Gå til innhold

locked

Medlemmer
 • Innlegg

  59
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

locked sine prestasjoner

35

Nettsamfunnsomdømme

 1. Har du prøvd IPv6? Eg har og ein Dream Machine (Pro) og eg innser i ettertid at det er ein del minus med denne, blandt anna er støtta for IPv6 mangelfull og det virkar ikkje som Ubiquti har noko store planar om å rette opp i bugs/function request frå kundane sine. Har funne nokre guidar, men det er ikkje heilt rett fram for ein som rett og slett ikkje har sett seg noko særleg inn i IPv6, det virkar jo med EdgeRouteren eg hadde før, så det er UDM som er problemet... Det fungerar utmerket, du må berre ha ein passande modul, eg kjøpte først en herifrå men etter mykje feilsøking fann eg ut at den hadde feil bølgelengde på RX/TX så det var ikkje rart det virka. Kjøpte denne: Eg finne ikkje igjen dette produktet, men ut i frå egenskapane til den modulen som fungerar: Så vil eg tru denna modulen kunne fungere: https://www.direktronik.no/direktronik/nettverk/sfpgbicxfpcwdm/sfp-1g/sfp-bidi-wdm-tx1310rx1490-lc-singlemode-20km-lx-1.25gbps/?variationCode=133-4132&configurationCode=MSA-standard&configurationId=1793 Men det enklaste er kanskje å ta kontakt med dei å høyre om denne modulen er kompatibel med den som heiter SOSPB-3412-20LD
 2. Ja, men er det straffbart mtp. på skattekortet så lenge all inntekt blir med på sjølvmeldinga og all skatten blir betalt i tide? Eg har praktisert litt dette mtp. rammelån i banken, der eg føre over store summar kvar mnd. for å betale så lite rente som mulig for så å passe på å betale inn resten innan fristen for å sleppe rentetillegget på restskatten.
 3. Korleis handterar Enivest IPTV til kundane sine? Eg kunne tenkt meg å prøve, men eg har ein kollektiv avtale og kan berre legge til eller ta vekk TV ein gong årleg, så om eg ikkje får det til å virke så må eg betale for det i eit heilt år... Kan eg låne ein TV boks av naboen å prøve med, og evt. berre klone naboen sitt modem? Eg reknar ikkje med at dette er låst per fibertråd? I teorien så kan eg ved å klone naboens modem få naboen sin fart på nettet.. Virkar vel ikkje på samtidig bruk, men alikavel intressant tema.
 4. Detta er svært enkelt. Dersom du har meir enn 3mm mønster i sommardekka kan du bruke dei heile året. I utgangspunktet så er det ikkje nokon som kan ta deg for å ha sommardekk på snøføre, så lenge du har kontroll på bilen og køyrer etter forholda. Du kan bli bortvist av Politiet/brøytemannskap i forbindelse med kolonnekøyring. Ellers så kan du problemfritt køyre på berr og salta veg stort sett heile vinteren, men det kan kome brått på glatta på sidevegar og når det er for kaldt for saltet. Dog, køyrer du av vegen så har du eit forklaringsproblem. Og eg ser helst at ikkje nokon køyrer med sommardekk på glatta.
 5. Har vore kunde i Komplett bank, det var ein skikkeleg vanskeleg bank der alt var gjort for å gjere det vanskeleg å vere kunde (les: om å gjere å lure utav deg mest mulig i renter osv). Kundeservicen er heilt ræva.
 6. Nokre synspunkt, Boligen din er uansett oppvarma, så den heilt store kostnaden ved å vere heime er det nok ikkje snakk om. Ang. kompensasjon så er det jo mulig å spare pengar her, ex. transport til/frå jobb. Sidan dette er relativt langvarig så kan du om du har bil for arbeidsreisa avregistrere den og spare. Be om å få dekka telefon/internett. Det er jo ein betydeleg kostnad. Det viktigaste er vel mindre stress, til/frå jobb morgon og ettermiddag. Sleppe ut i kulden/kald bil osv. Argument mot heimekontor er jo det sosiale aspektet, men om du