Jump to content

Saftis

Medlemmer
 • Content Count

  3751
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

504 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det var et forferdelig rot å få bestilt selve "øreproppen" (altså ikke tuppen, men selve enheten) da jeg mistet den. Fulgte noen Sony redirects som henviste meg til en nettside som ikke solgte Sony headsett-produkter, etter å ha kontaktet Sony support Norge ble jeg henvist til et supportfirma i Bergen, som brukte ca. 2 måneder på å sende meg en erstatningsenhet - hvor jeg måtte purre på dem med jevne mellomrom.
 2. Hvilke øretupper anbefales til Sony WF-1000XM4? Jeg har klart å miste den venstre som fulgte med, da brukte jeg medium. Er det comply som er tingen, hvor selges ev. det? Eller custom-støpte?
 3. Jeg endte opp med å kjøpe den og har brukt den en stund. Først og fremst veldig deilig å forlate 49" widescreen. En liten skuffelse var at G-Sync-modellen ikke har USB-C PD, funker kun som hub. Ellers har den som andre IPS litt backlight bleed. Menysystemet er kronglete, men i praksis er det noe jeg sjelden/aldri fikler med siden den i motsetning til min tidligere Samsung 49" ikke trenger brukerinput for å automatisk switche til inngangen med aktivt signal. Alt i alt fornøyd, og spill går selvfølgelig litt smoothere med lavere oppløsning og G-Sync.
 4. Fant en Pro-utgave av Satechi-strømforsyningen og kjøpte den https://satechi.net/products/108w-pro-usb-c-pd-desktop-charger?variant=32118454386776 Funker bra, 90W på main PD rail samtidig som 18W QC 3.0 på sekundær PD rail, i tillegg har den et par vanlige porter for småtteri som lading av lykter. Relativt nett også, og metall-chassis for bedre varmetap.
 5. Hei, jeg har følgende behov (i synkende rekkefølge): 1. Lade laptop (Krever 45W for å lade mens den brukes, men spesifikasjonene lister også at den er kompatibel med 65W - men antar at den ikke lader med noe mer enn 45W) 2. Lade samme laptop via USB switch i stedet (switchen anbefaler minimum 65W, og er ratet opp til 85W USB-C PD) 3. Hurtiglade Samsung S21 via Quick Charge 4 - 25W 4. Ha ymse annet småtteri på lading Så det jeg er på jakt etter er en USB-C power adapter/charger som har nok til å levere 85W på én USB-C "rail", 25W på en annen og som støtter Quick Charge 4.0. Har kikket på disse to foreløpig: https://www.elkjop.no/product/data/kabler-og-tilkobling-pc-og-nettverk/263139/satechi-dual-usb-c-og-usb-a-lader-st-tc100gm-eu Med specs fra produsenten her https://satechi.net/products/100w-usb-c-pd-compact-charger?variant=33364039499864 - Leverer "bare" 60W/30W hvis 2x USB-C er koblet til samtidig - Vet ikke om laptop godtar å lade mens den er på hvis den "bare" får 60W i stedet for 65W - Nevner ikke Quick Charge 4.0 spesifikt - betyr dette at mobil vil lade tregere selv om den kan levere 30W på sekundær USB-C port? https://www.power.no/data-og-tilbehoer/kabler-og-tilkoblinger/pc-ladere/dacota-platinum-110-w-multilader-svart/p-1167340/ - Kan levere opptil 100W på én USB-c rail - Støtter QC 4.0 - Uklart hvor mye den kan levere i parallell på 2 USB-C rails Tips til noe kraftigere saker som ev. gjør det til mindre gjettelek om det kommer til å funke?
 6. Eneste forskjell jeg merket i Android 12 er at det nå heter "sengetidsmodus" i stedet for "leggetidsmodus"
 7. Postnord har i hvert fall nok å gjøre virker det som, en av pakkene mine har ligget på Alnabru i 5 dager nå
 8. Min anekdotiske forståelse av dette er at det bortsett fra lavere latency rett og slett er en nødvendighet på sikt for å håndtere økt bruk, siden kapasiteten/båndbredden til syvende og sist blir fordelt på antall tilkoblede brukere (eller rettere sagt; fordelt på bruken til tilkoblede brukere) uavhengig av om vi snakker 3g/4g/5g.
 9. Hva mener du? De sier jo "klartgjort for 5G" på dekningskartet - implisitt at de ikke trenger å bytte ut hardware/basestasjonene. Men slik jeg har forstått det krever 5G sine frekvenser uansett vesentlig kortere avstand fra sender, så det må kanskje bygges ut flere basestasjoner likevel? For øvrig planlegger de i følge børsmeldingen å bruke en eller annen sum under 1 milliard på 5G-utbyggingen https://live.euronext.com/nb/product/equities/NO0010734742-XOAS#CompanyPressRelease-7500918
