Jump to content

mandela

Medlemmer
 • Content Count

  10631
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

699 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Dine problemer synes ikke å stamme fra Samsung sin programvare, men operativsystemets, så kanskje ferdig med Android er mer riktig?
 2. Har du lenke til kilde Venin? Denne fungerte ikke for meg: adb shell cmd overlay enable com.android.internal.systemui.navbar.gestural
 3. Eksempel på feilsøking: 1. Innstillinger > Utviklerinnstillinger > inndata > slå på "vis trykk" 2. Gå til hurtigvalgpanelet og slå på skjermopptaker 3. Åpn tastaturet og fremprovoser feil i inntastingen, sjekk deretter om du kan se i opptaket hvor det går galt. Du kan også sjekke om SwiftKey matcher Samsung-tastaturet størrelsesmessig, det er mulig at sistnevnte tilpasser seg bedre til gjeldende skjermzoom og skriftstilinnstillinger, du kan da øke størrelsen til SwiftKey.
 4. Forutsetter at du har fullskjermbevegelser slått på: Innstillinger > Skjerm > Navigeringlinje > Vis knapp for å skjule tastatur: slå av og linjen forsvinner hos meg.
 5. Regner med at du har prøvd ulike tastaturapper med samme resultat? Har du prøvd å filme skjermen og se hvor touch events går?
 6. Android 10 med ny One UI er en fin oppfriskning av telefonen, mange små forbedringer. Endringsloggen lister opp bare noen av nyhetene: https://doc.samsungmobile.com/SM-G973F/NEE/doc.html Ellers: https://www.android.com/android-10/ https://developer.android.com/about/versions/10
 7. RCS mangler dessuten ende til ende kryptering (stater, inkludert den norske staten, vil ha innsyn og om jeg ikke tar feil, er det et krav til operatører at tjenesten kan avlyttes) og backup (slik som f.eks. whatsapp via google drive eller e-postarkiv lokalt eller på server med backup samt eksport- / import-funksjoner).
 8. Man er hverken låst til enkeltleverandør på server- eller klientsiden. Jeg skulle gjerne ha sett tallene som ligger til grunn for kildens uttalelse om at Google sin klient er den mest brukte RCS klienten:
 9. Det er veldig vanskelig å spå hvordan teknologien kommer til å bli brukt om si 5 til 7 år, tidsrommet hvor man kan anta at 5G begynner å bli en moden teknologi. Forresten er det ikke gitt at mobiltelefoner som på papiret støtter LTE700 har det slått på som standard.
 10. 5G nevnes i slides om trafikkflyt, og da spesielt i sammenheng med svermintelligens, selv dinside hadde en sak om dette for en stund tilbake: https://www.dinside.no/motor/dette-er-det-nye-bil-ordet-du-ma-laere-deg/70688616
 11. Her snakker du om en tenkt scenario, jeg snakker om mobilnett de to siste årene og faktisk bruk. Når det er sagt, så er fixed wireless blant de aller første bruksmønstre / use cases som testes ut i 5G pilotene. 4G kommer nok også til å brukes til dette formålet.
 12. Beladinka: Målte 188/244/217 mbit/s ned, 52/60/55 mbit/s opp tidligere i rushtiden dag på en t-banestasjon i Oslo sentrum. Telenor, målt 3 ganger med ca. 1 minutts mellomrom, CA med bånd 3 og 7, 20mhz hver ifølge telefonen. 4g nettene i Norge har godt med kapasitet tipper jeg. Relevant lesestoff: https://tefficient.com/who-has-the-best-4g-network-in-the-nordics/#more-5204 https://www.simula.no/sites/default/files/crna-2018_0.pdf (for 2018)
 13. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hecorat.screenrecorder.free Google la til denne funksjonen i Android 10 beta, men den ble fjernet i den endelig utgaven. Samsung sine telefoner får skjermopptak som en del av Android 10 oppgraderingen.
 14. Hva angår navn, så vil de virkelig store 5G godbitene først lande nå operatøren går fra non-standalone (4G anchor) til 5G standalone mode og de får på plass 5G kjerne/core. Operatørene kommer først til å lansere 5G kun på radiodelen (derav navnet New Radio), kjernen kommer trolig betydelig senere. https://www.ericsson.com/en/blog/2019/7/standalone-and-non-standalone-5g-nr-two-5g-tracks
 15. Hvilken operatør? Fra brukerutstyrssiden finnes det telefoner med aktiv støtte for LTE 700 båndet, men det vil trolig ikke spleises i CA med 800 pga innbyrdes nærhet.
×
×
 • Create New...