Gå til innhold

Gamer.no forlater Tek.no-nettverket


Anbefalte innlegg

Jeg er vel heller ikke særlig bekymret for tek.no i denne sammenhengen, de har alt de trenger og får opp en ny tjeneste rimelig raskt og navnekonkuransen ser jeg frem til!

 

Gamer.no derimot står på bar bakke, hvilke samarbeidspartnere vil de søke mot, eller vil de forsøke seg helt på egenhånd? Vil journalistene gå hver sin vei? Dette er mye mer usikkert. Jeg er redd det ikke hjelper med trofaste lesere, de må også ha en solid forretningsplan.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg velger å ikke grine så høyt før jeg ser hvordan dette utarter seg. Likevel ser jeg på det som veldig trist at dette skjer, fordi det vil utvilsomt svekke spilldelen av forumet på diskusjon.no som er det eneste spillforum jeg bruker, fordi det er veldig bra moderert, flinke brukere og bra aktivitet.

 

Gamer.no var grunnen til at jeg registrerte meg her for mange år siden, som så mange andre har gjort. Gamer.no stiller i en egen klasse når det gjelder journalistisk kvalitet, og kommer til å være omtrent uerstattelig for Tek-nettverket, som skal slite hardt med å stille opp med noe tilsvarende.

 

Ønsker gutta bak Gamer.no lykke til med fremtiden!! :)

Lenke til kommentar

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
(Dette er nok kjent for de fleste, men det kan virke som enkelte i denne tråden ikke har fått det med seg)

 

Generelt om prising av et selskap

Når man kjøper aksjer/selskap ser man ofte på "pris/fortjeneste" forholdet. Dette tallet står ofte i fokus når man skal avgjøre om prisen på et selskap er dyrt eller rimelig. For selskap som i stor grad selges på forventninger og ikke reell fortjeneste (Eksempel REC, Opticom) kan dette tallet lett bli mye større enn det sunn fornuft skulle tilsi.

 

Videre må mann alltid diskutere alternativ kost: Hvis du ikke får kjøpt et selskap, hva vil det da koste å lage nytt?

 

Slike vurderinger er normale og viktig for at man satser på sunne bedrifter og ikke støtter de som ikke har livets rett.

 

I nedgangstider er ofte viljen til å ta risiko lavere. Man er derfor lite villig til å satse på noe som "kanskje vil tjene penger en gang". Når man legger til kapitaltørke slik som i dag, handler det ikke lengre om risikovilje, men evne til å skaffe penger til driften.

 

Driftsutgifter, Etableringskostnader

For et selskap som har etablert basis tjenester/infrastruktur som teknikkere, infrastruktur, annonseselgere og økonomi avdeling, er det ikke nødvendigvis store kostnader forbundet med etablering av en online tjeneste. Faktisk kan basisjenestene utgjøre en vesentlig del av driftskostnadene. Alle selskap er ofte tjent med å ha flest mulig tjenester på samme basis for å kunne fordele administrativ kostnad på flere resultatenheter.

 

Gamer.no (som en del av Edda) har i lang tid nytt godt av disse tjenestene. Nå må de skaffe dem selv. Gitt samme inntektsnivå som før, betyr det mest sansynlig at de må senke sitt redasjonelle engasjement frem til de får balanse i driften. Derfor taper de på bruddet.

 

Edda har satt stor pris på gamer.no, og ønsket derfor et oppkjøp. Det er et klart signal på at dette er et område som Edda vil satse på.

 

Teoretisk diskusjon

Hvis en ser på det som er offentlig kjent: La oss drøfte de teoretiske mulige løsningene som var, gitt at Edda ville satse på gamer.no:

  • Gamers eier vant frem med sitt krav
  • Gamers eier aksepterte Eddas tilbud
  • Kjøper og selger forhandler frem et avtale

Ut i fra kjente opplysninger kan man lese at kravet fra Gamer var åpenbart større enn Edda ville betale. Da kan man anta at Edda har vurdert at en investering her som enten

A) Ikke ville være mulig å tjene inn på rimelig tid, særlig gitt dagens annnosemarket.

eller

B) Det ville være langt rimeligere med nylasering av samme tilbud.

 

Det som ikke er offentlig kjent, er hva slags tilbud som er gitt, og hvilke krav som er stilt. Det er histore og ikke relevant opplysning nå.

 

Det relevante er at forumet består. Ny gamer site kommer opp. Edda har masse gode folk til å skrive innhold. Vi er tross alt over 1500 ansatte som driver 40 talls forskjellige aviser og flere nettsteder.

