Jump to content

Tullballj

Medlemmer
 • Content Count

  1618
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

77 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Når jeg søker på reg står det at den passer men ikke lett å se på tegningen. Den delen som heter x30175 på mellomste bildet. Aktuell katalysator sist. https://www.thansen.no/bil/bildeler/komplett-eksos/avgassanlegg-fenno/n185208/pn988884 https://www.thansen.no/bil/bildeler/katalysator/katalysator-fenno/n923826/pn926906
 2. Utfordringen blir å finne noen som vil montere det. De fleste vil montere egne deler har jeg skjønt. Det er heller ikke noe retur på bestillingsvare (ikke på lager), så det kan hende jeg brenner inne med et eksosanlegg dersom det ikke passer.
 3. Hva som er forskjellen på den og original til nesten 17.000 mer?
 4. Det var litt voldsomt når bilen er helt strøken ellers.
 5. Eksosanlegget har rustet i stykker. Hele må ikke byttes. Det som er bak partikkel filteret (katalysator) + resten bakover.
 6. Eksosanlegget er ikke dyrt, det er katalysatorer som dyr. De selger ikke denne på Thansen. Bare resten av anlegget.
 7. Jeg vet det, men det er vel ikke alle biler hvor det koster nesten 20k å bytte bare katalysatorer. Jeg byttet på en annen bil for noen år siden. Betalte 6500 kroner for den pluss resten av eksosen.
 8. Jeg finner brukte katalysatorer på nettet til mellom 2 og 4000 kroner. Svendsen eksos vil imidlertid ikke sette på en brukt del. De kan fikse det som sitter på, men vil ikke sette på en brukt del. De refererer til at katalysatorer har en svakhet og at de ikke bruker andre sine deler. Jeg vet at partikkelfilter er svindyrt, men ante ikke at katalysatorer kostet nesten det samme. Hadde jeg visst at eksosanlegget mitt kostet over 40k hadde jeg aldri kjøpt en brukt avensis. Kjøpte bilen i sommer for å ha den som en billig bil nr2. Eksosanlegget kostet mer enn bilen kostet. Det er helt sprøtt.... Når jeg kjøpte bilen hadde den akkurat vært på service hos Toyota og var blitt EU godkjent. Eksosanlegget var i hvert fall tett da.
 9. Eksosanlegget på min 2009 Avensis må byttes. Fikk hakeslepp når jeg fikk høre prisen. Nesten 25.000 kroner. Partikkelfilter må ikke byttes, men katalysatoren er svindyr. Koster nesten 20.000 kroner. De kan eventuelt sveise katalysatoren og bytte resten. Det koster 6000 kroner, men de kan ikke garantere hvor lenge det holder. Han mente det vil holde en stund. Hva ville dere ha gjort? Noe sted i Bergens området jeg kan fikse det billigere? Er en 09 modell Avensis t27 stasjonsvogn 2,0 d4d.
 10. Det var vært mye i media om kinesisk mobil og data teknologi som kan være en sikkerhetstrussel. I den senere tid har det kommet mange Kinesisk elbiler til landet også. Mange av de har avansert teknologi og kan kommunisere med tele nettet. Bør vi være varsom med de nye Kinesiske bilene også? Noen kinesisk elbiler: Byd, Chery, Maxus, MG, Polestar, Xpeng. Det er også en del biler som alt produseres i Kina.
 11. Jeg skulle selge en Mac og nullstilte derfor denne før salg. Problemet er at jeg ikke får til å installere operativsystemet igjen. Det kommer opp feilmelding med at det ikke kan lastes ned tillegskomponenter som trengs for å installere programmet. Eneste løsningen jeg har er da å lage USB hvor jeg kan installere programmet på nytt fra. Problemet er at jeg ikke får det til. Maskinen har originalt Mac Os x Lion. Jeg forsøkte å laste ned denne og flashe den på en USB med et program. Men får beskjed om at filen jeg bruker ikke er et bilde. Hvor kan jeg laste ned et bilde av Lion som jeg kan flashe til en USB og kjøre installasjon fra?
 12. Jeg tror de fint hadde kunnet ha fått på plass et bedre kamera i en Macbook. Huawei har for eksempel løst det på denne måten. Jeg sier ikke at deres kamera er bra. Jeg bare sier det fint går an å løse med å tenke kreativt.
 13. Jeg har hatt flere Apple maskiner siste årene og har aldri opplevd problemer med de. Kjenner meg derfor ikke helt igjen i det denne eksperten hevder. Tvert i mot har jeg opplevd at Mac produktet holder seg bedre enn tilsvarende Windows baserte maskiner. Det som holder meg litt igjen i fra å kjøpe ny maskin nå er som jeg nevnte at det kommer ny macbook air i 22. Den som er i salg nå er snart to år gammel. Den som selges nå virker ikke utdatert med bla M1 prosessor. Det vil likevel være noen oppgraderinger på 22 modellen tenker jeg.Apple har riktig nok vært forsiktig med oppgraderinger på Air serien. Ta for eksempel webcam. Jeg syns ikke kvaliteten på webcam er noe særlig. Det funker, men det er ikke en wow opplevelse med 720p oppløsning. I og etter covid tiden har det blitt spesielt viktig med video møter. Da er det rart at apple henger så langt bak akkurat der. Både Air og Pro har så vidt jeg vet samme kamera. Apple brukte også mange år på å oppgradere skjermen og få flere usb porter på air serien.
×
×
 • Create New...