Gå til innhold

SAMLETEST: Spill-PC under 10 000 kroner


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Slik jeg ser det er det Elkjop/Power sine som krever minst for å "fikses". Sleng i enda en 8GB brikke så er den flaskehalsen borte.

 

Jada, fremdeles kun i5-7400 og 2133 ram, men dette vil gi mest FPS.

 

 

Skal du oppgradere Komplett/Multicom sine, så må du selge 1060 kortet med dertil tap.

Endret av skripis
Lenke til kommentar

Sorry, men man vil tape penger på å selge i5 7400. Men GTX1060 går fremdeles for nypris på finn.no. Så den taper man ingenting på i forhold.. Og er også vesentlig enklere å bytte..

 

Poenget må da uansett være at man skal kjøpe en maskin man ikke trenger å gjøre noe mer med? Som jeg har vist utallige ganger nå; uten 2 minnebrikker i "test" vinneren. Så er man ikke en gang garantert å få bedre average fps, enn med maskinene med dårligere skjermkort. Det kommer helt an på spillet..

Endret av Gabri3L
Lenke til kommentar

Uansett hvordan man vrir og vender på det vil jo Power og Elkjøp overkjøre de 2 andre i spilling på tross av at 7400 og/eller ram vil være flaskehals i noen spill.

 

Nei!!!!! Uansett hvordan vi snur og vender på det. Så vet vi ikke, fordi Tek testet ikke maskinene godt nok. Mange tror tydeligvis at man kan bare slenge et bra skjermkort inn i en potet, også har man en dritbra gamer tydeligvis. Men det er altså rett og slett bare ikke sant. Som jeg altså har prøvd å vise siden i fjor når de begikk den første "testen" av denne maskinen.

 

Til sammenlikning har det med tiden oppstått en konsensus om at SLI er bare noe dritt. Hvorfor? Jo, fordi at i noen spill, så fungerer SLI rett og slett ikke. Men her skal vi til tross for at "test" vinneren i enkelte spill taper mot maskiner med svakere skjermkort. Likevel konkludere med at det er vinneren.. Det henger ikke på greip..

 

Teks forrige test med PUBG på et annet område enn i år, viste at "test" vinneren ble grisebanket av maskinen med det dårligste skjermkortet i. Maskinen med GTX1070 fikk altså juling av maskinen med GTX1060 3GB! GTX1070 skulle ha vært ~50% raskere, men i stedet var GTX1060 3GB ~20% raskere enn GTX1070.. Med et så ekstremt merkelig resultat, så burde Tek ha stoppet opp og sjekket nærmere..

 

Det gjorde de altså ikke, så jeg gjorde det for dem. Jeg har henvist til denne posten en haug av ganger nå. Er det ingen som leser svarene de får på forumet lenger?

 

Når jeg skrev den posten, så gikk jeg ut fra at Tek i det minste hadde rett når de hevdet at "test" vinnerens ene RAM brikke var på 2666MHz. Og gikk derfor ut fra at å bruke 1333MHz kurvene ville være "nærme nok". Senere avdekket jeg at den faktisk bare er på 2133MHz! Og utregningene mine på siden der er alt for snille med Power maskinen! Power har rettet det opp på sin side før jul. Men Tek skriver altså fremdeles at vinneren har 2666MHz RAM brikke.

 

I posten der jeg viser til Hardware Unboxed sin test av GTX980Ti med forskjellige RAM hastigheter. Så viser det seg altså at grafene ikke en gang har en RAM konfigurasjon som er så treg som i "test" vinneren vår. HP Omen maskinen har en brikke på 2133MHz. Det gir samme lese eller skrive hastighet, som 2 x 1066MHz i dual channel. Men dårligere latency! Selv ikke når HWU simulerte så trege minebrikker som de klarte å forestille seg. Kom de ned på nivået til vår "test" vinner..

