Jump to content

Mephisto-

Medlemmer
 • Content Count

  1055
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

131 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. oi, litt tricky denne! Jeg kan forklare hvordan vi gjør det. Vi innbetaler 11 000,- hver til en felles konto for mat, strøm, lån osv. Da er resten av pengene til lek, gøy og eventuell sparing. Hun eier huset. Når jeg flyttet inn, så tok vi en verdivurdering og skrev en kontrakt hvor halvparten av verdistigningen (Spesielt pga. oppussing) skal tilfalle meg om man går fra hverandre. Tror det er litt vanskelig å få henne til å eie 50% av boligen uten jobb. For hun vil jo ikke oppnå vilkårene for å få lån uansett uten jobb og egenkapital. Så siden jeg sliter med en god løsning faller jeg til det kjente, altså slik vi gjorde det. Få en ny verdivurdering av boligen. Hun begynner å betale 50/50 av lån og renter. Om boligen går over verdi så deler dere overskuddet. Hva tenker du? Når det gjelder bil vil jeg jo si at siden dere har et ganske avklart forhold til hvem som bruker hvilken bil er å holde det helt separat. Kjøp hver sin bil, betal for hver sin bil.
 2. Er det mulig å sjekke hvilken basestasjon telefon er koblet mot? Det kan vel rimelig antas at det er best forhold til den fra huset?
 3. Hvordan funker det? For jeg har to antenner i nærheten av meg, montøren sa det var likegyldig hvilken man pekte mot
 4. Tar opp et spørsmål her i forbindelse med endringen. Jeg har kabel til telenor sin Zyxel ruter med kabel derifra til tp deco extendere. Har kablet pcen og min raspberry på extenderne. Får fortsatt tidvis dropp i hastigheten, og jeg merker det i form av at hele nettet faller tidvis bort, selv alene på nettet (Se bilde). Telenor påstår det er Zyxel ruteren som ikke er "teknisk kompatibel" med trådløs antenna. Jeg synes det høres veldig snodig ut, spesielt når dem ikke kan forklare i detalj hva det angår. Noen andre med lik erfaringer? De prøver selvfølgelig å dytte på meg leie av ny ruter til BARE 39,-.... Tenker jeg prøver med en asus ruter jeg har liggende.
 5. Var det bare til informasjon eller hadde du et poeng? Liten sidestikker til dette. Hva betyr det at 4G har frekvensbånd 2 100 Mhz vs 800 Mhz?
 6. Det er en vanlig misforståelse å blande feriedager og feriepenger. Det er to separate ting. Feriedager opparbeides etter ferieloven (Kort oppsummert før og etter 30 september som er et skille). Normalt sett 25 dager ved en 100% jobb. Disse 25 dagene kan man i praksis tenke på som permisjon uten lønn. Feriepenger opparbeides året før, vanligvis er det 10,2% av årslønna. Som utbetales i juni/juli. dvs. at du skal ha alle feriepengene du opptjente deg i fjor uavhengig av hva du tar ut av ferie i år. Lønnslippen på måneden du tar ferie på i år skal trekke fra dagene du er borte fra normale arbeidsdager (unntatt søndager)
 7. Jeg personlig takler bare ikke tanken på å "leie" utstyr. Selv om det nok aldri overgår prisen av å kjøpe
 8. https://www.komplett.no/product/1125162/datautstyr/nettverk/routere/tp-link-deco-m4-mesh-system Jeg har disse, 3 stk. 2 uttak per extender (1 tilgjengelig på hovedenheten). Funker bra til oss, men jeg er ingen gamer
 9. Crown Victoria "Til gjengjeld er de uslitelige, rimelig i forbruk og koselig å kjøre. På vanlig kjøring, går bilene rundt literen på mila." Noen selgere prøver for hardt.
 10. Vel, det er så enkelt som å spørre forhandler hva de kan tilby av renter, spørre banken og sammenligne. Løft på røret
 11. Mephisto-

  Pneumatikk

  Stemmer! Da er vi på kretsen i midten. Da beveger jo ventilene seg med tilhørende styring A1 og A2. Hva gjør disse ventilene?
 12. Mephisto-

  Pneumatikk

  Okey, la oss starte først. Når du trykker inn X. Da går ventilen over. Hvor sendes det luft da?
 13. Mephisto-

  Pneumatikk

  Okey, men hva har du tenkt og hvor stopper det for deg? Er jo ingen hjelp i å bare få svaret
 14. Mephisto-

  Pneumatikk

  Det må jo være noe mer info til oppgaven?
 15. Antok det var ironi i påstanden om at bilen ikke kom til å gå fort. Det er en ekstrem lav km og pen velholdt bil til relativt lav pris, de er super populære og lettsolgte
×
×
 • Create New...