 10. Noen grunn til å ikke hoppe på Acer Predator X34S til 10k hos NetOnNet? Finner ingen tester selv om den er ett år gammel... Lurer spesielt på BLB og lokal dimming. Også litt i stuss på at den tilsynelatende ble lansert med andre specs enn den selges med (200/180hz, 3880/3440 pixler bredde). Også litt forvirret over forskjellen på X34S vs X34GS - førstnevnte er tilsynelatende nyere og dyrere, men i følge Acer sin side har den ikke G-Sync, og har færre DisplayPort-innganger? https://www.acer.com/ac/en/US/content/predator-models/monitors/predatorx34 Skal ha en erstatter til en par år gammel Samsung 49", den blir for stor for praktisk kontorbruk og har litt dårlige farger sammenlignet med IPS. Ønsker også G-Sync, enkle høyttalere, usb-c power delivery til jobblaptop, usb-hub.
 11. Har fått i oppdrag å snekre sammen en brukt PC til en pode som pr. nå spiller mest Minecraft, Roblox og Fortnite på Xbox One X og iPad. Jeg har litt forskjellig rask stående, som jeg tenkte at kanskje sammen kunne bli en brukandes PC med litt kreativ komponentkjøp til meg selv. Har følgende liggende nå: - Fractal Design Define R3 kabinett - Amd 5600X cpu (fikk aldri somlet meg til å selge denne da jeg mottok 5900X til meg selv) - Intel Core i5-8600K prosessor + Asus ROG Strix Z370-E Gaming hovedkort - Corsair AX 850W PSU - HyperX Predator DDR4 RAM 16 GB fra 2017 - Ymse eldre Intel og Samsung SSD-er på 128GB og 256GB - ASUS GEFORCE GTX 1080 STRIX Tenkte først og fremst at 5600X-cpuen skal velges, og parres med et rimelig B550 hovedkort, der kommer man vel unna med 1000-1500 kr. Så er det store spørsmålet skjermkort, blir 1080 for ræva, og i så fall hva skal man erstatte det med? Slik det ser ut er alt av RTX 3060 og 6600 XT utsolgt. Det rimeligste på lager begynner vel på rundt 7400 for 3060 Ti, og da begynner vi å snakke langt over budsjettet jeg hadde sett for meg. Så er det noen som helst mulighet for å skaffe et brukandes skjermkort for 5000-6000, eller er de dagene borte? Er det bedre å gå for en komplett ny PC, f.eks. denne med i5 11400 og 3060ti til 12.000 er kanskje et bedre kjøp? https://www.elkjop.no/product/gaming/gaming-pc-stasjonar/308795/acer-nitro-n50-620-stasjonar-gaming-pc-i5165123060ti
 12. Lanseringsprisene viste seg jo å være tidenes kjøp, er glad for at jeg fikk somlet meg til å legge inn bestilling i fjor. Har hatt stor glede av TUF 3800, og sitter ikke igjen med den ekle bismaken jeg ville hatt av å måtte pungen ut 50% "overpris". Etter at jeg fikk meg et BeQuiet-kabinett har ikke støynivå vært noe problem heller.
 13. Det er som regel enkelt å løse slike opplevde urettferdigheter ved å sette hardt mot hardt. Den ene gangen jeg har sagt opp en jobb, ble alt jeg hadde meldt om men ikke blitt hørt på plutselig veldig enkelt å fikse når man forsøkte å få trukket tilbake oppsigelsen, men da hadde jeg allerede ordnet meg bedre vilkår og arbeidsoppgaver annet sted og var mentalt ferdig med forrige arbeidsgiver. Ellers er erfaringen fra mitt yrke at arbeidsform (fast vs. utleie/oppdragsbasert) har veldig mye mer å si enn bosted for hvor mye man ender opp med å tjene.
 14. Nei, nedstengningen handlet initielt også om å bremse opp for et virus vi ennå var usikre på dødeligheten til og bivirkningene av, som vi på den tiden trodde vi hadde en sjanse for å kunne strupe helt på linje med Sars osv., og under store deler av perioden inntil vi fikk vaksinert den "eldre" delen av befolkningen rundt mai 2021 handlet det også om å beskytte disse som var ekstra utsatt. Tingen med estimat for vaksineringsplaner er at de er nettopp dette; estimater basert på usikre leveransetall og oppslutning om programmet i befolkningen. Hvis du velger å tolke dette som eksakte datoer, får det stå for din egen regning. Jeg skjønner at du er lei, men å fremstille nåværende relativt avslappede tiltak som noe fundamentalt galt gitt at vi bare såvidt har beveget oss over halvparten fullvaksinerte, og har en mutasjon som i effekt er et helt annet virus enn det vi planla med i begynnelsen av året, er bare sutring i mine ører. Og nei, én vaksinedose beskytter ikke tilstrekkelig mot Delta, dette er dokumenter i flere studier. En av dem viser 33% mot beskyttelse mot symptomatisk sykdom etter 1 dose, og 88% etter 2 doser. I tillegg er delta vesentlig mer smittsomt da det ser ut til å danne like store virusmengder i både symptomatiske, asymptomatiske og vaksinerte, og disse mengdene er ca. 1000 ganger større enn for alfa-varianten. En ting er hva du ønsker skal være sant, en annen ting er hva realiteten faktisk er.
 15. Til info er vi ikke i "post-vaksineringens tid" i Norge ennå, vi er på 56% fullvaksinerte over 18 år. Skjønner at folk er lei men det må da gå an å roe den en måned inntil vi faktisk ER i "post-vaksineringens tid"? For meg virker det som om valget kommer 1 måned for tidlig for regjeringen (og for så vidt for Oslo bystyre).
×
×
 • Create New...