Gå til innhold

Tullballj

Medlemmer
 • Innlegg

  1 682
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

2 følgere

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Tullballj sine prestasjoner

92

Nettsamfunnsomdømme

 1. Jeg er ikke helt inne på jussen, men tenk også at det er en grunn til at det er maks tid på plassene. Det er fordi folk skal ha en mulighet til å kunne parkere der. Hvis noen okkuperer plassene over tid er det noen andre som ikke finner parkeringsplass. Selv om du snur bilen, roterer hjulene eller gjør noe annet lurt er det fortsatt du som har disponert plassen og hindrer andre i å kunne parkere der. Med maks tid må noen flytte seg slik at andre kan få stå der. Det er hele poenget. Det er med bakgrunn i at folk okkuperer plassen slik at andre ikke kan stå der, som gjør at slike regler blir innført.
 2. Jeg fikk melding av en som jobbet med klargjøring av biler tidligere. Han spurte om bilen har fått montert hengerfeste. Ja, sa jeg. Han mente det kan være at forhandleren jeg kjøpte bilen av ikke har montert støtfangeren skikkelig, og derfor har det skrapt borti. Støtfangeren må demonteres for å montere kroken bak. Jeg starter med merkeverkstedet også får jeg høre hva de mener.
 3. Jeg har en bil som jeg kjøpte ny i desember. Ser at bakluken er skjev slik at lakken på støtfangeren og bakluken har fått skader. Jeg blir fortalt av en kar at jeg mest sannsynlig ikke vil få det dekket selv om bilen har nybil garanti – siden den er kjøpt fra en annen forhandler enn merkeforhandler. At det er ting som pleier å bli ordnet før bilen blir levert ut. Bilen er altså importert av en norsk forhandler utenom det ordinære forhandler nettverket. Stemmer det? Bilen er for øvrig levert med 7 års fabrikk garanti.
 4. Skal selge min early 2015 Macbook air og har fulgt Apple sin oppskrift for å slette og tilbakestille macen. Etter å ha formatert disken får jeg ikke til å gjenopprette macOs. Her er det som kommer opp som feilmelding. Noen tips?
 5. Jeg har forsøkt å gjøre leiligheten min litt smartere. Jeg har bla Mill Wi-Fi styrte ovner, diverse sensorer, røykvarslere og lysstyring mm. Jeg bruker Samsung smart hub til røykvarslere, sensorer og lys, og Mill sin egen app til å styre varmen. I det siste har jeg fått et problem... Det er at jeg får ikke til å endre på innstillingene i appene. For eksempel byttet jeg batteri i røykvarsleren på badet. For at den ikke skal løse seg ut hver gang man dusjer mer enn 5 minutter må jeg endre sensitiviteten til lav. Det får jeg ikke lov til lengre. Har forsøkt det på alle røykvarslere i leiligheten, men får ikke lov til å endre på noen. Tidligere slo også vaskemaskin og tørketrommel seg av hvis varsleren på badet gikk. Det gjør de ikke lengre heller, og jeg får ikke lov til å lagre det som et valg mer. Parallelt vil ikke tamperaturen på Mill ovnene justere etter forhåndsinnstilt dag/natt senking. Ovnene står konstant på 10 grader med mindre jeg justerer temperaturen manuelt. Jeg lurer derfor på om det kan være enn sikkerhets innstilling i router eller MESH systemet som hindrer dette siden begge systemene som er uavhengig av hverandre ikke vil oppdatere seg slik de skal? Jeg har ikke hatt problemer med ting tidligere. Det skjedde etter jeg fikk nytt MESH system. Har D-LINK COVR-1103 MESH og Sagemcom 3890 router.
 6. Jeg informerte fører om at jeg måtte melder det til forsikringen. Jeg har meldt det nå og har vært å tatt en foreløpig takst. Venter på overslag.
 7. Han sa det selv. Samme sa vitner på stedet. Bilen hadde stått parkert, også av en aller annen grunn rygget han bak og traff meg. Vet ikke hvorfor han skulle flytte den. Kanskje han hadde tenkt å kjøre den lengre. Kom i hvert fall ikke så langt.
 8. Jeg må ikke bruke merkeverksted for å fikse bilen, men jeg vil bruke det verkstedet som er best til å gi meg en takst. Jeg vil vite at det ikke er noen større skade. Det smalt ganske bra. Jeg var på besøk i en leilighet som ligger 100 meter unna i 3 etasje og jeg hørte smellen helt opp. Det er bare noen riper så vidt jeg kan se i fronten, men vet ikke hvordan det er bak plasten. Det er mye elektronikk på bilen og mange sensorer over alt.
 9. Hvis jeg får en takst og han dekker det frivelig er det jo greit, men hvis han ikke er enig med taksten og det blir problemer er det greit å ha noen som kan hjelpe meg i bakhånd.
 10. Jeg må jo melde det til forsikringen slik at jeg får en skikkelig takst på skadene. Så kan heller han velge om han vil betale frivillig eller at forsikringen krever inn pengene fra han. Jeg må også ha leiebil eventuelt slik at jeg kommer meg på jobb.
 11. Det er snakk om en helt ny bil.
 12. En uregistrert bil har kjørt på meg. Vil han få problemer hvis jeg sender inn skademelding? Tenker om han eventuelt får problemer annet enn økonomiske? Han tilbyr seg å fikse for skadene kontant, men jeg vil uansett ha en takst på bilen for å utelukke andre skader. Han får ikke problemer med politiet? Han har bare rygget bilen. Ikke kjørt over lengre strekk.
 13. Jeg har fått noen riper i ruten som jeg mener må være herværk. Bilen er helt ny og jeg har bare vasket den med å spyle den ren. Ripene er en X tegnet på fronturen. Det er ikke mulig å ripe på den måten med vindusviskerne. Uansett er spørsmålet om det går an å fikse riper uten å bytte frontrute? Det er midt i synsfeltet.
 14. Det er mer den strukturelle stivheten jeg er ute etter enn mykhet. Det er myk skumgummi under sofa trekket som er over finer platen, men finerplate skulle blitt stivet av bedre. Derfor jeg lurer på å støpe med byggeskum på innsiden av armlenet og i sjeselongen. Du vil ikke merke at det er byggskum på den siden. Spørsmålet er om det vil gi den ekstra stivheten jeg er ute etter slik at armlenet ikke gir etter hvis noen sitter seg på det eller noen unger klatrer på sofaen.
 15. Sofaen min har fått en skade på armlenet og på sjeselongen. Det er bare veldig tynn finer under tekstilet. Har limt på en plate og tapet på innsiden. Føles og ser ok ut fra utsiden. Lurte på å støpe med litt byggeskum inne i armlenet og i puffen for å lage noe mer holdbart. Noen erfaring?
×
×
 • Opprett ny...