Gå til innhold

Trekker meg tilbake fra Diskusjon.no


Anbefalte innlegg

Jeg er av de som altid har fulgt med på hw.no og lest forumet. Etter som HW ble stadig større har også forumet vokst. I dag kjenner vi det som diskusjon.no der hele Tek.no-nettverket er inkluder.

Dessverre har ikke veksten ført med seg mye posestift, men meget negativt.

 

Forumet har for meg gått fra å være et data-forum til å bli et rasisme/puppe forum.

Nå det er kanskje ikke helt sant, det er veldig mange flinke og hyggelige brukere her. For meg har alltid forumet vært en kilde til kunnskap og informasjon og jeg takker alle som bidrar til det.

 

I det siste virker det som de som har noe posetifv å bidra med er i mindretall. Vitenskap delen fylles med tull og teorier som blir hver gang blir falsifisert, men allikevel spretter det opp nye.

For ikke å snakke om all rasismen vi har fått her i det siste, til og med vitenskap delen slipper ikke unna.

 

Beveger vi oss videre på forumet finner vi tråer som handler om pupper og perfekte kropper. Hvis man så gjerne vil se pupper så kan man google ”boobs”.

 

Så har vi tek.no sin holding mot vi som bruker forumet. Det har blitt tydelig at det ikke lenger handler om meninger og kunnskap, men penger.

 

Ikke vet jeg om Planeter vi kollidere med oss, men brukere kan gjerne unngå å kollidere med retningslinjene. De er tross alt det gjeldende kriterium for at man skal få lov å diskutere her

 

Jeg synes det er en helt latterlig kommentar fra en moderator. Det er faktisk diskusjon.no som er privilegert nok til at vi velger å bruke forumet. Greit nok at man ikke skal bryte retnings linjer, men slike kommentarer utrolig arrogante.

 

Så når alt kommer til alt har hardware forumet gått fra å være et av Norges beste til et av Norges dårligste. Gratulerer og ha det bra.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk selv!

 

Mulig jeg joiner deg i nær fremtid. Edda media har ikke akkurat bidratt til kvaliteten heller.

 

.....uten å være usaklig eller politisk ukorrekt, imot retningslinjene, god industristandard, normal folkeskikk eller støtende på noen som helst måte!

 

Det har vært gøy å se forumet utvilke seg over disse 6 årene, selv om det ikke har vært til det bedre!

Endret av Mads-b
Lenke til kommentar

Trist at du kaster inn årene Flin. Jeg har også vært inne på tanken selv. Mange ganger. Det finnes mange gode forum på weben og Diskusjon.no har hatt noen uheldige tendenser den siste tiden (og det er ytterligere grep som planlegges ). Jeg er helt enig med deg at forumet bør hjelpe til med å konstruere et forum også for oss litt "eldre" som har overlevd den verste fjortiss alderen og som ikke er interessert i alt tant og fjaset som foregår på forumet. Undertegnede har således ikke blitt hørt i nevneverdig grad, ei heller som moderator. Det er nå en gang slik at ledelsen tenker kvantitet foran kvalitet, grunnene til dette er mange, selvsagt også kommersielle. At det potensielt går på bekosting av kvaliteten til forumet er uheldig, men kanskje ikke uunngåelig? Vi lever i en meget presset media hverdag, men mange aktører som kniver om de samme brukerne. Det som skaper mest trafikk er pupper og annet fjas. Dessverre!

 

Nå skal det sies at et forum på vår størrelse har mange muligheter og mange interessante temaer, det er nå engang slik at kategoriene tiltrekker seg forskjellige brukere. Man har derfor valget mellom de "seriøse" kategoriene kontra, de mindre "seriøse" kategoriene. Man trenger ikke å titte på "puppe-tråder" om man ikke ønsker dette. Forumet har en snitt alder på 14-25 år og en meget markant gruppe unge menn og lite jenter og kvinner. Dette burde det gjøres noe med!

 

Diskusjon.no har således gode retningslinjer, som bør følges ytterligere. Kanskje også forandres, eller tillegges nye formuleringer?

 

Angående moderator og moderator oppgavene er disse mange, om man føler seg uenig med moderator kontakt vedkommende umiddelbart og fortell hva/hvorfor man mener vedkommende har agert feil eller gjort noe i strid med noe man anser som korrekt. Om ikke dette fører frem kontakt administrator for den respektive kategorien.

 

Der kvaliteten har økt på noen områder av forumet har den tilsvarende sunket i andre deler. Det er noe å jobbe med!

