Gå til innhold

Tråden for de hodetelefonofile


miCro

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har du noe buzzing om DACen er koblet fra forsterkeren (mener å huske du hadde separat amp og DAC?) ? I såtilfelle ligger det i forsterkeren. Om det forsvinner da kan du prøve å koble DACen fra PCen og ha denne på skrudd og koblet til forsterkeren å se om det fortsatt er lyd der (med mindre DACen er forsynt av USB that is) . Om lyden da er borte stammer det nok fra PCen din , da er det vel ikke noe annet å gjøre enn å prøve å bytte litt rundt på utgangenne om det er USB , SPDIF eller Coax. Om det ikke hjelper så spørs det kansje om du må invistere i et eget lydkort med digitale utganger til PCen om du har stasjoner. Ellers vet jeg ikke.

Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Prøvde det du sa, var helt stille helt til jeg koblet USB til PCen....

Bytte USB port hjelper ikke, så får vel kanskje snuse på en eget lydkort.

Evt skal jo saker som Audiophilleo hjelpe på slikt

Ser ut om om du har et problem med jordingen til USB. Det kan jo være at en usb hub med egen strømforsyning hadde hjulpet.

Lenke til kommentar

Et lite tips: sjekk om du opplever akkurat samme buzzing fra det innebygde lydkortet analogt rett i forsterker. Gjør du det, så kan problemet være et lite helvette å bli kvitt.

 

Jordproblemer sprer seg via usb, selv når man bruker egen usb hub med strømforsyning. Det eneste sikre er å sette noe som er immunt mot jordstøy, eller som er laget for å kunne kvitte seg med mye jordstøy imellom pc og dac. Billigste alternativ er optisk spdif, men det kan også gå litt ut over lyden.

 

I mitt tilfelle ble løsningen et eksternt profflydkort: http://www.4sound.no/data/lydkort/usb-lydkort/focusrite-scarlett-6i6 Jeg har store problemer med jordstøy og/eller diverse andre strømproblemer som dukker opp "over alt," selv mobilladeren klarer å plukke opp det. Etter at dette lydkortet + balansert hififorsterker kom i hus så ble jeg kvitt det.

 

Forøvrig ser det ut som om planene for skikkelig hodetelefonforsterker blir skjøvet lenger inn i framtiden enda en gang. :( LD Mk8se ble utsatt da jeg først kjøpte kombinasjonen xtz 99.36 mk2, og xtz class ap100, nå røk jeg på en liten smell med et tilbud på firstwatt j2 som var for godt til å si nei, og jeg får fortsette å bruke hodetelefonutgangen på scarletten videre en stund til...

Endret av Jann - Ove
Lenke til kommentar

Med toslink koblet til ble faktisk "buzzingen" mye mye mindre!

Merkelige greier... :p

 

Har dog tenkt å gjøre noen endringer i setupen.

Bytte ut det jeg anser som svakeste led, nemmelig DACen, til en bedre.

Tenkte kanskje Resonnennce Labs Concero HD. Men usikker... Er for vanskelig å velge imo

Også skulle jeg jo bytte til LCD-X, men LCD-3 med fazor skal være helt rått!

Endret av BMWcoupeftw
Lenke til kommentar

Nei, det er ikke merkelig.

 

Optisk overførsel isolerer jo de elektriske komponentene i hver ende fra hverandre.

 

61ab25s6T9L._SY355_.jpg

*vilha* :love:

 

Ld Mk3 gjorde så mye rett at jeg nesten ble overrasket den dagen jeg satte den opp på et annet rom uten strømproblemer for en liten sjekk før den ble sendt videre. Savner skikkelig forsterker, T1-ene nyter jo godt av litt krefter.

Endret av Jann - Ove
Lenke til kommentar

Har vært borti noe ala det samme selv på et billigkort fra Abit. Forsvant når jeg bygget ny maskin uten å endre noe av det elektriske. Det som var symptomet var at det kom ulyd hver gang jeg beveget på muspekeren. Det kan rett og slett være maskinen. Du kan forsøke å sørge for bedre kontakt mellom hovedkort og kasse. Det kan være lurt å også prøve å jorde maskinen og evt sjekke annen elektronikk som står i huset. En enkel måte er å ta ut alle sikringene uten om den kursen maskinen din står på så kan du forsøke å finne hva som lager problemet og om det er i huset. Håper du ikke har neonlys i maskinen din.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...