 

Jeg håper jeg slipper å se flere poster som "boikott edda" og antydning om skambud.

 

(beklager wall of text)

 

I forretningssammenheng så er det veldig riktig det du her sier. Det kan godt være begge partene har ført et regnskap og kommet til konklusjon at man er bedre tjent med en annen løsning enn samarbeid. Det er greit nok og jeg tror alle folk som er begynt å bli tørr bak ørene skjønner det. Slik er normalt i bedrifter, man kan ikke alltid bli enig.

 

Men, det er et stort men. Et men som har en tendens å alltid komme når det gjelder det interaktive media. En faktor som ser ut til å bli glemt i regnskapet, trolig fordi det interaktive med Internett fortsatt er ferskt og de som sitter med regneark, budsjetter og tanker om profitt (som er naturlig) ikke helt har klart å omstille tankegangen sin til å ta med i beregningen er de som faktisk benytter interaktiviteten: Brukerne. For alle oss som jobber med dette forumet så er det brukerne som teller mer enn noe annet. Og de bryr seg strengt talt ikke om hvem som skal tjene penger, det er ikke deres problem og det er synd at de må ta konsekvensen. Det er de vi er her for. Og de siste dagene hadde jeg håpet de to partene (eierne) hadde hatt innsikt nok til å gjøre en ting: Beklage overfor brukerne.

 

For uansett hva man kommer frem til er best markedsmessig og for sin egen del, så har man kommet frem til en løsning som sitter brukerne og leserne i en situasjon som for mange føles håpløs. Her har man ignorert en faktor i regnskapet og satt den viktigste parten av alle midt mellom to stoler. Når foreldre skilles med god grunn så betyr ikke det at de ikke beklager overfor sine barn at det gikk som det gikk. Det er ikke annerledes her. Det er greit om det virkelig var den mest optimale løsningen og kanskje den eneste løsningen. Det får så være. Men det har nå gått et par dager og med mindre jeg ikke har gått glipp av noe så er det ingen av eierne i Tek og Gamer som har hatt vett nok til å gjøre det som må gjøres når dette skjer: Beklage overfor brukerne. Si unnskyld for at man har valgt en løsning som setter dem i denne posisjonen og aller viktigst: Be om tilgivelse. Jeg hadde virkelig håpet Tek og Gamers eiere kunne komme frem til denne åpenbaringen, men det er muligens at fokuset og perspektivet er smått fraværende, kanskje det rett og slett er en emosjonell tid som forkludrer litt (med forbehold om at jeg ikke har gått glipp av noe)?

 

Jeg som innholdsansvarlig kan ikke beklage overfor brukerne, moderatorteamet kan ikke beklage overfor brukerne, Howard og de i redaksjonen i Edda kan ikke beklage, ei heller skribentene til Gamer.no. Men de to eierne? De som satt rundt dette forhandlingsbordet og førte slike regnskap? De bør banna bein komme på banen og i det minste si unnskyld til de som nå sitter og er smått målløs og lurer på hva de skal gjøre. Brukere som hver bidige dag bruker sin egen fritid til å servere innhold som både Gamer og Tek har tjent penger på. Det er sikkert et vanskelig steg å ta, men jeg tror brukerne ville satt pris på det. Ville dere ikke?

 

Men det er ikke for sent enda. De det gjelder bør legge vekk regnearket og si unnskyld. Så kan brukerne muligens tilgi og komme seg videre. Og hvis ikke brukerne/leserne som står for alt av innhold var en faktor i regnestykket til de to partene så bør de ta lærdom og vite å sette dem opp før = skrives neste gang.

 

Så kan jeg ikke annet enn å avslutte med å gjenta at vi som jobber med forumet, moderatorteamet som setter av timesvis med dugnadsarbeid med forumet og andre skal gjøre alt vi kan for å tilrettelegge som best mulig for at dere som brukere ikke får det for vanskelig med denne skilsmissen. Slik at brukerne ikke mister motet og ikke mister lysten til å bidra. Om vi lykkes er ene og alene opp til brukerne å avgjøre. For de som velger å forlate oss: På vegne av teamet takk for all innsats opp gjennom årene. Jeg håper dere ikke gir oss opp helt enda, vi skal gjøre alt for et tilrettelegge for et knallgodt spillforum. For Gamer-folk som hjalp til med moderering; tusen takk. For dere som blir igjen, på forhånd takk for fremtidige bidrag og husk å mas i vei på alt dere ønsker skal bedres med forumet. Vær så kritisk dere bare kan, det er det vi trenger for å bli bedre.

