Gå til innhold

Tråden for de hodetelefonofile


miCro

Anbefalte innlegg

Det eneste som er bra nok er å kjøle det ned til 0 grader kelvin inne i et faradaysbur.

Poenget er at så lenge det finnes betalingsvillighet for noe så finnes det også selgere. Hadde ikke trodd Sony skulle synke så lavt som dette, men hva gjør man ikke når kassen er slunken.

Sony har i alle fall klart å få meg temmelig skeptisk til de audiofile produktene deres. De tar ikke dette særlig seriøst, men mer som en gimmick for en del av produktene. Når kinesiske billigprodukter slår highend produkter i praktisk ytelse så har de ikke helt truffet konseptet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

 

 

hva med mere "snakeoil" ? :D

 

http://phandroid.com/2015/02/19/sony-premium-sound-quiet-micro-sd-card-160-dollars/

 

 

Sony’s SD card claims to produce less electrical noise when reading data

 

Alle komponenter i en PC lager støy; og denne støyen får man typisk inn på hovedkortets DAC (jeg har selv hørt harddisk og bevegelse av USB-mus slå inn på hovedkortets DAC).. naturligvis er vel minnekortet av minimal betydning i den store sammenhengen. Dessuten; kliner man DAC utenfor PC'en så er problemet løst :)

 

Men jeg er helt sikker på at de kan dokumentere mindre elektrisk støy; ellers blir de saksøkt i USA i det minste :) Legg merke til at de ikke påstår bedre lyd direkte. Juristene har kvalitetssjekket marketingsavdelingens materiale i forkant som alltid.

 

Edit:

Jeg anser produktet som snakeoil; men utsagnet til Sony kan nok dokumenteres.

 

 

Trodde da virkelig et minnekort kun sendte ut 0 og 1, ser ikke hvordan det kan være støy her...

 

Er ikke 0 og 1 som er problemet; der er det masse av margin for å tolke det som 0 eller 1. Det som derimot er et generelt problem er påvirkning av andre komponenter (derav DAC) med støy.

 

Jeg har personlig svært lite tro på at minnekort påvirker av betydning; da tror jeg heller komponentene i minnekortleseren påvirker mer under lese/skrive operasjoner.

 

Edit:

Mye av ting i omgivelsen påvirker signaler (digitale signaler blir påvirket av den analoge komponenten tid); forstyrrelser på kryss av komponenter når deler krever mer spenning. Noen komponenter sender ut støy på kretskortet som igjen påvirker andre komponenter. Det aller meste av dette har ingen betydning i praksis - det er så mye skrot i en telefon, mp3-spiller eller pc som påvirker utenom SD-kortet. Så jeg henger meg på; Sony har sunket til et lavmål her og det går utover seriøsiteten. Målbart er det nok; av betydning for lyden i den store sammenheng (ut til øre) - helt garantert ikke.

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Over til annen snakeoil; den beste historien jeg har hørt i det siste er de som påstår de hører forksjell på hvilken NAS-boks lyden streames fra... jeg ser ikke helt den. Alt går over nettverk; om den teorien hadde hatt noe hold ville hele internets eksistens vært truet :)

Endret av TGB
Lenke til kommentar

Plukket opp et par Sony SBH80 bluetooth-propper til ferie/bussbruk ettersom Platekompaniet ikke klarte å levere Momentum Wireless.

God trådløs lyd til 500 kroner, men savner litt klarere bass, blir litt grautete i forhold til mine AKG K271S.

 

Vurderer å avbestille Momentum, og heller gå for de ikke-portable Definitive Technology Symphony 1 som jobbklokker.

 

Bra men tynn komparativ test hos Bloomberg http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-02-27/review-the-top-5-wireless-noise-canceling-headphones

Lenke til kommentar

Noen som kunne tipse meg om en 2-3 meter forlengelseskabel med 4-leder-inngang? Den originale 3m kabelen som selges som tilbehør blir for vanskelig å skaffe og for dyr: http://store.sony.com/high-performance-home-audio-cable-for-mdr-1a-zid27-MUCS30UM1/cat-27-catid-All-Portable-Audio-Cables

 

Synes forøvrig at Sony burde ha levert klokkene med 1.2m kort mikrofonkabel og en 3m kabel til hjemmebruk, i stedet for 2 x 1.2m kabler, en med og en uten mikrofon :closedeyes:

Lenke til kommentar

Noen som gidder å høre igjennom denne og høre på den tonale balansen og gi tilbakemelding om hva den spilles av på. Tror den skal være høvelig balansert nå på det jeg har å justere etter. Vanskelig å lage det litt edgy uten å gå over the top, så håper dette er høvelig innenfor etter ørten justeringer. Det er en high energy låt med et par overraskelser.

jd2_m2.wav

Lenke til kommentar

Du kan prøve å få tak i et par PVC rør å smelte på. Det er ihvertfall den opplevelsen G35 ga meg. Hiv driten på søplehaugen og invester i et skikkelig komfortabelt headset(Fidelio X1/X2 eller lignende), fordi G35 vil aldri bli det, nye puter eller ei. Invester noen hundrelapper i en jalla bordmic og bruk det isteden. Ikke bare får du bedre lyd og komfortabilitet, men du slipper å sende de minste knirk fra skallen til personen i andre enden via mikrofonen.

 

Ikke fatter jeg hvordan jeg klarte G35 på hodet, 12 timer om dagen i 1.5 år. Jeg får vondt i hodet bare av tanken.

 

Edit: Om du ikke vil ha bordmic, så er ModMic en mulighet. Du kan få tak i det på disse butikkene, men tror lagerstatus i norge er dårlig atm. Produsenten sender til norge, men vet ikke hva prisen kommer på nå. ModMic kan festes til de fleste hodetelefoner, og fungere som en vanlig innebygd boom-mic.

Endret av Refsa
Lenke til kommentar

ModMic v4 var overraskende bra; utmerket lydkvalitet (alle jeg har snakket med gjennom denne har påpekt hvor bra den høres ut).

 

Så naturligvis minus; en ekstra kabel hengende - men kvaliteten er veldig bra. Skjermer også godt for omgivelsesstøy.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...