. Proteiner er sunt og fett er bare energi. Man trenger energi for å leve. Hvetemel er også bare proteiner og karbohydrater. Karbohydrater er også energi, og man trenger som sagt det for å leve.

 

Konserveringsmidler, hva så? Uproblematisk. Dessuten er det mest det faktum at den er frossen som gir den holdbarhet. La en grandis stå i romtemperatur så overlever den ikke lenge. Tror ikke det er noen betydelige mengder konserveringsmidler i den.

Den kan ikke stå i mer enn 12 timer i romtemp før den er ødelagt. Da er det nesten bare å kaste den men ikke helt uspiselig selv om smaken er minst 60% forskjellig fra en som er nytint.

 

Jeg får mye ut av en grandiosa enn mye annet. Det gjør sikkert du også.

Lenke til kommentar

Kan ikke du fortelle litt om hva kostholdet ditt består av? Hvordan får du tak i B12-vitaminer? Vil du som råveganer kunne overleve på plantene du finner i Thailand?

 

Nå har jeg aldri vært i Thailand men der vokser det mye mer enn det gjør her i Norge. Det var mer ett eksempel.

 

Jo jeg kan fortelle deg kort om mitt kosthold! Nøtter, frø, alger, frukt, grønnsaker, kaldpressede oljer, rå kakao, maca, bær, spirulina, hvetegress, barley,spirer, nøtte og frømelk, krydder osv.

Lenke til kommentar

Ost og hvetemel er helt kurant.. Jaha? Ernæringsmessig? Jeg har mine svenske tvil du.. Hvitt mel er ikke akkurat noe man burde jage etter å få i seg.

 

Er ikke snakk om å jage etter noe som helst, det er dine ord.

 

Det er noe som heter alt med måte. Så lenge grandiosa ikke er hva man spiser tre ganger om dagen, 7 dager i uka, så er det uproblematisk å ta seg en grandis i ny og ne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan ikke du fortelle litt om hva kostholdet ditt består av? Hvordan får du tak i B12-vitaminer? Vil du som råveganer kunne overleve på plantene du finner i Thailand?

 

Nå har jeg aldri vært i Thailand men der vokser det mye mer enn det gjør her i Norge. Det var mer ett eksempel.

 

Jo jeg kan fortelle deg kort om mitt kosthold! Nøtter, frø, alger, frukt, grønnsaker, kaldpressede oljer, rå kakao, maca, bær, spirulina, hvetegress, barley,spirer, nøtte og frømelk, krydder osv.

Hvordan får du i deg B12-vitamin?

 

I den listen der, hvor mange verdensdeler er representert?

Rå kakao er vel ut i fra det jeg finner ut av hovedsaklig fra Sør-Amerika.

Barley er fra midtøsten.

 

Bare for at du skal forstå hva jeg mener. For å kunne overleve på en råveganerkost, uten NOEN innblanding fra mennesker så må du være veldig flink til å forflytte deg. Og det uten motor, men til fots. En kano får du vel også lov til å bruke.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Altså, en råveganer kan spise rått i mange år og dø ung av forskjellige årsaker. En kjøttspiser kan spise bare junk og tullemat og leve til han blir hundre.

 

En som røyker og drikker som en svamp kan leve til hann blir 120 mens en toppidrettsutøver kan leve til han blir 25.

 

Det jeg ønsker er å forbedre sjansene mine mot å bli syk av mat ihvertfall, og jeg føler meg bedre enn jeg noen gang følte det på vanlig mat. Jeg ser bedre ut også.

 

Jeg spiser ikke slik bare for moro skyld, det krever full dedikasjon og jeg må lage maten min fra scratch og det er ikke bare moro. Pluss at andre har fordommer og det er ikke bare gøy i sosiale settinger og slikt.

 

Og det krever at jeg bruker penger på denne maten. Det koster å investere i helsa. Utstyret, maten, alt koster.

 

Men jeg gjør det fordi jeg vet at kroppen min har nytte av det. Full disiplin når det gjelder rå mat kombinert med trening så føler jeg at det er min oppskrift på god helse.

 

Følge den der "la medisin være din mat og mat din medisin" eller hva det er han sa igjen.

