Gå til innhold

Såpeboksen - Når du har noe du vil si


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Gjør du? Mange går i ukesvis uten mat, og folk flest tåler en måned uten mat, med bare litt matt klarer man seg lenge.

Som sagt, hadde jeg faktisk vært i nød hadde jeg takket ja til både hjelp og mat.

 

 

Det er greit nok, men du framstiller det som folk som er sultne spiser hva som helst, det er ikke riktig, uansett hva man mener om denne saken på overordnet nivå.

 

AtW

Lenke til kommentar

Det er greit nok, men du framstiller det som folk som er sultne spiser hva som helst, det er ikke riktig, uansett hva man mener om denne saken på overordnet nivå.

Selvsagt avhengig av grad av sultenhet. Ingenting forsvarer forøvrig slik oppførsel, uansett om man nettopp var stappmett etter en 10 retters på en 3 stjerners Michelin restaurant.
Lenke til kommentar

Flyktninger er folk som har flyktet og det er tilfeldigvis overtall av menn. Så enkelt er det.

 

 

Flyktninger er ikke folk som har vært gjennom en søknadsprosess og blitt silt ut og fått godkjent søknad om asyl. En prosess som potensielt kan tvangskjønnslikestille søkermassen. Jeg sier potensielt fordi det er ingen magisk naturlov som tilsier at akkurat like mange kvinner som menn trenger asyl uavhengig av kjønnsfordelingen til de som søker. Hvorfor det er flere menn som søker henger både sammen med hvem som klarer å skrape sammen penger til flukten og hvor mange som fysisk klarer ferden.

 

Det er ingenting tilfeldig i om det kommer flere gutter og menn framfor kvinner/jenter.  Menn/gutter er blitt nominert fram av familien, som har gitt de ressurser til å flykte.  Kvinner/jenter er i disse kulturene av mindre verdi og ikke egnet til å forsvare en families ære eller føre en families slekt videre.

 

En skal ikke lenger enn til Hellas for å se at en mer moderat versjon av dette fortsatt lever i beste velgående.  Dvs guttene får motorsykkel og lov til å reise rundt og ha det gøy.  Jentene blir passet på og får langt mindre frihet.  Unntak finnes og de er på vei til å bli mer likestilte, men sånn er det bare.

 

Ved å signalisere at vi vektlegger dette ved innvandringen, så vil dette kunne føre til en dreining i hvem som tar turen hit - vår velferdsmodell er p.t. eneste grunnen til at de drar så langt.

 

Dernest er det også slik at familier og par er langt mer stabile/moderate, enn en gruppe menn som alle drømmer om blonde jenter og blir desto mer skuffet og radikalisert når de oppdager at det nok ikke er så enkelt å oppfylle drømmen.

Endret av Rune_says
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ifra èn Rune til en annen: Som om jeg skulle sagt det selv. Det er allerede manko på bolig og jobb i Europa. Svært mange jeg kjenner rundt om i Europa er arbeidssøkende og bor til og med hjemme hos foreldrene sine. De ser med vantro på at regjeringene deres bruker store enorme ressurser på økonomiske migranter mens de knapt får arbeidsledighetstrygd eller studietilbud. Norge er i en bedre situasjon enn mange andre, men også her har vi fulle mottak og boligkrise. Mine venner flytter ut av Oslo for å ha råd til å bo samtidig som tusenvis av migranter hvert år flytter inn uten å ha jobb.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Lundteigen...

 

Fy f... for dobbeltmoralsk type:

http://www.dt.no/tv/lundteigen-om-syria-5-57-176593.html

 

Hva har SP gjort når de har sittet i regjering ?   De har rasert kollektivtilbudet mitt! Gjør at jeg må bruke mer av fritiden på reisetid hver eneste dag ved at ekspressruter er fjernet med SP's velsignelse og direkte løgner fra SP om "bedret tilbud" - det er hva SP har "bidratt" med fra min synsvinkel.

 

Så til innslaget over.

1) Han hevder Norge har et ansvar gjennom vår krigsdeltakelse i Libya, Irak og Afghanistan.   JEG har vært STERKT UENIG i at Norge skal delta i disse krigene, her er det politikerne som har ansvaret.  Jeg skal altså betale for politikernes feil.