 

Så, ta en titt på Fallout 4 testen en gang til. Forestill deg at vår "test" vinner ville scoret lavere enn 1333MHz grafen der (for det ville den, siden vi som sagt, i praksis har 1066MHz brikker i "vår" maskin, og mye tregere CPU). Vi vet altså ikke hvor mye lavere enn dette den ville scoret. Men om vi er kjempesnille og bare bruker det dårligste tallet de klarte å få på 1333MHz i dual channel. Altså 37fps i average, så ser vi at en maskin med god CPU, og 3200MHz RAM, ville klart å tyne 70,2% mer, ut av et GTX980Ti!!..

 

Dette stemmer bra overens med resultatet til Tek i PUBG i fjor. Vi har altså god grunn til å forvente oss høyere ytelse med Komplett maskinen, enn med "test" vinneren, i Fallout 4..

 

Se så på GTAV resultatet. Der ser vi at Det holder med 2400MHz RAM i 2 kanaler. Alt over er bortkastet. Men går vi under 2133MHz, ja da raser ytelsen i dass. Og igjen, vi har ikke en gang like bra RAM i vår "test" vinner, som i den dårligste grafen for 1333MHz RAM. Men vi kan forsøke å beregne hvor mye mer ytelse vi mister ned til "1066MHz" som står i "vår" maskin: Vi ser at det faller 7% ytelse bort fra 1866Mhz ned til 1600MHz, og 10,6% til fra 1600MHz til 1333MHz. Om vi igjen er snille, og antar at det vil falle fra mellom 7% og 10% til ned til 1066MHz, og bruker 8,5%. Så er vi nede i 54 fps i average med en 2133MHz brikke. Og det er da ~39% opp til en maskin med god CPU og 2400MHz RAM..

 

Nå, dette er veldig snille beregninger. Siden vi ikke har tatt (eller kunnet ta) hensyn til at med bare en brikke i systemet. Så kan du enten skrive, eller lese. Med 2 brikker kan man gjøre begge deler på likt, og man får mindre forsinkelser. Færre og kortere ganger der CPU venter på at en skriveoperasjon skal bli ferdig, slik at den kan få lest. Og omvendt..

 

Sant å si har vi faktisk ingen grunn til å tro at vår "test" vinner vil gi flere fps i average enn maskinen med GTX1060 3GB i GTAV. Det samme vil gjelde for Just Cause 3, og Witcher 3. Så vi snakker altså om at "test" vinneren vår ikke en gang sikkert ville klart å ta en liten seier over en maskin med GTX1060 3GB i. I 3 av de mest populære titlene som har vært på markedet de siste årene.

 

Andre titler den vil streve i er slikt som Project Cars, og BF1.

 

Nå alt dette til nå, er til og med bare snakk om hvor mange frames skjermkortet klarer å produsere i løpet av et sekund. Vi har overhodet ingen ide, om hvor jevnt disse frames'ene blir levert. "Norges største teknologiredaksjon", mener at slik informasjon bare ville forvirret oss.. Om det er sant, så må det bety at "test" vinneren scoret forferdelig dårlig på dette parameter-et. Ellers ville vi vel ikke blitt forvirret? Personlig tror jeg nok heller de ikke gadd, eller ikke vet hvordan man trekker ut frametime informasjonen fra loggen til FRAPS. "Norges største teknologiredaksjon", er meget tydelige på at de ikke er Norges beste ihvertfall...

Lenke til kommentar

Med en 2133-brikke til er jeg overbevist om at 7400-maskinene vinner.

 

Jeg er også til dels enig i at "test" vinneren kunne vært den reelle vinneren med en minnebrikke i hver kanal (ihvertfall i år). Men nå har den altså ikke det..

 

Det blir ikke noe mer riktig å utrope den til vinner fordi at om den hadde hatt 2 minnebrikker i, så ville den vært bedre. Enn å utrope Komplett maskinen til vinner, fordi den ville ha vært den åpenbare vinneren om den hadde hatt et GTX1070. Dette var en tevling der grensen var 10 000 Kr. En grense som alle maskinene lå tett inntil. Og hver maskin må derfor bedømmes slik den står..

 

En PC med akkurat samme konfigurasjon som "test" vinner PC'en, har jeg selv anbefalt til en bruker her på forumet, når den kostet 8 000 kroner. Men da sa jeg selvfølgelig til ham, at han måtte kjøpe en ekstra RAM brikke. Det gjorde det til et helt uaktuelt kjøp for ham. Han ville altså (eller kanskje mer sannsynlig; turte) ikke en gang skru løs side dekselet, og montere en RAM brikke selv. Og slik er det nok for mange flere enn vi tror..