Lenke til kommentar
Brukerne. For alle oss som jobber med dette forumet så er det brukerne som teller mer enn noe annet. Og de bryr seg strengt talt ikke om hvem som skal tjene penger, det er ikke deres problem og det er synd at de må ta konsekvensen. Det er de vi er her for. Og de siste dagene hadde jeg håpet de to partene (eierne) hadde hatt innsikt nok til å gjøre en ting: Beklage overfor brukerne.
Enig så enig.
Lenke til kommentar

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
(Dette er nok kjent for de fleste, men det kan virke som enkelte i denne tråden ikke har fått det med seg)

 

Generelt om prising av et selskap

Når man kjøper aksjer/selskap ser man ofte på "pris/fortjeneste" forholdet. Dette tallet står ofte i fokus når man skal avgjøre om prisen på et selskap er dyrt eller rimelig. For selskap som i stor grad selges på forventninger og ikke reell fortjeneste (Eksempel REC, Opticom) kan dette tallet lett bli mye større enn det sunn fornuft skulle tilsi.

 

Videre må mann alltid diskutere alternativ kost: Hvis du ikke får kjøpt et selskap, hva vil det da koste å lage nytt?

 

Slike vurderinger er normale og viktig for at man satser på sunne bedrifter og ikke støtter de som ikke har livets rett.

 

I nedgangstider er ofte viljen til å ta risiko lavere. Man er derfor lite villig til å satse på noe som "kanskje vil tjene penger en gang". Når man legger til kapitaltørke slik som i dag, handler det ikke lengre om risikovilje, men evne til å skaffe penger til driften.

 

Driftsutgifter, Etableringskostnader

For et selskap som har etablert basis tjenester/infrastruktur som teknikkere, infrastruktur, annonseselgere og økonomi avdeling, er det ikke nødvendigvis store kostnader forbundet med etablering av en online tjeneste. Faktisk kan basisjenestene utgjøre en vesentlig del av driftskostnadene. Alle selskap er ofte tjent med å ha flest mulig tjenester på samme basis for å kunne fordele administrativ kostnad på flere resultatenheter.

 

Gamer.no (som en del av Edda) har i lang tid nytt godt av disse tjenestene. Nå må de skaffe dem selv. Gitt samme inntektsnivå som før, betyr det mest sansynlig at de må senke sitt redasjonelle engasjement frem til de får balanse i driften. Derfor taper de på bruddet.

 

Edda har satt stor pris på gamer.no, og ønsket derfor et oppkjøp. Det er et klart signal på at dette er et område som Edda vil satse på.

 

Teoretisk diskusjon

Hvis en ser på det som er offentlig kjent: La oss drøfte de teoretiske mulige løsningene som var, gitt at Edda ville satse på gamer.no:

  • Gamers eier vant frem med sitt krav
  • Gamers eier aksepterte Eddas tilbud
  • Kjøper og selger forhandler frem et avtale

Ut i fra kjente opplysninger kan man lese at kravet fra Gamer var åpenbart større enn Edda ville betale. Da kan man anta at Edda har vurdert at en investering her som enten

A) Ikke ville være mulig å tjene inn på rimelig tid, særlig gitt dagens annnosemarket.

eller

B) Det ville være langt rimeligere med nylasering av samme tilbud.

 

Det som ikke er offentlig kjent, er hva slags tilbud som er gitt, og hvilke krav som er stilt. Det er histore og ikke relevant opplysning nå.

 

Det relevante er at forumet består. Ny gamer site kommer opp. Edda har masse gode folk til å skrive innhold. Vi er tross alt over 1500 ansatte som driver 40 talls forskjellige aviser og flere nettsteder.

 

Jeg håper jeg slipper å se flere poster som "boikott edda" og antydning om skambud.

 

(beklager wall of text)

 

I forretningssammenheng så er det veldig riktig det du her sier. Det kan godt være begge partene har ført et regnskap og kommet til konklusjon at man er bedre tjent med en annen løsning enn samarbeid. Det er greit nok og jeg tror alle folk som er begynt å bli tørr bak ørene skjønner det. Slik er normalt i bedrifter, man kan ikke alltid bli enig.

