Jump to content

dan83

Medlemmer
  • Content Count

    1955
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

85 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

9220 profile views
  1. ok, og hva slags slitasje og kostander kan de gi meg i det lange løp? Føles ut som det er "fjæringa" i girspaken som "lugger" litt mer ifra 1 til 2 og også bitte litt ifra 2 til 3. Men ser ut til å være verst når bilen er kald.
  2. Hei, noen her har kanskje allerede fått med seg av at jeg er en stolt eier av en toyota rav4 2014 modell med manuelt gir, som bare hadde gått 70 000km når jeg kjøpte den i høst. MEN jeg har ett lite "problem" med at jeg føler at girspaken, da hovedsakelig ifra 1 til 2 gir og innimellom fra 2 til 3 gir "lugger" litt, eller at giringen ikke går så "smooth" som feks fra 3 til 4 gir og oppover. Å gir ned føles alt greit og behagelig. Jeg har derimot hatt bilen innom hos forhandler hvor jeg kjøpte bilen hvor han tok en prøve tur og han sa alt er helt som normalt. Men allikevel så føles det ikke normalt for min del. Kjører også manuell firmabil, men da en berlingo 2020 modell(så helt ny bil omtrent) og den merker jeg ikke slik variasjon på når jeg girer. Så jeg fikk enda en bekjent, som kan en del om bil, å prøve kjøre og han sa også at alt er normalt. Så da regner jeg med at alt er normalt, men ønsker allikevel å vite hvorfor "følelsen" på giringa varier såpass. Noen ganger føles det ganske smooth å gire opp til andre gir, andre ganger mer "lugging" og motstand. Jeg har har samme teknikk hver gang jeg girer, men kan være noe jeg kan gjøre litt feil? (girer for kjapt, for høyt turall osv) som girkassa/spaken på denne bilden ikke trives med? Eller kan det bare være avhengig av temperatur og at kassa trenger litt smøring? Prøver bare å lære hvordan dette funker da jeg ønsker å ha denne bilen som lenge som mulig å unngå unødvendig slitasje. Men kort sagt; giring ifra 1 til 2 og 2 til 3 føles litt mer "hardt" eller "luggete" en å gire opp til enda høyere gir. Giring fra 3 til 4 og oppover føles mest "smooth" eller behagelig sånn generelt, men varier litt dette også(derfor jeg lurer på om det er temperatur og fukt avhengig, men da burde det jo føltes likt for alle gira?)
  3. Skjønner, men for sent, da alt av adobe er slettet. Men sist skjedde det en feil når jeg prøvde å installere adobe lightroom classic på nytt slik at jeg ikke fikk installert programmet i det hele tatt. Man må dessverre installere creative cloud først, før man kan installere lightroom(veldig teit ifra adobe egentlig) og da skjedde det en type feil som gjorde at programmet ikke funker. Men skal prøve igjen og legge ved bilde av feilmeldingen jeg får. Takker så langt for hjelpen.
  4. takk, har prøvd å reparerer alle de siste filene. Skal prøve å installere adobe Lightroom Classic på nytt i løpet av helgen og får se hva som skjer da. Har ikke helt trua, siden det ikke fungerte sist gang. Legger eventuelt ved bilde av feilmelding hvis det ikke fungerer denne gangen heller. Får eventuelt få hjelp av teknikker til å formatere hele laptopen og eventuelt legge inn windows 10. Opplevde aldri slike problemer på min gamle laptop, som jeg hadde i over 8 år.
  5. Jeg har support avtale, så koster i hvert fall meg ingenting. Men ja, høres drastisk ut. Men da han på dell support foreslo, etter å ha prøvd å fikse det via fjernstyring. Men han var ikke så kjent med windows 11 forsto jeg det som. Har virkelig ikke lyst til å formatere(eller skifte harddisken), da jeg har mange 1000 bilder som da må legges inn på nytt osv. Mye jobb. Akkurat nå "tørr" jeg ikke prøve å installere Lightroom Classic igjen, da jeg er redd samme feilen dukker opp, som i sta. Hvis det ikke funker neste gang, så har jeg absolutt ingen anelse hva jeg skal gjøre. Eventuelt installere windows 10 istedenfor, men mye jobb osv som sagt og aldri formatert en pc før heller....
  6. ok, da er siste håp å innstallere x86 versjonen også. Men hva skal jeg gjøre? Jeg fjernet ALT av adobe, lastet ned x64 versjonen, tok restart og da poppet ikke feilen opp. OK, så da prøvde jeg å installere adobe Lightroom CC på nytt (da blir også crative cloud installert), men da poppet systemfeilen opp igjen to ganger og jeg får ikke installert Lightroom CC i det hele tatt Så hva skal jeg gjøre nå? Slette alt av adobe igjen, så laste ned x86 versjonen? Dette er bare for dumt. Ringte dell i dag og de som foreslå å sende teknikker og skifte harddisken(siden det ikke fungerte å formatere)