Lenke til kommentar

Kan ikke du fortelle litt om hva kostholdet ditt består av? Hvordan får du tak i B12-vitaminer? Vil du som råveganer kunne overleve på plantene du finner i Thailand?

 

Nå har jeg aldri vært i Thailand men der vokser det mye mer enn det gjør her i Norge. Det var mer ett eksempel.

 

Jo jeg kan fortelle deg kort om mitt kosthold! Nøtter, frø, alger, frukt, grønnsaker, kaldpressede oljer, rå kakao, maca, bær, spirulina, hvetegress, barley,spirer, nøtte og frømelk, krydder osv.

Hvordan får du i deg B12-vitamin?

 

I den listen der, hvor mange verdensdeler er representert?

Rå kakao er vel ut i fra det jeg finner ut av hovedsaklig fra Sør-Amerika.

Barley er fra midtøsten.

 

Bare for at du skal forstå hva jeg mener. For å kunne overleve på en råveganerkost, uten NOEN innblanding fra mennesker så må du være veldig flink til å forflytte deg. Og det uten motor, men til fots. En kano får du vel også lov til å bruke.

 

B 12 finnes i f.eks spirulina.

 

Ja, til fots, som andre dyr. da måtte man bruke kroppen, være aktiv i jakten på mat. Naturlig.

Lenke til kommentar

Why?

 

Syns det alltid er like spesielt at folk skal spørre meg ut som slemme purk om jeg får i meg ditten og datten, men mange som spiser vanlig mat mangler både det ene og andre og bryr seg overhodet ikke om hva de får i seg.

 

Hvor ofte spiser dere friske/fryste bær f.eks? Fersk frukt, hvor mange om dagen? Hvor mye grønnsaker i løpet av en dag?

 

Sjekker dere/tenker dere på hvor mye protein og B12 og vitamin A B C D osv dere får i dere hver dag?

 

Vanlig mann i gata gjør jo ikke det, men når det kommer til råvegansk kost, da er plutselig helvete igang og jeg må plutselig være helt næringsstoff nazi og få i meg akkurat ditten og datten eller så er hele kostholdet plutselig ubrukelig..

 

ps. Snakker ikke om her spesifikt, men generelt.

Endret av RawNorway
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tror det var litt inneforstått at han mente ting som kroppen vår kan bruke som næring. Gress (eller de fleste typer) består av cellulose, og slikt kan ikke menneskemager bryte ned til brukbare næringsstoffer. Jeg vil derfor ikke kalle gress mat noe mer enn jeg kaller papir og treplanker mat.

 

Kunnskaps nivået på mat & ernæring er helt horribelt her inne.

http://en.wikipedia.org/wiki/Barley

Ja, nå spiser man vel helst kornet av byggplanten, som teknisk sett er mer å regne som en slags skallfrukt. Korriger meg gjerne igjen dersom du kjenner spesielt mange mennesker som faktisk livnærer seg på stilken og bladene.

 

Så om man skal være skikkelig flisespikkende (som du ser ut til å like å være), så blir det som å si at man kan spise et epletre i stedet for eplene på det.

 

 

 

Jeg drikker tørket barley gress, i shake med div annet og jeg bruker det i salater..

Aldri følt meg så bra som når jeg kuttet ut supermarked maten med nesten kun ren økologisk kost.

 

Dere som ikke har engang greid å sette dere mer inn i ernæring en hva mamma,skolen og media forteller dere burde utvide kunnskaps nivået litt..

 

Se food inc, Food matters, hungry for a change , G. Edward Griffin - World Without Cancer - 1973..

 

 

Ikke minst sulten i verden kunne lett vært unngått hvis man frigjorde 50% av landbruk som brukes til kjøtt produksjon..

Lenke til kommentar

Det er noe som heter alt med måte. Så lenge grandiosa ikke er hva man spiser tre ganger om dagen, 7 dager i uka, så er det uproblematisk å ta seg en grandis i ny og ne.

 

Det var du som lovpriset mel og ost da. Ville bare få frem poenget mitt.

 

Ja det skader ikke spise det i ny og ne, det har jeg ikke sagt imot.

Jeg lovpriset ingenting. Jeg sa det var kurant, som i at det er greit å spise grandiosa for å få i seg næring, noe det også er siden det inneholder proteiner, karbohydrater og fett.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...