 

(ps. det er lov å ombestemme seg angående det å trekke seg fra forumet)

Lenke til kommentar

Det er trist når brukere velger å forlate oss, men det er også deres privilegium å velge hvor man ønsker å bidra med sine innhold. Vi etterstreber å ha et forum hvor man kan si sine tanker og meninger, slik at det kan bli dokumenter for (forhåpentligvis) all fremtid. I så måte er det brukerne selv som avgjør hva som diskuteres her og vi forsøker å tilrettelegge i forhold til de ønsker som der måtte komme. Vi ønsker ikke mindre mangfold i tematikk, eller å innskrenke på slike områder. For da mister forumet sin samfunnsnytte.

 

Hva kommentaren som ble quotet i første innlegget så kom den her av undertegnede, som et ordspill på en bruker som klart brøt retningslinjene med personangrep fremfor å diskutere sak (egentlig to brukere som brøt dette, da den ene svarte på tiltale). Det var ikke ment som arroganse, det var ment å beskytte diskusjonen fra forsøk på å ta spiller fremfor ball med tilhørende avsporing. Noe jeg også tror de fleste ser når man setter det i kontekst med tråden og modereringen, fremfor kun et utdrag som kom i første innlegg her hvor første setning og smiley av en eller annen grunn var fjernet :)

 

Om det ble oppfattet som arrogant så beklager jeg det, men det er nå en gang slik at uansett hvor mye vi ønsker folks bidrag så har vi spilleregler som må følges. De ble brutt og da ble det gitt beskjed om dette uten å være kjedelig og formell, men heller litt kreativt slik jeg har for vane å være i de fire-fem årene jeg har moderert og får som regel ros for det og aldri opplevd noen har mislikt det. Men akkurat den saken kan aktuelle bruker ta på pm om man mener det var feil å slette personangrepet. Vi verdsetter høyt de saklige innleggene, ikke de som prøver å undergrave meningsmotstandere med å gå på person. Det håper jeg vi får forståelse for.

 

Ellers så pleier vi som regel å stenge slike tråder som dette, men jeg syntes denne her legger opp til mye god diskusjon og har en fin tematikk i bunn. Så den syntes jeg fint kan stå og at folk i hvert fall kan diskutere om det å gå fra et dataforum til et allment forum er noe man liker eller misliker. Vi kan i hvert fall forsøke, slik at den ikke bare flyter ut i mange "god tur" type innlegg. :)

Lenke til kommentar

Selfølgelig har et så stort forum, med så mange brukere negative sider, men se på det positive.

 

Nå vet jeg ikke med deg, men jeg har hvertfall fått utrulig god hjelp fra dette forumet, og takk for det.

På den andre siden syntes jeg også det er godt å bidra, og hjelpe noen med det lille jeg vet.

 

Alt i alt syntes jeg diskusjon.no er et fantastisk forum, der alle passer inn.

Endret av SaitekQ
Lenke til kommentar
Gjest member-101642

Gratulerer med valget ditt. Husk at du bare er en dråpe fra eller til i havet; Diskusjon.no kommer ikke til å bli preget av din avskjed.

 

Jeg også er enig i at det ikke er alt som er like interessant. Sånt må man regne med når forumet har en så bred satsing. Bred satsing er det som gjør forumet så suksessfullt. Her er noe for de fleste. Selv får jeg mye glede av forumet.

Lenke til kommentar
Vel, jeg har vurdert å forlate forumet selv, men så kom jeg på at jeg aldri har deltatt noe særlig heller. :hmm:

 

Hehe, jeg har heller aldri vært noe særlig aktiv, men de siste månedene har jeg begynt å henge veldig mye på forumet, hvertfall kontra det jeg gjorde før. :fun:

 

PS: Setter utrulig mye pris på hva dette forumet, og brukerne har hjulpet med meg.

Endret av SaitekQ
Lenke til kommentar

Da jeg ble medlem her for mange år siden var dette forumet helt fantastisk. Jeg møtte likesinnede og kunne dele mine kunnskaper med andre.

 

Etterhvert som hw.no vokste forsvant også fokuset.

 

Tidligere fantes det egne forum for politikk, motor og seksualitet.

Det gjør det fremdeles og disse er for mange gjerne enklere å forholde seg til da man får det man vil ha og slipper å måtte sortere ut egne interesser blandt mye "søppel"...

