Gå til innhold

Kamptråd - Chelsea vs Manchester United


Latias

  

95 stemmer

  1. 1. Hvem vinner?



Anbefalte innlegg

b_4.png VS b_12.png

 

Premier League

19-12-2010 Kl. 17:00 @ Stamford Bridge

 

Vises på: TV2 PL HD1

 

PA-9285559.jpg

 

 

----------------------------------------------------

 

Toppkampene fortsetter å renne inn. Oppgjørene mellom disse to klubbene har blitt regnet som de mest avgjørende over de siste sesongene, og denne kampen er intet unntak. Chelsea er muligens ikke i sin beste form, men kan i hvert fall skryte av at de ikke har tapt hjemme for United på over åtte år.

 

De blå ligger for øyeblikket tre poeng bak United, med en kamp mer spilt. Det er de som har presset på seg, for med tap risikerer de å ligge ni poeng bak de røde djevlene. På de siste åtte kampene står United med 20 poeng. På like mange kamper har Chelsea fattige ni poeng. Store kontraster når det kommer til form.

 

Martin Atkinson fra Leeds har som oppgave å blåse i fløyta. Med han som dommer er man alltid garantert drama. Dømte begge Manchester-derbyene forrige sesong, begge gangene tok United seieren på overtid. Han var også satt opp som pipeblåser i tilsvarende oppgjør i fjor. Chelsea fikk en scoring som skulle ha vært annullert, og United skulle hatt en straffe. Dramaet har rent inn også denne sesongen. Han var i aksjon da United på utrolig vis greide å gi bort en tomålsledelse på overtid mot Everton. Da Wigan kom på besøk til Old Trafford forrige måned, greide Atkinson å vise ut to Wigan-spillere på like mange minutter. Han var tilfeldigvis også dommer i åpningskampen mellom Liverpool og Arsenal. En spiller på hvert av lagene ble sendt i dusjen, og også her var det dramatikk og scoring i sluttminuttene. En perfekt dommer for et slikt oppgjør, eller hva?

 

 

CHELSEA

 

chelsea1.png

 

Etter fem runder lekte deg se på topp, hadde en solid målforskjell og lå et hav foran resten av lagene. Alle trodde de skulle kjøre gjennom alle lagene og vinne Premier League ganske komfortabelt denne sesongen. Plutselig tapte de mot City og i neste bortekamp ble det en tam forestilling mot Villa. Etter to seire, ble det tap borte mot Liverpool. Helt normalt, tenkte man. Alle topplagene kan vel gå på en smell i blant? I neste kamp ble det nok en seier, før de blå ble slaktet 3-0 på eget gress mot Sunderland. I den påfølgende kampen mot Birmingham ble det også tap. Folk begynte å tvile, har Chelsea-maskineriet endelig gått tom for olje? Framtiden til Ancelotti hadde store spørsmålstegn over seg. Vanligvis hadde rubelkongen Abramovich gitt manageren sparken; det var det som skjedde med Mourinho, Scolari og Grant. Vondt ble verre da det bare ble 1-1 borte mot Newcastle, etterfulgt av en tragisk forestilling hjemme mot Everton. Saken ble ikke noe bedre da Drogba brant en straffe på overtid mot Spurs sist. Om det blir tap her, burde Ancelottis dager være talte.

 

Viste bedre tegn mot Tottenham på søndag, og vil få et stort løft av at Lampard endelig er tilbake igjen. Bosingwa, Alex og Benayoun er alle ute med skader. Zhirkov er tvilsom, mens Lampard og Drogba burde være å finne i startoppstillingen.

 

Mulig lagoppstilling:

 

Cech

Ferreira - Ivanovic - Terry - A Cole

Essien - Mikel - Lampard

Malouda - Drogba - Anelka

 

 

MANCHESTER UNITED

 

manutd1.png

 

Mot Fulham i sesongens første bortekamp greide man å bomme på straffe på stillingen 2-1 rett før slutt, før Hangeland satte inn utligningen rett før overtid. I neste bortekamp ledet man 3-1 på overtid mot Everton, før tomålsledelsen ble rotet bort på ett minutt. De neste bortekampene ble det nye uavgjortkamper mot Bolton og Sunderland. Saken ble ikke noe bedre da man begynte å kaste bort poeng på hjemmebane heller. 2-0 ledelse mot West Bromwich ble til 2-2 i løpet av få minutter. I neste bortekamp mot Stoke fikk vi nok en gang se United gi bort en ledelse, men denne gangen greide man å ta med seg alle poengene hjem. Kampen etter ble en kjedelig affære borte mot byrival City, og det hele toppet kaka da man lå under 2-0 etter 80 mot skadeutsatte Villa.

 

Fra det øyeblikket har det kun gått en vei for United. På de siste ti minuttene kjørte man på med en gjenopplivning av de sjeldne, og greide å få med seg 2-2 fra Villa Park. Wigan ble slått, før Blackburn ble kjørt over med 7-1, takket være fem mål av Berbatov. Mot Valencia i CL greide man å få med seg uavgjort og sikret med det gruppeseieren, noe som betyr enklere motstand i neste runde. Kampen mot Arsenal sist var ikke like imponerende som Blackburn-kampen, men de tre poengene var livsviktige. Fra å være fem poeng bak Chelsea, er man noen runde senere tre poeng foran. Og det med en kamp mindre spilt!

 

Motstanderen skal likevel ikke undervurderes. Chelsea er kapable til å slå til når som helst. Uniteds statistikk på bortebane har heller ikke vært noe å skryte av. På sju bortekamper, står laget med en seier og hele seks uavgjortkamper. United har en tøff oppgave foran seg, og kommer helt klart til å være strålende fornøyd med ett poeng her.

 

Fortsatt det eneste laget uten tap i Premier League denne sesongen. Forrige tap i ligaen kom faktisk for hele 260 dager siden, nettopp mot Chelsea. Kun Valencia, Owen og Hargreaves er ute i skrivende stund.

 

Mulig lagoppstilling:

 

van der Sar

Rafael - Ferdinand - Vidic - Evra

Nani - Anderson - Carrick - Scholes - Park

Rooney

 

Tips: 1-1

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om Chelsea får Terry, Lampard, Essien og Drogba i startoppstillingen ser jeg frem til kampen er over.

 

Chelsea kommer alltid til sjanser, og Drogba ser ut til å sette dem litt oftere enn Anelka.

 

Hadde vært konge med et Berba-(hat)trick, men denne kampen kommer vel for brått på. Det er vel først over jul at Berbatov har spart opp til å fylle på målkontoen med 2-3 mål i en kamp igjen...

 

Drogba så ut til å være i stigende form sist. Lampard så jeg lite til, og Terry var en halvpassiv klippe i enkelte situasjoner.

 

Både tror og frykter Chelseaseier her. Kanskje Park gjør noe magisk igjen.

Lenke til kommentar

Hattrick i forrige storkamp mot Liverpool. 5 mål i siste kamp før kampen mot Arsenal. --> BENKEN!

 

Vi startet med Rooney alene på topp. Arsenalkampen var perfekt når man skal spille seg i form...

 

Det er lenge siden 90-tallet. Da spilte United alltid med 2 spisser - som stort sett var fritatt defensive plikter.

Lenke til kommentar

Fryktelig redd for tap her. Chelsea har vel flesteparten tilbake og samtidig som de er sugne på å få en seier igjen. Enda bedre å gjøre det mot United for deres del. Håper bare at kampen blir mer artig enn kampen på mandag, for den ble et antiklimaks etter all opphausingen på forhånd og drittslengingen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...