Jump to content

skripis

Medlemmer
 • Content Count

  860
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

486 :)
 1. Har siste oppdatering på min Note 20 Ultra (installert 8/9), kun Telenor simkort. Ingen kontakt med terminal ved forsøk på betaling. Jeg har ikke vendt meg til å kun bruke telefon ved betaling så ikke noen big deal så langt, men holdt på å bli gal nå når jeg skulle teste dette for første gang... har blitt noen frustrerende minutter i diverse butikker. Fungerer Samsung Pay?
 2. Dette er feil. Også plasstøpt betong vil sige dersom ikke forspenning i forskaling og armering er korrekt. Det er ikke opplagt at det her er snakk om ett bygg som er iferd med å falle sammen eller har blitt feilkonstruert.
 3. For hva det er verdt, jeg vil påstå disse riftene i rattet skyldes normal bruk. Det skal så lite til - bare en glidelås eller søm i jakka som kommer i klem når du setter deg inn så er det gjort. Skinnratt er den desidert minst holdbare løsningen. På en utleiebil bør du velge plast eller glatt treratt.
 4. Interessant: https://www.vg.no/spesial/2019/nav-skandalen/?utm_source=vgfront&utm_content=row-2
 5. Du får fint ta ferie, men du kan ikke motta dagpenger samtidig. Etter 52 uker på dagpenger har du krav på 4 uker ferie med dagpenger. https://www.nav.no/no/NAV+og+samfunn/Kontakt+NAV/Utbetalinger/Snarveier/ferie-og-feriepenger#chapter-4 Syns du dette var urimelig?
 6. Kan man oppholde seg i ett annet land uten å melde flytting dit eller ha ferie? La oss si jeg er arbeidsledig, og velger å tilbringe vinteren i Nice. Jeg melder ikke utflytting da det er midlertidig/av kortere varighet. Er all utlandsreise som ikke er i næring/på arbeid å betrakte som ferie?
 7. Du virker veldig opptatt av å påpeke feil i andres innlegg. Jeg har ikke misforstått noe som helst - jeg har stilt åpne spørsmål rundt ting jeg ikke har kjennskap nok til å kunne svare bombastisk på. Du svarer imidlertid bombastisk, unnlater å ta med viktig informasjon i svaret ditt og overser viktige momenter vedrørende "trygdeeksport". Du skriver at man ikke kan miste uføretrygd da den regnes som pensjon. Det er direkte feil, da det finnes unntak hvor man faktisk kan miste uføretrygd ved flytting til utlandet. Se linken jeg postet.
 8. Varmeovnen er det bare å kaste. Jeg vil tro det er feil i varmeelementet som gjør at sikring går. Det er nok også årsak til at boks er brunsvidd - der har det vært varmt. Strengt tatt er heller ikke koblingsboksen under der godkjent, den skal være helt tett, ikke åpen slik den er nå. Jeg mener en elektriker bør se på dette.
 9. skripis

  Konkursbo

  Jeg ser at en del bedrifter har med en klausul i faktura/salgskontrakt om at eiendomsrett til objekt(ene) ikke blir overført før varen er betalt i sin helhet. Har denne noen verdi i praksis? Er varen borte, tja det kan bli spennende, mens hvis varen er på lager eller i butikk så kan vel neppe konkursbo selge denne fritt?
 10. Nå sporer vi av, men jeg ble nysgjerrig og googlet litt. https://www.nav.no/no/Person/Flere+tema/Arbeid+og+opphold+i+utlandet/Opphold+i+utlandet+og+folketrygden/uf%C3%B8retrygd-og-utland#chapter-2 NAV sine sider har kanskje ikke allverdens troverdighet i disse tider, men jo, det finnes tilfeller hvor man mister uføretrygd ved flytting utlands. (I mitt tilfelle over stemmer det dog ikke - det gjaldt pensjonist med ett helt livs botid i Norge.)
 11. AAP har aktiviteter. Uføretrygd er "motsatt", du blir straffet hvis du får inntekter igjen.
 12. Nja, jeg mener du mister den om du melder utflytting ut av EØS. Er noe spesielt med de som holder seg i f.eks. Thailand stort sett hele året, de må en tur til gamlelandet for å holde ting i gang. Men her er jeg usikker. Mulig turen til Norge kun er for å ordne formaliteter.
 13. Jeg tenkte mer på konsekvens fremover - vil det være mulig å sitte på Tenerife og heve ledighetstrygd sålenge man oppfyller aktivitetskravene? Slenge inn en jobbsøknad på mail annenhver dag? Det er vel ikke dit vi vil...? (Nå krisemaksimerer jeg sikkert. Hadde vært interessant å få noen med litt innsikt i sakene til å uttale seg. Blir ikke klok av nyhetene.)
 14. Jeg ser den, og det gjør sikkert vedkommende lege også. Det pleier ikke være vanskelig å få godkjent utlandsopphold dersom man trenger det av helsemessige årsaker. Nå er det heller ikke gitt at tilfellene i media om dagen gjelder syden. Kan like gjerne være at de har oppholdt seg på kontinentet. Eller Finland om vinteren. Men det finnes jo ihvertfall for arbeidsledige en aktivitetsplikt, og den må jo følges opp. Jeg har forstått det slik at de som har reist ut, krevd penger og skitt i aktivitetene fremdeles sitter i klisteret.
 15. Skandalen i NAV er over alt i nyhetene. Såvidt jeg kan lese - jeg har ikke lest dommene, kun media - har mennesker som har gått på sykepenger/AAP eller dagpenger mistet retten til dette da de har oppholdt seg i utlandet mens de har fått utbetalt ytelsene. Slik jeg forstår det (mellom linjene) er det ikke lovlig i henhold til EØS-reglene å nekte slike rettigheter fordi man har bevegd seg fritt innenfor EØS-området. NAV har tydeligvis kategorisk gått etter personer som har oppholdt seg i utlandet og mottatt støtte samtidig. Hva blir konsekvensen av dette fremover? Det stormer i kommentarfeltene nå, men folk bør stikke fingeren i jorda og tenke på at det heller ikke føles rett at man hevder AAP eller ledighetstrygd samtidig som man oppholder seg store deler av året på ett typisk feriested?
×
×
 • Create New...