Gå til innhold

Arigato Japan Photo! - 30d


Anbefalte innlegg

Det er ikke mange månedene siden folk la 12-13.000,- på bordet for å sikre seg dette kameraet.

Dere som kjøper 30d nå, kan vite at det ikke er noet annet sted i verden, så vidt jeg kan bedømme, en kan få en 30d rimeligere enn dette. Adorama har refurb versjoner for 4100,- mens BHPhoto skal ha ca 4500,- for en ny en. Nice.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har jeg handla også. jippi. Nå er det bare å vente på pakken fra JP. Snodig med jeg kjøpte faktisk EOS 5 min der og. Mitt forrige speilrefleks (35 mm)......Siden den gang er det kommet flere unger som jeg ennå ikke har fått tatt bilde av mens de fortsatt så den vegen som kameraet var........

Lenke til kommentar

Dette er nok det beste tilbudet jeg har sett på ny dslr siden jeg begynte å følge med for noen år siden tror jeg. 350D solgt og 30D på vei i posten, og hele omskiftningen har kostet meg under 2k, og da regner jeg med innkjøp av 4gb cf, ny snorutløser og porto. Sprøtt, jeg som har vært nesten prinsipielt bestemt på ikke å bytte ut 350D før den var utslitt...

Lenke til kommentar
Canon EOS 30D Kamerahus 10+ 3 999,00

Lowepro D-Res 50 AW 10+ 249,00

Canon EF-S 18-55mm 3.5-5.6 IS 10+ 1 699,00

SanDisk CF Extreme III 1 GB 10+ 194,00

Totalt 6 141,00

 

Slik ser handlekurven min ut nå, jeg er veldig fristet til å gå hele veien til kassen, men for meg er det mye penger. :)

 

Ser ut som du har gjort alle de riktige valgene om penger er en faktor.

 

BEdre kamera finner du ikke i nærheten av denne prisen, minnekortet ditt er kjempebra og du har spart en hundrelapp på å minke litt på størrelsen av det (du vil nok ikke angre på å gå opp til 2Gb om du føler du har penger til det).

 

Var jeg deg hadde jeg nok kjøpt forgjengeren til det objektivet der brukt (ca 3-400kr), og spart opp til du har penger til å kjøpe et godt et f.eks

Tamron 17-50mm f2.8 eller Sigma 18-50mm f2.8

 

Det objektivet du har valgt der er en del bedre enn det gamle 18-55, men om du vokser fra det gamle, så vil du helt klart også vokse fra det nye.

 

Totalprisen med mitt forslag (brukt objektiv, litt større minne) vil altså synke med en tusenlapp, som du kan sette av til noe annet moro.

Lenke til kommentar
....

Så nå er spørsmålet da, er 17-85 IS USM verdt de 4700kr de skal ha for det? Eller finnes det andre, bedre objektiver i omtrent samme brennvidde og pris?

 

Ja, det er vi vel mange som har lurt på. Selv valgte jeg Tamrons 17-50/2,8 og har ingen grunn til å angre på det (ca 3400 NOK). Fokusmotoren støyer nok litt mer enn Canons originaler og kan heller ikke overstyres uten å slå over på manuell fokus. Et annet bra alternativ er Sigmas tilsvarende (siste utgave) 18-50/2,8 eller Sigma 17-70/2,8-4 som er rimeligst av alle disse. Disse tre er jo både rimeligere og lysterkere enn Canons 17-85, men de har jo ikke IS. Dette er vel de nærmeste alternativer hvis du ikke vil ha større zoomområde.

Denne 17-70 du mener?

Jeg vil gjerne ha litt mer tele enn 50mm, har prøvd og lånt noen kameraer med 18-55 og kunne tenkt meg litt mer.

Ellers så var det et her; Sigma 18-200mm F/3,5-6,3 DC OS Noen formeninger om denne? Mulig den blir litt tung som en skriver der, jeg vet ikke...?

 

Edit: Eller om man bare skulle kjøpt seg et 18-55, 350D kit, objektiv brukt for noen hundrelapper i mens, til pengene strekker til. Eller er disse kit objektivene bare møkk?

 

Er det sånn at jeg skulle startet en egen tråd for objektiver til 30d kanskje?

Endret av fredstian
Lenke til kommentar
I og med at 30D har en større og lysere søker enn min gamle 350D; så er det kanskje en ide å prøve seg med en Lensbaby?

 

I såfall: holder det med en 2.0, eller bør jeg gå for en 3G?

 

Tom

 

3G er så definitivt å anbefale. Mye lettere å jobbe med, i og med at du kan låse den ytre ringen i posisjon med de tre pinnene som stikker ut.

Endret av Aetius
Lenke til kommentar
Jeg synes det tar lang tid før JP får sendt varene... :ohmy:

Bestilte tidlig på søndag, men ordren står fortsatt på "mottatt"

Noen som har fått sitt kamera ?

 

Det enkleste, hvis du har mulighet, er bare å plukke det opp i nærmeste JP butikk.. Henta mitt i ski i går, og tror de har noen igjen. De hadde 10 da jeg ringte på formiddagen, og det ett til meg pluss ett til mens jeg var der.. 3999 for dette er jo bare sinnsykt...

Lenke til kommentar

Da er nytt kamera mottatt! :!:

 

Meget fornøyd, godt grep, deilig med større søker enn på xxxD, og hjulet er flott!

 

Én liten ting er at programhjulet er såpass nedsenket at jeg synes det er litt krøkkete å bruke. Jeg veksler ganske mye mellom Av/Tv/M når jeg tar bilder, og på akkurat dette punktet synes jeg 350D var bedre, med sitt store og kraftige programhjul.

 

Må bare takke og bukke for Japanphoto som selger et så godt kamera som 30D for en slik "symbolsk" sum...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...