Gå til innhold

Bruke to parkeringsplasser?


jarah

  

65 stemmer

  1. 1. Parkerer du på to plasser?

    • Ja
      3
    • Nei
      56
    • Noen ganger
      6


Anbefalte innlegg

(Jeg er usikker på om denne type tråd skal ligge i forumet Trafikk eller Bil. Jeg valgte Trafikk fordi Bil-forumet ser ut til å handle om det mer tekniske rundt bil. Moderator får ta nødvendig handling hvis det trengs.)

Hei!

 

Jeg har lenge lurt på om jeg er en komplett idiot som konstant tar to parkeringsplasser. Det er ikke ofte jeg er på kjøpesentre eller generelt i sentrum og parkerer av den grunnen av at jeg er livredd for travle familier og hensynsløse tullinger som slår ut bildøra i parkerte biler. De få gangene jeg er på f.eks. kjøpesentre med gratis parkering bruker jeg å ta opp to parkeringsplasser av den grunnen av at jeg ønsker en plettfri bildør. Gjør dere andre slik som meg?

 

Undertegnede tar selvfølgelig hensyn til hvor mange parkeringsplasser som er ledige, samt kjøre opp til andre eller tredje plan i et parkeringshus fordi det ofte er lite biler der - en del kvier seg kanskje for å kjøre opp der? :hmm:

 

P.S. Jeg er en omtenksom fyr uten noe nevneverdige egoistiske tanker, prøver derimot å ta godt vare på bilen min!

 

Så, hva gjør dere og hva er deres tanker om dette?

Endret av maggabo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg parkerer aldri dobbelt.

 

Men ingen regel uten unntak. Om jeg skal parkere en plass der det er lite ledige plasser, og en idiot har parkert slik at han står dobbelt, og bilene på siden heller ikke står riktig pga han, så gjør heller ikke jeg det. Ikke for å være idiot, men for å parkere rett og slett.

Lenke til kommentar

Er dette eigentleg ein god taktikk?

 

Som andre har påpeikt så auker nok sannsynligheit for at nokon bulker eller riper opp bilen med vilje berre for å demonstrere kor mykje dei misliker denne måten å parkere på.

 

I tillegg så vil du ha det problemet at sjølv om du dobbeltparkerer så kan du risikere at det likevel er nokon som presser seg inn ved sida av bilen din. Ofte er det plass til ein bil på ein halv parkeringsplass, særlig om den som parkerer på naboplassen har parkert litt ut til sida.

Dersom nokon tvinger seg inn på ein slik halv plass så er det nærmast garantert at bilen blir bulka.

 

 

Når det gjeld parkeringsreglane så er det ein anna ting. Der det er gratis parkering (enten heile tida eller den fyrste timen) så er det ofte mange regler som du må følge. Den vanligaste regelen er det at det kun er gratis parkering for betalande kunder, men også at du må parkere på anvist plass og at du vil risikere bot eller borttauing dersom du ikkje følger parkeringsbestemmelsane.

 

På parkeringsplasser der du betaler for å parkere kan praksisen variere, du bør derfor finlese parkeringsvilkåra før du dobbeltparkerer. Ofte så er det slik at så lenge du betaler for plassen eller plassane som du bruker så slepp du bot, andre plasser kan det ligge krav om at du kun får parkere innanfor anvist område sjølv om du betaler for plassen.

Dersom du kan bruke så mange plasser du vil så må du sjølvsagt betale for dette, dersom du dobbeltparkerer eller parkerer med tilhenger så må du betale dobbelt, dersom du parkerer med buss så må du betale for alle dei plassane som du okkuperer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...