Jump to content

Llandari

Medlemmer
 • Content Count

  1965
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

907 :)

About Llandari

 • Birthday February 13

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

20331 profile views
 1. Husk at for de fleste går inntekta kraftig ned når man blir pensjonist. Grunnen til at man likevel klarer seg, er at man ikke lenger har et boliglån å betale på, slik at utgiftene også er betraktelig lavere.
 2. Llandari

  Trafikalsk klagemur

  Kjørte vel forbi til venstre på tofeltsvei, antar jeg. (Altså i feltet for motgående trafikk.)
 3. Du må selv justere skattekortet ditt, slik at det stemmer med forventede inntekter og forventede fradrag. Det kan du gjøre på nettsidene til Skatteetaten-
 4. Nei, du kan så vidt jeg vet ikke sjekke dette på noen annen måte enn å spørre selger eller megler.
 5. Closing down a business requires 2/3 of the votes of the board (styret). Since he only has 53%, he can't decide that on his own. For reference: https://www.altinn.no/en/start-and-run-business/deregistration-closure-bankruptcyliquidation/Deregistration-and-closure/how-do-i-dissolve-and-delete-a-private-limited-company/
 6. Sjekk hjemmesidene til din kommune om bruksendring. Eksempel fra Stavanger kommune her: https://www.stavanger.kommune.no/bolig-og-bygg/skal-du-bygge/hva-ska-du-bygge/bruksendring/
 7. Lokalet som skal brukes må omreguleres fra bolig til næringslokale.
 8. Ang. punkt 6 i trådstarters innlegg: Det er ingen økonomiske grenser for hvor mye man kan motta i arv eller gave. Norge har ikke arveavgift og det er heller ikke skatt på gaver. Beløp man har fått i gave opplyses om i en egen post på skattemeldingen for 2022 (om beløpet er over 100.000,-). Vedlegg trengs ikke, men det er garantert lurt å ha et bevis på hvor pengene kommer fra om man blir tatt ut til kontroll.
 9. Det er to kvantemaskiner i Norge alt, i følge en fyr som holdt foredrag på et seminar jeg var på i forrige uke. (Det var om noe helt annet, så han kom ikke mer inn på det enn det.)
 10. Søppel var fint på den tida. Nå hadde jeg neppe orket. Bikker for øvrig 21 år her inne til høsten.
 11. Hun du snakket med burde lese §14 i Forbrukerkjøpsloven, som i klartekst sier at risikoen ikke blir overdratt til kjøper ved levering til transportør, med mindre det er kjøper selv som har bestilt transporten av transportør. https://lovdata.no/lov/2002-06-21-34/§14
 12. Du har selvsagt rett. Enten skal hun ha 50 kroner fra din private konto eller 100 fra felleskontoen. At hun selv har overført 50 av dem dit spiller ingen rolle.
 13. Jeg har ingen svar på spørsmålene du stiller, men jeg ville henvendt meg til nevnte advokat og spurt om når man kunne forvente at skiftet var ferdig gjennomført.
 14. Hæ? Du kan da sende noe hvor som helst uten å innhente bekreftelse fra mottaker først. Prøv et annet fraktselskap.
 15. Alle finansieringsbevis jeg har fått fra ulike banker, sier hvor mye jeg kan få i lån, ikke hvor mye boligen kan koste. (Dvs. de sier det også, men lånebeløpet er alltid oppgitt)
×
×
 • Create New...