Jump to content

mandela

Medlemmer
 • Content Count

  11078
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

878 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Når det gjelder ikoner og UI grafikk generelt, så synes jeg at Samsung sin tilnærming er triveligere i bruk, Iphones skjerm ser blass ut i forhold
 2. Googles oppkjøp av RCS back-end tech som i dag brukes som standard i Google sin Android Messages og andre meldingsapper som støtter RCS: https://techcrunch.com/2015/09/30/google-acquires-jibe-mobile-to-help-adopt-new-standard-for-carrier-messaging https://www.gsma.com/membership/m/jibe-mobile-inc/ RCS har ikke utviklet seg de siste årene og plages fortsatt av feil og mangler, f.eks.: Meldinger som ser ut til å være levert, men er aldri mottatt, problemer med sending over Wi-Fi, kommunikasjonen kan være ukryptert, avhengig av backend til deltakerne, ingen integrert video eller audio-chat.
 3. Vises det at sendingen feilet, og du kan prøve å sende på nytt, som igjen feiler? Har du forresten chat-funksjonen skrudd på i den Google meldingsappen?
 4. Kjenner du til noen dual active modeller? Visste ikke at den type utstyr var tilgjengelig for sluttbrukere.
 5. Når du roamer med ice i utlandet, flipper SIM-applet-en til en annen IMSI kode og fremstår for lokale nett som en nederlandsk operatør med tilhørende roamingavtaler.
 6. Tenker at begge kom gjennom en programvareoppdatering, garantert volte støtte, mulig også 5G, dersom Nokia benytter seg av "allowed list" som flere andre produsenter. "Tjenester fra operatøren" appen vil ikke kunne oppdatere nettverksinnstillinger som volte før eventuelt i Android 13.
 7. "Lett" å se om det er en plastbeskytter på ved å se på telefonen med polariserte solbriller, du ser da knapt hva som er på skjermen 😉
 8. Google Pay fungerer med den nyeste typen Samsung klokker som kjører Wear OS, Galaxy Watch4
 9. Endelig vil jeg si, "service" trengte norvagisering, på linje med sjåfør, lunsj, ketsjup, teip, kjeks osv. Jeg har forøvrig selv importert "hen" fra svenske kollegaer for flere år siden, da dette ordet viste seg å være veldig hending og lett å ta i bruk.
 10. Ellers bugner bruktmarkedet av routere til gode priser for tiden, flere kan også kjøre tredjepartsprogramvare som fortsatt utvikles, slik som Netgear 7000 eller Asus RT-AC66U B1, begge kompatible med freshtomato og kan kjøre stabilt med ganske god troughput (opp mot 400 Mbps DL/UL i samme rom er min erfaring).
 11. Hvor mye er sikkerheten svekket hvis bruker kan ha installert autentiseringsappen på to eller flere enheter samtidig? Dette går med dagens 2FA apper, ulike bank-apper, men ikke med den nye BankID appen. Og hvorfor skal ikke brukeren selv bestemme om de ønsker et lavere nivå av sikkerhet med bedre tilgjengelighet?
 12. N28 er foreløpig den eneste frekvensen som brukes til DSS hos Telenor og Telia.
 13. Greit å få prøvd, men fra egen erfaring vil jeg si at omtaler, spesielt hos tek, overdriver hvor tungt Samsung sitt skin er. A52 (SM-A528B* med betydelig kraftigere prosessor enn de andre A52 modellene) er den modellen jeg synes gir mest for pengene i A serien, fint kompromiss hvis en klarer å håndtere en så stor telefon. Vanntett, flott skjerm, nok kraft, bra kamera på dagtid, garantert sikkerhetsoppdateringer i 5 år. * https://www.power.no/mobil-og-foto/mobiltelefon/samsung-galaxy-a52s-5g-128-gb-awesome-black/p-1192967
×
×
 • Create New...