Jump to content

Tullballj

Medlemmer
 • Content Count

  1554
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

78 :)
 1. Jeg trenger litt hjelp til å regne ut moment på en vektstang. Hvis man har en gjenstand på 250 kilo som dytter på en vektstang som er 100 cm lang. Hvor mye kraft utgjør dette?
 2. Du var registrert som aksjonær i selskapet 30. april og vil kunne få preferert allokering dersom du tegner deg i emisjonen. Hva betyr dette?
 3. Det er det jeg har pleid å gjøre, men på nyere biler er det vanskeligere å finne et solid punkt å jekke på under bilen. Spesielt på elbiler. Der er mye dekket til for å beskytte batteri og elektriske komponenter. Noen biler er også så lave at det er vanskelig å få jekken under. Må da legge noe under hjulene for å få bilen høyere opp. I teorien kan bilen da skli av klossene bilen står på når jeg jekker. Derfor det hadde vært enklere å jekke på jekkpunktet på kanalen. Problemet er at den flensen under kanalene er tynn og jeg ser for meg at det skal lite til før den kan bli skadet. Hvis underlaget er litt skjevt for eksempel. På verksted jekker de på kanalene hele tiden men der blir det like mye vekt på alle 4 steder. Jeg bruker for ordens skyld en jekkpute/kloss. Forsøkte så vidt å jekke på kanalen i går men når det begynte å komme knakelyder avbrøt jeg før det ble noe skade. Det er godt avmerket hvor man kan jekke.
 4. Jeg er redd for å trykke flat flensen merket i rødt.
 5. Jeg har byttet dekk på bilen min i mange år. Tidligere brukte jeg original jekken som fulgte med bilen. Etter hvert har jeg kjøpt meg en enkel garasje jekk fra biltema. Denne begynner nå å bli moden for utskifting. På alle biler jeg har eid har jeg pleid å finne et solid punkt under bilen eller på innfestning til hjuloppheng når jeg har jekket opp bilen. Jeg har vært redd for å skade jekk punktene på kanalen siden det er en tynn flens der. Jeg ser imidlertid at enkelte jekker rett på kanalen til bilen. Jeg har to spørsmål. Kan noen anbefale en rimelig ny garasje jekk og hvordan kan jeg jekke bilen på kanalen uten å skade flensen? Bilde av lik jekk som jeg har i dag. https://www.klikk.no/motor/bil/dekkogutstyr/hvordan-bruke-jekk-2749534
 6. En bekjent skal selge en linse han har kjøpt på loppemarked. Han vet ikke hvilke kamera det passer til. Vi har forsøkt Cannon er og Sony ef. Noen som kan se ut i fra bildet?
 7. Det er vel sikkerhet i forhold til at du ikke bruker godkjent måte å bruke google på. Omveier kan gjøre deg usikker i forhold til andre hackere osv.
 8. Huawei har blitt utestengt fra Google sine tjenester, men jeg ser at det fortsatt går an å installere Google sine tjenester selv. Jeg ser også på YouTube at noen mener det ikke utgjør noen forskjell mens andre mener det er en stor sikkerhetsrisiko. Hvem skal jeg stole på? Er for eksempel P40 pro noe å satse på?
 9. Vi har vurdert fram og tilbake nå. Vi kjører på med en visning til og lavere pris. Hvis vi ikke får respons kommer vi ikke til å gå lavere. Da leier vi i stedet ut en periode. Boligmarkedet er vanskelig å spå slik det er nå.
 10. Vi har tibber og syns vi har fått relativt lave regninger. I dag fikk jeg imidlertid sjokk når jeg sjekket appen. Over 100 øre pr kWh koster det nå. Forrige måned lå vi på rundt 43 kWh. Hvordan kan jeg sjekke prisen i forhold til andre leverandører? Bergen...
 11. Vi flyttet for snart et år siden fra hus til leilighet fordi vi ville ha ting enklere og bo mer sentralt. Vi var lei av alt vedlikeholdet som følger med et hus med stor hage og andre bygninger. På grunn av negative omtaler av kommunen i avisen og flere bomstasjoner er der ikke lenger så attraktivt å bo i kommunen. Vi har derfor ikke fått solgt etter å ha prøvd i nesten et år. Vi har nå kommet til et punkt hvor vi enten må dumpe prisen, eller må leie ut i påvente av at markedet kanskje snur. Vi har for lengst flyttet til ny bolig og det begynner å bli dyrt å betale for to boliger. Prisantydning på boligen var 3,8 når vi la den ut. Vi ser for oss å legge den ut for 3.35 for å få flere interesserte. Vi hadde egentlig håpet å få mer for boligen, men det renner ut penger hver måned vi sitter med den uten å leie den ut. Boligen er snart 20 år gammel og etter hvert vil det kanskje bli mer aktuelt å bytte ut kjøkken og baderom. Vi har også begynt å få litt problemer med fukt i en vegg, men dette er ikke noe kritisk ennå fordi det er i uisolert kjellerbod. Man vet imidlertid ikke om dette kan utvikle seg videre. Spørsmålet er om det er lurt å selge nå med tap i forhold til alt vi har påkostet boligen de 7 årene vi har eid den eller om vi skal prøve å leie ut et eller to år for å se om markedet snur seg?
 12. Ebay sine funker ikke. Har prøvd nesten alle.
 13. Er på jakt etter fungerende skjermbeskyttelse til P30 pro. Skjermen er buet og de jeg har kjøpt passer dårlig.
×
×
 • Create New...