Gå til innhold

Gavekort

Administratorer
  • Innlegg

    27 504
  • Ble med

  • Dager vunnet

    42

Hjelpsomme svar

  1. Gavekort's innlegg in Gi nytt liv til thinkpad E330 med ny prosessor? ble markert som svaret   
    Det ser ut som den står i en sokkel, så det er teknisk sett mulig. Det å oppdrive en rPGA988B prosessor er derimot ikke rett frem.
     
    Du må også huske på at kjølingen stort sett er dimensjonert for de mulige alternativene som kom i den maskinen. Ser at man kan få helt opp til i5-3210M, gitt at de bruker samme kjøleløsning.
  2. Gavekort's innlegg in Morgentrafikk Oslo ble markert som svaret   
    Du kan sjekke typisk trafikk på Google Maps. Der kan du justere tiden du skal reise på, og få anslag på reisetid.
  3. Gavekort's innlegg in Mulig å bruke Wordpress til å øve(uten å betale for host osv) ble markert som svaret   
    Det er lenge siden jeg har drevet på med slikt, men du kan jo prøve å følge denne f.eks:
    http://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-install-wordpress-on-your-windows-computer-using-wamp/
  4. Gavekort's innlegg in Spill som ligner "settlement"-delen av fallout 4 ble markert som svaret   
    Hva med Banished?
  5. Gavekort's innlegg in [Løst] NFC. Virkemåte og tips til app/ program ble markert som svaret   
    Writable tags betyr at du selv skriver innholdet på taggene. Last ned NFC Tools så får du et bedre innblikk i hva dette betyr. Dette er proximity tags, som har lagring slik som adresse til nettsider, telefonnummer eller WiFi-passord. Vicinity tags er tagger som kun har en unik ID, så er innholdet lagret på selve mobilen din. Sistnevnte er ikke like populære lenger, da litt av poenget med NFC er at du vil lagre og dele info med andre.
  6. Gavekort's innlegg in Peugeot 407 starter ikke. ble markert som svaret   
    Bytt batteri og mål ladespenning når den er i gang.
  7. Gavekort's innlegg in [Løst] BMW - Finne utstyrsliste ble markert som svaret   
    http://www.bmwvin.com/
  8. Gavekort's innlegg in høyt turtall ved gasspådrag nissan primera GT ble markert som svaret   
    Etter grundig forskning så har jeg konkludert med at det er clutchen som er utslitt.
  9. Gavekort's innlegg in Trenger råd til en fremtidssikret jobb ble markert som svaret   
    Var det dette innlegget som fikk deg til å spørre? https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1658665&p=22424869
     
    Det vil alltid være attraktivt med fysikere og matematikere. Astronomi... Ikke så mye. Du kan selvsagt gjøre det stort innenfor astronomi, men yrket er nokså begrenset til forskning/akademia, og arbeidsmarkedet er ikke akkurat lukrativt per idag.
     
    Når det kommer til doktorgrad så er det etter min erfaring få som er målsatt på dette. Doktorgrad er ikke noe man tar, men noe man prøver seg på etter man allerede er ferdig med en grad. Om du er ferdig med f.eks en master innenfor fysikk, finner ut at du liker og er veldig flink i akademia, og du har lyst til å fortsette videre innenfor forskning, så kan du søke til et doktorgradsstipend innenfor et tema. Hvis du da har gode nok prestasjoner og en god dose flaks så kan du få deg en doktorgrad.
     
    Men det er verdt å nevne at gjennomsnittslønnen er lavere for doktorgrad enn for master, så doktorgrad er ingen gullgruve. Årsaken til lavere lønninger er fordi du er nesten garantert til å jobbe innenfor forskning på et institutt.
     
    Stikkordet du bør holde i bakhodet er STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Med en generell realfag-utdanning så skal du være ganske trygg på at du alltid vil ha en jobb (ihvertfall være en av de siste til å bli utfaset). Så lenge du har et yrke som krever kløkt så er du ihvertfall trygg i den overskuelige fremtiden. Forskjellen mellom transport-yrket og ingeniør-yrket er at transport-yrket lett kan "dummes ned" til logiske steg, mens en ingeniør krever en vidt aspekt av evner.
     
    Selv så studerer jeg master innenfor robotikk og kunstig intelligens, om du lurer på hvorfor jeg vaser om "robot doom" kl. 5 om morgenen.
     
     
    Du kan absolutt jobbe som astronom innenfor selskaper som f.eks NASA. Ikke akkurat NASA, siden de krever amerikansk statsborgerskap, men tredjeparts-selskaper til NASA, eller ESA trenger astronomer.
     
    Men du må bemerke at det ikke er mange arbeidsplasser hos NASA og ESA, og det er mange flere astronomer der ute enn det de trenger, noe som gir de makt til å kunne skumme melken for kun de aller beste.
  10. Gavekort's innlegg in [Løst] Pc er mye bedre en Konsoll ble markert som svaret   
    Battlefield 4 er ikke 1080p på Playstation 4. Jo en PC klarer det samme, en i3 maskin med GTX 750 Ti til rundt prisen av en Playstation 4 kjører Battlefield 4 mye bedre.
    "PS4 er optimalisert for gaming" er ikke et argument.
     
    Whatever floats your boat. Jeg har ingenting mot konsoller, men de tilbyr meg absolutt ingenting.
     
     
     
     
    Jeg skal ikke tvinge deg til å bruke en PC istedet for en konsoll. Poenget mitt var heller å plante ideen for hvordan du kunne gjort ting annerledes.
     
     
     
    Skal vi snakke budsjett så kan vi jo se på penger i et litt mer bredt perspektiv der man slipper å kjøpe en konsoll og kan investere 4 ekstra tusenlapper i en obligatorisk PC.
×
×
  • Opprett ny...