Jump to content

ABA

Medlemmer
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Recent Profile Visitors

873 profile views
 1. KS: Lærer og Stillinger med krav om 3-årig U/H-utdanning. 424 000
 2. Takk. Har du timelønn ca? Den må jo uansett inkludere for- og etterarbeid!
 3. Hei Skal inn i en 25%-stilling dette semesteret på videregående skole i et matematikkfag. Fra før har jeg 180 studiepoeng (3 år), der jeg har minst 60 studiepoeng i undervisningsfag, og 60 studiepoeng i pedagogiske fag. Jeg går vel ikke inn under ufaglært her ettersom jeg oppfyller kriteriet om minst 60 stp i undervisningsfag? setter pris på innspill!
 4. Har noen anbefalinger på gode restauranter i Krakow på nyttår, 31.des?
 5. Hei tok innenriks båt i dag og har ice. Brukte 4g ca to timer, og så får jeg plutselig sms: «velkommen til maritime! Pris per mb med data er 10 kr …» slo det av ganske raskt. venter jeg en gigantregning nå? Fikk ikke meldingen før 2 timer inn i databruket mitt. Eller trekkes det vanlig 4g bortsett fra et øyeblikk jeg ble satt over til maritime?
 6. Tror dere jul i blodfjell sesong 3 kommer i år?
 7. Jeg gav de begge kvitteringene mine på det jeg faktisk overførte til oppdretter... og betalte moms til slutt.
 8. Takk for litt beroligelse. Som sagt, så var kvitteringen fra oppdretter falsk, og tollvesenet anså meg for å lyve med kjøpesum (når jeg faktisk ikke gjorde det). Men alt i alt vil ikke jeg anse at jeg har gjort noe galt. Det verste var vel å si "kjør grønt" etter 6 timer med trøbbel og stress, og frykt for å miste alt... det må de da forstå, vi er bare mennesker, styrt av emosjoner.
 9. Reptilet er forresten fullt lovlig her til lands. Men hvorfor beslagla ikke tollerne dette, og anmeldte på stedet, da?
 10. Vi har jo gjort alt lovlig og kjørt på rødt for faktisk å betale for oss? Alt oppdretter har skrevet osv, er utenfor min kontroll?
 11. Hei. Jeg er en privatperson som betalte en transportør for å importere et par eksotiske dyr (innenfor EU) slik at jeg kan selge dem videre her i Norge med profitt. Det ble konkretisert til transportør at han måtte kjøre på rødt, og ha papirene i orden. Papirene er det jo klart oppdretter som ordnet. Når transportør ankommer rød sone og viser papirene, mangler det digital registrering, samt en detaljert faktura. Jeg opprettet en rask "halvveis" faktura som viste en av de to summene jeg betalte til oppdretter, sendte denne, men rakk ikke faktura for betaling nr. 2. Det medfulgte også en kvittering på alt (fra oppdretter). Tollerne sa at de ikke trodde på den håndskrevne kvitteringen som oppdretter hadde skrevet (det viste seg at han oppga falske summer for at jeg skulle slippe avgifter). Da ringer tollerne til meg og ber meg oppgi summen jeg har betalt siden de ikke trodde på oppdretterens kvittering. Da oversendte jeg kvittering på den ene overførselen min. Da ringte tollerne meg igjen og hissig sa at de anmelder hvis ikke jeg oppgir riktig sum. Idet øyeblikket kom jeg på at jeg også betalte noe i en annen valuta(!), da sendte jeg umiddelbart alt jeg hadde over via e-post til tollerne. Sendte ikke begge overførselen med en gang pga. det var overførsler med ulik valuta, og da havnet de på ulik side i overførselsappen! Transportøren slapp gjennom tollen etter ca. 6 timer, og betalte moms (25% av kjøpesummen) - klart var det jeg som sto for momsen. Jeg ringte inn til tollerne litt seinere på dagen og spurte om alt var OK - da sa de: "ja, fra vår side". De poengterte at de hadde scannet alle dokumentene og sendt dette over til saksbehandling. Dessverre hadde jeg skrevet i chat med transportør til slutt etter 7 timer med stress og helv*** "kjør på grønt". Tollerne hadde telefonen hans og jeg regner med de tok tak i noe i chatten vår også. Men i all verden: er det gale da? Vi gjorde jo alt lovlig, og kjørte på rødt til syvende sist! Men verdt å bemerke her at jeg ikke mente dette, og at det var JEG som i det hele tatt fikk han til å kjøre på rødt (ellers hadde han kjørt grønt!). Jeg spurte videre tollerne om jeg var anmeldt, og da sa de "ikke foreløpig i hvert fall". Så... - Har jeg noe å frykte her? Det var oppdretteren som lagde falsk kvittering og signerte sitt navn (sto ikke mitt der). Papirer og transport var utenfor min kontroll da jeg ikke deltok på dette. Jeg sa til transportør at dette skal skje lovlig ved at du kjører på rød sone (selv om jeg nevnte grønn sone i slutten pga. 6 timer med mye stress og frykt for at de skulle beslaglegge). - Hva kan jeg forvente fremover? Er dette så gale? Tollerne godkjente tross alt dette, lot vi betale moms, og slapp gjennom ... kan vel ikke være så gale, da? Takk for alle innspill! Har en ganske høy puls for tiden grunnet dette.
 12. Kan sjefen registrere ferie på meg hele påskeuken, til tross for at det er flere helligdager den uka der arbeidsplassen holder stengt? (Deltid, butikk). Eller kun ferie de dagene jeg skulle jobbet og dermed tar fri fra?
 13. Hei. Jeg har en deltidsjobb og skal ta meg fri en uke i påsken. Da sa sjefen at jeg ikke vil få lønn selv om det blir helligdager og arbeidsplassen er stengt. Skulle strengt tatt bare gitt bort de to ene vaktene arbeidsplassen hadde vært åpen, og så ikke nevnt noe om ferie... da hadde jeg jo fått betalt helligdagene! Er dette lov/riktig?
 14. Hei, Jeg har en femårig grunnskolelærerutdanning fra høgskolen (5-10), hvorav jeg besitter en mastergrad i matematikkdidaktikk, en god del studiepoeng i pedagogikk, og 60 studiepoeng i naturfag. Utover dette besitter jeg også ytterligere 30 studiepoeng fra universitet (10 kjemi, 10 matematikk, 10 biologi). Da er spørsmålet: er jeg kvalifisert til å kunne undervise i videregående skole i naturfag og matematikk? Det stilles krav til 60 sp i undervisningsfag (det har jeg), samt en universitet/høgskoleutdanning med minst 240 sp (det har jeg). Selv om studenter som har gått masterprogram med PPU eller integrert lektor 8-13 er prioritert, så er vel ikke dørene lukket for meg? Evt: hva kan jeg ta ekstra for å kunne undervise i vgs? Setter stor pris på relevante svar (fra folk som faktisk vet). mvh ABA
×
×
 • Create New...