uansett vert åleine på jobb så blir det ingen forskjell. Klart, er det uråd å konsentrere seg heime så er jo det eit problem, men om sjefen heller vil ha deg heime og yte mindre så er vel det fair så lenge det er noko alle er innforstått med. Vi er alle forskjellige, men det kan tenkast at dette er ein kamp for å overleve det som ventast å bli ein tøff vinter for næringslivet. Det kan vere forskjellen på å ha jobb til våren og å vere arbeidsledig. Eit alternativ kan jo vere å samle alle på kontoret ein dag kvar eller annankvar veke for det sosiale. Det er som kjent ganske viktig.
 7. Eg svarar meg sjølv, nyttig info for andre som måtte kome etter meg: 1. MAC adressa som står på den nye ZyXel modemet er IKKJE WAN-port mac-adresse. 2. VLAN fortsatt på 10 3. DHCP Option 60 skal vere "EX5401-B0" Eg sette berre opp nettverksadapteren min til VLAN:10 og sette opp min egen DHCP server på PC'en, då fekk eg all informasjonen eg trengde av Wireshark. (filter udp.port == 68) så kjem infoen i ein av dei første meldingane som heiter DHCP Request. Brukar TFTPD64 DHCP server til andre ting så har den, ikkje intuitivt med fungerar bra). Eg har sett dette opp på Dream Machine, alle options er i det nye UI'et, ingen problem med det. Ikkje prøvd IPv6, har Tilgin MC til DM, fibersnor rett i DM fekk eg ikkje forbindelse på, så der må det feilsøkast litt. Eg har egen termineringsboks for fiberen i staden for Tilgin sin, har ikkje sett av plass i skapet til sånn drit. Detta blir kjekt
 8. Ein ting eg har tenkt på medan eg ventar på å få inn fiber igjen, det er mykje snakk om tilgin her no, men eg veit at Enivest no har gått over til ZyXel med Wifi6 til privatkundar. Dog brukar dei fortsatt Tilgin sin medieconverter så langt eg har sett. Mon tru om ein må ha andre verdiar på DHCP options for å få dette til å fungere?
 9. Forslag, en skjerm med diverse inngangar. Eg brukte det ei stund, der mus og tastatur var kobla til skjermen og så var det berre å velge input kilde og la USB utstyret følge med over. Den hadde USB-C med lading og alt-i-ett på en port og en USB3 port som kunne fungere som USB hub sammen med ex. HDMI inngangen. Utgått modell, men du finne nok noko lignande. https://www.komplett.no/product/917715
 10. At du ikkje veit er ikkje det samme som at ingen andre veit. Om vi alle dør i morgon så kven bryr seg? Sleppe no å betale strømrekninga då.
 11. Grunnen til at den er billig er at det er ein jævla skjitbil. Beklager å kome med salt i såret, men eg har lite positivt å sei om proace utenom at den vi hadde brukte lite diesel, hadde ok nærlys og merkeleg nok var lite på verkstad (det er mot normalt). Fekk Vito, ein del klassar over men heller ikkje det er ein feilfri bil mest pga. at det er ein Mercedes og dei leve litt i bakvendtland.
 12. Eg er ikkje religiøs så eg har ikkje desse sjukdommane. Eg er heller ikkje ateist, allergisk passar bedre.
 13. Naturlovene forandrar seg ikkje så mykje som du virkar å tru. Vatn (H2O) har dei samme egenskapane som det alltid har hatt. Tyngdekrafta ryktast å vere relativt konstant (på denna planeten) samt at noko så enkelt som å brenne bål aldri kjem til å forandre seg, har du noko som brenne, oksygen og varme så får du like mykje fyr i dag som for ein million år sidan. Og du formidlar vidare alle dei "store antagelser som ligger bak teoriene og konklusjonene" i bibelen og reknar eg med? Det som er så fint med å vere vitenskapsmann er at en treng ikkje alltid å forstå kvifor noko er som det er, for det kan vere sammensatt. Det er nok å kome med ei plausibel forklaring.
×
×
 • Opprett ny...