Gå til innhold

dan83

Medlemmer
 • Innlegg

  2 103
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Nylige profilbesøk

10 192 profilvisninger

dan83 sine prestasjoner

102

Nettsamfunnsomdømme

 1. Fra fellesferien og til nå har drivstoffprisen vært temmelig høy, i forhold til hva de var i våres! Men lurer litt på hvorfor det ikke er noe "snakkis" om dette mer!? Har nordmenn bare godtatt at det er slik? For igjen, er ingenting i globale markedet som tilsier at prisene skal være såpass høye som de er nå(så vidt jeg vet) Jeg er veldig avhengig av bilen min og kjører mye, men merker det tærer på "lommeboka" for tiden. Jeg har ikke råd til å kjøpe meg en ny el-bil med god rekkevidde og jeg trenger en SUV for plass osv.
 2. ok, forstått det slik at det ikke koster all verdens å skifte en slik reim? Hvor vanlig er det at de kan "ule" litt ved oppstart? Bilen har ikke gått fryktelig langt, ca 110 000km Og haster det å få byttet den eventuelt?
 3. Derimot merket at det kun har skjedd når bilen har stått en stund under fuktige forhold, feks etter at det har vært en del regn. Vet ikke om det er relevant informasjon?
 4. Hei, når bilen min har stått en stund(2 døgn+) uten at jeg har brukt den, så har det hendt ett par ganger at det kommer en sånn ule/pipe lyd fra motoren, som bare varer i ca 1 min omtrent. Ikke fryktelig høyt, men høyt nok til at det høres godt. Bruker bilen stort sett hverdag og da kommer ikke den lyden, som sagt bare skjedd når den har stått en stund. Hva kan dette være? Noe reim av slags som kan være litt løs eller noe? Og eventuelt pris på å fikse noe slikt? Er snakk om rav4 2013 modell. Den har ikke registerreim, men kjede, hvis det skulle være av relevant informasjon.
 5. Men spørsmålet er, tror dere en 10 år gammel dieselbil(rav4) med manuelt gir og forhjulstrekk , som er blitt tatt godt vare på, vill ha noe som helst verdi om 5års tid? Jeg tenker, det vill vel alltid være noen særinger der ute som fortsatt ønsker diesel og manuelt gir? Hvis det hadde vært opp til meg, så kan jeg ha denne bilen til jeg blir pensjonist, men det lønner seg vel nok ikke. Mistanke om at diesel prisene bare vil øke gradvis med årene.
 6. Jeg kjører bare toyota og de har holdt litt igjen på el-biler, så jeg får vel beholde dieselbilen min en god stund til. Hybrid er ikke aktuelt, bensin er som regel enda dyrere og jeg kjører en del lange turer i året!(der dieselbil har sin fordel)
 7. Helt idiotisk, el biler er ikke så miljøvennlig som mange tror som sikkert mange her inne vet. Slipper ut mye mer co2 under produksjon og det er kun her i Norge vi har "ren" elektrisitet via vannkraft. Meste av Europa bruker kull for produksjon av elektrisitet.
 8. Så hvorfor varierer prisen opptil 2-3 kr mellom byer i samme fylke? Det virker jo som det bare er business, selv om krigen er delvis skyld i de høye prisene naturlig nok!
 9. Ja, det jeg mente, skal tyne penger ut fra de som velger å kjøre en dieselbil og som ikke har råd til en dyr elbil. Jeg tenker det mest miljøvennlige og økonomiske er å ta vare på den bilen man har, men er jo kjipt når dieselprisene er så dyre, spesielt hvis man kjører mye!
 10. Så vidt jeg vet, så er det ikke mangel på diesel i det globale markedet, så hvorfor er prisene vært så høye i sommer? Er det bare for å "tyne" ut mest mulig penger fra det norske folk? Noen som vet om de driver på likt i andre europeiske land, eller følger prisene her mer det globale markedet?
 11. Noen som kan forklare meg hvordan ett "støvkorn" har kommet inni mitt canon 24-70mm mk2 objektiv? Er ett lite lyst støvkorn mitt på front elementet, inni objektivet. Dette er jo ett dyrt L objektv, så trodde du skulle være såpass tett at slikt ikke kom inn ditt? Syntes jo ikke på bilder, men litt irriterende!
 12. Hei, er dette en komplisert jobb hvor ting kan gå galt i verste tilfelle? Kan alle seriøse verksted i dag enkelt skifte clucth, eller bør jeg bruke merkeverksted!? Tror clutchen min begynner å bli litt sliten, men at den holde en stund til.
 13. hei, håper noen her har kunnskap om dette og kan hjelpe meg Driver med foto, så har kalibrert min dell xps 17 som har windows 11. Men når skjermsparer har vært på eller jeg trykker på ett ikon, feks nederst til høyre på oppgavelinjen, så går den tilbake til den originale fargeprofilen som fulgte med fra fabrikk. Må restarte laptopen for at den skal velge korrekt fargeprofil igjen, selv om den står på korrekt under fangebehandling og fargeprofiler. Er det i det hele tatt mulig å få ordnet dette?
 14. hei, tok understells behandling av bilen min for over ett år siden og skal ta ny nå til høsten, men har merket at det er en del rustdannelse rett på undersiden av dempere på forhjulene. Er dette noe som bør behandles, eller ikke noe å bry seg om? Er såpass at det har begynt å "flasse" litt.
 15. Hei, får liten skrift i displayet som sier at det er på tide med oljeskift snart . Men bytter olje hver 10 000km og sist var for 6000km siden. Har kjørt over 30 000km siden jeg kjøpte den. Gjelder en rav4 2013 modell, diesel. Men jeg antar og håper at dette bare er lagt inn fra fabrikk som intervall, basert på antall km man har kjørt? Eller har bilen sensor som viser at oljen begynner å bli dårlig. I så fall, så er det jo noe gærnt (brenner olje eller noe) Ingen varsel lamper lyser, som sagt bare liten skrift i display ved oppstart.
×
×
 • Opprett ny...