Lenke til kommentar
Ikke vet jeg om Planeter vi kollidere med oss, men brukere kan gjerne unngå å kollidere med retningslinjene. De er tross alt det gjeldende kriterium for at man skal få lov å diskutere her

 

Jeg synes det er en helt latterlig kommentar fra en moderator. Det er faktisk diskusjon.no som er privilegert nok til at vi velger å bruke forumet. Greit nok at man ikke skal bryte retnings linjer, men slike kommentarer utrolig arrogante.

I og for seg enig med deg, men dette punktet blir latterlig fra din side, ha litt humor og ta til deg den gjennomsyra ironien fra brukeren/moderatoren - For slik jeg tolker det, i den forstand du leverer utsagnet, er det ihvertfall ikke arroganse.

Lenke til kommentar
Gjest bruker-45896

Jeg likte og moderatoren sin kommentar.

 

Å forlate diskusjon.no kan jo ha mange forskjellige betydninger. For meg som egentlig ikke kan kalles aktiv ville det bety å slutte å lese tråder her, for andre betyr det å slutte å skrive og kanskje, men jeg syns det virker usannsynlig å ikke lese heller. Jeg tror de aller færreste forlater diskusjon.no totalt.

Lenke til kommentar

Tror aldri det kunne falt meg inn å bestemme at nå skal jeg aldri mer besøke en spesifikk nettside. I perioder blir det mer forum enn ellers, og andre ganger henger jeg svært lite her. Men, om du føler såpass sterkt for å forlate forumet for godt, skal selvsagt ingen få hindre deg i det. Du får gjøre som du føler for.

Lenke til kommentar

Jeg gjorde faktisk det samme et par år siden. En diskusjon ble litt hissig og en moderator gav meg 40% warn og «en ferie». Jeg skrev tilbake til moderatoren at jeg sikkert kunne trenge en ferie og ~12 måneder senere kom jeg tilbake.

 

(Statistikk, mellom mai 2004 og 2005 hadde jeg 6 poster.)

 

Mitt poeng er at det var godt å ta en pause når forumet endret form og ble mer og mer frustrerende. Da jeg kom tilbake var de små frustrasjonene som orginalt gjorde at jeg dro små og uviktige.

Endret av JohndoeMAKT
Lenke til kommentar

Både Flin og Robert peker på noe vesentlig. Forumet er ikke hva det en gang var, et "nytte og hygge"-fellesskap for sepsielt interesserte. Det er et forum for alle. Fortrinnsvis de av "alle" som er gutter mellom 14 og 24, men slik har det alltid vært her på forumet. (Nå er "alltid" relativt, jeg tar forbehold om at jeg bare har vært medlem her i 5 år.)

 

Jeg er selv over 50, og føler ofte på den samme problemstillingen som Robert. Det er uendelig mye tant og fjas her. Det kunne vært fristende å ønske seg et helt annet forum. For meg hadde det vært et forum der voksne mennesker debatterte fritt og saklig om emner som interesserer meg, og hvor jeg kunne diskutere mine helseproblemer noenlunde seriøst og mine samlivsproblemer uten å få høre framtidens ensomme menn si "gro deg baller"...

 

Men nå er ikke forumet "for meg", det er for alle andre enn meg. Alt jeg kan gjøre er å prøve å legge til rette for at flere som meg får lyst til å være medlem her. Det har jeg prøvet i mange år, men må bare innse at der er jeg i et tydelig mindretall. At folk vokser fra forumet forstår jeg så inderlig godt.

 

At det er tråder som ikke interesserer meg kan jeg godt leve med. Det står meg fritt å velge hvilke jeg vil lese og ikke. 90% er ting jeg ikke har noen interesse av. Men selv de 10% som er igjen er mer enn jeg rekker å lese, for ikke å snakke om delta i selv, så akkurat det er et luksusproblem.

 

Og der er vi ved kjernen i problemet. Så mye jeg enn ønsker å forme forumet i mitt bilde, kan jeg ikke gjøre det ved å ødelegge for de 90% som ønsker et helt annet forum enn meg. Det dreier seg ikke om Eddas påståtte prioritering av kvantitet, om noe er de grepene vi har gjort preget av etterpåklokskap. Folk har søkt til forumet og vi har tilpasset oss brukermassen.

 

Denne tilpasningen har til tider vært ukritisk, og deri ser vi en del av probemene vi har idag. Det gjelder i helt spesielle kategorier, som Off Topic (og spesielt tidligere Søppel), Seksualitet, Samliv og lignende. Det gjelder også i kategorier der modereringen har havnet i bakleksa, som i Musikk før Cuneaux tok grep, og Religion hvor vi fortsatt sliter med å finne formen og de skråsikre på begge sider ødelegger den gode debatten om emnet.

