Jump to content

Tullballj

Medlemmer
 • Content Count

  1563
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

79 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Viftereimen ble byttet med ny i fjor. Fikk hjelp med å bytte den. Tror det er automatisk strammer på bilen. Når reimen skal av og på bruker man bare en 15 mm pipe på stramme hjulet og drar det opp, så er det bare å smette av reimen. Stramme hjulet spretter på plass igjen når du slipper det. Er en Peugeot 307.
 2. Byttet viftereimen for et år siden, men nå bråker den (hyler) av og til. Har inspisert reimen og den ser ok ut. Kjøpte litt viftereim spray å biltema og sprayet den med. Det hjelper. Trenger jeg å bekymre meg da?
 3. Bilen vår er godkjent med 75 kilo på taket. Da har jeg 50 kilo nyttelast igjen.
 4. Konebilen er en UP med lite plass. Av og til hadde det vært praktisk at den kunne fraktet en skiboks med ski eller bagasje. Vi har en Thule Ocean 700 takboks, men den blir for lang. Får problemer med bakluke. Noen tips til skiboks som kan frakte ski på minst 190 cm?
 5. Ja, det er utrolig kjipt. Jeg pleier alltid å være forsiktig og tenker alltid backup, men nå skjedde det altså før jeg fikk sjansen til å ta backup. Men veldig takknemlig 😃
 6. Tusen takk L/-R~ for hjelpen med programvare. Neste gang skal jeg lese hva som står på all emballasje før jeg kaster den. Det virket fint med Sandisk sitt program å gjenopprette alle bildene. Takk for alle råd og spesielt takk til L/-R~ 😃 Nå er det noen som kommet til å bli veldig glade 😃
 7. Kan det brukes på alle kort?
 8. Jeg fikk tak i mac og fant et program men det koster over 1000 kroner å laste ned bildene. Noen tips til gratis alternativ? Fant ikke på siden til minnekortet.
 9. Tok bilder i en dåp for noen venner. Når jeg skulle laste over bildene på PCen var alle borte. Noen tips til programvare jeg kan prøve å bruke for å redde bildene? Har en chrome book og Mac. Men akkurat nå har jeg bare chrome booken med meg.
 10. Jeg trenger litt hjelp til å regne ut moment på en vektstang. Hvis man har en gjenstand på 250 kilo som dytter på en vektstang som er 100 cm lang. Hvor mye kraft utgjør dette?
 11. Du var registrert som aksjonær i selskapet 30. april og vil kunne få preferert allokering dersom du tegner deg i emisjonen. Hva betyr dette?
 12. Det er det jeg har pleid å gjøre, men på nyere biler er det vanskeligere å finne et solid punkt å jekke på under bilen. Spesielt på elbiler. Der er mye dekket til for å beskytte batteri og elektriske komponenter. Noen biler er også så lave at det er vanskelig å få jekken under. Må da legge noe under hjulene for å få bilen høyere opp. I teorien kan bilen da skli av klossene bilen står på når jeg jekker. Derfor det hadde vært enklere å jekke på jekkpunktet på kanalen. Problemet er at den flensen under kanalene er tynn og jeg ser for meg at det skal lite til før den kan bli skadet. Hvis underlaget er litt skjevt for eksempel. På verksted jekker de på kanalene hele tiden men der blir det like mye vekt på alle 4 steder. Jeg bruker for ordens skyld en jekkpute/kloss. Forsøkte så vidt å jekke på kanalen i går men når det begynte å komme knakelyder avbrøt jeg før det ble noe skade. Det er godt avmerket hvor man kan jekke.
 13. Jeg er redd for å trykke flat flensen merket i rødt.
 14. Jeg har byttet dekk på bilen min i mange år. Tidligere brukte jeg original jekken som fulgte med bilen. Etter hvert har jeg kjøpt meg en enkel garasje jekk fra biltema. Denne begynner nå å bli moden for utskifting. På alle biler jeg har eid har jeg pleid å finne et solid punkt under bilen eller på innfestning til hjuloppheng når jeg har jekket opp bilen. Jeg har vært redd for å skade jekk punktene på kanalen siden det er en tynn flens der. Jeg ser imidlertid at enkelte jekker rett på kanalen til bilen. Jeg har to spørsmål. Kan noen anbefale en rimelig ny garasje jekk og hvordan kan jeg jekke bilen på kanalen uten å skade flensen? Bilde av lik jekk som jeg har i dag. https://www.klikk.no/motor/bil/dekkogutstyr/hvordan-bruke-jekk-2749534
×
×
 • Create New...