 

Argumentet med at det er "bare" å montere en RAM brikke til i, er sånn sett for mange, enda et dårlig argument. I tillegg til at det diskvalifiserer den fra konkurransen..

Lenke til kommentar

Jeg velger å stole på tek sine tall. Det skal heftige feilmarginer for å få så stor forskjell på testene med 1060 3gb og 1070. De to maskinene med sistnevnte er svært samstemte. De kjører jo 2400 og 2666-minnebrikker, h110 kan da og støtte xmp uten at jeg har testa akkurat de. Komplett sin har sshd. For de som kopierer og installerer ting er det et mareritt kontra ssd. For flertallet av oss som kjøper noe og ikke gidder gjøre noe mer med maskina senere får de en bedre totalpakke m3d power og elkjøp. Bare kundeservicen til komplett er grunn til å styre unna. Elkjøp tester alle sine maskiner i diverse spill, ja, ram og cpu gir bottlenecks i noen spill, men vis meg det spillet i fullhd hvor kompletts maskin slår elkjøp/power sin. Hva er det du egentlig ønsker med denne diskusjonen? Jeg har sagt hva jeg ville gjort, kjøpt en ekstra rambrikke.

Lenke til kommentar

https://www.elkjop.no/product/data/stasjonar-pc/MSICODEX3090/msi-codex-3-vr7rd-090eu-stasjonar-gaming-pc

 

https://www.elkjop.no/product/data/stasjonar-pc/LE90H2000SMW/lenovo-ideacentre-y720-cube-stasjonar-gaming-pc

 

Ifølge deres tester gir 7700+1060 noe over 30 fps i W3 1440p ultra kontra 50+ fps med 7400 og 1070 med singel-channel.

 

Edit: har nå sjekka mange tube-videoer og med få unntak gir 7400 med 1070 betydelig bedre ytelse, typisk 20-50%, enn med 1060. 8700 mot 7400 med 1060 finner jeg ikke, men 7700 vs 7400 med 1060 gir små ytelsesforskjeller på de testene jeg har lest. SC vs DC gir små forskjeller på 1060, noen prosent på 1070 og 10-30% mer med 1080ti på videoene jeg så. Totalt sett gir 7400 med 1070 klart bedre ytelse enn 8700 med 1060 3gb selv med SC. Ingen av setupene er ideele, men det er langt rimeligere å få opp ytelsa på elkjøp/power sin vs komplett sin da en minnebrikke hjelper mye. En ssd og et 1070-skjermkort er mye dyrere, men får du solgt 1060 3gb for 2k er det en grei deal, men da kan vi liksågodt selge 7400 og kjøpe 7700. Jeg mener 1060 3gb er for dårlig i en 10k-maskin.

Endret av Cowboystrekk
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg velger å stole på tek sine tall.

Det gjør jeg også. De tallene de oppgir har jeg ikke stor grunn til å tvile på. Ikke utover litt mer enn normal skepsis, siden de åpenbart ikke vet hva de snakker om. Det er tallene de ikke oppgir som er problemet! Du appellerer til en autoritet som Tek burde ha, men som dessverre ikke er tilstede. 

 

Det skal heftige feilmarginer for å få så stor forskjell på testene med 1060 3gb og 1070.

:confused:  ?

 

De to maskinene med sistnevnte er svært samstemte. De kjører jo 2400 og 2666-minnebrikker,

Som sagt bruker Power maskinen 2133MHz brikke, det oppgir HP selv. HP oppgir ikke støtte for 2400MHz. Og selv om den sannsynligvis har støtte likevel. Så vil uansett ikke i5 7400 kjøre en 2666MHz RAM brikke over 2400MHz på noe annet enn et "Z" hovedkort. At Elkjøp maskinen har en 2400MHz brikke er en liten fjær i hatten på den. Ettersom den da kan få 2400MHz i 2 kanaler uten å måtte kjøpe 2 nye brikker slik som man må med HP maskinen..