 

Så til neste problem: Å definere "uønsket" innhold. Trådstarter nevner puppetråder og rasisme, og ikke minst vitenskap kontra alskens teorier. Her er det mye morsomt å ta fatt i. Men skal vi det? La meg definere mitt utgangspunkt først: Ytringsfriheten er en fin bil, og en grei ledesnor i spørsmål av typen "skal vi tillate dette?". Et spørsmål som strengt tatt bør snus: "Hvorfor skal vi ikke tillate dette?"

 

Svaret på det spørsmålet bør etter min ringe mening begrense seg til noen få kriterier:

1. Personangrep

2. Brudd på norsk lov

3. Saklighet.

 

Puppetråder er opplagt ikke preget av for mye saklighet. Men spiller det noen rolle, så lenge de trådene som trenger å være saklige er det? Man kan selvsagt være bekymret for smitteeffekten, blir det for mye tenåringsfjas et sted på forumet har det lett for å spre seg. Det er et dillemma. Men jeg vet ikke helt hvordan vi løser det. At vi ikke har klart det skal jeg være den første til å innrømme.

 

Mange brukere er dog i trådstarters og Roberts situasjon. De var selv midt i den nevnte målgruppen (gutter mellom 14 og 24) når de ble medlem av forumet, men årene går og vi blir alle eldre. Så det som var et greit forum den gang er barnslig idag. Det betyr faktisk ikke nødvendigvis at forumet er blitt dårligere, bare at vi er blitt mer kritiske til hva som er bra... Puppetrådene har eksistert siden forumet fikk en off topic kategori. Hva pupper har med hardware å gjøre? Spør de som startet den første. Det er ikke en tråd der jeg vanker, (enda så glad jeg er i pupper), men den skader ikke.

 

Rasisme derimot er skadelig. Men skal vi derfor forby det? Nå setter norsk lov noen begrensninger på hva vi skal tillate, men utover det? Det blir klart en hyggeligere debatt der bare likesinnede er med, men blir det debatt? Og forsvinner rasismen om den ties ihjel? Nei, det gjør den desverre ikke. Vi hadde både rasisme og nazisme den gangen jeg var ung, når vi ikke hadde internett å leke oss på og avisene ikke slapp den slags til.

 

Jeg tror ikke på å tie ihjel noe. Jeg tror på å lokke det fram i lyset, i håp om at de verste avartene vil gjøre som trollet og sprekke i solen. Det gir meg en anledning til å si dem imot. Hver gang noen poster rasisme på forumet, får folk som meg en anledning til å svare. De som vanker i de kategoriene vil se at jeg ofte tar meg bryet med å korrigere tabloide oppslag om innvandrere. Det svaret kan kanskje være med på å bringe en tviler til fornuft. Det ville jeg ikke fått anledning til dersom han ble "vervet" i lukkede rom.

 

Så er jeg ateist og fornuftsmenneske, og ler litt oppgitt over en del av kreasjonismen og ikke minst konspirasjonsteoriene som postes på forumet. Men igjen er spørsmålet: Hvorfor skal vi forby det? Hva slags diskusjon ender vi opp med hvis bare den ene siden er representert? Eller hvor den ene siden får diktere reglene?

 

Dette har jeg diskutert med brukerne flere ganger. Det er enkelte som mener at religiøse ikke må få poste i vitenskapskategorien, og hvertfall ikke så lenge de ikke kan argumentere "vitenskapelig". Men når jeg spurte om de ville ha kategorien "i fred" for slike, mot at de religiøse fikk ha religionskategorien i fred for ateister, så var ikke svaret like entydig.

 

Det ville være den enkleste sak av verden for meg å forby konspirasjonsteorier, kreasjonisme og annet jeg ikke liker. Rasisme også. Vi hadde mistet en masse brukere på det, men det hadde jo blitt en koselig klubb for de gjenværende. Men er det egentlig det vi ønsker av forumet?

 

Dette er en ting som faktisk har endret seg på disse årene: Oppfatningen av forumet som en lekekasse for likesinnede. Mens man tidligere var opptatt av å unngå fanboy-kriger (Mac mot Windows, Windows mot Linux, Intel mot AMD, Playstation mot Xbox, ...) og dermed endte opp med rene supportkategorier, er forumet idag opptatt av å fremme diskusjonen. (Derav navnet.) Det tror jeg er en god ting, så lenge vi klarer å holde debatten seriøs. At vi ikke alltid klarer det, enten temaet nå er Windows eller innvandring, får vi skylde på testosteronprosenten i brukermasssen.

