Jump to content

jonasga91

Medlemmer
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Recent Profile Visitors

1054 profile views
 1. Heisan! Har denne oppgaven i bildet nedenfor fra elektrokjemi faget. Jeg tror jeg har fått til oppgave a). Der fant jeg oksidasjonspotensialet og reduksjonspotensialet og dermed Ecelle (2,52V) og satte det inn i Nernst ligning sammen med konsentrasjonene log(1,5M / 2*(1,0 * 10^-4 M)). Da fikk jeg svaret: 2,4 V. Men er usikker på hva jeg skal gjøre i oppgave b). Tanken var at jeg kunne finne antall mol av Mg og Cu etter tiden som står i oppgaveteksten (Kanskje gjennom Faradays lov?) for å så finne batterispenningen på en eller annen måte. Noen som har noen råd eller tips? Har prøvd en stund å finne det ut på egen hånd, men både boken og forelesningsnotatene fra timen mangler info om konsentrasjonsceller i batteri ?
 2. @Samaritanen Aaaaah, selvfølgelig! 4*log(n). Da prøver jeg de andre eksemplene også og ser om det funker. Tusen takk!
 3. Heisan! Jeg holder på en oppgave til innlevering, og tenkte å prøve ut det læreren har notert før jeg begynner på oppgaven. Problemet er at jeg ikke får samme svar, så jeg lurer på om det er noe jeg gjør feil, eller om kalkulatoren har feil innstilling eller noe sånt. Prøvde noen lignende eksempler på boken og fikk feil der også :S Har lagt til et bilde av eksempelet jeg prøver å få til og det jeg har tastet inn og regnet ut på kalkulatoren. Noen som vet hva som kan være galt? Svar på kalkulatoren: -36,76 Takker!
 4. Flott å høre! Da kobler jeg i igjen
 5. Heisann :) Når jeg kobler i høyttalersettet mitt til en strømkilde kommer det en kjapp gnist ut inngangen til subwooferen (der strømledningen kobles inn, og ikke ved stikkontakten). Det har skjedd en del ganger nå og jeg er litt redd for å koble dem på igjen i tilfelle jeg får strøm eller det skal begynne å brenne :O Det kommer en superkjapp blå gnist med lyd, men etter det fungerer alt som det skal. Er dette normalt?
×
×
 • Create New...