Gå til innhold

Korstog-Quiz!


muslimen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Høres ikke ut som etter min mening som en "defensiv " handlig.)

 

Jo man kan si det, og det var sånn de kristne så på det som en av grunnene til å innlede korstogene. Og byzanterne hadde tapt store landområder til muslimene, og ba paven om hjelp.

 

Ok min tur

Etter at Korsfarerene hadde erobret Jerusalem i det første korstog ,hvilket korstog fulgte?

hint: ikke det andre.

 

Folkekorstoget.

 

Korstogene er kjent som at kristne europa angriper det muslimske "hellige land". Var muslimer de eneste som ble utsatt for korstogene?

Lenke til kommentar

Folkekorstoget.

 

Korstogene er kjent som at kristne europa angriper det muslimske "hellige land". Var muslimer de eneste som ble utsatt for korstogene?

 

Nei, også østeuropa ble utsatt for korstog, bla. fra Sverige og Den tyske orden. Også maurerne i Spania ble fordrevet gjennom kristen gjennerobring støttet av den katolske kirke, men dette gikk som kjent med museskritt i forhold og kan vel debatteres om det var korstog.

Lenke til kommentar

Høres ikke ut som etter min mening som en "defensiv " handlig.

 

Du må huske på at 'Vesten' opprinnelig var lokalisert omkring Middelhavet, inkludert Nord-Afrika, store deler av Midtøsten og som nevnt det Øst-Romerske riket. Muslimene forsynte seg av en betydelig del av dette, og kunne ha tatt mer hvis de ikke balnt annet ble stoppet ved Tours av frankerne (den muslimske flåten kunne med letthet ha fortsatt til de britiske øyer og erobret disse, men de valgte å trekke seg tilbake sammen med hæren, om de var klar over det vet jeg ikke). Samtidig var 'Vesten' under angrep fra øst fra Germanerne og fra nord av blant annet oss. Det kristne 'Vesten' var betydelig svekket, så å snakke om vestlig imeprialisme blir rett og slett latterlig, det var i dette tilfelle i så fall muslimene som var imperialistene.

 

Når korstogene begynte, 'korstog' og 'korsfarere' var begreper som først ble tatt i bruk lenge etter korstogene var over, ble de utløst av at seldsjukkene (sunnimuslimer) erobret Jerusalem fra de mer tolerante fatimidene (sjiamuslimer) og begynte å terrorisere pilgrimer (de myrdet forøvrig samtlige muslimer (fatimider) i Jerusalem etter erobringen), den utløsende faktor var når seldsjukkene la i ruiner det som de kristne trodde var graven til Jesus. Korsfarerne hadde forøvrig ikke på langt nær så mye påvirkning som de er tillagt i ettertid, de havnet oppi en strid mellom fatimider, som hadde ekspandert og erobret mye av det islamske territoriumet, og en samling av sunnimuslimske grupper, og var bare en av mange fraksjoner som slåss om makt og territorier. Ikke er historien så ensidig heller, muslimske grupper kjempet enkelte ganger som allierte med korsfarerne, og korsfarerne selv slåss i hvert fall ved én anledning for fatimidene. Økonomisk var og korstogene en katastrofe for 'Vesten', og at de tok slutt var nettopp fordi det ikke var vilje i Europa å betale for dem lenger.

Endret av Clarkson
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...