 

Robert nevner "uheldige tendenser den siste tiden (og det er ytterligere grep som planlegges)." Ja, vi planlegger grep som Robert synes er uhldige. Det er grep som gjør det lettere for folk flest å poste, for eksempel lempede gjestepostregler, nye regler for humor og så videre. Det er en god ting. Det kan føre til at kvaliteten synker, men det får vi møte på andre måter, ved hjelp av ordstyrere og de nevnte tiltak for å øke gjennomsnittsalderen på forumet. Om noen har forslag til akkurat det, så mottas de med takk.

 

For jeg er bekynret for at folk som trådstarter vokser fra forumet i en alder av bare noen og tjue. Det betyr jo at vi ikke kan håpe på at problemet med alderssnittet løser seg selv over tid.

 

Når forumet startet var den vanlige PC bruker i begynnelsen av 20-årene. Men idag er de like gjerne i 30-årene, og selv pensjonister går på internettkurs. Det betyr at vi bare når en brøkdel av vårt potensielle publikum, og utelater de gruppene som kunne brakt mer erfaring, livsvisdom og diversitet inn i diskusjonen. Tenk hvor kjekt det ville vært hvis det var noen i samlivskategorien som faktisk hadde vært ute i en vinterstorm eller to.

 

Men i mellomtiden har vi de brukerne vi har, og jeg tror ikke løsningen er å kvitte seg med dem. Stopper vi tilsiget gror dammen fort igjen.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Eg tenkte å svare, fram til eg las TWFA sitt innlegg.

Syns tråden bør strippast ned til opningsinnlegget, med TWFA som motsvar og gjerast til sticky.

 

Eg har ikkje vore like aktiv, men frå tid til annan fins det mykje bra stoff, som gjer meg meir aktiv. At nyttarar med meir fartstid vert leie, kan eg forstå, då det er eindel grums som fylgje av lemping av reglar osv. Men som TWFA seier, nyttarar som melde seg inn i ein alder av 15-20, kan ikkje forventa at forumet skal eldast med dei?

Det er tilsiget som gjer forumet rikt, og me som har vore med ei stund, har vel såpass erfaring at me lett lukar ut dei nyttarane me ikkje ser bryet verdt å diskutera med?

Lenke til kommentar
Forumet har en snitt alder på 14-25 år og en meget markant gruppe unge menn og lite jenter og kvinner. Dette burde det gjøres noe med!

Lett! Alle som er lønnet av HW.no nettverket må ut og rekrutere jenter, og tvinge/overtale dem til å legge inn hovedkortanmeldelser på hardwaredelen her. Det blir fint. Nei.

 

Synes det ble mye klaging her. Dette er et forum, ikke et hjem. Det kommer til å være fremmede her. Jeg aner ikke hvor mange tråder det er totalt, men skal man regne ut prosentandelen puppetråder må man nok smøre på med en del nuller etter komma. Å forby puppetråder fordi du ikke liker det hadde vært latterlig. Liker du det ikke, ikke les. Det er sånn et forum fungerer. Dersom man er gammel eller gravid eller har en spesiell sykdom eller spesielle interesser, og vil dele dette med andre med samme "greie" og KUN dem, er ikke et offentlig forum åpent for alle helt tingen. Da må man ha begrensninger og invite only grupper og denslags, og da forsvinner noe av morroa med et forum som diskusjon.no. Det finnes helt sikkert andre private forums for nesten alt mellom himmel og jord, for de som er interesserte. Personlig liker jeg å ha én plass å logge meg inn, for å lese/delta i all verdens prat. Jeg finner et annet forum den dagen en overordnet superbruker/moderator må godkjenne hver ny tråd etter å ha vurdert om den er "seriøs og ordentlig nok".

 

Problemet er folk, samtidig som forumet er til for folk. Flere folk kommer til, flere meninger dukker opp. Og kanskje det til og med er en "ny" type folk som dukker opp, å henge på forums er ikke kun for spesielt interesserte lengre. Dessuten liker ikke folk forandringer. De er sære sånn.

 

Nei, gogo diskusjon.no! Det er flere som kommer enn som drar. Stå på :thumbup:

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...