Gå til innhold

USA-tips


Anbefalte innlegg

Jeg har akkurat flyttet til Colorado, og skal bli boende her i ett år. I løpet av året har jeg i utgangspunktet tre uker ferie, en uke i slutten av mars og to uker til sommeren. Etter at året er fullført har jeg også en måned til å reise på. I den anledning skulle jeg gjerne hatt litt tips til steder jeg bare ha med meg! Jeg har en del tid til reising, som dere ser, men peiling på USA har jeg ikke.

Den første uka som kommer opp nå i mars har jeg sånn halvveis planlagt (turen går mest sannsynlig til Florida), og jeg har selvsagt en del tanker om hva jeg vil i løpet av de andre ukene.

Tips fra andre, om byer og steder som er et must, tar jeg likevel imot!

 

:w00t:

 

Når det er sagt, så er jeg klar over at det finnes en god del tråder om USA på forumet. Jeg har lest gjennom de alle, og felles for dem er at de suger. Hardt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Miami er oppskrytt. Skal du likevel til Florida, så anbefales en kjøretur ned til Key West. Overnatting der nede er litt dyrt, så anbefales å kjøre opp til fastlandet igjen for å finne hotell.

 

Ellers liker jeg Atlanta (bodde like utenfor så har vært der noen ganger) og New York, men bortsett fra det, så har jeg ikke noen supertips. :)

Lenke til kommentar

Jeg har postet disse generelle rådene om biltur i USA et par ganger før, men siden biltur stadig dukker opp tar jeg dem en gang til.

 

  • Kjøp reisehåndbøker og les disse på forhånd. Mye greit på eksempelvis amazon.co.uk /com. Husk at det ikke er mva. på bøker, så lenge det ikke er annet enn bøker i forsendelsen, slik at du kan gi blanke i 200-kroners grensen, så lenge det kun er bøker i forsendelsen. Sjekk også at bøkene ikke er for gamle.
  • Bruk Google Maps, Viamichelin eller lignende til å få en oversikt over aktuelle dagsetapper.
  • Lag gjerne egne kart på disse sidene.
  • Beregn god tid, eller sett av egne transportdager. 5-6 timer i bilen hver dag gir lite opplevelser.
  • Lei bil vi en norsk side, det er langt mer oversiktlig når det gjelder forsikringer osv.
  • Sjekk hvor mye bagasje den aktuelle bilen tar. Amerikanske biler tar generelt lite bagasje i forhold til størrelsen
  • Kostnadene for å levere bilen et annet sted enn den hentes kan varierer etter om en kjører fra A til B eller B til A. Eksempelvis ser det ut til at "alle" vil kjøre til Florida.
  • Sjekk at det ikke er spesielle regler for alder, også for fører nummer 2.
  • Sjekk hvilke priser du får på leiebil via steder der du er medlem.
    Jeg fant billigeste leiebil via Eurobonus, selv om jeg kun har laveste nivå der.
  • Om du ikke har andre preferenser på bil så prioriter å komme litt opp fra bakken, slik at du får et bedre overblikk.
  • Interstat = kjedelig.
    Greit som ren transportetappe men gir ingenting når det gjelder opplevelser. Mindre veier gir mer å se og en kommer langt tettere på lokalbefolkningen.
  • GPS er greit å ha. Kjøp en billig ved ankomst eller last ned kart til den du allerede har. Om du mener du klarer deg uten GPS må du ha en eller annen form for kompass. Dette finnes ofte som en del av bilens intsrumentering, men om det ikke gjør det bør en kjøpe et.
  • Ingenting verdt å stjele lagres synlig i bilen når denne forlates.
  • Bruk kilder på nettet. Tripadvisor.com etc. Det er egen tråd om slike her på forumet.
  • Om dere velger å besøke en temapark: Ta dere god tid. Det tar gjerne over en halvtime bare å parkere og komme seg innenfor portene.
  • Det blir shopping. Ha plass til dette på returen, eller ta høyde for å kjøpe ny bag/koffert.
  • Det er ferie. En dag ved bassenget uten å gjøre stort hører med.
  • Skikkelige måltider gjør dagen bedre, også når en er "på veien".
    En kjapp burger fungerer innimellom, men en trenger også litt hvile og maten er en del av opplevelsen.
  • Kjeks, frukt, Beef Jerky etc. er greit å ha i bilen.
  • Ha nok vann i bilen. En billig kjølebag er glimrende. Som kjøleelement kan du bruke is fra ismaskinen på hotellet/motellet i en dobbel bærepose. Vann, brus og øl lagres selvfølgelig i kjøleskapet om natten.

 

Som det også fremgår av rådene over anbefaler jeg småsteder i tillegg til de mer kjente og store byene. Det ligger eksempelvis en del små trivelige byer langs Mexicogulfen og det samme langs Floridakysten. Hva en konkret skal plukke avhenger selvsagt av interessene.

Endret av StoreMyen
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Skal til New York i slutten av september på en 10-13 dagers tur. Har Kjøpt flybillett hos SAS og hotell, men begge kan avbestilles.

 

Det hotellet jeg har lagt av koster 14 000 totalt (dobbeltrom) for 11 netter og er 2,5 stjerner. Er det slike priser jeg må forvente, eller vil det komme ulike høstkampanjer fram til da?

 

Derimot når jeg søker hos expedia på fly og hotell pakkebestilling får jeg opp en totalpris på 13500 for et mye bedre hotell (3,5 stjerner) per pers rett ved times square. Dette er altså samme prisen som de flybilletene og det hotellet jeg har bestilt separat. Virker som det er mange tusen på å spare ved å bestille en slik pakke! Noen som har erfaringer med det?

Lenke til kommentar

Miami er oppskrytt. Skal du likevel til Florida, så anbefales en kjøretur ned til Key West. Overnatting der nede er litt dyrt, så anbefales å kjøre opp til fastlandet igjen for å finne hotell.

 

Støttes. Kan dog finne grei og billig overnatting i Key West litt utenfor høysesong.

 

Er egentlig ikke mye å gjøre der da. Untatt å snorkle og drikke margaritas hele dagen lang hehehe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...