 

h110 kan da og støtte xmp uten at jeg har testa akkurat de.

Ja, så den kan kjøre en 2400MHz brikke på 2400MHz, uten å måtte konfigurere det manuelt..

 

Komplett sin har sshd. For de som kopierer og installerer ting er det et mareritt kontra ssd.

Om Komplett maskinen hadde hatt 16GB RAM, så er SSHD det som ville gjort minst forskjell for dens fps , og frametimes. Men med valg av bare 8GB RAM, og et skjermkort med bare 3GB. Så er SSHD et forferdelig dårlig valg av Komplett. Det er godt å se vi er enige om noe, selv om jeg misstenker at du ikke vet hvorfor jeg er enig med deg på akkurat dette punktet.. ;)

 

For flertallet av oss som kjøper noe og ikke gidder gjøre noe mer med maskina senere får de en bedre totalpakke m3d power og elkjøp.

Nei, det er akkurat dere som rammes av dette. "ikke gidder gjøre noe mer med maskina senere" inkluderer å ikke "gidde" å montere den ekstra RAM brikken som Elkjøp og Powers maskiner så sårt trenger..

 

Bare kundeservicen til komplett er grunn til å styre unna.

Om jeg noensinne har hatt dårlig erfaring med Kompletts kundeservice, så er det nå så lenge siden at jeg bokstavelig talt ikke kan huske det. At du har hatt det tviler jeg ikke på. Og da skjønner jeg godt du ikke vil handle mer hos dem. Men det sier imidlertid ingenting om selve maskinen Komplett har satt i sammen..

 

Elkjøp tester alle sine maskiner i diverse spill, ja, ram og cpu gir bottlenecks i noen spill, men vis meg det spillet i fullhd hvor kompletts maskin slår elkjøp/power sin.

Det har jeg da allerede gjort (Fallout 4). Men viktigere for deg som velger å stole på Tek, er at det viste de også selv i fjor; PUBG. Den gang var det Multicom som leverte en maskin med GTX1060 3GB til konkuransen. Og den slo Power maskinen med ~20%!!

 

Igjen; leser du andres poster i det hele tatt? Det er jo akkurat dette som gjorde at jeg i utgangspunktet slakter Teks test. De påviste selv at "test" vinneren fikk juling i denne tittelen i fjor. Hvorfor fremkommer ikke det samme i år? Jo, fordi i år tester de på et annet kart, der de bare løper opp og ned på stranden, uten å stresse maskinene i det hele tatt. Du synes ikke det er litt rart at "test" vinneren plutselig var 128% raskere i PUBG i år enn i fjor??

 

Hva er det du egentlig ønsker med denne diskusjonen?

Det trodde jeg måtte være tydelig for enhver? Spørsmålet må heller være hva du vil med diskusjonen? Du virker ikke å være interessert i å ta til deg ny informasjon noe mer enn Tek er det..

 

Det aller viktigste som jeg og diablo har sagt i tråden. Blir fullstendig ignorert: 1% og 0,1% frametimes!!! Om du ikke forstår signifikansen, så spør nå heller.. Jeg orker ikke skrive lange "avhandlinger" for folk som rett og slett ikke er interessert..

 

Jeg har sagt hva jeg ville gjort, kjøpt en ekstra rambrikke.

Joda, det ville jeg også gjort. Om noen hadde likt meg så dårlig at de hadde gitt meg en slik drittmaskin..

 

Okei, akkurat her er det du viser med kanskje størst tydelighet at du over hodet ikke forstår problemet. 1440p?!?!? Det er jo det jeg har sagt hele tiden! Jo høyere oppløsning, desto lavere fps. Altså desto mindre last på CPU. Og dermed blir CPU mindre flaskehals desto høyere opp i oppløsning man kommer. I 4K ville ikke en gang en i3 CPU vært flaskehals. Men er det 1440p/4K skjerm folk som handler denne PC'en kommer til å kople den opp til? Nei...

