Gå til innhold

Starcraft II: Generell Diskusjon


  

236 stemmer

  1. 1. Cheese taktikker yes/no?

    • Ja! Det er ingen problem med cheesing.
    • Nei! Det er helt patetisk!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

må få ut litt frusturasjon. har begynt å spille starcraft 2 igjen etter etter overkant av 1 måned avbrekk. møter for det meste folk mellom 1550 diamond og 1500 master på ladder. men problemet er nesten ingen kan spille. alle bare cheeser. i ca 1/5 games prøver folk å macro. jeg er zerg by the way. ser mye scv marine all ins, 4 gate 1 base DTs 1 base stargate 1 base siege tank marine-banshee push 1 base hellion marine push gjerne med alle SCVENE. 6 pools med alle dronsa 1 base roach all ins 1 base baneling all ins 2 gate proxys osv osv... Hvor høyt må man komme for å i det hele tatt få spillt litt macro games? håper seriøst att all form for cheese blir nerfet hardt i dette spillet her på en eller annen måte. begriper bare ikke hvorfor ikke folk kan spille skikkelig i stede for å kun gjøre 1 base all ins.

 

ER zerg by the way.

Lenke til kommentar

takker for hyggelig svar. hvorfor tror du att en soppas stor andel av ladder spillerene cheeser om det ikke hadde vært effektivt? er jo utrolig kjedelig og gjøre det + att du føler deg som en noob i tillegg ikke blir man bedre av å cheese heller. når man får build order wins og baserer seg på att motstanderen ikke ser hva du driver med. i stede for å faktisk outplaye motstanderen i ett langt game hvor begge får sjansen til å vise macro, micro harrash og descion making.

Lenke til kommentar

Cheese er en del av spillet. Motstanderen gjør noe du ikke klarer å stå i mot. Han spiller bedre enn deg. Fjerner du cheese fra spillet blir det traust og kjedelig. Ingenting som skjer før man kommer godt i gang, og ingen grunn til å scoute tidlig. Det bør være der så man må følge med helt fra starten av.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvordan kom du deg opp til diamond/master uten å finne ut hvordan forsvare cheese?

 

Jeg er selv lavere liga men når jeg taper er det da sannelig grunnet mangel av macro eller micro(curse you banelings), all cheese har enkle måter å stoppes bare man scouter det...

 

Kan bare snakke for meg selv men jeg har funnet lav-apm måter å scoute som lar meg være forbredt på det meste, siden du nylig kom tilbake er det vel noen nye kart, men du lærer deg fort proxy lokasjonene ved å sjekke replays.

 

Også kan jeg jo nevne at 2rax barracks med noen svc er på ingen måte all inn mot en fast expanding zerg, det kan føles som det hvis du har late pool, men dette er noe alle terran gjør fordi de vet at mesteparten av zergs er grådige :p

 

2 rax pressure er konge for å få opp egen fast expand og jevne ut worker forskjellen litt, å offre 6 svc for å få ned drone-antallet, kansje også tvinge zergen til å bygge spinecrawlers, eller hvis zerg er veldig dårlig ta ned expanden. Dette er bare smart spilling.

Lenke til kommentar

Nå ble jeg nettopp drophacket for første gang på SC2. Det var på ingen måte et DDos-angrep. Starcraft 2 er jo bygget slik at i motsetning til WC3, så blir spillet gjort saktere når en har problemer med å dra spillet(fps). Blir fpsen for dårlig, blir man droppet fra spillet, fordi det fungerer på samme måte som med lagg. Jeg spiller vanligvis på over 100 fps, men denne matchen så var jeg under 10. Det som overbeviser meg til å tro at dette ikke var et ddos-angrep, var at i replayen var også fpsen lav. Men hvis jeg startet en annen replay fra samme kart, så var fpsen normal. Det må være noe som roter i minnet på starcraft, men forstår ikke helt hvordan.

 

Fyren jeg ble drophacket av kalte seg selv ZET. Så ut som han vant alt av games han hadde lyst til, og selvfølgelig ble alle vunnet på under 4 minutter... Morsomt det med buildorderen hans, som var 10pylon, 10pylon. Ikke akkurat rush-strategi. :p Har selvsagt rapportert fyren for "cheating".

 

Hadde vært artig å se om dere også opplever unormalt lav fps om dere ser replayen, så legger den ut her:

drophack.zip

Lenke til kommentar

Hvordan kom du deg opp til diamond/master uten å finne ut hvordan forsvare cheese?