Merkelig nok har vi såvidt meg bekjent ikke hatt noen krigsdeltakelse i Syria med mindre SP har sponset noe "black ops"?   Dette henger ikke helt på greip!

 

2) Han hevder det er en katastrofe som må løses i samarbeid med andre land.  Men Russland og Kina glimrer med sitt fravær i talen hans, selv om disse landene er de største bidragsyterne til pågående kriger med våpen-for-olje programmer.

 

3) Videre sier han flyktningekatastrofen vil kreve mye av Norge, det vil koste penger.  Jada, men utgiftene til dette dytter han elegant over på arbeidstakerne (="de velsituerte") ved reduksjon i lønn, pensjon og trygd.  Selv kan han jo i en alder av 62 leve på "Superpensjonen" fra Stortinget mens vi andre må jobbe til 75 (anslår jeg) 

 

4)  10 milliarder til nærområdene -> Det er OK, realistisk anslag og fornuftig bruk av pengene.  Pluss mottak av de som kommer hit.

Det har vi råd til - det er greit.  La oss øse penger og boliger over flyktningene - det blir kjempemessig norgesreklame som gjør at vi får enda flere som strømmer til honningkrukka (="annerledeslandet fylt av barmhjertighet").

Endret av Rune_says
Lenke til kommentar

 

 

Mohammed Mursi og brødreskapet fikk aldri en reel sjanse til å regjere Egypt. Allerede når han ble valgt, ble det åpenbart tatt skritt bak i kulissene for å omgjøre hele resultatet, noe både USA og Israel ønsket i tillegg til den gamle makt-eliten.

 

ja men han styrte i et år? er ikke det nok til at han i alle fall gjør noe? jeg mener hvorfor ignorerte ham meldingen fra hærkjefen visste han ikke konsekvensene? eller hva? er han dårlig i politikk?

fra wiki :  er en egyptisk ingeniør og politiker, som fra 30. juni 2012 til 3. juli 2013 varEgypts president

hentet fra:https://no.wikipedia.org/wiki/Mohammed_Mursi

 

 

Mursi måtte rett og slett stå rakrygget mot dette kravet. Generalen hadde overhodet ingen legal status til å stille ultimatum, helt i strid med konstitusjonen/Grunnloven.  Hadde Mursi gitt etter, ville han selv også brutt Grunnloven og mistet all personlig troverdighet og respekt.

akkurat som jeg trodde... 

Lenke til kommentar

Hensikten med å blande religion og hjelpearbeid er selvsagt å hjernevaske de som er svakest mulig.

Seriøst? Har du noensinne vært borti røde kors? Det høres ikke slik ut..

Tror du når de går manngard og finner folk som har gått seg vill, eller spjelker en slalomkjører på hemsedal, eller deler ut vann til flyktninger at de sniker inn et lite bibelvers underveis? Det gjør de altså ikke.

 

Jeg er i prinsippet enig i at religion ikke skal blandes med annet enn religion - men makan til utakknemmelighet for jobben røde kors faktisk gjør da - hvem andre gjør den? Hvilken religionsnøytral hjelpeorganisasjon er der istedet? Ingen. 

Hvis kristne er de eneste som vil hjelpe, ja da er jeg takknemmelig for det, uansett årsak - hvis buddhister er de eneste som hjelper, så all ære til dem for det.

Endret av toth
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Synes Lundteigen høres ut som en klok mann (selv om jeg ikke stemmer på partiet hans: http://www.dt.no/tv/lundteigen-om-syria-5-57-176593.html

 

Vi skal "ofre", vi må "vise", vi har "ansvar" blablabla.

 

Det er ikke hverken vår eller den Norske regjerings skyld, at det de lager trøbbel neid disse landa. med terrorisme, religionskonflikter og forfølgelser.

 

Arabere ser aldri ut til å bli bedre. De er og blir støyete bråkmakere som aldri kan lære holde fred og ro sånn som oss. Det er ikke vår feil. Tull.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...