Jump to content

ABA

Medlemmer
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 :)

Recent Profile Visitors

699 profile views
 1. Kan sjefen registrere ferie på meg hele påskeuken, til tross for at det er flere helligdager den uka der arbeidsplassen holder stengt? (Deltid, butikk). Eller kun ferie de dagene jeg skulle jobbet og dermed tar fri fra?
 2. Hei. Jeg har en deltidsjobb og skal ta meg fri en uke i påsken. Da sa sjefen at jeg ikke vil få lønn selv om det blir helligdager og arbeidsplassen er stengt. Skulle strengt tatt bare gitt bort de to ene vaktene arbeidsplassen hadde vært åpen, og så ikke nevnt noe om ferie... da hadde jeg jo fått betalt helligdagene! Er dette lov/riktig?
 3. Hei, Jeg har en femårig grunnskolelærerutdanning fra høgskolen (5-10), hvorav jeg besitter en mastergrad i matematikkdidaktikk, en god del studiepoeng i pedagogikk, og 60 studiepoeng i naturfag. Utover dette besitter jeg også ytterligere 30 studiepoeng fra universitet (10 kjemi, 10 matematikk, 10 biologi). Da er spørsmålet: er jeg kvalifisert til å kunne undervise i videregående skole i naturfag og matematikk? Det stilles krav til 60 sp i undervisningsfag (det har jeg), samt en universitet/høgskoleutdanning med minst 240 sp (det har jeg). Selv om studenter som har gått masterprogram med PPU eller integrert lektor 8-13 er prioritert, så er vel ikke dørene lukket for meg? Evt: hva kan jeg ta ekstra for å kunne undervise i vgs? Setter stor pris på relevante svar (fra folk som faktisk vet). mvh ABA
 4. Hei Min samboer har spiseforstyrrelse, det har gått ut på å underspise kraftig i ukedagene men for så å overspise i helgene (så mye snacks at du blir kvalm). Dette gjør at hun gleder seg veldig til helgene, og det er forsåvidt godt for meg å se/være med på - at vi koser oss ilag. Nå har hun forsøkt å bryte det mønsteret ved at hun tar en frokost og en middag (selv om det blir lite ift til anbefalt dagsinntak) hver dag, men dette gjør at hun ikke kan røre snacks eller noe usunt, og her forsvinner også gledene hennes - den følelsen av å glede seg til helgen! Hvilket mønster er det beste for henne å følge? Heldigvis starter hun behandling i mars ...
 5. Hei! Kan jeg være kvalifisert til opptak medisin profesjon? Fagkravene er fysikk 1, kjemi 1 og 2, matematikk S1 og S2. Fra videregående har jeg: S1, S2, biologi 1 og 2. Men har 90 studiepoeng fra høyere utdanning (herav et kjemifag, et biologifag, flere matematikkfag, naturfag med både biologi, kjemi og fysikk som virkelig burde dekke videregåendefagene.)? I så fall, hvem må jeg kontakte?
 6. Hei En i husstanden har fått påvist korona. Er det trygt for meg å ferdes i samme gang som vedkommende (men en om gangen)? Har naborom rett ved siden av den koronasyke! Bruker imidlertid ikke samme toalett (men klarte å ta en dusj i morges som den koronasyke jevnt bruker...) Takk for alle innspill.
 7. Menyen helt nede, Dock, vil ikke komme opp når jeg er i nettleser med fullskjermmodus? Den er treig å få opp når jeg flytter musetasten bort dit, enkelte ganger den ikke vil opp...?
 8. Når jeg har flere faner oppe, hvorav den ene fanen er YouTube med spillende musikk - så hører jeg tidvis hakking i musikken når jeg er inne på andre faner og holder på ... er det virkelig slik Mac skal være? Nylig rekruttert fra Windows til Apple, men tror hittil at Windows er best valg altså, hehe - får i hvert fall bedre specs for pengene slik jeg oppfatter det. Er litt oldschool at spillende musikk på YouTube hakker 😄 Noen tanker?
 9. Vanlig at det tar tid å laste ned Microsoft Office på disse M1-maskinene? Brukte hvert fall 5 minutter å laste ned. Forventet også at appene ble åpnet raskere, risikerer å vente noe før de popper opp... kanskje fordi maskinen er helt ny?
 10. Å? Den ene viser helhet, de to andre hhv maskinen og batteriet? Hvordan kan det vise to maskiner?🧐
 11. Virker det ifølge bildene at Macbooken er ny?
 12. Hei dere! Nylig kjøpt meg en Macbook Air med M1 som var forseglet i pappeske og appleboks. Når jeg imidlertid åpner denne, er det en spesiell lukt - minner om lukten hos gamle besteforeldre blandet med sprit. Kan godt hende dette bare er "nylukten" til dette produktet, ikke vet jeg! Videre ser jeg at datamaskinen var ladet til 93% i november, men jeg kjøpte jo denne i desember ... Er det slik at noen har hatt denne før meg, eller er det rett og slett bare fabrikken som har ladet batteriet før sending? Hørt noen si de gjør det, mens andre at de ikke gjør det grunnet eksplosjonsfare. Kan noen huske å ha opplevd noe liknende ved kjøpet av ny Macbook? kom gjerne med innspill!
 13. Har meldt inn til forsikring, kan jeg slette skadesaken og droppe timen, tenker du?
 14. Slipper denne gjennom en EU kontroll? Riften er på passasjerside.
×
×
 • Create New...