 

 

Han sa vel ikke strengt tatt at han ikke klarte å forsvare det, bare at han helder foretrakk ikke-cheese-games. Ellers er jeg ganske sikekr på at quoten i signaturen din er feil.

 

AtW

 

Kan sa vel ikke spesifikt at han ikke klarte å forsvare det, men hvorfor hadde han blitt irritert hvis han vant hele tiden?

 

Man spiller jo for å vinne, og husregler som 10-min-no-rush er jo ikke bra for en spiller som er best i early game. Hva er poenget og komme til late game bare for å komme dit? Hvis spillerene er på samme nivå kommer late game uansett, hvis spillerene er på forskjellige nivå vil man vel at kampen skal slutte så fort som mulig?

 

Når det kommer til quote i signatur kan det være at det bare er en urban myte, men det er da sannerlig en artig observasjon :p

Lenke til kommentar

Kjørte en 2 rax push med 4 SCVs mot en Toss i går. Protossen stakk når jeg tok ut 2 pylons ved hans 3 warpgates.

 

Før han stikker sier han "Fucking newb!".

 

Jeg tar så kontakt etterpå og spør om han mente meg eller han - han mente selvsagt meg, ettersom han mente en push med SVC var all-in cheese...

 

Det fungerte så bra at jeg må prøve igjen siden, men mot silver/gold-players, er det vel fare for opprykk til gold om jeg kjører en taktikk mange ganger...

Lenke til kommentar

Fant den på en youtube-guide.

http://www.youtube.com/user/ForceSC2strategy#p/c/55B18C1A341FDE9D/0/3TxdCopDuAk

 

Nå brukte ikke jeg den som et svar på Nexus, men jeg så to vespene gas og ingen Zealot tidlig i gamet.

 

Edit:

I Silver/Gold kan man vel gjøre det meste uten at man er all-in. Toss ville kanskje klart å vinne med noen gode forcefield, men uten det, så måtte han kjørt probes. Tar jeg 4-5 probes, er vi like langt... =)

Endret av Sovehest
Lenke til kommentar

Sitter på jobb - kan legge den ut i kveld.

 

Jeg bygget som vist i videoen, men kjørte ut når jeg hadde 5-7 marines og nesten 2 marauders. Mener det var rundt 6:00 push. Med tanke på at jeg var random, burde han uansett ha gjort klart noe om jeg ble Zerg og pushet ut med 10-pool eller noe.

Lenke til kommentar

Et generelt svar til emnet som går igjen her.

Er selv 1400 Diamond Toss, nå vet jeg ikke om det er likt med de andre rasene, men noen cheese er faktisk veldig vanskelig å holde borte selv om du har scoutet det.

Det som er litt synd med cheese, er at man avhenger veldig av at man treffer med scouten sin. Møter jeg en Terran som kjører 2rax pressure, og scouter han helt sist, er jeg ofte fucked. Scouter jeg først derimot blir ting mye enklere. Cheese blir dermed ofte veldig random, noe som jeg synest er veldig uheldig for spillet.

 

@Neoman Personlig synest jeg mange i high-diamond kjører veldig greedy builds, SPESIELT zerg. Uten å ha noen som helst peiling på hvordan du spiller, burde du kanskje tenke litt over hvilke builds du kjører. Spiller du mega greedy er det obvious du får mange all-in's mot deg.

 

Selv prøver jeg alltid å punishe spillere som er altfor greedy, til tross for at jeg er veldig confident i macro'en min og lategame. Canonrush/proxy har aldri vært min greie.

Lenke til kommentar

2 rax push blir ikke early, så regner med at han hadde ca. 20 SCVs. Blir jo ikke all-in da.

 

Sovehest, du kunne ikke posta replayen a?

En 22 probe 4 gate er all-in. Du har ingen god followup til en 2 racks hvor du tar med en stor porsjon av SCVene dine, derfor ville jeg kalle det en all-in.

Lenke til kommentar

2 rax push blir ikke early, så regner med at han hadde ca. 20 SCVs. Blir jo ikke all-in da.

 

Sovehest, du kunne ikke posta replayen a?

En 22 probe 4 gate er all-in. Du har ingen god followup til en 2 racks hvor du tar med en stor porsjon av SCVene dine, derfor ville jeg kalle det en all-in.

 

Er 1/5 av workerne en stor porsjon?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...