Gå til innhold

SpecialForce

Medlemmer
  • Innlegg

    5 486
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av SpecialForce

  1. Jeg er veldig overrasket at skade på hovedkortet ikke dekkes når det med sannsynlighetsovervekt kan ha skjedd når uhellet inntraff. At en skade forplanter seg er jo ofte en god grunn til at man melder inn en sak. Klag til finansklagenemden. Innhent en ekstra vurdering fra et annet verksted som reparerer elektronikk.
  2. SpecialForce

    La bilen stå

    Ordene realistisk sett og elektrisk drift hører ikke sammen. Hadde det vært snakk om potensiell hybrid drift så hadde saken stilt seg annerledes. Når det kommer til kravene i det offentlige så er det ikke de samme kravene i privat næringsliv og hos private. Man kan fint bygge seg en base med kunder som har mer realistiske krav til vintervedlikehold enn kommunal-Norge.
  3. Det perfekte synet: Er det noe som er konstatert ved en nylig synsundersøkelse eller bare din egen oppfatning? I mitt tilfelle så troddde jeg også at synet var helt i orden, men jeg hadde behov for briller selv. Å sjekke synet kan gi deg helsefordeler som du dermed ikke er klar over.
  4. SpecialForce

    La bilen stå

    Det trenger ikke nødvendigvis å være så dyrt fordi man kan stimulere alternative næringer som kan ha snørydding og lignende som biarbeid. Et veldig godt eksempel på en slik ordning er rett og slett jordbruksoppgjøret. For hvert år så legges det ned gårdsbruk over hele landet. Veldig mange bønder tar brøyteoppdrag ved siden av ordinær drift i sitt område. Ved frafall i den skalaen som vi opplever så er det færre som kan settes i beredskap fordi ressursene som kan bruke til å opprettholde beredskap rundt mat og sosiale ordninger for bønder oppleves som for dårlige.
  5. Jeg ville nok anbefalt en synstest, å følge litt med på hvordan fargen på urinen er i samme tidsrom med tanke på dehydrering, å at trådstarter snakker litt om eget kosthold og vaner rundt trening og søvn. Alle disse tingene henger sammen. Kanskje det også er lurt å sjekke opp i søvnvaner og vitamin-nivå. Kroppen er et veldig sammensatt maskineri.
  6. Du skriver ikke noe om størrelse på bil eller foretrukket drivstoff, men en Passat GTE eller en Golf GTE hadde sikkert passet deg fint. Det er gode hybrider med mulighet for tidsstyring av varme.
  7. Hvis man skal gjøre en ny installasjon så er man tjent med varmepumpen på egen kurs. At du i det hele tatt gidder slik flisespikking er latterlig.
  8. Da bør du heller gå for balansert ventilasjon. Jeg ser det er enheter på Finn som lett kan passe inn hos deg fra Flexit. Du får også Enovastøtte på 5000,- om du legger balansert ventilasjon i huset ditt.
  9. Jeg er fornøyd med støynivået å setter pris på filtrert luft. Ikke minst så slipper man det kalde draget fra standard vifter og mye lyd når vinden tar godt tak. Det er en svindyr investering. Men om veggene er åpne så ser jeg ikke poenget med å ikke gjøre det ordentlig. Sjekk om du har noen rabatter via jobb, fagforening eller interesseorganisasjon. De er verdt det i lengden. Å varme opp et hus koster flesk. Da er det greit å spare inn den varmen som er der. Prisen er vanskelig å forsvare. Men det er et fornuftig tiltak.
  10. https://www.huseierne.no/hus-bolig/tema/oppvarming/7-tips-om-varmepumpe/ https://www.obsbygg.no/tips-og-rad/varme-og-ventilasjon/montering-av-varmepumpe https://www.enova.no/upload_images/B76B087AE3D846D7AC962D436EBF000E.pdf https://boligkanalen.no/mitsubishi/trenger-varmepumpen-en-egen-stroemkurs Her har du flere kilder. Enova er mest relvant.
  11. Nå må de vel være direkte tilkoblet. Ikke via stikk-kontakt.
  12. Hei! Jeg har mobilabonnement fra Chili, som har Telia-dekning og gode vilkår. Prøv de du også, så får både du og jeg rabattert abbonement. Vervelenke: https://chilimobil.no/mobilabonnement/?recruiter=eyJyZWNydWl0ZXIiOnsibXNpc2RuIjoiNDE0MjIzOTkiLCJmaXJzdG5hbWUiOiJEYW5pZWwgR3JpbmkifX0%3d Jeg har selv ikke hatt noen problemer med kundeservicen, og abbonementet fungerer upåklagelig. Les litt mer her: https://www.chilimobil.no/chili-kompis/
  13. Jeg vet ikke nok om temaet, men du kan høre med tillitsvalgt, NAV og fagforbundet du tilhører, eller arbeidsgiver. Magefølelsen min sier nei, eller at opptjeningen blir sterkt redusert.' Lek også litt med pensjonskalkulatorene her: https://www.nav.no/planlegger-pensjon https://norskpensjon.no/
  14. http://naturfaganette.blogspot.com/2012/12/spenningsrekken-forslving-av-kobber.html
  15. Det er fair. Tenkte meg ikke godt nok om. Hvis han derimot får delenummeret til ledningsnettet hos forhandler så kan han typisk kunne finne det på ebay eller fra andre internasjonale sider. Litt rart at en bilopphugger ikke kan gi han ledningsnettet til en bil som ikke skal på veien igjen?