 

Edit: har nå sjekka mange tube-videoer og med få unntak gir 7400 med 1070 betydelig bedre ytelse, typisk 20-50%, enn med 1060. 8700 mot 7400 med 1060 finner jeg ikke, men 7700 vs 7400 med 1060 gir små ytelsesforskjeller på de testene jeg har lest. SC vs DC gir små forskjeller på 1060, noen prosent på 1070 og 10-30% mer med 1080ti på videoene jeg så. Totalt sett gir 7400 med 1070 klart bedre ytelse enn 8700 med 1060 3gb selv med SC. Ingen av setupene er ideele, men det er langt rimeligere å få opp ytelsa på elkjøp/power sin vs komplett sin da en minnebrikke hjelper mye. En ssd og et 1070-skjermkort er mye dyrere, men får du solgt 1060 3gb for 2k er det en grei deal, men da kan vi liksågodt selge 7400 og kjøpe 7700. Jeg mener 1060 3gb er for dårlig i en 10k-maskin.

Når jeg har referert til Kompletts maskin som den egentlige vinneren, så har jeg snakket om den de leverte til konkurransen i fjor. Årets har jeg da gjentatte ganger presisert at jeg synes er dårlig satt sammen med tanke på komponent valg. Men den representerer en "filosofi" som likevel er, i mine øyne, en bedre filosofi enn den som ligger bak Power og Elkjøp alternativene.

 

"Test" vinneren har en CPU som i dag, selv med 2 minnekanaler i bruk, vil holde GTX1070 tilbake. Hvordan skal man oppgradere noe slikt i neste omgang? Putter man inn et raskere skjermkort (som ikke kan trekke en Watt mer enn det som står i i dag), vil rett og slett flaskehalsen øke enda mer. I neste omgang "må" man altså oppgradere CPU også. Og da kun med ett valg tilgjengelig; en 7700, som ikke kan overklokkes. Og RAM'en... Selv med 2 x 2133MHz brikker, så ville en maskin med en god CPU og 3200MHz brikker vært ~23,5% raskere i Fallout 4. Heldigvis blir ikke spill mer krevende med årene.. Eller vent nå litt!!  :hmm:  :rofl:

 

Til sammenlikning kan man med kompletts og Multicoms alternativer oppgradere av hjertens lyst i mange omganger fremover. Har man lyst på et "GTX1180/1280" når det kommer, så er det plass, både fysisk, og effektkravs messig. 4000MHz RAM? Joda, ihvertfall på Kompletts HK. SSD? Det vil jo være en naturlig oppgradering for komplett maskinen umiddelbart. For Power maskinen? Vel, den har ingen ledig S-ATA connector, så oppgradering betyr ut med den gamle, og inn med en ny..

 

Problemet er at Power maskinen kommer til å være verdiløs når den "går ut på dato", fordi det ikke er noen reell vei videre i oppgraderings alternativer.. Man pisser altså på seg for å holde varmen. Å kjøpe en maskin med GTX1060 3GB i dag, vil fint holde til gaming de neste 2 årene. Og SÅ kan man virkelig slå på stortromma med f.eks. et GTX1280Ti!! Kompletts, og til dels Multicoms maskin, er sånn sett et godt valg for de som ønsker seg en skikkelig god maskin, men bare har råd til halvparten med en gang.. :p

Endret av Gabri3L
Lenke til kommentar

Liten notis, pubg er ingen god test av hw. Du kan få fantastiske resultater med rævva maskiner og omvendt takket være elendig optimalisering, er egentlig kritisk til bruk av den.

 

Ellers får vi vell bare konkludere med at vi er uenige om det meste og får ta god påske ;) Du kan nok mye mer enn meg og jeg snakker bedre enn jeg skriver, jeg skjønner mye av tankwgangen din, men står for det jeg sier om at for de fleste vil elkjøp/power være best for spill da folk flest aldri oppgraderer maskina. Jeg ville også valgt en av dem, satt i en rambrikke og hatt en bra spillpc i 5 år framover. Om testen/økonomi ikke hadde vært et tema og jeg hadde kunnet bygge selv hadde jeg valgt noe helt annet :)

 

Edit: Forøvrig, ja jeg kjenner til % lows og FT, men for de som kjøper disse maskinene så vil de neppe merke allverden. Den jevne gamer vet knapt hva g-sync er. Litt smålagg her og der bryr gamingvennene mine lite i et allerede buggete PUBG. Du snakker for den opolyste delen av nerdene. De bygger selv og vil lite trolig kjøpe noen av disse setupene ;)

Endret av Cowboystrekk
Lenke til kommentar

For å være "blunt", disse testene til TEK.no er fullstendig verdiløse, svada, pjatt, tåkelegging og jeg synes oppriktig synd på dem som handler PC basert på disse testene.

