Jump to content

process

Medlemmer
 • Content Count

  560
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

155 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.amazon.com/gp/aw/d/B002YE3YDU/ref=cm_cr_arp_mb_bdcrb_top?ie=UTF8 🙈
 2. Kinas tilstedeværelse i Afrika kan være en kime til en krig by proxy, men usikker på om vesten er nok investert til å gå til de steg. Kina har uansett tilstedeværelse over store deler av verden 🙄
 3. Dersom man ser bort i fra et ustabilt midtøsten, så har tilgang til rent vann / regulering av de større ferskvannskildene, samt migrasjon som følge av klimaendringer potensialet til å utløse større konflikter.
 4. Hva slags endring? Fungerer begge løsningene (den du bytter fra til den du bytter til) vil det oppleves som sømløst. Helt klart, subdomener kan peke dit du vil Subdomener kan ha de fleste typene som et apex (toppnivå) kan ha. CNAME, A, AAAA etc. Du kan enten lage et CNAME til domenet ditt eller, avhengig av hva DNS leverandøren din støtter, oppdatere A record direkte hos dem. Hva er det du forsøker å oppnå? Masse guider for haproxy og acme, men det er kanskje lettere å komme i gang med nginx.
 5. Foretrekker selv Netgear gs108t over Tp-link sg108e. Har begge og de er mye samme funksjonalitet og segment, men programvaren til sistnevnte er hakket bedre. Edit: ser prisforskjellen er litt større en jeg tenkte
 6. Uklart om du fant det ut, men du må ha en lisensnøkkel, også for gratislisensen. Nettsidene (og lisensoppsettet forøvrig) er litt rotete, men du trenger altså en ny.vmware.com konto.
 7. Du kan ikke bruke noen av overnevnte produkter som erstatning for en switch.
 8. Jeg begynte som en fullstendig idiot og i dag betaler det regningene mine med svært god margin. edit: I dag har jeg vanskeligheter med Microsoft og Apple systemer, så da er jeg en idiot ift dem.
 9. VGS almenn på slutten av 90-tallet. 3t / uke tror jeg.
 10. Skjønner ikke helt det, jeg lærte om det i skolen i faget "økonomi", på slutten av 90-tallet. Snakker også med venner om økonomi og langsiktige planer, pensjon osv. edit: men det er vel et par som blir skuffet om det ikke innebærer en pøbb.
 11. Er du sikker på at du skal rute noe some helst? Høres ut some du skal åpne en port.
 12. Vet ikke hvordan dette skal utformes, men et forslag er å sette opp en gruppe webservere bak en lastbalanserer som benytter noen HA-databaser. Tjenesteportene skal eksponeres offentlig, men direkte tilgang til webserver og database skjer utelukkende via en bastion host på et lukket nett. Selve applikasjonen her blir en helt enkelt sak. * Hvordan konfigurer du konfigurasjonshåndtering via bastion host? * Hvordan håndterer du utrulling av nye versjoner av webapplikasjonen fra git til webserverene? (evt via et testmiljø). * Kan du automatisere hele eller deler av provisjonering av skyressurser og serverkonfigurasjon? (feks vha terraform og ansible) Totalen er nok litt mye for 12 uker i en utdanningsituasjon, men en variant av noe slikt bør kunne gi noe erfaring som er relevant for arbeid.
 13. "DDOS mitigering" består som regel i å nullroute måladressene - det er forsåvidt et enkelt problem, men løsningen er (for de fleste rimelige leverandører) utelukkende å ha masse ekstra kapasitet, som er dyrt. EDIT: Det du spør om kan løses med openvpn, evt wireguard eller lignende, men da med en del overhead (nett + compute), ekstra latency og tvilsom nyttegrad - med unntak av å kunne beskytte hjemmeforbindelsen.
×
×
 • Create New...