  16. Det er du som må gjøre forsøket, å ut i fra det finne ut av resultatene. "Trenger hjelp til denne" er en altfor vag emnetittel. Skriv heller noe slik som "Naturfagsforsøk med kobber: Trenger hjelp med kjemiske spørsmål". Du kan også finne informasjon om hva som kan skje med å søke etter kobber og sølvnitrat på nett. Men det kan også være greit å lese litt mer i boken i kapittelet dere har om, men også å snakke med noen av klassekameratene dine om forsøket. Da får du litt mer å gå på. http://camillalundnaturfag.blogspot.com/2014/05/hypotese-jeg-tror-kobbertraden-blir-slv.html http://naturfaganette.blogspot.com/2012/12/spenningsrekken-forslving-av-kobber.html
  17. Hva med å bruke et diagnoseapparat til å løse ut hengerfestet? Både OBDeleven og VCDS samt ODIS bør kunne utføre dette.
  18. Hei. Smartviften min fra Flexit har et kjeramisk lager som lagrer varmeenergien fra luften innendørs når den slipper ut og inn kald luft utenfra. Den har ikke CO2-sensor men regulerer seg i intervaller med tre viftehastigheter med mulighet til å styre om den bare slipper inn eller ut luft, eller begge deler. De kan samkjøres over Wifi eller styres med inkludert fjernkontroll for den som ønsker dette. Jeg har to slike: https://www.flexit.no/produkter/romventilator/romventilator_roomie_one_wifi/ Innimellom dukker de opp rimelig på Finn for eksempel. Men nå som det er byggestopp over alt så kan man sikkert gjøre noen kupp. De blir nok ikke så mye billigere men du kan prøve å se: https://www.prisjakt.no/product.php?p=7324297
  19. Da er vi forholdsvis enige @Salvesen.. Rykter og indisier ødelegger mer enn en faktaorientert undersøkelse. Så får vi håpe det kommer noe godt ut av hele prosessen.
  20. @Salvesen. Politiet er kun involvert fordi de i dette tilfellet innser at de har et ansvar for å avklare om det er et strafferettslig spor her som bør følges opp. Å det er på mange måter positivt for alle de involverte fordi da er det et apparat rundt som kan undersøke og få klarhet i hva som har skjedd. Min antakelse er at dette vil kunne bli henlagt.
  21. Det vil ikke være praktisk gjennomførbart. Ball som er en av hovedprodusentene av slik emballasje hadde under koronatiden en makskvote for bestilling av materiell opp mot tidligere produksjonsvolum for alle bryggeriene i blant annet Norge: https://e24.no/naeringsliv/i/jak9zb/fremdeles-boksmangel-en-knapphetsfaktor-vi-maa-leve-med Å skalere opp den produksjonen for å dekke opp behovene som kommer fra at resirkulerte plastflasker ikke lenger kan være en del av kretsløpet vil ha store konsekvenser. Å feste korken til flasken er helt greit, og ikke en stor utfordring å leve med. Knekk av en av to "bein" på korken, så kommer man langt. Da er ikke korken spesielt i veien. Den er da også mer fleksibel.
  22. For å stoppe rykter så er punkt en at man taler med en stemme. Da går man gjerne inn i en prosess der man møtes med nøytrale representanter, tar opp sakens kjerne på en konstruktiv måte og deretter forsøker man å løse den bakenforliggende konflikten. Eksempler på passende arenaer er konfliktrådet, politiet, psykolog i oppveksten, barnevern mfl. I en anmeldelse så kan man også krysse av for "Jeg ønsker ikke at gjerningspersonen skal bli straffet". Man kan også samtykke til behandling i konfliktråd. Siden forholdene antakelig ligger lenger tilbake i tid så er det ikke nødvendigvis bevismessig holdbarhet i hva enn som er kjernen her. Men det kan være nyttig å få koblet på noen gode ressurspersoner som håndterer konflikten og samarbeidsklimaet under ett. Dette er ikke en prosess som best belyses i media. Men gjennom andre egnede kanaler. Det er budskapet og poenget mitt. Barna, ungdommene eller hva man skal kalle yngelen til Gjert har ikke håndtert dette bra. Det er min høyst subjektive og personlige konklusjon.
  23. Jeg skrev følgende: "De har aktivt valgt rampelyset, hardt regime og å presse seg selv til det ytterste. Så klart tar det på. Så klart setter det spor hos barn og voksne. Det er vel knapt noen idrettsutøvere som ikke har kjent på skader, press og motgang." Jeg benekter ikke at det er belastninger som har oppstått i forholdet. Det jeg har reagert på er at de ikke kan løse opp i dette selv eller som en del av en prosess med offentlige myndigheter. Dvs konfliktrådet, politiet, psykolog i oppveksten, barnevern mfl. Ikke et umodent idrettsforbund og med hersketeknikker på og utenfor sportslige arrangementer.
  24. Altså kan du ikke be om et lønnsmøte? Så ser du om det er familie eller profesjonelle du jobber med. Gresset er ikke nødvendigvis grønnere på andre siden. Å i løpet av fem år så må du ha tilegnet deg flere nye evner og ansvarsområder? De fleste slike jobber er sjeldent statiske. https://www.smartepenger.no/jobb/1130-lonnsforhandling
  25. Det lønner seg ikke å spre rykter. De har kommet med noen vage påstander offentlig. Intet mer.
×
×
  • Opprett ny...