 

Men, det er et stort men. Et men som har en tendens å alltid komme når det gjelder det interaktive media. En faktor som ser ut til å bli glemt i regnskapet, trolig fordi det interaktive med Internett fortsatt er ferskt og de som sitter med regneark, budsjetter og tanker om profitt (som er naturlig) ikke helt har klart å omstille tankegangen sin til å ta med i beregningen er de som faktisk benytter interaktiviteten: Brukerne. For alle oss som jobber med dette forumet så er det brukerne som teller mer enn noe annet. Og de bryr seg strengt talt ikke om hvem som skal tjene penger, det er ikke deres problem og det er synd at de må ta konsekvensen. Det er de vi er her for. Og de siste dagene hadde jeg håpet de to partene (eierne) hadde hatt innsikt nok til å gjøre en ting: Beklage overfor brukerne.

 

For uansett hva man kommer frem til er best markedsmessig og for sin egen del, så har man kommet frem til en løsning som sitter brukerne og leserne i en situasjon som for mange føles håpløs. Her har man ignorert en faktor i regnskapet og satt den viktigste parten av alle midt mellom to stoler. Når foreldre skilles med god grunn så betyr ikke det at de ikke beklager overfor sine barn at det gikk som det gikk. Det er ikke annerledes her. Det er greit om det virkelig var den mest optimale løsningen og kanskje den eneste løsningen. Det får så være. Men det har nå gått et par dager og med mindre jeg ikke har gått glipp av noe så er det ingen av eierne i Tek og Gamer som har hatt vett nok til å gjøre det som må gjøres når dette skjer: Beklage overfor brukerne. Si unnskyld for at man har valgt en løsning som setter dem i denne posisjonen og aller viktigst: Be om tilgivelse. Jeg hadde virkelig håpet Tek og Gamers eiere kunne komme frem til denne åpenbaringen, men det er muligens at fokuset og perspektivet er smått fraværende, kanskje det rett og slett er en emosjonell tid som forkludrer litt (med forbehold om at jeg ikke har gått glipp av noe)?

 

Jeg som innholdsansvarlig kan ikke beklage overfor brukerne, moderatorteamet kan ikke beklage overfor brukerne, Howard og de i redaksjonen i Edda kan ikke beklage, ei heller skribentene til Gamer.no. Men de to eierne? De som satt rundt dette forhandlingsbordet og førte slike regnskap? De bør banna bein komme på banen og i det minste si unnskyld til de som nå sitter og er smått målløs og lurer på hva de skal gjøre. Brukere som hver bidige dag bruker sin egen fritid til å servere innhold som både Gamer og Tek har tjent penger på. Det er sikkert et vanskelig steg å ta, men jeg tror brukerne ville satt pris på det. Ville dere ikke?

 

Men det er ikke for sent enda. De det gjelder bør legge vekk regnearket og si unnskyld. Så kan brukerne muligens tilgi og komme seg videre. Og hvis ikke brukerne/leserne som står for alt av innhold var en faktor i regnestykket til de to partene så bør de ta lærdom og vite å sette dem opp før = skrives neste gang.

 

Så kan jeg ikke annet enn å avslutte med å gjenta at vi som jobber med forumet, moderatorteamet som setter av timesvis med dugnadsarbeid med forumet og andre skal gjøre alt vi kan for å tilrettelegge som best mulig for at dere som brukere ikke får det for vanskelig med denne skilsmissen. Slik at brukerne ikke mister motet og ikke mister lysten til å bidra. Om vi lykkes er ene og alene opp til brukerne å avgjøre. For de som velger å forlate oss: På vegne av teamet takk for all innsats opp gjennom årene. Jeg håper dere ikke gir oss opp helt enda, vi skal gjøre alt for et tilrettelegge for et knallgodt spillforum. For dere som blir igjen, på forhånd takk for fremtidige bidrag og husk å mas i vei på alt dere ønsker skal bedres med forumet. Vær så kritisk dere bare kan, det er det vi trenger for å bli bedre.

 

Det her helt klart riktig av eiere og beklage det inntrufne overfor våre kunder/brukere. Jeg har ingen rolle i saken, jeg er bruker og kunde av TEK. Men jeg kan si beklager allikevel.

 

Historien har vist at dere som jobber med Tek nettverket har gjort en fantastisk innsats over lang tid. Det er derfor jeg er trygg på at den videre utviklingen er ivaretatt :thumbup:

 

Og hvem vet. Kanskje noen av gamer.no's gamle skribenter søker seg tilbake til Edda?

Lenke til kommentar
Hvorfor ikke Dotten er leder for noe mer enn innhold her på forumet er beyond me. Han burde jo lede hele forbanna skiten. Et fantastisk innlegg du hadde der dotten og kunne ikke vært mer enig.
Dotten ER virkelig supermann, er ikke for intet en har den avataren og jeg håper virkelig at de er klar over hvilken resurs de sitter på.
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...