For dere som ikke vet det: En FPS test kan formes AKKURAT som du vil og det er nettopp derfor testene MÅ være troverdige noe som TEK sin definitivt ikke er. De har sullet rundt på et lite geografisk område uten load og kaller det god fisk. Gjør jeg det samme har jeg 140 average FPS i 1440p og alt på ultra. Sannheten derimot er at jeg nok ligger på 115-120 fps når jeg velter meg over PUBG kartet.

En test uten 1% og 0,1% er bare hmmmm bare, hvordan forklare det. Se for deg en test av hvor raske El Biler er der batterikapasiteten ikke tas med. De kjører så fort de kan hvor den ene går tom for strøm hvert tiende minutt og den andre holder i 60 minutt. Bil nr 1 går i 100 km/t og bil nr 2 går i 90 km/t. Med bil nr 1 må du stoppe å lade hvert tiende minutt og med bil 2 trenger du ikke lade. Ladingen går allikevel kjapt unna og du kommer i mål litt før bil nr 2. Hvilken fører har hatt den beste kjøreopplevelsen?

Som Gabriel og andre har påpekt, dette er vesentlig for en test, jeg vil faktisk si det MEST vesentlige. Hva er vitsen men 120 avg fps om det hakker hvert 10 sec i 1/10 sec? Hvilken Pc gir den beste spillopplevelsen? Den som har flyt hele tiden eller den som hakker? Ja den ene har høyere avg fps men hva hjelper det når det plutselig hakker midt under load i en gunfight på PUBG der du skyter i det ene øyeblikket og plutselig er død i det neste? 

Når det er sagt så er faktisk 1% og 0,1% helt uvesentlig i testene til TEK da de suller rundt på ei lita øy i 60 sekunder for å så publisere den innsamlede data med en konklusjon, så om det hadde gjort en forskjell tviler jeg på.

Og til @Smedsrud  som mener de kan alt og vet alt siden de jobber i TEK.no så er hele denne testen et stoooooort bevis på at dere ikke har peiling. Likt meg om jeg hadde fått jobb i Loreal, jeg hadde fortsatt ikke hatt peiling på krem retinol b med sylfid fantasier og anti aging rynker.

Lenke til kommentar

Jeg gleder meg til neste generasjon av gpuer kommer. Har selvbygd litt over to år gammel pc, i5 6600, 16 GB DDR3, SSD. God pakke for budsjettet, men GPUen jeg beholdt inntil videre døde for et år siden. Var på vei til å flytte,så kjøpte bare et RX460 midlertidig til jeg fikk bedre råd. Siden har kortprisene vel mer enn doblet seg, og jeg sitter her med en god pc, men flaskehalsen er klart gpuen.

Lenke til kommentar

Liten notis, pubg er ingen god test av hw. Du kan få fantastiske resultater med rævva maskiner og omvendt takket være elendig optimalisering, er egentlig kritisk til bruk av den.

Jeg synes PUBG har vist seg å kunne være en svært god tittel å teste HW i. Det var tross alt denne tittelen som avslørte Tek i fjor, til tross for at de ikke oppgir 1% og 0,1% frame times. Det viktigste med en spill benchmark er repeterbarhet. Og deretter at den gir en representativ ide om reell ytelse i det aktuelle spillet. PUBG kan være tilfredsstillende på begge parametre.. Når det testes av folk som kan det, i motesetning til "Norges største Teknologiredaksjon"..

 

Ellers får vi vell bare konkludere med at vi er uenige om det meste og får ta god påske ;) Du kan nok mye mer enn meg og jeg snakker bedre enn jeg skriver, jeg skjønner mye av tankwgangen din, men står for det jeg sier om at for de fleste vil elkjøp/power være best for spill da folk flest aldri oppgraderer maskina.