  7. ok, men tok en restart nå og da dukket ikke opp feilmeldingen. MEN nå prøver jeg å innstallere lightroom CC(adobe creative cloud automatisk også installeres) og da dukket det opp igjen gitt. Tror jeg gir opp, helt idiotiske opplegg. Og creative cloud funker ikke så får ikke gjort en dritt nå. Jeg er helt avhengig av Lightroom da jeg er fotograf. Får bestille en teknikker fra dell og formatere hele driten(gikk ikke det heller når jeg prøvde tidligere i dag), så de må vell skifte harddisken eventuelt..
  8. ok, men trodde da at hvis jeg fjernet alt av adobe filer fra systemet at systemfeilen skulle forsvinne, da den er koblet opp mot adobe software? Uansett, installerte nyeste versjon ifra siden du linket til, men skjedde ikke noe mer etter installasjon. Men skal kanskje ikke skje noe mer? Aldri vært borti dette programmet før.
  9. verdt ett forsøk funker ikke å innstallere. Får heller ikke avinstallert adobe creative cloud. Men fjernet alle filer, uten nytte. Kan dere være noe andre programmer som fucker det til? Feks avast eller cclaner? Verdt ett forsøk å avinstallere så mye som mulig? Også prøvd å fikse windows via bios og nedgradere til tidligere versjon, uten hell. Sykt det skal være så vanskelig å fjerne noe software bug Virker som windows 11 er noe dritt...
  10. Får denne feilen ved oppstart. Lest det er knyttet til adobe creative cloud, men uansett hvor mye adobe jeg fjerner ifra laptopen, så dukker det opp ved oppstart. Håper jeg slipper å formatere laptopen? Hvordan kan jeg eventuelt ordne dette? Er windows 11
  11. Snakket med dell, de anbefalte å installere windows 10. Blir masse jobb igjen, ved å legge inn alle bilder på nytt osv. Takk for den windows, helt tragisk.
  12. Plutselig etter oppdatering(tror jeg) i windows 11, så har alt av fargekontroll sluttet å fungere. Jeg har dell xps 17 med 4k skjerm som dekker adobeRGB og alt er overmettet nå av farger, både i chrome og lightroom! Dette er krise, da jeg redigerer mye bilder og trenger korrekt fargeprofil. Får heller ikke installert i1 display pro(vet ikke hvorfor egentlig), så noe ny kalibrering får jeg heller ikke prøvd. Håper noen her kan hjelpe meg med dette, for dette er som sagt krise for meg!!!!!! Aldri hatt slike problemer i windows 10, eller kanskje det bare er noe apper i laptopen min som fucker ting opp. Den er relativt ny!
  13. hei som noen sikkert har skjønt nå, så er jeg litt fersk når det kommer til bil, så derfor popper det inn en del spørsmål Har som sagt kjøpt en toyota rav4 2013 modell, diesel og manuelt gir. Den hadde bare gått 70 000km, så syntes det var ganske bra. MEN nå har jeg merket en annen liten ting og det er at girspaken "lugger" mer eller gir meg lyd/mekanisk motstand når jeg girer ifra 1 til 2 gir og ifra 2 til 3 gir. Kommer ikke noe skrape lyder eller noe slikt og det går helt fint å gire, men alle annen giring føles mer smooth på en måte. Er som sagt kunne denne giringen som føles mindre "smooth" eller behagelig. Verst når bilen er kaldt, men det er kanskje som forventet!?. Uansett, er nå redd denne bilen har blitt brukt til mye små kjøring/by kjøring og at disse "girene" har fått kjørt seg litt av tidligere eier. Eller hva tenker dere? Hva kan eventuelt være årsaken til dette? Kan det bare være at kasse trenger litt smøring eller kan det være noe så ille som at synkroniseringen begynner å bli sliten? Det er vell også ganske dyrt å fikse? Trodde ikke slikt ble slitt såpass tidlig? Kjøpte jo bilen for pålitelighet i tillegg til at den kun hadde gått 70 000km, men først det med treg start i kulda, så nå dette(som jeg har blitt mer bevist på etter å hatt bilen en stund). Har jeg hatt uflaks her? Mulig jeg overanalyserer ting litt, men greit å være sikker..
  14. Har ikke sjekket service historikken så nøye, men tror ikke det har vært skiftet Husker bare det har vært gjort service på bilen hver 16000km omtrent og bilen hadde kun hatt en eier. Den hadde gått bare 70 000km når jeg kjøpte den nå i høst. Dyrt å skifte dette eventuelt? Vet jo at det er veldig dyrt å skifte partikkelfilter, så håper ikke vi snakker om slike priser. Bilen er kjøpt hos forhandler, så usikker på hvor nøye de går igjennom bilen før de selger den videre? Skal ta en service på bilen i tidlig våres og be de sjekke litt div. da, for å være 100 prosent sikker på at alt er ok :)
  15. Hei, kjøpt ny laptop med mcafee antivirus, men vant med avast fra tidligere. Må si jeg liker layoutet til avast bedre, men spørsmålet er vell hvilke av disse som er best og tryggest å bruke? Mcafee lot meg ikke installere utorrent. Litt usikker på hvordan jeg ordner dette i innstillinger?
×
×
  • Create New...