Hva skal "folk flest" som "aldri oppgraderer maskina" gjøre med Elkjøp/Power maskinen da? Om ikke nettopp oppgradere den umiddelbart, med en RAM brikke til?

 

Jeg ville også valgt en av dem, satt i en rambrikke og hatt en bra spillpc i 5 år framover. Om testen/økonomi ikke hadde vært et tema og jeg hadde kunnet bygge selv hadde jeg valgt noe helt annet :)

Vel, nå var dette en konkurranse mellom flere butikker om å lever best mulig maskin under 10 000 Kr. Maskinen må derfor bedømmes som den står, uten den ekstra RAM brikken i.

 

Og nettopp det at man må ha en RAM brikke til i, for å få rett og slett dårlig, til midt på treet CPU/RAM ytelse. Gjør at dette kan bli en helt grei gaming maskin for de som vil ha maskinen i 2-3 år, etter å ha puttet i ekstra RAM. Og som spiller i 1440p og oppover. Slik at CPU/RAM blir så liten flaskehals som mulig for skjermkortet.

 

Kun da gir denne maskinen litt mening. Rett og slett i en svært smal nisje..

 

Edit: Forøvrig, ja jeg kjenner til % lows og FT, men for de som kjøper disse maskinene så vil de neppe merke allverden. Den jevne gamer vet knapt hva g-sync er. Litt smålagg her og der bryr gamingvennene mine lite i et allerede buggete PUBG. Du snakker for den opolyste delen av nerdene. De bygger selv og vil lite trolig kjøpe noen av disse setupene ;)

 

Nei, jeg snakker ikke til de opplyste nerdene. De vet allerede det samme som jeg vet. Jeg prøver å advare de uopplyste..

 

"Litt smålagg her og der bryr gamingvennene mine lite i et allerede buggete PUBG"..  :huh:  Hva skal de da med et GTX1070? Som i tillegg til å sannsynligvis gi mer lagg enn et GTX1060, også i henhold til Tek selv, ga lavere fps?..

 

Jeg har forøvrig stor respekt for din kunnskap Gabriel, du bidrar med mye bra og mye mer enn meg på forumet. Jeg er som regel enig med deg, men ikke med alt i denne tråden.

Takk takk. Men som det er så populært å si i Washington for tiden: "Alle har rett til sine egne meninger, men ingen har rett til sine egne fakta!". :p

 
FAKTA er at Tek, nærmest ved et uhell i fjor, avslørte at "test" vinneren slettes ikke yter så bra som de sier at den gjør..
 
I årets runde har Elkjøp levert en PC som er bedre enn "test" vinneren på de fleste parametre. Og om man ser på bildene inni maskinene, så ser vi at CPU kjølerne på Elkjøp og Power maskinen ser nesten identiske ut. Likevel støyer Elkjøp maskinen vesentlig mer i følge Tek.  :huh:
 
Vet du hva jeg hadde gjort om det var meg som testet? Jeg hadde blitt nysgjerrig. Og så hadde jeg undersøkt nærmere. Det ville jo vært dumt å trekke Elkjøp maskinen for poeng fordi jeg hadde fått et eksemplar som ikke var montert ordentlig på fabrikken?
 
Etter å ha kjørt alle testene for "out of box" ytelse. Ville jeg demontert CPU kjøleren, rengjort den, og testet på ny med ny kjølepasta. Og om det hadde fikset støyproblemene, ville jeg så gitt tilbakemelding til Elkjøp, og hørt om de kunne sendt meg en ny maskin, for å se om dette var en eksemplar feil, eller modell svakhet. I konklusjonen ville jeg så nevnt at jeg muligens hadde fått et eksemplar som støyer mer enn det var naturlig å forvente. Og at det kan ha vært som følge av en feilmontert CPU kjøler.
 
Det er blant annet slike ting som Tek unnlater å gjøre, som viser hvor amatør de er på akkurat denne typen tester. De undersøker ikke nærmere, og lar seg lure av sine egne forventninger..
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...